johan napisał(a):
Multikino porażka,
Quazar porażka
Oddział USA jest bo jest ,ale chyba niewiele robi,
i3DHome, i3DScience, i3Network wg mnie spółki powstałe pod projekty, które w obecnym czasie chyba niewiele robią konkretnego.
Może nie mam racji, nie znam szczegółów bo nie śledzę aż tak dokładnie spółki, nie mam akcji. Interesuje się tylko dlatego, że akurat mam przyjemność pracować od niedawna w budynku w którym mają siedzibę więc trochu czytam, patrzę i analizuję.
I na koniec kolejna emisja obligacji która jasno chyba pokazuje jaki jest stan kasy.
Natomiast sytuację ogólną pokazuje wykres kursu, ale tak wiem wiem, że często w takich biznesach tak jest a potem nagle sruuu w górę bo to taki przyszłościowy biznes. Ale tak jak mówiłem, za dużo już się chyba takich obietnic naoglądałem.
Jeśli można, to wyrażę swoje zdanie:
Multikino (Network) - porażka jak najbardziej; zakładam, że mają tego pełną świadomość; temat do pozbycia się
Quazar - tu byłbym ostrożny z oceną; samo oprograwowanie wydaje się być naprawdę dobre, ale chyba jeszcze nie do końca przygotowane do komercjalizacji - zwróć uwagę na jakość strony, tutoriali, na pewno nie ma dobrego marketingu; jeśli to poprawią, to dopiero wtedy okaże się, ile jest warte; jeśli szybko nad tym nie popracują, to zgadzam się - porażka; pewnym problemem może tu być kasa
USA - do tej pory bardzo słabo, a oficjalne wyjaśnienia przyczyn jakoś jak widać do inwestorów nie przemawiają; a nawet jak są pewne ograniczenia, to nie potrafili na nie szybko reagować; pytanie - co dalej z tym tematem? odpuśicli zupełnie? najbliższa przyszłość pokaże
Pozostałe spółki - chyba martwe twory, w kórych nic się nie dzieje. Aczkolwiek pierwsze wirtualne lustra ostatnio sprzedali.
Obligi dalej emitują, bo jak wzystkim wiadomo, mają problem z gotówką. Z drugiej strony przypominam o tym temacie, ktory jakoś w tej trudnej sytuacji muszą sfinansować:
Mobilne stanowiska pracyTrudno powiedzieć, co w tej chwili pokazuje kurs. Może ktoś wywala akcje, bo ma jakiś powód nie związany ze spółką, do tego niektórzy się przestraszyli, być może zrobiła się mała panika, może wielu inwestorów nie wierzy w dobre wyniki za 2013 r., a może faktycznie jest słabo i ktoś wie coś więcej niż inni.
BTW - pracujesz z nimi w jednym budynku i co? rozmawiałeś z nimi o tym wszystkim?