PARTNER SERWISU
rnkhjcvp
22 23 24 25 26

Ukraina - dewaluacja hrywny?

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 29 kwietnia 2014 21:17:55
@ siekoo

Cytat:
Szutniku, alez ja nie o ograniczeniach swobod ja o legitymowaniu cywila przez zolnierza. stanu wyjatkowego nie wprowadzono, wiec na jakiej podstawie?

Bardzo starasz się mnie rozbawić tym upartym stawaniem kontra, z sensem czy bez i nawet Ci się to udaje AngelAngel
Spróbujmy jeszcze prościej:

Gangsterzy zajęli bank i wzięli zakładników. Policja otoczyła budynek - jakim prawem rewidowani są przez nią osobnicy, kierujący się ku wejściu do tego banku i usiłujący tam wejść? Jakim prawem Policja nikogo nie wpuszcza do środka?

Przecież to narusza swobody obywatelskie tych ludzi! Mają święte prawo poznać stan swojego konta o dowolnej porze dnia i nocy Angel Angel

Czy mam Ci dowodzić, ze w Słowiańsku mamy identyczną sytuację, czy jednak oszczędzisz mi tego?

Pan taksówkarz może tylko udawać taksówkarza i wieźć w bagażniku np. 2 bazooki do zwalczania ukraińskich czołgów, a to już nie będzie zabawne, prawda?
Podobnie człowiek, kierujący się ku wejściu do banku, może wcale nie chcieć sprawdzić stanu konta, tylko wesprzeć gangsterów, zamkniętych w środku.

Czy mam w dalszych tłumaczeniach zniżyć się do poziomu przedszkolnego, bo próbujesz ku temu to wszystko sprowadzić?

"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

Szutnik
153
Wysłane: 29 kwietnia 2014 22:00:03
A oto przykład rosyjskiej "demokracji".
Ilja Ponomariow, jedyny deputowany Dumy, który miał czelność głosować przeciw zajęciu Krymu siłą, jest naciskany przez "kolegów" by złożył mandat deputowanego. Padają epitety typu "Własowiec":

Cytat:
1753 GMT: Kommersant ran a story today about how State Duma member Sergei Mironov, chair of Just Russia would like to get rid of Ilya Ponomarev, a former Just Russia member who was the lone parliamentarian to vote against Putin’s forcible annexation of the Crimea.
Mironov called for Ponomarev to turn in his mandate as an elected deputy because he believes the annexation of the Crimea was “a hypocritical and base act by our authorities.” He called him a “Vlasovite” and urge him not to “trample his family honor in the mud.”

www.interpretermag.com/russia-...

Bo oczywiście demokracja na tym polega, że musimy się ze sobą absolutnie zgadzać Angel Angel

To także mój drobny kamyczek do ogródka tych, którzy zastanawiają się, czemu nadal dyskutuję z siekoo. Odpowiadam: bo lubię i jeszcze mi się to nie znudziło.

Jak na razie to znudziły mnie tylko próby dyskusji o sytuacji na Ukrainie z UKIP-owcami od Nigel'a Farrage'a (UK Independence Party)
Jeśli ktoś chce pogadać z ciemnym, upartym i prawdziwym rusofilem, o ktorym śmiało można powiedzieć "Uzyteczny Idiota Moskwy" to serdecznie polecam. To dobra terapia dla wszystkich, którzy widzą tu na forum ruską 5 kolumnę. Tu naprawdę nie jest tak źle Angel

Przykład kosmicznych stwierdzeń UKIPowców - Rosja powstrzymała na Krymie rzeź mniejszości, którą szykowali tam Ukraińcy. A skąd to wiedzą? Z materiałów rosyjskiej ambasady w Londynie, którym święcie wierząd'oh! .

Oczywiście Putin musiał zareagować, bo kryzys ukraiński to prowokacja UE zrobiona po to, by Ukraina mogła wejść do znienawidzonej Unii. Na moją uwagę, że Putin robi jeszcze gorszą i bardziej niż UE zbiurokratyzowaną Unię Eurazjatycką i jego interwencja ma min. zmusić Ukrainę do wejścia tam, usłyszałem, ze nie może być czegoś gorszego niż UEAngel Angel
Nie dziwcie się, że mnie to znudziłoSick

"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

Fantomas
0
Wpisów: 379
Wysłane: 29 kwietnia 2014 22:12:56
W polskim necie wraz z długością trwania dyskusji o polityce rosyjskiej prawdopodobieństwo uznania dyskutanta za rosyjskiego agenta dąży do jedności.

P.S. Poziom absurdu tej dysputy jest na wysoki i stale się zwiększa. Z niecierpliwością czekam na dalszy ciąg.

serpico
0
Wpisów: 1 335
Wysłane: 29 kwietnia 2014 22:17:45
@Szutnik,

Cytat:
usłyszałem, ze nie może być czegoś gorszego niż UE
blackeye

Tak myślą, bo nie byli nigdy w Związku Radzieckim, czy Układzie Warszawskim king

Nie wiedzą, co to stać za kiełbasą 6 godzin, mieć reglamentowaną żywność, zakaz opuszczania kraju (brak paszportów), wyłączany prąd etc... Najgorsze jest to, że wielu Polaków również o tym zapomniało, o czym można przekonać się na tym forum

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 29 kwietnia 2014 22:58:45
Szutniku, sytuacja nie jest identyczna. czy Ciebie moze wylegitymowac zolnierz bo gangsterzy napadli na bank? no chyba nie, prawda?

u nas tez byla Armia Czerwona i masowe strajki. co zrobil Jaruzelski? wprowadzil stan wyjatkowy, mimo, ze nie bylo okupacji gmachow przez odpowiedniki zielonych ludzikow i zadan autonomii dla Slaska czy Kaszub. wprowadzil stan wyjatkowy, godzine policyjna, postawil zolnierzy na rogatkach i wszyscy wiedzieli - zolnierz to teraz tez 'pan wladza'. nie pyskoj, bo dostaniesz pala, albo kolba i jeszcze w 'internacie' wyladujesz.
ostudzilo to niektore gorace glowy, czesc spoleczenstwa odetchnela z ulga, bo oznaczalo to jakas stabilizacje pomimo ograniczenia swobod.

tego mi tutaj brakuje, tego nie moge zrozumiec - kraj na skraju wojny domowej i/lub agresji, czesc obwodow chce 'autonomii', budynki administracyjne okupowane przez zielone ludziki, brak kontroli nad milicja, kazdy robi co chce, bo... moze. cywile ladami zatrzymuja czolgi, pertraktuja z zolnierzami...

odnosze wrazenie, ze nikt nad niczym nie panuje - poza zielonymi ludzikami.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

krzabr
1
Wpisów: 59
Wysłane: 29 kwietnia 2014 23:07:43
My tu gadu-gadu a w Rosji próbują wprowadzić jeszcze większą kontrolę nad internetem i mieć bat na zachodnie ecommerce.

Ktoś poruszył temat biernej milicji w donbasie. Sam Turczynow się na ten temat wypowiedział:

Cytat:
- Wydarzenia na wschodzie kraju pokazały bezczynność, bezradność, a niekiedy zdradę funkcjonariuszy struktur ochrony prawa w obwodach donieckim i ługańskim - powiedział.
Turczynow, który jest jednocześnie przewodniczącym Rady Najwyższej (parlamentu), powiedział, że w Doniecku i Ługańsku wyznaczono już nowych szefów Służby Bezpieczeństwa Ukrainy (SBU).

Oświadczył, że zwrócił się do ministra spraw wewnętrznych o zdymisjonowanie szefów milicji w obwodach ługańskim i donieckim.

Zapowiedział zwolnienie wszystkich funkcjonariuszy struktur siłowych, którzy nie są w stanie wykonywać swych obowiązków służbowych.ó

- Tak zwani obrońcy prawa, którzy zdradzili Ukrainę i zaczęli współpracę z terrorystami, zostaną pociągnięci do odpowiedzialności - zapowiedział Turczynow.
Edytowany: 29 kwietnia 2014 23:08

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 29 kwietnia 2014 23:28:34
siekoo napisał(a):
Szutniku, sytuacja nie jest identyczna. czy Ciebie moze wylegitymowac zolnierz bo gangsterzy napadli na bank? no chyba nie, prawda?

u nas tez byla Armia Czerwona i masowe strajki. co zrobil Jaruzelski? wprowadzil stan wyjatkowy, mimo, ze nie bylo okupacji gmachow przez odpowiedniki zielonych ludzikow i zadan autonomii dla Slaska czy Kaszub. wprowadzil stan wyjatkowy, godzine policyjna, postawil zolnierzy na rogatkach i wszyscy wiedzieli - zolnierz to teraz tez 'pan wladza'. nie pyskoj, bo dostaniesz pala, albo kolba i jeszcze w 'internacie' wyladujesz.
ostudzilo to niektore gorace glowy, czesc spoleczenstwa odetchnela z ulga, bo oznaczalo to jakas stabilizacje pomimo ograniczenia swobod.
.

Eee no stary-no co Ty wygadujesz...??? Jaka część społeczeństwa, bo chyba nie ci, którzy w stanie wojennym byli pałowani i masakrowani w więzieniach! Żadnej stabilizacji nie było, tylko akurat gigantyczna destabilizacja, a ludziom wciskano ciemnotę, ze to w obronie kraju. Co gorsza nawet dzisiaj znajdą się nienormalni, którzy będą wychwalać Jaruzela, pomimo, że to sam Jaruzel prosił ruskich o pomoc wojskową co przed laty przyznał zarówno Miller, jak też Moskwa, zapomniałeś czy jak...? Bo nie powiesz mi, że nie wiedziałeś, bo około 2 lat temu podsyłałem Ci linki na forum dotyczących wyborów. Żyjemy w chorym kraju, skoro to Jaruzel jest uważany za niektórych za bohatera, a Kukliński za zdrajcę. I zbytnio nie jest pocieszające, że w Rosji just dużo wyższy poziom ciemnoty łykającej brednie Kremla...Speak to the hand
Edytowany: 29 kwietnia 2014 23:30

siekoo
0
Wysłane: 30 kwietnia 2014 10:11:35
@pop - pochodze z terenow, gdzie stacjonowalo duzo czerwonoarmistow, a ludzie wiedzieli, ze WP nie bedzie do nich strzelac. a Polacy byli i w S, i WP, i w ZOMO (i nie wszyscy dobrowolnie).

edit:
zagalopowalem sie - nie mam prawa wypowiadac sie w tym temacie, bo znam go glownie z relacji bliskich i przypadkowo spotkanych ludzi (w pewnym momencie chcialem bardzo zglebic moja wiedze na ten temat, bo sam w tym czasie za wiele nie rozumialem).
inaczej widzi sie rzeczy majac lat 20, a inaczej majac lat 40, majac lub nie majac malych dzieci, czy ktos z bliskich pracuje na kopalni, w milicji lub wojsku. z roznymi ludzmi rozmawialem na ten temat, kazdy ma inna historie. nikt z tych osob nie chce oceniac tamtych czasow, bo mowi, ze za malo wie.
a zycie czasem niezle platalo losy czlonkow rodzin - jeden brat gornik, inny milicjant, kuzyn w wojsku, etc.
Edytowany: 30 kwietnia 2014 10:46

Szutnik
153
Wysłane: 30 kwietnia 2014 10:42:43
siekoo napisał(a):

"Są granice, których przekraczać nie wolno!"- jak rzekł w swym słynnym przemówieniu na tle przekrzywionego sztandaru Klasyk myśli wojskowo - marksistowskiejAngel

Zdaje się, ze postanowiłeś prowokacyjnie rżnąć głupa i niebezpiecznie się do tych granic zbliżyć.

Pytanie za 2,50 w starych złotych, bo więcej za to zapłacić to grzechAngel :

-Czy Ukraina ogłosiła prowadzenie specjalnej "operacji antyterrorystycznej" czy nie?

-Czy rząd nie dostał na ten cel specjalnych pełnomocnictw od Wierchownej Rady?

A jak się prowadzi z wojskowego punktu widzenia takie operacje? Wpuszczając na zajęte przez "terrorystów" obszary każdego jak leci, czy nie?

Jednak sprowadziłeś tę dyskusję swoim uporem do poziomu przedszkola. A szkoda...

siekoo
0
Wysłane: 30 kwietnia 2014 10:56:27
Szutniku, masz racje. moze to lepsze rozwiazanie niz wprowadzenie stanu wyjatkowego na obszarze calego kraju.
zastanawiam sie, tylko czy to byl dostatecznie silny sygnal - pamietasz, niby teoretycznie zaczeto operacje, a przez chyba 2 dni nic sie nie dzialo... wprowadzono wojsko - przeszlo na strone separatystow. i dalej nikt nie panuje nad sytuacja.

edit:
oczywiscie nie cale wojsko, tylko czesc.
Edytowany: 30 kwietnia 2014 10:58

Szutnik
153
Wysłane: 1 maja 2014 17:22:18
siekoo napisał(a):

ciezko, by Amerykanie wielbili Rosje, ale Niemcy juz patrza na Rosje trzezwiejszym okiem. dla Ciebie 80% tych Niemcow byloby V kolumna Putina, bo, cholera, maja czelnosc zadawac pytania, zamiast grzecznie lykac medialna papke.

No to przyjrzyjmy się temu "trzeźwiejszemu, niemieckiemu oku". To co nam się wydaje, to się może tylko zdawać, zawsze w takich razach warto zerknąć na badania opinii publicznej. Oto najświeższe dostępne :

www.tagesschau.de/inland/deuts...

1 Przeciętny Niemiec obawia się konfrontacji wojskowej z Rosją, ale jest gotów na surowe sankcje wobec Rosji wraz z innymi krajami Zachodu, nawet te kosztowne dla niemieckiej gospodarki.

2. Czy Niemcy powinny mieć więcej zrozumienia dla stanowiska Rosji? - 35% - tak, 58% - NIE.

3. 59% Niemców widzi Niemcy w roli mediatora w konflikcie ROS/UKR.

4. 60% Niemców chce, by RFN stała blisko USA i Zachodu w konflikcie ukraińskim.

5. 75% jest przeciw militarnej pomocy dla Ukrainy

6. 52% zaniepokojonych nową Zimną Wojną + 20% "bardzo zaniepokojonych" = 72%

7. Tylko 14% Niemców ufa Rosji

Uwaga - badanie przeprowadzono jeszcze przed porwaniem 4 oficerów niemieckich, wysłanych na Ukrainę jako obserwatorzy (porwani razem z Polakiem Szwedem i Duńczykiem).

Porwanie bardzo zmieniło stosunek Niemców do Rosji na niekorzyść, w gazetach sporo artykułów w emocjonalnym tonie, a kremlowscy lobbyści, tacy jak Alexander Rahr, do niedawna bardzo aktywni w wybielaniu działań rosyjskich, pochowali się w mysich dziurach i nie są już zapraszani do TV.

Także do niemieckich polityków zaczyna docierać, że Rosja ma ich w bootyshake - szczególnie oburzony jest Steinmeyer (MSZ RFN), który osobiście pilotował wysłanie niemieckich obserwatorów w ramach OBWE, najwyraźniej była to jego własna idea.

Reasumując - Niemcy prawie zawsze cierpieli na Hasliebe (MiłosnaNienawiść) względem Rosji i byli przekonani o tym, że lepiej niż inni rozumieją Rosję, co było złudzeniem, podtrzymywanym przez ludzi typu Rahr. Ale to się zmienia i niemała w tym zasługa rosyjskiej pychy i nieliczenia się nawet z tymi teoretycznie życzliwymi sobie

Nie wiem jak Ty, ja nie widzę w ich poglądach na Rosję jakichś znaczących różnic w stosunku do np. Skandynawów, choć z pewnością tylko 1-3% Finów ufa Rosji, a 80% fińskich oficerów uznało, że stan zagrożenia ze strony Rosji wzrósł - źródło Helsinki Times.

Ja zwykle jednak Rosjanie z gracją słonia w składzie porcelany i właściwą sobie wielkomocarstwową pychą robią wszystko, by tych niezdecydowanych Niemców skierować do stronnictwa nazwijmy je "proamerykańskiego".

Szutnik
153
Wysłane: 2 maja 2014 12:48:53
Sadząc z reakcji Kremla, dzisiejsza operacja ukraińskich sił na Wschodzie jest po raz pierwszy poważna, ale to nie dziwi.
W końcu musieli spróbować naprawdę coś zrobić, a nie udawać, że można bez rozlewu krwi odebrać budynki uzbrojonym i zdeterminowanym ludziom, co kończyło się ośmieszeniem działań Ukrainy.

Rzecznik prasowy Kremla, Pieskow właśnie nadaje w świat, że Ukraina zniszczyła porozumienie genewskie.
Dziwne to porozumienie, do wszystkiego zobowiązujące Ukrainę a do niczego Rosję (np. co z wycofaniem rosyjskich wojsk w ilości 50 000 z ukraińskiej granicy?) i tak było łamane przez Rosję, wskutek wysyłania rosyjskich agentów typu Igor Girkin na Ukrainę.

IMO logika wydarzeń i dzisiejsze zachowanie Kremla wskazuje, że wbrew nadziejom większości z nas Rosja wkrótce odpowie militarnie na działania Ukrainy. Im większy bedzie dzisiejszy sukces Ukrainy w "oczyszczaniu terenu", tym większa na to szansa.
Naprawdę bardzo chciałbym się pomylićPray Pray Pray

siekoo
0
Wysłane: 2 maja 2014 13:28:31
Szutniku, 'ufac' innemu krajowi? panstwa maja interesy, nie 'sympatie' - jezeli jakis polityk mowi inaczej, to klamie.

a Niemcy sa wszystkim pragmatyczni. czy to porwanie tak zmienilo ich spojrzenie na Rosje - wg moich obserwacji u szarych ludzi nie. i nie chodzi o sympatie czy poparcie dla dzialan Rosji, ale o krytyke zachowania z obu stron. rzuc okiem na 2 pierwsze z brzegu artykuly z Die Zeit i FAZ - rozni ludzie, rozne opinie. tak samo mowia ludzie 'na zywo'.

sytuacja wyglada coraz gorzej - moim zdaniem rzad na samym poczatku powinien zareagowac zdecydowanie i postepowac konsekwentnie, bo miekkim zachowaniem spowodowal, ze sytuacja eskalowala. krok po kroku ustepowali pola, czym rozzuchwalili separatystow.
Krewa juz dawno o tym pisal, o tej dziwnej wstrzemiezliwosci sluzb. co sie na Ukrainie dzieje, jest bardzo, bardzo dziwne.

rowniez mam nadzieje, ze obejdzie sie bez wiekszego rozlewu krwi, ale obawiam sie, ze w momencie, gdy zginie kilku cywili moze to przelac czare i ludnosc w tamtych regionach skieruje sie przeciw silom rzadowym. i Rosja wcale nie bedzie musiala wchodzic jako agresor, za to moze za jakis czas wejsc na prosbe Zachodu jako rozjemca.

serpico
0
Wysłane: 2 maja 2014 13:35:12
@Szutnik, Rosjanie już tam są i odpowiadają militarnie, chociażby strzelając do śmigłowców. Natomiast zgadzam się, że wejście całych rosyjskich formacji wojskowych na Ukrainę to kwestia dni, póki co działają tam porozrzucani, ale świetnie zorganizowani dywersanci. Jeśli dzisiejsza akcja lub kolejne zagrożą tym formacjom rosyjskim, które już tam są, wejście Rosjan będzie natychmiastowe.

Oczywiście moga pojawić się osoby, które wątpią czy aby na pewno to są Rosjanie, ale ciekawe czym separatyści zestrzelili śmigłowce? Czyżby zestawy przeciwlotnicze zakupili również w sklepach z mundurami?

Reasumując, zgadzam się, że wejście Rosjan jest nieuniknione, jedynie Putin swoimi działaniami chciał zająć jak największą część Ukrainy bez wystrzału. Inwazja na Ukrainę, to może być jeden z największych błędów Putina w jego karierze politycznej

serpico
0
Wysłane: 2 maja 2014 13:42:02
@Siekoo, co raz większe brednie wymyślasz, ale i co raz zabawniejsze

Cytat:
ale obawiam sie, ze w momencie, gdy zginie kilku cywili moze to przelac czare i ludnosc w tamtych regionach skieruje sie przeciw silom rzadowym. i Rosja wcale nie bedzie musiala wchodzic jako agresor, za to moze za jakis czas wejsc na prosbe Zachodu jako rozjemca.

A co do "zdecydowanych i szybkich reakcji Kijowa", nie mogło być o nich mowy. Powtórzył by się "wariant gruziński", którego wszyscy chcieli uniknąć, a na co liczyła Moskwa. I skończ już proszę z tymi separatystami Pray Organizatorem wszystkich akcji i dowodzącymi są Rosjanie z regularnych formacji wojskowych.A jeśli nie wiesz kto to jest separatysta, to SJP:
Cytat:
członek grupy etnicznej, religijnej lub politycznej dążącej do wyodrębnienia się z większej całości polityczno-społecznej

siekoo
0
Wysłane: 2 maja 2014 14:19:12
@Serpico, ales sie uczepil...
wp.pl napisał(a):
(...) UE z rosnącym niepokojem obserwuje sytuację na wschodzie Ukrainy i wzywa do zaprzestania nielegalnych działań, podejmowanych przez separatystów - powiedziała rzeczniczka Komisji Europejskiej ds. polityki zagranicznej Maja Kocijanczicz.(...)

Szutnik
153
Wysłane: 2 maja 2014 18:58:32
Merkel na konferencji prasowej z Obamą:

Cytat:
Jeśli sytuacja polityczna na Ukrainie nie ustabilizuje się do 25.05.14, dalsze sankcje będą nieuniknione

Zastanawiałem się, co takiego ważnego może się stać w okolicach 23-27.05 bo z różnych rozważań czasowych ten rejon wychodzi mi jako bardzo ważny punkt na wielu indeksach w wielu krajach. Same wybory na Ukrainie to było za mało.
Teraz chyba wiem - wkrótce Świat będzie z niepokojem czekać na wprowadzenie rzeczywistych i poważnych sankcji wobec Rosji, co będzie się równać osłabieniu gospodarczego rozwoju wielu krajów.

@ siekoo

Cytat:
Szutniku, 'ufac' innemu krajowi? panstwa maja interesy, nie 'sympatie' - jezeli jakis polityk mowi inaczej, to klamie.

Nie zauważyłeś, że to jest sondaż nastrojów społecznych, a nie sondaż nastrojów polityków?
Tylko 14% Niemców, a nie niemieckich polityków, ufa Rosji!

serpico
0
Wysłane: 2 maja 2014 21:49:59
Z węzłami czasowymi, czy bez, Ukraina to papierek lakmusowy Europy. Boję się, że wybory opłyną krwią, bo tak wygodniej Moskwie. Dzisiejszy dzień, jak wspomniał Szutnik, nie jest na rękę Moskwie. Dziś UE zaczyna wikłać się w dwie wojny, wcześniejszą walutową z USA oraz drugą z Moskwą. Teraz oczekuję od UE najwyższej jakości i wybornej polityki. Stara Dama jeśli chce być poważana na salonach musi wykazać swój kunszt

yayurek
0
Wpisów: 879
Wysłane: 3 maja 2014 09:04:05
moja rodzina pochodzi ze wschodu, nieliczni ocalali z bestialstwa UPA mają jedno wspomnienie, że otrzymanie kuli w łeb było wielkim szczęściem i przywilejem, najczęściej zabijanie odbywało się przy pomocy siekiery, cepa czy noża, popatrzcie na strony ocalałych z Holocaustu, to co wyrabiali chorwaccy ustasze, strzałokrzyżowcy węgierscy czy np. żelazne wilki rumuńskie powoduje, że włosy stają dęba, ale zawsze w tych wspomnieniach jest jedno "UKRAIŃCY BYLI NAJGORSI", minęło kilkadziesiąt lat i trzeba by wybaczyć, ale Ukraińcy wciąż uznają UPA i SS GALIZIEN za podstawy swego narodowego bytu, dopóki tak będzie, to życzę Ukraińcom wszystkiego najgorszego, poniżej link do obrazków świętowania we Lwowie rocznicy powstania SS GALIZIEN
www.youtube.com/watch?v=yRYCOr...

rafklopo
0
Wpisów: 63
Wysłane: 3 maja 2014 11:43:00
Pod tym linkiem są zdjęcia z podpalenia budynku w Odessie. Jakoś tak automatycznie przychodzi na myśl skojarzenie z rzeziami na Wołyniu, podpalaniem spędzonych ludzi w zamkniętych kościołach. Widać tradycje i metody walki wnukowie bojowników OUN-UPA wynieśli z domu. Niesamowicie razi w tym wszystkim obrzydliwa propaganda obecna w polskich mediach podająca, że nie wiadomo dlaczego budynek się zapalił, być może to separatyści sami się podpalili, w tym bełkocie telewizyjnym brakowało tylko wzmianki, że pożar być może został zaprószony przez pijanych rosyjskich żołdaków.

www.youtube.com/watch?feature=...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

22 23 24 25 26

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,440 sek.

vspokhfk
evzqjmba
lhldtywz
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
wtdeenxg
tkqzhwsm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat