PARTNER SERWISU
hsuobqru
86 87 88 89 90
pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 2 października 2013 14:59:16 przy kursie: 1,21 zł
@Johan
No to się popisałeś postem...Speak to the hand No bo jakiż to majątek miały chociażby firmy takie jak CD Red Project, czy CitiInteractive zanim rozrosły się do dzisiejszych rozmiarów, co...? Przecież też żaden. Podobnie z wieloma firmami internetowymi w Stanach, gdzie na początku rozwoju poza komputerami to ich majątkiem był tylko/zaledwie hitowy produkt i ludzie. Jeśli szukasz majątku w postaci trwałej, to szukasz w innych branżach i nie w start-up'ach, najlepiej w przemyśle ciężkim, górnictwo, hutnictwo itp.tylko pytanie czy w takich firmach jest choć cień szansy na taki sukces jak w przypadku np.naszego CD Red i innych tego typu podobnych..
Edytowany: 2 października 2013 15:13

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 2 października 2013 16:12:11 przy kursie: 1,21 zł
Albo ktos nieumiejetnie wychodzi, albo o czyms nie wiemy. Zla informacja bylyby dalsze klopoty z realizacja projektu w Wieliczce.

nemooo
0
Wpisów: 375
Wysłane: 2 października 2013 16:50:44 przy kursie: 1,21 zł
Ja dziś widzałem reklamę Wieliczki i sporo w tym spocie było na temat interaktywnych atrakcji. Wygladało to naprawde nieźle. Niestety nie widziałem nigdzie loga i3D, więc nie wiem czy to ich robota.

topfacet
178
Wysłane: 2 października 2013 16:57:13 przy kursie: 1,21 zł
jakis link nemooo?

rybeusz
23
Wpisów: 243
Wysłane: 2 października 2013 17:57:55 przy kursie: 1,21 zł
Prace w Wieliczce chyba jeszcze trwają, choć nie mam pojęcia czy związane z i3D czy jakaś inna wykończeniówka. Kilka tygodni temu uruchomiono nową stronę www Wieliczki, wchodząc na stronę startową powinien odpalić się w oknie ten filmik:

VIDEO

Edytowany: 2 października 2013 18:00

nemooo
0
Wpisów: 375
Wysłane: 2 października 2013 18:54:16 przy kursie: 1,21 zł
niestety to byl spot w tramwaju w krakowie. Głównie dzieciaki ktore bawily sie na interaktywnych podlogach w jakies zabawy. Nie doogladalem calego bo wysiadalem wczesniej.

To był spot do ktorego podal link rybeusz.
Edytowany: 2 października 2013 18:55

topfacet
178
Wysłane: 2 października 2013 20:40:35 przy kursie: 1,21 zł
Kolejna emisja obligacji:

newconnect.pl/?page=1045&p...

johan
0
Wpisów: 10
Wysłane: 2 października 2013 22:14:23 przy kursie: 1,21 zł
pop napisał(a):
@Johan
No to się popisałeś postem...Speak to the hand No bo jakiż to majątek miały chociażby firmy takie jak CD Red Project, czy CitiInteractive zanim rozrosły się do dzisiejszych rozmiarów, co...? Przecież też żaden. Podobnie z wieloma firmami internetowymi w Stanach, gdzie na początku rozwoju poza komputerami to ich majątkiem był tylko/zaledwie hitowy produkt i ludzie. Jeśli szukasz majątku w postaci trwałej, to szukasz w innych branżach i nie w start-up'ach, najlepiej w przemyśle ciężkim, górnictwo, hutnictwo itp.tylko pytanie czy w takich firmach jest choć cień szansy na taki sukces jak w przypadku np.naszego CD Red i innych tego typu podobnych..

Nie czepiaj się, w moim zgryźliwym poście chodziło o rzeczowy majątek trwały a nie o majątek firmy, zresztą nie ważne.

Wszystko wskazuje na to, że w spółce coś jest nie tak. Jestem już stary i za dużo widziałem. Przerobiłem kilkadziesiąt spółek w których były wielkie obietnice zarządów i które skończyły z niczym. Były wielkie emisje akcji pod nowe projekty, zmiany restrukturyzacje i to nie na skalę i3D czyli milion dwa pięć a kilkaset milionów. Wszystkie obietnice kończyły się niczym innym jak tylko przewaleniem pieniędzy akcjonariuszy którzy w to wierzyli.
Nie mówię że tutaj musi być to samo, ale na razie nic nie wskazuje aby było inaczej.
Spółka wjechała na NC na fali super wyników po zrealizowaniu kilku bardzo kosztownych projektów UE o czym pisano już wiele razy i ja nie jestem pierwszy. Moment był idealny, słupki wygladały wówczas pięknie. Nagle z i3D wylazło 4 a może i 5 spółek więc wydawało się, że podbijają świat dołączając do tego oddział w USA i brednie Zarządu o Nasdaq i zawojowaniu Amerykańskiej giełdy.
Quazar miał już dawno się sprzedawać w wersjach pudełkowych i co i nic.

Multikino porażka,
Quazar porażka
Oddział USA jest bo jest ,ale chyba niewiele robi,
i3DHome, i3DScience, i3Network wg mnie spółki powstałe pod projekty, które w obecnym czasie chyba niewiele robią konkretnego.

Może nie mam racji, nie znam szczegółów bo nie śledzę aż tak dokładnie spółki, nie mam akcji. Interesuje się tylko dlatego, że akurat mam przyjemność pracować od niedawna w budynku w którym mają siedzibę więc trochu czytam, patrzę i analizuję.

I na koniec kolejna emisja obligacji która jasno chyba pokazuje jaki jest stan kasy.

Natomiast sytuację ogólną pokazuje wykres kursu, ale tak wiem wiem, że często w takich biznesach tak jest a potem nagle sruuu w górę bo to taki przyszłościowy biznes. Ale tak jak mówiłem, za dużo już się chyba takich obietnic naoglądałem.

johan
0
Wpisów: 10
Wysłane: 2 października 2013 22:18:28 przy kursie: 1,21 zł
bava napisał(a):

minima trzeszczą i wydaje się , że przy takich obrotach nowe minima to kwestia czasu,
ostatnio zresztą spółki milczy, o kontraktach cicho, w mediach też cichutko, zapowiedzi i pomysły były wielkie, a jak na razie to mamy ogromne rozczarowanie spółką
szkoda

No i już dzisiaj masz po minimach.

Ingvar
0
Wpisów: 223
Wysłane: 3 października 2013 08:16:40 przy kursie: 1,21 zł
cad_man napisał(a):
...jedyna nadzieją na szybkie odzyskanie przez spółkę zainwestowanej przez nią gotówki jest nadzwyczajnie duża sprzedaż Quazara i pozbycie się i3DNetwork (a jest cień szansy bo Multikino zostało przejęte przez brytyjczyków)

Też jestem zdania, że powinni szybko pozbyć się i3D Network, odzyskać w ten sposób przynajmiej część gotówki, uwolnić się od nierentownej działalności i skupić się na swoim core business. Bo ich core na pewno nie jest budowanie sieci i zarządzanie nią. Powinni się dobrze zastanowić nad słowem "koncentracja", bo na ich etapie rozwoju to jedno z kluczowych słów, i powinno dotyczyć takich zagadnień jak dopracowanie obudowy Quazara (strona, dokumentacja, tutoriale, helpy, marketing: promocja, pr itd.), aby w końcu można go zacząć naprawdę komercjalizować, budowaniu oferty produktowej, marketingu i sprzedaży.

Ingvar
0
Wysłane: 3 października 2013 08:39:06 przy kursie: 1,21 zł
johan napisał(a):

Multikino porażka,
Quazar porażka
Oddział USA jest bo jest ,ale chyba niewiele robi,
i3DHome, i3DScience, i3Network wg mnie spółki powstałe pod projekty, które w obecnym czasie chyba niewiele robią konkretnego.

Może nie mam racji, nie znam szczegółów bo nie śledzę aż tak dokładnie spółki, nie mam akcji. Interesuje się tylko dlatego, że akurat mam przyjemność pracować od niedawna w budynku w którym mają siedzibę więc trochu czytam, patrzę i analizuję.

I na koniec kolejna emisja obligacji która jasno chyba pokazuje jaki jest stan kasy.

Natomiast sytuację ogólną pokazuje wykres kursu, ale tak wiem wiem, że często w takich biznesach tak jest a potem nagle sruuu w górę bo to taki przyszłościowy biznes. Ale tak jak mówiłem, za dużo już się chyba takich obietnic naoglądałem.

Jeśli można, to wyrażę swoje zdanie:
Multikino (Network) - porażka jak najbardziej; zakładam, że mają tego pełną świadomość; temat do pozbycia się
Quazar - tu byłbym ostrożny z oceną; samo oprograwowanie wydaje się być naprawdę dobre, ale chyba jeszcze nie do końca przygotowane do komercjalizacji - zwróć uwagę na jakość strony, tutoriali, na pewno nie ma dobrego marketingu; jeśli to poprawią, to dopiero wtedy okaże się, ile jest warte; jeśli szybko nad tym nie popracują, to zgadzam się - porażka; pewnym problemem może tu być kasa
USA - do tej pory bardzo słabo, a oficjalne wyjaśnienia przyczyn jakoś jak widać do inwestorów nie przemawiają; a nawet jak są pewne ograniczenia, to nie potrafili na nie szybko reagować; pytanie - co dalej z tym tematem? odpuśicli zupełnie? najbliższa przyszłość pokaże
Pozostałe spółki - chyba martwe twory, w kórych nic się nie dzieje. Aczkolwiek pierwsze wirtualne lustra ostatnio sprzedali.

Obligi dalej emitują, bo jak wzystkim wiadomo, mają problem z gotówką. Z drugiej strony przypominam o tym temacie, ktory jakoś w tej trudnej sytuacji muszą sfinansować:
Mobilne stanowiska pracy

Trudno powiedzieć, co w tej chwili pokazuje kurs. Może ktoś wywala akcje, bo ma jakiś powód nie związany ze spółką, do tego niektórzy się przestraszyli, być może zrobiła się mała panika, może wielu inwestorów nie wierzy w dobre wyniki za 2013 r., a może faktycznie jest słabo i ktoś wie coś więcej niż inni.

BTW - pracujesz z nimi w jednym budynku i co? rozmawiałeś z nimi o tym wszystkim?

topfacet
178
Wysłane: 3 października 2013 14:08:38 przy kursie: 1,30 zł
Z pewnoscia wszyscy z firmy, chetnie udzielaja informacji poufnych, wszystkim pracownikom pracujacym w tym samym budynku king

Ingvar
0
Wysłane: 3 października 2013 14:22:29 przy kursie: 1,30 zł
Z pewnością nie wszyscy i wcale nie muszą to być informacje poufne. Bez przesady z tą pufnością. Tego co naprawdę nie wolno i tak nie powiedzą Silenced

topfacet
178
Wysłane: 3 października 2013 14:33:51 przy kursie: 1,30 zł
Ingvar, to byl sarkazm :)

topfacet
178
Wysłane: 4 października 2013 12:44:59 przy kursie: 1,45 zł
Dzis obroty juz prawie 100 000 PLN, czyli jak na i3D spore. Pojawily sie nowe pytania w AI, niektore niestety znowu dosc glupie- przeciez nie moga napisac czy wykaza w nastepnym raporcie zysk czy strate...

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 4 października 2013 14:40:23 przy kursie: 1,45 zł
Spółka przyspiesza publikacje raportu za 3Q - będzie on 21 października:
www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

topfacet
178
Wysłane: 4 października 2013 14:41:51 przy kursie: 1,45 zł
Zwykle przyspieszenie raportu, oznacza dobre informacje Whistle

P.S: obroty juz 150k PLN.
Edytowany: 4 października 2013 14:42

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 4 października 2013 14:47:20 przy kursie: 1,45 zł
topfacet napisał(a):
Zwykle przyspieszenie raportu, oznacza dobre informacje

No co Ty, przecież w tym temacie w poprzednich postach byłeś pesymistą, to raczej ja (tym razem) byłem optymistą w związku z terminami rozliczeń kontraktów. No ale już niedługo się wyjaśni, choć faktycznie tu masz rację, na ogół rzeczywiście firmy przyspieszały raporty jak było potem coś pozytywnego, dla przykładu podam chociażby MedicAlgorythmics, PGS Software czy MediaCap. Oczywiście nie ma gwarancji, że tak będzie też tutaj, ale trzymajmy więc kciuki by tak jednak było i tym razem...salute
Edytowany: 4 października 2013 14:55

damciu
0
Wpisów: 128
Wysłane: 4 października 2013 15:01:21 przy kursie: 1,45 zł
Zmiana terminu publikacji - biorac pod uwage aktualny kurs i planowany harmonogram rozliczen projektow to musi to byc pozytywna informacja. Nie widze innej opcji!

Wedlug mnie to jest reakcja Zarzadu na aktualna sytuacje. Nie chca wypuszczac raportu biezacego piszac "jak to wg nich kurs nie odzwierciedla sytuacji Spolki, jej perspektyw itd itp", tylko przyspieszaja publikacje raportu za Q3.

No to ciekawe teraz jakie beda cyferki, w koncu dla kazdego dobry kwartal to rzecz subiektywna :)

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 4 października 2013 15:06:09 przy kursie: 1,45 zł
właśnie - każdy będzie raport oceniał inaczej, i każdy będzie na co innego zwracał uwagę...
Natomiast jeśli raport okaże się we wszystkich pozycjach bardzo pozytywny i zacznie się odwracanie trendu to dzisiejsze obroty byłyby tego potwierdzeniem... choć mam wrażenie, że sprzedający chce się wyzbyć akcji za wszelką cenę - oby to były ostatnie
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
Edytowany: 4 października 2013 15:09

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

86 87 88 89 90

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,169 sek.

csltkexi
dmugtymv
rntoxifv
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
uocsqglm
znovzehb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat