Frey napisał(a):@Rif
właśnie o wrześniu myślałem - dla mnie wrzesień to już jesień
Też jestem dobrej myśli jeśli chodzi o premierę CoM. Gra wygląda pięknie. Wizualnie moim zdaniem przebija Moonlightera. Oby tylko grywalność była na wysokim poziomie. Z dotychczasowych strzępków informacji można wywnioskować, że i z tym problemu nie powinno być.
Zainteresowanie tą grą też jest większe. W grupie ML w dniu premiery na PC było 20 tyś osób. W przypadku CoM będzie mam nadzieję sporo ponad 30 tyś - o ile nie 40 tyś.
(Oczywiście sama wysokość wishlisty nie daje żadnej gwarancji dobrej sprzedaży gry - zadecyduje jakość gry i jej odbiór przez graczy i recenzentów.)
Do tego równoczesna premiera na konsole. Będzie ciekawie.
Lato i jesień to tematy "umowne" szczególnie w naszej strefie klimatycznej
złota polska jesień czy babie lato odnoszą się do tego samego okresu - i bądź tu mądry kto ma rację a może wszyscy
Ukazał się dziś dość ciekawy wywiad Prezesa
Z jednej strony można by się martwić, że nad P8 pracuje "tylko" 20 osób. Jednak wzrost o ponad 20 chyba zaspokoi potrzeby w tym zakresie.
Zastanawia mnie co robi pozostałe 40 osób - nie pracują chyba w biurze ....
Czy mogą być jakieś niespodzianki ? Tak się spodziewam ..
Jak piszą budżety kolejnych gier będą większe to już jakiś konkret. Tyle, że rosnące koszty to wymuszają. Można chyba jednak z tego domniemywać, że gry będą robiły większe zespoły i większe gry co zostało powiedziane wprost.
Wniosek większe gry, większe koszty, wyższe ceny. Większe nakłady na marketing szczególnie na rynku konsolowym. Wydaje mi się, że tu mogą pomóc dobre relacje z MS i Sony ...
cytat
....... Prezes poinformował, że zespół, który w tej chwili kończy prace nad dodatkiem i wersją konsolową "Frostpunka" po ich zakończeniu zacznie projektować nową grę. To samo dotyczy zespołu (około dziesięciu pracowników), który zajmuje się trzecią historią do gry "This War of Mine". .......
www.bankier.pl/wiadomosc/Nad-P... Zastanawiać może informacja o zespole FP ...
Jeśli zespół ma się zająć kolejną gra - można wnioskować, że prototyp gry jest na ukończeniu lub bliski finalizacji.
Można zakładać, że P8 ukaże się w 2021 a P9 w 2023.
Jednak chyba nie cały zespół FP zajmie się nową grą i ok 20 osób będzie nadal produkować dodatki do FP.
Jednak nawet 30 osób to byłoby dużo więcej niż aktualnie pracuje nad P8.
Świadczy to albo o dużo większym tempie prac nad grą P9 lub dużo większą grą.
Przy sprawdzeniu się powyższego scenariusza P10 można by się spodziewać w okolicach 2024-2025.
Ostatnia reko mBanku wydawała by się to potwierdzać - choć chyba nie zgodziłbym się, że może to być 2026. Szacunek 3 gry do 2027 niczego nie przesądza ale wydaje mi się zbyt dużą asekuracją w typowaniu.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)