PARTNER SERWISU
dpyjpvxp
83 84 85 86 87

BANKRUCIK portfelik

ChiefMike
0
Wpisów: 575
Wysłane: 22 maja 2015 09:48:52
W Polsce przykładem mogą być Sierakowice.

biznes.gazetaprawna.pl/artykul...

Można ? można ! - kapitał zostaje (pieniądze i ludzie), podatki zostają lokalnie - idą do Miasta, jest praca nie trzeba wyjeżdżać.

U mnie w mniejszym mieście 9000 mieszkańców mali padli - lokali do wynajęcia sporo - nikt nie chce ani wynająć ani kupić.

Dlaczego ? 2x Biedronka, Tesco (wybudowane w 1-2 miesiące za dobrowolną darowiznę na Rzecz Miasta 500 000zł Ile pod stołem tego nikt nie wie, Inter Marche, kolejny Hipermarket był w planach. Lokalny duży przedsiębiorca ma 3x duże Sklepy zaczynał w latach 90tych.

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 22 maja 2015 12:21:37
ale to da się odkręcić jednak co widać po przykładzie Węgier.

niewygodne.info.pl/artykul5/02...
tak sobie kiedyś pomyślałem, że im bardziej media takie jak wybiórcza i tvn atakuje kogoś tym bardziej prawdopodobnie jest on w rzeczywistości okhello1
( przynajmniej gospodarczo)
a Orbana na czerskiej i w tvn nie trawią Boo hoo!

a wracając do portfela jak pisałem na twitter przebudowa portfela trwa... wyleciały MCI i 11 bIT, pojawił się makolab oraz jeden MIS którego zbieram dalej

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

Ammianus
52
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 688
Wysłane: 22 maja 2015 13:21:29

Bankrucik, to jest stara strategia wielu zapracowanych, którzy nie mają czasu i ochoty być na bieżąco z tym bałaganem. Z ust mojego byłego Dyrektora ( spółka SP) słyszałem osobiście:

- głosuję na tego z kogo wariata robi TVN
- daje sobie uciąć ręce, że jak coś promuje GW, to wypada być przeciw

Tydzień czasu owi funkcjonariusze wałkowali temat faszystów, którzy w ub.roku podpalić chcieli ruską ambasadę, a tu nić Ariadny nieśmiało prowadzi do kieszeni największego pro-państwowca ostatniej dekady wave Nie ten czas, więc temat średnio się przebija, ale aż się boję pomyśleć jakie ekscesy za rok"faszyści" urządzą. Teraz mogą spokojnie wysadzić Pałac Kultury bo i tak nikt nie uwierzy, że to oni.

ChiefMike
0
Wysłane: 22 maja 2015 13:28:14
Jaka strategia na Makolab - też się zastanawiam.

GRAF78
93
Wpisów: 1 574
Wysłane: 22 maja 2015 15:13:04
ChiefMike napisał(a):
W Polsce przykładem mogą być Sierakowice.

biznes.gazetaprawna.pl/artykul...

Można ? można ! - kapitał zostaje (pieniądze i ludzie), podatki zostają lokalnie - idą do Miasta, jest praca nie trzeba wyjeżdżać.

U mnie w mniejszym mieście 9000 mieszkańców mali padli - lokali do wynajęcia sporo - nikt nie chce ani wynająć ani kupić.

Dlaczego ? 2x Biedronka, Tesco (wybudowane w 1-2 miesiące za dobrowolną darowiznę na Rzecz Miasta 500 000zł Ile pod stołem tego nikt nie wie, Inter Marche, kolejny Hipermarket był w planach. Lokalny duży przedsiębiorca ma 3x duże Sklepy zaczynał w latach 90tych.

Ale to wina społeczeństwa ze woli kupować w hipermarketach a nie w lokalnych małych sklepikach.

ChiefMike
0
Wysłane: 22 maja 2015 19:30:16
@ GRAF78 - Wina rządzących polityków w Warszawie. Wina lokalnych władz. Po części wina zwykłego Kowalskiego.

Ale jak Rządzący nie rozumieją ekonomi to co wymagać od zwykłego Kowalskiego który zasuwa za grosze 8-10 godzin dziennie aby mieć na chleb - zwykli ludzie się nad takimi rzeczami nie zastanawiają nie mają na to czasu zresztą pracują między innymi na pensje Władz i Polityków za coś i po coś oni tam siedzą - kasę biorą więc to ich odpowiedzialność - tylko rozliczyć ich nie ma kto naród na kolanach.

A małych w mieście już nie ma, Markety i Sieci.

bankrucik
141
Wysłane: 25 maja 2015 00:53:16
bankrucik napisał(a):
takie moje przemyślenie... ponieważ rynki nie lubią zmian bo zmiany zawsze są ryzykowne więc jeśli dzisiaj i jutro złotówka się osłabi to będzie to wiadomy znak zmianthumbright

tak jak pisałem przed kilkoma dniami, złotówka się osłabia bo zmiany się szykują....

oby w sprawach gospodarczych ( ale NIE politycznych) Prezydent Duda poszedł drogą Orbana. Orban na Węgrzech pokazał, że się da mądrą polityką polepszyć sytuację własnych firm.

a najlepszy komentarz do wyników wyborów dał paradoksalnie Giertych

"Czy wy w ogóle macie świadomość, w jakim kraju żyjecie?"

Giertych wypominał PO przekonanie, że młodzi ludzie w Polsce mają poglądy lewicowe. - Tylko jeśli młodzież jest lewicowa, to dlaczego głosuje na prawicę? - zastanawiał się w swoim wpisie. - Dlaczego w sondażach popiera życie konserwatywne, dlaczego tysiącami bierze udział w patriotycznych stowarzyszeniach, marszach etc. Czy wy w ogóle macie świadomość, w jakim kraju żyjecie?

- Oddaliście najważniejszy Urząd w ręce PiS - napisał na koniec Giertych. - Za parę miesięcy jeszcze poważniejsza próba. Jeżeli dalej będziecie prawić lewicowe farmazony, to nie zdobędziecie 10 proc. Jesteście przecież partią chrześcijańsko-demokratyczną (wasza deklaracja). Jeżeli nie wrócicie do korzeni, to jest po Was

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosc...

TE wybory pokazały również, iż są dwie rzeczywistości jak w PRL... ta w "głównych" mediach czyli wybiórcza i tvn w których brulują michniki, Olejnik, lis itd.puke_l puke_l puke_l i którym dalej wydaje się, że kształtują świadomość mediów i druga rzeczywistość media społecznościowe, które realnie oddają nastroje społeczne.thumbright hello1

Edytowany: 25 maja 2015 01:01

bankrucik
141
Wysłane: 25 maja 2015 21:47:09
to już nie jest normalne
może niech dom maklerski zmieni nazwę na agencja reklamowa?

pulsinwestora.pb.pl/4026920,83...

ChiefMike
0
Wysłane: 26 maja 2015 00:02:17
O tych dwóch rzeczywistościach przekonał się również Prezydent dwabaraki, znaczy się ma dwa, nie Obama.

www.youtube.com/watch?v=KTv1LD...

bankrucik
141
Wysłane: 27 maja 2015 13:34:16
kolejna perełka portfela po Sfinksie szaleje: SOBIESKIthumbright

bankrucik
141
Wysłane: 3 czerwca 2015 17:16:09
po dzisiejszych zakupach Miska, osiągnął on już prawie 10 % wartości portfela...binky

ciekawie jest na rynku walutBoo hoo!
kwietniowa sprzedaż dolarów to była dobra decyzjathumbright

Edytowany: 3 czerwca 2015 17:26

bankrucik
141
Wysłane: 10 czerwca 2015 18:39:36
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosc...

rychło wczas .. rok po ujawnieniu afery. konsumenci ośmiorniczek za publiczne pieniądze wywaleni z rządu a w platformie mogą być..??puke_l

platforma szybciej utonie niż awsthumbright
stawiam tezę ze platforma utraci większość sejmową jeszcze przed wyborami parlamentarnymi

a kiedy wyleci reszta konsumentów np. Belka

Edytowany: 10 czerwca 2015 18:40

ChiefMike
0
Wysłane: 10 czerwca 2015 18:53:27
Czekamy na kolejne dymisje.

bankrucik
141
Wysłane: 12 czerwca 2015 17:37:54
w tym tygodniu zamknąłem ostatecznie 3 pozycje: ( choć nie wykluczam powrotu ale na razie mam inne pomysły inwestycyjne)
PROCAD - zysk 14thumbright %
SOBIESKI - zysk 82%thumbright
CLOUD - 125%thumbright thumbright

najbardziej niespodziewany mimo wszystko rajd zrobił Sobieski, spodziewałem się mniejszych zysków a tu taka niespodziankahello1
pieniądze poszły na 2 nowe miśkiThink binky

Edytowany: 12 czerwca 2015 17:38

ChiefMike
0
Wysłane: 13 czerwca 2015 11:40:52
Super Gratuluje thumbright
Można wiedzieć jakie miśki teraz kupujesz ?
Pozdrawiam

bankrucik
141
Wysłane: 15 czerwca 2015 12:42:36
@Chiefmake

jak zwykle ujawnię w odpowiednim czasie Miski
na razie ARAMUS fajnie ruszyłthumbright

bankrucik
141
Wysłane: 20 czerwca 2015 00:01:01
bankrucik napisał(a):
jestem daleki od teorii spiskowych ale... jak popatrzę na to co wyprawiają polskie rządy to się zaczynam zastanawiać.....

z najważniejszych dziedzin gospodarki nasi rządzący dopuścili do przejęcia przez obcy kapitał sektora handlu i sektora finansowego, pozostał jeszcze szeroko pojęty sektor nieruchomości..( komercja, mieszkaniówka, grunty rolne itd...)

i co tutaj się dzieje...puke_l

otóż na całym cywilizowanym świecie fundusze emerytalne inwestują w biurowce, centa handlowe itd.. specyfika tego aktywa gwarantuje im stały niezły zysk przy akceptowalnym poziomie ryzyka... czyli idealna inwestycja dla funduszy emerytalnych... dużo lepszy niż "czysty" rynek akcji czy obligacji.
a w POlsce co się dzieje?

otóż polskie fundusze emerytalne mają USTAWOWY ZAKAZ inwestycji w biurowce, centa handlowe itd...
dzięki temu 90% transakcji tego typu obiektów to inwestycje zachodnich funduszy emerytalnych i inwestycyjnych, widać niemieccy, angielscy czy żydowscy emeryci mogą inwestować..
może to jest właśnie moja teoria spiskowa, że jak zachodnie fundusze emerytalne i inwestycyjne obkupią się w tego typu aktywa to za jakieś 10 czy 15 lat... USTAWOWY ZAKAZ dla polskich funduszy emerytalnych się zniesie i te będą musiały w celu dywersyfikacji portfela kupować te biurowce i centra handlowe od dotychczasowych zachodnich właścicieli, którzy oprócz corocznych sutych zysków zgarną jeszcze zysk końcowy... ( a kupca jakiś polski rząd im stworzy)

da się? typowy "afrykański" model robienia interesów z tamtymi politykami

Boo hoo!

a może jeszcze o podatkach od tych nieruchomości....bandhead kto zwrócił uwagę na to, że "PRZYPADKIEM" również stawka podatku od nieruchomości od 1 m2 powierzchni przysłowiowego "warzywniaka" i 1 m2 powierzchni w najlepszej galerii czy biurowcu SĄ TAKIE SAME ??? glasses4 czyli gminy skubią tak samo babcie z marchewką jak i właściciela centrum handlowego.... mimo, że wartość czy przychody z 1 m2 galerii a warzywniaka to niebo a ziemia....
ciekawe KTO pod płaszczykiem "ochrony" Polaków posiadających jedno mieszkanie BLOKUJE WPROWADZENIE PODATKU KATASTRALNEGO od wartości nieruchomości... grommit

dodam, że oczywiście większość właścicieli tych biurowców ma spółki w rajach podatkowych, żeby nie płacić podatku dochodowego ... ( jak widać podatek od nieruchomości mają śmieszny)

w następnym odcinku będzie o rynku developerskim mieszkaniowym i gruntach rolnych... tam też są niezłe "jaja"

kolejny rozdział do mojej opowieści..

pulsinwestora.pb.pl/4187231,39...

Można powiedzieć, że francuscy dentyści i niemieccy emeryci są właścicielami polskich nieruchomości komercyjnych i jeżeli płacą podatki, to płacą u siebie. Z tego, że to są dobrze prosperujące nieruchomości w naszym kraju, niewiele zostaje — mówił Paweł Tamborski, prezes Giełdy Papierów Wartościowych (GPW)

paranoja tej wypowiedzi jest taka, że mówi to facet który był w rządzie.. i co zmienił? co wtedy robił?

Holendersko- -francuski REIT Unibail-Rodamco jest m.in. właścicielem trzech głównych centrów handlowych Warszawy — Arkadii, Galerii Mokotów i Złotych Tarasów. A nie są to jego jedyne aktywa w Polsce i nie jest też jedynym zagranicznych REIT-em, który kupuje polskie nieruchomości.

ChiefMike
0
Wysłane: 20 czerwca 2015 10:49:24
Jak do Rządu idą karierowicze bez talentu i chęci do pracy to nie dziwne.
Emigrować tylko dokąd ?

bankrucik
141
Wysłane: 24 czerwca 2015 01:27:46
ale niespodzianka, wpadnie mi dywidenda z ELEKTRIMU (skromnaShame on you )
www.parkiet.com/artykul/9,1429...

obecnie duży spokój na portfelu, jedynie ARAMUS pnie się w góreking

bankrucik
141
Wysłane: 29 czerwca 2015 14:43:46
dobry czas na ....zakupybinky

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

83 84 85 86 87

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,278 sek.

bcnrxzzb
funulpvl
fepcbcfl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
csycvqaz
zlobvfpr
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat