PARTNER SERWISU
wegrljij
81 82 83 84 85

BANKRUCIK portfelik

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 23 marca 2015 22:11:53
otwartą linię mam do wysokości 150% środków własnych,
płacę tylko za wykorzystane środki, prowizja poniżej 1 %..

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

bankrucik
141
Wysłane: 1 kwietnia 2015 23:52:24
postaram się przed świętami podać skład portfela
dzisiaj zakończyłem spekulację na PROCAD, zysk 22% za tydzieńthumbright , ładnie choć na malutkim pakiecie ale na święta starczylove4
dzisiaj też ładną dywidendę ogłosiło K2 - 9%thumbright

Edytowany: 1 kwietnia 2015 23:53

bankrucik
141
Wysłane: 4 kwietnia 2015 14:57:10
wszystkich forumowiczom życzę Wesołych Świąt !king

bankrucik
141
Wysłane: 8 kwietnia 2015 14:16:20
PGS potwierdza ścieżkę wznoszącąthumbright
www.newconnect.pl/?page=1045&a...
11,5 mln przychodów wzrost o 36 % w stosunku do 1 kwartału 2014king

pacpaw
3
Wpisów: 228
Wysłane: 13 kwietnia 2015 20:48:28
No, najbliższy raport będzie niezwykle interesujący Think . Zastanawia mnie czy te wydatki płacowe jakoś przystopowały i nie będą już zjadać większości wzrostu przychodu.

bankrucik
141
Wysłane: 16 kwietnia 2015 22:28:24
@pacpaw
będzie ciekawy to prawda ale w mojej opinii głównie dlatego, że rynek nie wie czego ma się spodziewać w tym raporcie, z jednej strony rekordowe w historii przychody i to większe niż rynek się spodziewał a z drugiej strony pewne informacje ze spółki, że koszty inwestycji w zatrudnienie nowych osób spowodują jeszcze w tym kwartale spadek rentowności, sytuacja ma się poprawić w 2 kwartale kiedy nowozatrudnieni zaczną pracować na 100 %, dodatkowo jeszcze kilka % rentowności zabierze słabe euro.

przy przychodach w wysokości 11,5 mln złotych i dawnej rentowności ponad 30 % byłoby 3,5 mln zysku a teraz? ile będzie zysku rynek nie wie i zrobił się nerwowy.
dotychczas w historii spółki taki chwilowy spadek rentowności i wynikający z tego spadek kursu był znakomitym momentem do zakupu .

Edytowany: 16 kwietnia 2015 22:28

bankrucik
141
Wysłane: 16 kwietnia 2015 22:52:16
jestem daleki od teorii spiskowych ale... jak popatrzę na to co wyprawiają polskie rządy to się zaczynam zastanawiać.....

z najważniejszych dziedzin gospodarki nasi rządzący dopuścili do przejęcia przez obcy kapitał sektora handlu i sektora finansowego, pozostał jeszcze szeroko pojęty sektor nieruchomości..( komercja, mieszkaniówka, grunty rolne itd...)

i co tutaj się dzieje...puke_l

otóż na całym cywilizowanym świecie fundusze emerytalne inwestują w biurowce, centa handlowe itd.. specyfika tego aktywa gwarantuje im stały niezły zysk przy akceptowalnym poziomie ryzyka... czyli idealna inwestycja dla funduszy emerytalnych... dużo lepszy niż "czysty" rynek akcji czy obligacji.
a w POlsce co się dzieje?

otóż polskie fundusze emerytalne mają USTAWOWY ZAKAZ inwestycji w biurowce, centa handlowe itd...
dzięki temu 90% transakcji tego typu obiektów to inwestycje zachodnich funduszy emerytalnych i inwestycyjnych, widać niemieccy, angielscy czy żydowscy emeryci mogą inwestować..
może to jest właśnie moja teoria spiskowa, że jak zachodnie fundusze emerytalne i inwestycyjne obkupią się w tego typu aktywa to za jakieś 10 czy 15 lat... USTAWOWY ZAKAZ dla polskich funduszy emerytalnych się zniesie i te będą musiały w celu dywersyfikacji portfela kupować te biurowce i centra handlowe od dotychczasowych zachodnich właścicieli, którzy oprócz corocznych sutych zysków zgarną jeszcze zysk końcowy... ( a kupca jakiś polski rząd im stworzy)

da się? typowy "afrykański" model robienia interesów z tamtymi politykami

Boo hoo!

a może jeszcze o podatkach od tych nieruchomości....bandhead kto zwrócił uwagę na to, że "PRZYPADKIEM" również stawka podatku od nieruchomości od 1 m2 powierzchni przysłowiowego "warzywniaka" i 1 m2 powierzchni w najlepszej galerii czy biurowcu SĄ TAKIE SAME ??? glasses4 czyli gminy skubią tak samo babcie z marchewką jak i właściciela centrum handlowego.... mimo, że wartość czy przychody z 1 m2 galerii a warzywniaka to niebo a ziemia....
ciekawe KTO pod płaszczykiem "ochrony" Polaków posiadających jedno mieszkanie BLOKUJE WPROWADZENIE PODATKU KATASTRALNEGO od wartości nieruchomości... grommit

dodam, że oczywiście większość właścicieli tych biurowców ma spółki w rajach podatkowych, żeby nie płacić podatku dochodowego ... ( jak widać podatek od nieruchomości mają śmieszny)

w następnym odcinku będzie o rynku developerskim mieszkaniowym i gruntach rolnych... tam też są niezłe "jaja"

Edytowany: 16 kwietnia 2015 22:56

ChiefMike
0
Wpisów: 575
Wysłane: 17 kwietnia 2015 00:14:51
Mocny wpis. Ale co się dziwić jak Państwo istnieje tylko w teorii ?
Na każdym kroku w każdej dziedzinie życia widać ten syf.

Pozostaje się skupić na Inwestycjach i zarabianiu Pieniędzy, bo na to mamy wpływ realny a na Politykę już mniejszy. Jak nowe elity się wzbogacą i zbiorą kapitał będzie można się zabierać za naprawę tego szamba.

Podatek od gruntów jest w Polsce, żaden ... Z jednej strony to dobrze bo Biedny kraj a z drugiej nikt nie sprzedaje Gruntów (kiszą się w rodzinie od 200-300 lat - poważnie, jeszcze jak jest jeden właściciel to ok a jak jest 30 ?) nikt się tym nie zajmuje i nie sprzedaje bo podatek mały, a jak ktoś ma pomysł na np. budynki, hodowlę, nie może kupić albo 40 000 za Ha kosmos - znam temat. Wydzierżawić też niet bo po co komuś dać zarobić - zawiść i piana kapiąca z gęby jakie to Polskie.
Biedni chłopi nie chcą łąki kosić ale dotacje biorą - mało ale na jedzenie i alkohol jest więc ziemie trzymają.

Wprowadzić duże podatki jak ktoś nie pracuje na ziemi i zabrać dotacje to jedyna opcja.

Jakie typy kolegi na drugą Połowę roku na naszej Bananowej Giełdzie ?

ChiefMike
0
Wysłane: 17 kwietnia 2015 00:18:33
Aha czy nie jest tak, że OFE nie mogą inwestować 'same' w Biurowce, ale mogą kupować Udziały w Spółkach które w nie inwestują ?

Któryś OFE miał w portfelu właśnie udziały w Biurowcu.

(do sprawdzenia)

bankrucik
141
Wysłane: 8 maja 2015 13:26:10
na giełdzie prawie od jej początku ( jeszcze jako nieletni) ) więc przeżyłem już prawie wszystko
na forum stockwatch od ponad 4 lat

stan portfela na dzień 04.05.2015

powyżej 10 % wartości portfela
PGS- bz
K2 INTERNET - bz
MABION - powiększone
SFINKS - powiększone

poniżej 10 % wartości portfela
ARAMUS - bz
SOBIESKI - skrócone o 30%
11 BIT- skrócone o 70%
PROCAD - powiększone
MCI -
CLOUD - bz
niemowlak - czekam na obroty do dokupienia binky

poniżej 1 % wartości portfela
SMS kredyt
Orzełopony
OPTIZEN LABS
orzełopony- obligacje
no i zakopany elektrim

było trochę transakcji:
sprzedane z zyskiem ale już odkupione w większej ilości: SFINKS, PROCAD, MABION
całkowicie nowa inwestycja to MCI a ujawniony niemowlak to CLOUDbinky
wyprzedane całkowicie: ALUMAST, NOKAUT, ARCTIC i dolary

posiadam rachunki w kilku biurach maklerskich, inwestuję poprzez normalne rachunki inwestycyjne a także IKE i IKZE (oczywiście w postaci rachunków inwestycyjnych).
moje wypowiedzi znajdziecie również na parkiecie (dużo frywolniejsze "naganianie" , czasami (ale dość rzadko) piszę coś na bankier.pl

Edytowany: 8 maja 2015 13:27

Wojetek
PREMIUM
503
Wpisów: 7 287
Wysłane: 8 maja 2015 15:12:32
Cytat:
PGS- bz

Tak z ciekawości - cała średnia cena kupna spłaciła Ci się już w dywidendach ?

Cytat:

Obstawiasz umocnienie PLN w dłuższym terminie czy zwykła realizacja zysku ?

Tak na marginesie całkiem ładna hossa się na wiosnę zrobiła ;)

Yaroman
110
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 1 750
Wysłane: 8 maja 2015 15:18:05
To dopiero początek Angel Shhh
Edytowany: 8 maja 2015 15:18

bankrucik
141
Wysłane: 10 maja 2015 12:58:48

Edytowany: 10 maja 2015 12:59

bankrucik
141
Wysłane: 10 maja 2015 13:02:23
Wojetek napisał(a):
Cytat:
PGS- bz

Tak z ciekawości - cała średnia cena kupna spłaciła Ci się już w dywidendach ?

Cytat:

Obstawiasz umocnienie PLN w dłuższym terminie czy zwykła realizacja zysku ?

co do PGS
to w przypadku akcji kupionych na rachunki IKE ( gdzie dywidenda jest wypłacana bez podatku) to możliwe, że w tym roku to nastąpi...
na razie z samych dywidend zwróciło się z każdego 1000 zainwestowanego ok 750 złthumbright Dancing
w przypadku zwykłego rachunku wygląda to trochę gorzej przez podatki.

co do dolarów to sprzedałem realizując zyski, zakładam bowiem, że teraz lepszą inwestycją od dolarów będą akcje, liczę na rajd przedwakacyjnyWhistle

ChiefMike
0
Wysłane: 10 maja 2015 20:05:14
Gratuluje wysokiej stopy zwrotu.

Czy utrzymujesz się tylko z Giełdy ? Ile potrzeba kapitału aby zajmować się tylko Giełdą ?

Ile za dostęp do newslettera gdzie pokazujesz co robisz aktualnie / konsultacji skypowych ? - forum wolno działa, mam już dwie osoby w grupie wsparcia ale nie jesteśmy na Giełdzie od początku.

bankrucik
141
Wysłane: 10 maja 2015 23:17:46
Yaroman napisał(a):
To dopiero początek Angel Shhh

hmm ja raczej myślę, że początek długiego końca.. takiego nawet kilkunastomiesięcznego ale jednak końca

bankrucik
141
Wysłane: 10 maja 2015 23:22:30
ChiefMike napisał(a):
Gratuluje wysokiej stopy zwrotu.

Czy utrzymujesz się tylko z Giełdy ? Ile potrzeba kapitału aby zajmować się tylko Giełdą ?

Ile za dostęp do newslettera gdzie pokazujesz co robisz aktualnie / konsultacji skypowych ? - forum wolno działa, mam już dwie osoby w grupie wsparcia ale nie jesteśmy na Giełdzie od początku.

dzięki, choć mógłby być dużo większy gdyby nie parę błędów binky
to zależy ile oczekujesz pensji:-)).. dla mnie giełda to miejsce pomnażania kapitału, tak jak nieruchomości, praca i firma...
nie żyję z giełdy, pracuję, inwestuję także w inne aktywa jak nieruchomości, własne firmy itd...
na razie nie planuję bo jednak zdarza mi się często nie mieć czasu na pisanie a w przypadku usług dla innych jest to niewyobrażalne...
polecam mój profil na twitter.com tam czasami szybciej coś publikuję.

bankrucik
141
Wysłane: 10 maja 2015 23:36:04
ponieważ polityka ma ogromny wpływ na gospodarkę i giełdę postaram się jutro na "spokojnie" podsumować wyniki pierwszej tury są w mojej opinii bardzo ciekawe na przyszłość

ChiefMike
0
Wysłane: 11 maja 2015 16:20:26
Z giełdy 35-50 000 zł /rok MINIMUM. Nieruchomości to jak nie będę miał w co kasy pakować to się zastanowię - aktualnie Bańka na nieruchomościach :)

Firmę właśnie zlikwidowałem w Polsce koszty i podatki i podejście urzędników powalają. Mam jeszcze dwie 'działalności' około rolnicze ale na czasie też się z tego chce uwolnić - za dużo na głowie, za dużo pracy własnej a korzyści wymierne.

varciasz
22
Wpisów: 264
Wysłane: 12 maja 2015 22:42:01
@ChiefMike:

Ale to nie ma czym sie chwalić...
35-50K rocznie to tylko 3K miesięcznie. Tyle to ja zarabiam przez kilka dni na etacie :)
Wszystko zależy od stopnia ryzyka czyli w dużej mierze wielkości inwestycji

Osoby które na giełdzie siedzą dłużej wiedzą że trzeba się zawsze liczyć z potencjalnymi stratami.
A granie tak jak bankrucik na kredyt to już szczyt odwagi (głupoty?). bankrucika akurat cenię za spore doświadczenie i czasami (w moim mniemaniu) samobójcze inwestycje z których często wychodzi z zyskiem :)

Ja wolę giełdę traktować jako hobby. Gram kilkumiesięcznymi przychodami. Zawsze mam poduszkę w gotówce na ciężkie czasy aby nie sprzedawać jak zaboli.

teraz szukam możliwości wejścia w jakąś perspektywiczną inwestycję poza giełdą, myślę że to ciekawe doświadczenie które można zdobyć i chyba jedyna droga aby się faktycznie sporych pieniędzy dorobić.
Problemem o dziwo jest ... dobra praca.
Jak człowiek ma spore, stałe przychody to nie może z nich zrezygnować aby ryzykować w nowej inwestycji. No a na pewno nie wtedy kiedy ma dzieci, duże wydatki stałe i przyzwyczajenie do wygodnego życia :)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

81 82 83 84 85

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,438 sek.

fszsbwkm
bctadkvj
ncikjywy
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 138,84 zł +380,69% 96 138,84 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rjxnrchr
onrltwzv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat