dei napisał(a):Macie te zdjecia starego zakladu? Vox?
Z drugiej strony gdyby nie nowa fabryka to widząc starą można by się mocno przestraszyć :)
Nie można zapominać, że oprócz fabryki spółka ma też grunty orne a to wartość, która cały czas rośnie.
W PL 1ha to ponad 30k. Zachodniopomorskie, opolskie itd. sporo zostało wykupionych za grosze w latach 90 przez Niemiecki, Holenderski kapitał. Brali jak za darmo. Wystarczy jadąc samochodem zerknąć czasem za okno, jakie połacie są uprawiane w jednym kawałku. Realny majątek.
Pewnie już wspominałem, ale wylatując wtedy z Kijowa(przesiadki) widzieliśmy na lotnisku spory baner reklamowy o inwestowaniu na Ukrainie, właśnie w branży rolnej! Jak wspomniał prezes Agro na skutek wojny po upadku biznesów z Rosją ich miejsce skutecznie i szybko opanowały zachodnie korporacje. Nawozy, ziarna- wcześniej bazowali na imporcie z rosyjskich korporacji. Niemcy mocno naciskają na uwolnienie sprzedaży ziemi, widać czekają w blokach z kapitałem. Sam się interesowałem, spotkałem się nawet z gościem, który nabył tam tereny, bardziej pod sadownictwo i na zachodzie a tam ceny już sporo wyższe. Może wrócę do tematu jak będzie bliżej otwarcia rynku.
Wracając do spółki, tanio jest, fakt. Trzeba też dodać, że na rynku jest wiele, wiele tanich spółek i nikt się nad tym nie pochyla.