Kolega Watchdog prosze o ewentułalne przeniesienie watku w bardziej odpowiednie miejsce
Witam serdecznie! Chciałbym poruszyc watek zarabiania na giełdzie .
Jesli obserwujemy wykres spółki np: Getinu ze zmianami tygodniowymi to widzimy ,ze spółka wzrosła przypuscmy 2 %. Ale zmiany jakie zachodziły czesto na spółce w trakcie sesji każdego dnia wynosiły 2-4 % idąc tym tropem można powiedziec,ze dla bardzo sprawnego DT dała mozliwosc zarobku nie 2 % ale nawet 10-15 % czyli bardzo dużo. Zakładając ,ze tacy sprawni są a jesli są to napewno w mniejszosci.
Kiedys zastanawiałem sie czy trudno jest zarobic 1 %{na czysto] tygodniowo, smieszne na pozór tylko 1 % co to niby jest wielu by pomyslało ale idac tym tropem doszedłem do wniosku ,ze musi byc cholernie trudno dla wielu inwestorów tyle zarobic , gdyż podam prosty przyklad osoby która by inwestowała 100 tyś zł wspomagana przez lewar 100 % oprocentowany na około 10 %
A wiec w przyblizeniu
1 rok - 200 tys + około 48 % zysku daje 300 tys - podatek 20 tys oraz -prowizja za kredyt około 10 tys = na czysto po oddaniu 100 tys które bralismy jako lewar zostaje jakies 170 tys .
2 rok - 340 tyś {170+170 lewar } około 48 % zysku daje 500 tys - podatek 45 tys oraz prowizja za kredyt 17 tys = na czysto po oddaniu 170 tys które bralismy jako lewar zostaje 270 tys zł
3 rok - 540 tyś { 270+270 lewar } około 48 % zysku daje 800 tyś - 60 tys podatek oraz prowizja za kredyt 27 tyś = na czysto po oddaniu 270 zł które bralismy na lewar zostaje 440 tyś zł
4 rok - 880 tys około 48 % zysku daje 1 milion 320 tyś zł - 80 tyś podatek oraz prowizja za kredyt 44 tyś zł na czysto po oddaniu 440 tyś zł zostaje nam 750 tyś
5 rok 1.5 mln zł + 48 % zysku daje 2,2 mln - 140 tyś podatek oraz prowizja za kredyt 75 tyś zł na czysto po oddaniu 750 tyś zostaje nam około 1,2 mln zł
{Jesli nastąpiły jakies ważne pomyłki w obliczeniach prosze mnie poprawic }
Wiec do rzeczy idac tym tropem już po 5 latach można zostac teoretycznie milionerem na naszej giełdzie dlatego wiem jak trudno jest zarobic ten niby tylko 1 % tygodniowo .
Bardzo prosze jesli macie jakies swoje przemyslenia o opisanie ich bo chetnie przeczytam !