PARTNER SERWISU
ukxlbkfc
25 26 27 28 29

Portfel pasywnego inwestora - Wojetek's stocks

catchduck
0
Wpisów: 109
Wysłane: 14 września 2014 19:36:51
Jeszcze mam pytanie natury edukacyjnej. Na moim wykresie Serinus utworzył coś jakby kanał spadkowy zapoczątkowy trendem z listopada 2013 r. Nie umiem tu jeszcze wstawiać obrazków, ale wygląda to tak jakby, znajdował się w górnej jego częsci i lekko prszekraczał linie linie trendu spadkowego na wyższym wolumenie.
Oczywiście zgadzam się z Twoją analizą:), zwłąszcza w ujęciu week, ale chodzi mi o samą interpretację tego, co widać na wykresie w tym przedziale, co podałem.

Wojetek
PREMIUM
503
Wpisów: 7 287
Wysłane: 15 września 2014 12:37:40
Generalnie nie kreślę kanałów, gdyż moim zdaniem to przeciętna metoda obarczona sporym ryzykiem błędu (podobnie pitchforki i pochodne). Same linie trendu można kreślić na kilka sposobów i wcale niekoniecznie po dołkach lub szczytach (odsyłam do książki www.maklerska.pl/analiza-techn... )

kliknij, aby powiększyć

Zapewne o taki z grubsza kanał spadkowy chodzi ? Dla mnie wygląda to raczej czytelnie - odbicie w kierunku oporu na 6,85-6,7. Kupowanie obecnie byłoby kompletnie nieprzemyślane (jeśli już long to przy wybiciu 6,0 z tp na ok 6,7).

catchduck
0
Wysłane: 15 września 2014 13:59:36
O to dokładnie mi chodziło. Ja nie kupuję ( na razie), tylko uczę się interpretować to co widzę na wykresie. Jeszcze raz dzięki.

Damian1
0
Wpisów: 91
Wysłane: 17 września 2014 11:21:16
Witam,

czyżby sygnał zakupy na BDX?

Wojetek
PREMIUM
503
Wysłane: 17 września 2014 12:04:00
@Damian1

BDX day

kliknij, aby powiększyć

Generalnie jest jak piszesz. Sygnał kupna wybicia konsolidacji jest na granicy wejścia. Oczywiście mamy wykupienie na RSI (znaczne na day), obroty są przeciętne (nie potwierdzają zbytnio wybicia) jeśli też to się skończy podażową świecą może być nieciekawie, ale generalnie tak - wyjście ponad 136,5 to buy signal. Sam nie skorzystam bo już "trochę" akcji z mw40 mam ;), ale można próbować (obecnie mw40 to najlepszy indeks). Budowlanka wyglądała słabo, ale też widać na niej wzmocnienie w ostatnich tygodniach (do sygnału kupna nie zbyt daleko).

WIG Budownictwo week

kliknij, aby powiększyć

Po piątkowej sesji wrzucę podsumowanie portfela bo będzie miał równo miesiąc od pierwszej transakcji.
Edytowany: 17 września 2014 12:07

Wilk z T29
67
Wpisów: 1 254
Wysłane: 17 września 2014 19:12:10
Cześć,

Wojtek mogę Ciebie prosić o AT dla spółki Kopex?

Pozdr

Wojetek
PREMIUM
503
Wysłane: 17 września 2014 19:34:09
@ up: BDX utrzymał podejście i zakończył na 138 więc sygnał kupna się liczy.

KPX week

kliknij, aby powiększyć

Bez porywu w 2 słowach. Kurs przebywa w konsolidacji między ok 14 a 10 zł, linia bessy powoli goni kurs (kreślona od 2007). Ostatni ruch potwierdzony na RSI jednak ciągle na Kopexie nie ma obrotów, kurs pod średnią (może znów przebije) i ruchy od bandy do bandy. Wybicie oporów na 14-15zł otwiera drogę do pokaźniejszych wzrostów. Póki co można obserwować co dalej zrobi.

Wilk z T29
67
Wpisów: 1 254
Wysłane: 17 września 2014 22:44:04
Kupienie po 10, sprzedaż po 14 to 40%, biedy nie ma ;)
Dzięki!
Edytowany: 17 września 2014 22:44

knoker
0
Wpisów: 47
Wysłane: 17 września 2014 23:52:16
Witam :)
Mój pierwszy wpis

Od pół roku wątek ten i sam Autor jest dla mnie inspiracją i pamiętając o tym proszę czytać resztę

Zażalenia:

Moim zdaniem również na kopexie coś się gotuje mimo niezbyt wygórowanych obrotów. Na dziennym RSI ładnie podąża, Mamy odwrócony RGR z zasięgiem na 13zł co fajnie pokrywa się z istotnymi oporami w okolicy linii trendu zaznaczonej przez Wojtka. Obroty mogły by być faktycznie mocniejsze jak na DUONie albo ARCTICu lub TVNie.
Uważam jednak że linia trendu narysowana przez Wojtka nie jest w żaden sposób miarodajna na dzień dzisiejszy a tą właściwą "mocną" jest ta prowadzona od maksa z 2007, dająca false break w 2012 a obecnie tworząca opór na poziomie 12,40 wzmocnionym umieszczonym niewiele pod nią SMA 30t. Przełamanie tego obszaru powinno dać mocny sygnał do testowania 14,00 a potem będziemy sie martwić. Osobiście uważam ten scenariusz za bardzo prawdopodobny w tym lub przyszłym tygodniu z racji spodziewanego ogłoszenia umowy z KGHMem :) oczywiście możliwy jest również scenariusz spadkowy no ale to jak zawsze definiowane jest już indywidualnie. Tak czy owak sygnału zmiany trendu nie ma, konsolidacja trwa co się urodzi zobaczymy.

Co do BDX i budwlanki również pozwolę sie niezgodzić... Zarówno na indeksie cenowym jak i wigu zachowywała się dość ładnie (wzrost obrotów, poztywna dywergencja RSI) co z wyprzedzeniem wzg. reszty stada od 2 tyg. sygnalizowało przełamanie 2500 i powiewu hossy z racji faktu że budowlanka jest jednym z pierwszych rosnących sektorów :) Może się okazać że to tylko gra pod redukcję zadłużenia ale jedno nie wyklucza drugiego.

Prośbopytania do Autora:

1. Kiedy używasz indeksów cenowych, a kiedy WIGów ?
2. Czy nie uważasz że w zamieszczanych ocenach sektorowych wzg. WIGu często obraz całości jest zamazany przez za ciężki jeden walor ? telekomy, surowce.
3. Czy mimo inwestowania w średnim terminie zdarza Ci się zamykać pozycje z racji znacznego wykupienia (patrz duża część WIGu40 obecnie) i spodziewanej korekty ?
4. Trzy najważniejsze błędy jakie popełniłeś na giełdzie ?
5. W ameryce wybucha bomba atomowa/ Rosja dokonuje ataku informatycznego na system bankowy europy. Co robisz następnego dnia ?
6. Jedna lektura która najwięcej wniosła dobrego do Twojego inwestowania.

pozdrawiam
Z góry dzięki za odp.

Wojetek
PREMIUM
503
Wysłane: 18 września 2014 10:52:28
Cytat:
Od pół roku wątek ten i sam Autor jest dla mnie inspiracją i pamiętając o tym proszę czytać resztę

Cieszę się, że wątek na forum może być pozytywną inspiracją. Czyli te fora internetowe nie są takie złe ;)

Cytat:
Moim zdaniem również na kopexie coś się gotuje mimo niezbyt wygórowanych obrotów. Na dziennym RSI ładnie podąża, Mamy odwrócony RGR z zasięgiem na 13zł co fajnie pokrywa się z istotnymi oporami w okolicy linii trendu zaznaczonej przez Wojtka.

Cytat:
Uważam jednak że linia trendu narysowana przez Wojtka nie jest w żaden sposób miarodajna na dzień dzisiejszy a tą właściwą "mocną" jest ta prowadzona od maksa z 2007, dająca false break w 2012 a obecnie tworząca opór na poziomie 12,40 wzmocnionym umieszczonym niewiele pod nią SMA 30t. Przełamanie tego obszaru powinno dać mocny sygnał do testowania 14,00 a potem będziemy sie martwić.

To jak to z tą linią trendu jest ;) ? Raz się pokrywa z oporami a raz jest niemiarodajna, hmm

KPX month

kliknij, aby powiększyć

Narysowałem obie, żeby pokazać w czym rzecz. Różnica nie jest duża, sam staram się "nie ciąć" świec LT choć czasem (jak w tym przypadku) można stracić przez to kilka punktów stycznych (a im więcej tym LT mocniejsza). KPX jest o tyle trudny w analizie, że od 2007 już kilka LT wybił a następnie przechodził znów w spadki (2009, 2012).

Cytat:
Tak czy owak sygnału zmiany trendu nie ma, konsolidacja trwa co się urodzi zobaczymy

Czyli w ogólnej ocenie zgadzamy się co do braku sygnału kupna jak i fazy w której walor przebywa. Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu ;). Ode mnie jeszcze uwaga odnośnie KPX - mając tyle obecnie spółek (zwłaszcza w mw40), które wybijają swoje all time high, są w silnych trendach i widać na nich obroty; to spółką która od 2007 jest niżej o ponad 80% i się ciągle konsoliduje, naprawdę moim zdaniem nie warto zaprzątać sobie głowy. Zwyczajnie konkurencja jest lepsza.

Cytat:
Co do BDX i budwlanki również pozwolę sie niezgodzić... Zarówno na indeksie cenowym jak i wigu zachowywała się dość ładnie (wzrost obrotów, poztywna dywergencja RSI) co z wyprzedzeniem wzg. reszty stada od 2 tyg. sygnalizowało przełamanie 2500 i powiewu hossy z racji faktu że budowlanka jest jednym z pierwszych rosnących sektorów :) Może się okazać że to tylko gra pod redukcję zadłużenia ale jedno nie wyklucza drugiego.

Sam BDX należy do mocnego mwig40 (i wykazuje z nim niezłą korelację), co jest bardzo pozytywne, budowlanka jednak jak widać na wykresie post wyżej odbija się od wsparcia, trendem wzrostowym trudno to nazwać, raczej szeroką konsolidacją. Porównując to do banków, mediów czy energetyki to zbyt dobrze to nie wygląda. W książkowe zależności typu który sektor rośnie jako pierwszy a który później w hossie od paru lat się nie bawię - wykresy same wskazują na czym jest hossa a na czym nie. Plusów BDX ma sporo - fundamenty, brak oporów na wykresie, silny indeks, jest lepszy od swojego sektora

kliknij, aby powiększyć

i dał sygnał kupna kontynuacji, ale też wykres pokazuje że z najmocniejszymi (energetyką, mediami) przegrywa. Jeśli ktoś chce mieć budowlankę w portfelu to BDX wydaje się jednym z najlepszych picków - pytanie tylko czy chce się ktoś na ten sektor eksponować.

Cytat:
Prośbopytania do Autora:

1. Kiedy używasz indeksów cenowych, a kiedy WIGów ?
2. Czy nie uważasz że w zamieszczanych ocenach sektorowych wzg. WIGu często obraz całości jest zamazany przez za ciężki jeden walor ? telekomy, surowce.
3. Czy mimo inwestowania w średnim terminie zdarza Ci się zamykać pozycje z racji znacznego wykupienia (patrz duża część WIGu40 obecnie) i spodziewanej korekty ?
4. Trzy najważniejsze błędy jakie popełniłeś na giełdzie ?
5. W ameryce wybucha bomba atomowa/ Rosja dokonuje ataku informatycznego na system bankowy europy. Co robisz następnego dnia ?
6. Jedna lektura która najwięcej wniosła dobrego do Twojego inwestowania.

1. Jeśli mogę to używam WIGów (bardziej podobają mi się indeksy dochodowe od cenowych). Indeksami cenowymi wspieram się w przypadku gdy nie ma odpowiedniego WIGu albo jest on słabo skonstruowany (telekomy, surowce)

2. Tak uważam, że niektóre z WIGów są "przeciążone". Warto wtedy analizować konkretny "cieżki" walor względem danego indeksu (jego siła lub brak to dobry trop naprowadzający co w indeksie jest silne)

3. Prawie nigdy. Samo wykupienie podobnie jak wyprzedanie może utrzymywać się bardzo długo i działając tylko na jego podstawie można stracić sporo pieniędzy. Opisane zamknięcie "z ręki" na wykupieniu wchodziłoby w rachubę gdyby np. kurs był na wieloletnim oporze (typu szczyt z 2007 dla wielu spółek), wykupiony oraz cały rynek albo sektor zawracał (sygnał sprzedaży). Zamykanie rosnących pozycji "z ręki" było błędem, który długo popełniałem i kosztował mnie sporo.

4. Jeden już jest w pytaniu nr 3. Drugi, który dobrze pamiętam to brak reakcji na Vkę wiosną 2009 roku (pewnie nie tylko ja nie wierzyłem zbytnio w ten zwrot). Trzeci ? Niech będzie Optizen Labs w tegorocznym konkursie SW ;p

5. Cóż - na wydarzenia, które już się odbyły wpływu nie mamy, więc pozostaje rozsądna reakcja. W opisanych przypadkach komputery pewnie już zrobiły swoje na rynkach i wszystko spada w wielkościach dwucyfrowych i albo SLe mi puściły albo puszczą (a jak nie puszczą tzn, że to była chwilowa panika). Pewnie konsolidowałbym aktywa w gotówkę w miarę możliwości.

6. Jeśli musi być jedna to Sztuka Spekulacji Z.Komara. Jednak dobrych lektur było znacznie więcej :).
Edytowany: 18 września 2014 10:55

knoker
0
Wysłane: 18 września 2014 12:11:25
:)

Jak już kilka osób wspomniało temat ten powinien przeczytać KAŻDY nowicjusz i mimo kilku przeanalizowanych książek ( w tym Pana Komara ) to uważam że wniósł on najwięcej przynajmniej dla mnie.

Z tą LT trochę tak zaczepnie bo chciałem uzyskać Twoja opinię na temat tego czy można mówić o istotności takiej linii przy dwóch stycznych punktach plus trzecim "potencjalnym" w miejscu bliskich oporów? Czy nie lepiej czasem wyłuskać jak najwięcej stycznych tworząc jeden czy dwa falsebreaki ale podwyższając jej siłę tak jak na zamieszczonym przykładzie ?

W ujęciu średnioterminowym/ długoterminowym budowlanka faktycznie nie robi szału :)

Bardzo cenna wskazówka z nie zamykaniem pozycji.

Co do trybu paniki to po Ukrainie zaobserwowałem że najpierw jest masywne pkc na otwarciu a potem łapacze wyciągają w górę na krótką chwilę i spada w dół. Pozostawienie na stoplossach oznacza 100 procentowe ich wybicie na niesatysfakcjonujących poziomach. Czy nie lepiej ustawić zlecenia sprzedaży z limitem na poziomach powiedzmy - 5 proc. żeby pozwolić łapaczom odbić w te miejsca po początkowej masywnej wyprzedaży ? Proszę o poradę doświadczonych ?

Już ostatnie pytanie: Czy dysponujesz takim Panic button... tzn. w radiu informacja że samoloty walą w WTC wchodzisz i klikasz w koszyk zleceń PKC (na części juz i tak pewno zadziałały SLe) ?

Wojetek
PREMIUM
503
Wysłane: 18 września 2014 20:20:41
Cytat:
Z tą LT trochę tak zaczepnie bo chciałem uzyskać Twoja opinię na temat tego czy można mówić o istotności takiej linii przy dwóch stycznych punktach plus trzecim "potencjalnym" w miejscu bliskich oporów? Czy nie lepiej czasem wyłuskać jak najwięcej stycznych tworząc jeden czy dwa falsebreaki ale podwyższając jej siłę tak jak na zamieszczonym przykładzie ?

Faktem jest że 2 styczne punkty to mało (najlepiej min 3), jednak cięcie świec (zwłaszcza po korpusach) też mi się niezbyt widzi. Czasami na wykresie nie można wykreślić sensownej LT (częste z zmiennych konsolidacjach) długoterminowej i wtedy lepiej spojrzeć na ułożenie średnich/kolejne szczyty i dołki (teoria Dowa)

Cytat:
Bardzo cenna wskazówka z nie zamykaniem pozycji.

W piosence jaką nagrał Ed Seykota w wolnym tłumaczeniu jest:
"A co robimy gdy złapiemy trend ?
Wyciskamy go do końca"

I tak jest z tym nie zamykaniem pozycji z ręki. Wystarczy trochę cierpliwości a trend podąża często dalej (najlepszy przykład z naszego podwórka to Forte - wystarczy spojrzeć ile razy było wykupione).

Cytat:
Co do trybu paniki to po Ukrainie zaobserwowałem że najpierw jest masywne pkc na otwarciu a potem łapacze wyciągają w górę na krótką chwilę i spada w dół. Pozostawienie na stoplossach oznacza 100 procentowe ich wybicie na niesatysfakcjonujących poziomach. Czy nie lepiej ustawić zlecenia sprzedaży z limitem na poziomach powiedzmy - 5 proc. żeby pozwolić łapaczom odbić w te miejsca po początkowej masywnej wyprzedaży ? Proszę o poradę doświadczonych ?

Stop limit czy stop mentalny sprawdzają się lepiej na mało płynnych walorach. Tam PKC z SL faktycznie sprzeda nam akcje po kompletnie niesatysfakcjonujących poziomach, zwłaszcza w czasie paniki. Na płynnych akcjach typu W20 czy futach wolę jednak zwykłego stop lossa ze względu na większą szybkość rynku. Motyw jaki opisałeś jest częsty - łapacze dołka jak i arbitrażyści często wchodzą do gry po mocnym spadku by zarobić paręnaście punktów. Najczęściej ten moment wykorzystuje się do wepchnięcia im papierów i wyjścia z pozycji jeśli SL nie puścił/był mentalny. Kwestia też jak stopa mamy ustawionego - jeśli jest dobrze to mała panika nam nie zaszkodzi (jak np. dzień Rostowskiego na naszej giełdzie jesienią 2013 - mimo spadków dwucyfrowych na walorach nie wyleciały mi nagle wszystkie stopy)

Cytat:
ż ostatnie pytanie: Czy dysponujesz takim Panic button... tzn. w radiu informacja że samoloty walą w WTC wchodzisz i klikasz w koszyk zleceń PKC (na części juz i tak pewno zadziałały SLe) ?

Nie mam i nie chciałbym mieć ;p Wbrew pozorom im trudniejszy jest dostęp do transakcji tym więcej czasu jest na spokojne działanie. Na wielu platformach foreksowych jest one-click trading i też taki przycisk zamknij wszystko - z reguły powodują one straty inwestora.
Edytowany: 18 września 2014 20:21

knoker
0
Wysłane: 18 września 2014 20:47:33
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam :)

Kakarotto
83
Wpisów: 1 586
Wysłane: 19 września 2014 19:20:13
Srebro wygląda źle, w sumie nie pytam o wykres. Już raczej w którym momencie warto by rozejrzeć się za grą na spadki. Poziom 1800? Następny potencjalny przystanek 1650? 1500? KGHM chyba też to odczuło patrząc na dzisiejszą sesyjkę.

Wojetek
PREMIUM
503
Wysłane: 19 września 2014 19:26:04
Pierwsze miesięczne podsumowanie portfela (2 tyg po prologu, ale miesiąc od pierwszych sygnałów kupna)

Notowanie nr 1. 19.09.2014

kliknij, aby powiększyć

9% w miesiąc to świetny wynik i jestem wręcz zaskoczony tempem portfela. Prawie udało się już wykonać cel (a do końca roku ponad 3 miesiące!). Oczywiście wiele z walorów jest w strefie wykupienia i korekty możliwe. Na plus zaskakuje Forte (który to już raz ?) i mniejsze spółki (Alu, work), na minus PGE z Ciechem - spodziewałem się ich lepszego zachowania choć nie można narzekać bo są na plusie. Ciągle czekam na możliwość kupna Kęt - ta zbliża się nieubłaganie (właśnie ładnie się korekci).

W skali dziennej:

kliknij, aby powiększyć

Marzenie każdego inwestora. Fakt, że portfel prawie codziennie zarabia świadczy o dobrej dywersyfikacji jak i trzymaniu się najmocniejszych sektorów.

Wykorzystując nowe opcje myfunda prezentuję budowę portfela (bez Kęt ciągle)

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

Na koniec porównanie z WIG. 18.08 WIG był na poziomie 52 169. Dziś 19.09 WIG jest na poziomie 55 636 (+6,66%).
Portfel w tym czasie wzrósł o 9,02% (bicie WIG o 2,36%)

Porównanie z WIG:

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 19 września 2014 19:26

catchduck
0
Wysłane: 20 września 2014 11:50:17
Wojetek, jeszcze jedno pytanie. Gdybyś mógł króciutko skomentować technicznym okiem białą marubozu na PZU ukształtowaną na niemałym wolumenie w dniu 19.09.2014 r. Czy ta pozytywna świeca w trendzie wzrostowym może dodać impetu kursowi, przy niezmienionych czynnikach zewnętrznych? I jaka jest procentowa szansa na znalezienie się w ok. szczytów ponad 500 zł na najbliższych sesjach?

corbolo
0
Wpisów: 34
Wysłane: 21 września 2014 21:20:54
Cześć.
Wojtku, czy mógłbyś przyjrzeć się CDR? Zauważyłem tam oRGR jednak wykres dzienny i tygodniowy daje mi sprzeczne "sygnały" blackeye
Edytowany: 21 września 2014 21:21

cyzo
3
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 753
Wysłane: 22 września 2014 10:29:12
Wojetek napisał(a):

5. Ciech month

kliknij, aby powiększyć

Na Ciech zwracałem uwagę już w czerwcu kiedy to był blisko wybicia oporów na 35zł. Opory zostały wybite, trend wzrostowy w dalszym ciągu silny, jedynie trochę obrotów brakuje. WIG_chemia bardzo dobrze sobie w ostatnim czasie radził a Ciech w krótkim terminie (zwłaszcza 3m) wykazuje się nawet większą siłą.

Cześć,

Wojtek w swoich analizach posługujesz się wykresami ze stooqa (czyli notowania z uwzględnienim PP itp.)

Dane z Bossy importowane do Amibrokera generują trochę inne wykresy co ma istotny wpływ na proces decyzyjny. Opory z września 2009 r. wg. danych Bossy sięgają 43 pln a nie 35 jak w stooqu.

Jak do tego podejść?

Poziomy cenowe z danych Bossa:

kliknij, aby powiększyć

Poziomy oporu: na czerwono wg. Stooq na czrno wg. Bossa:

kliknij, aby powiększyć

Pzdr.,
Edytowany: 22 września 2014 10:47

Wojetek
PREMIUM
503
Wysłane: 22 września 2014 19:36:28
@catchduck

Szanse zawsze są :). Na 500 zł i odrobienie dywidendy tym bardziej bo trend wzrostowy jest ciągle aktualny.

PZU day

kliknij, aby powiększyć

Dla mnie oznaczona świeca była pewnym zaskoczeniem. Ale objęcie hossy jest i to dziś potwierdzone (fakt nie w trendzie spadkowym i na wsparciu ale wymowa i tak generalnie pozytywna). Zagrożeniem może być wzrost na negatywnej dywergencji na RSI, ale póki co pozostaje tylko obserwować i ew trzymać :)

@corbolo

CDR day

kliknij, aby powiększyć

Raczej podwójne dno niż orgr. W szerszej skali (week) bez wielkich zmian - boczniak. Nie wybito ciągle oporów ok 17zł co oznaczyłem więc sygnału kupna nie ma. Ciągle kontynuacja trendu wzrostowego na cdr jest możliwa ale potrzebne jest najpierw trwałe sforsowanie poziomów 17zł.

@cyzo

Znam temat ;). Tutaj głównie wklejam wykresu ze stooqa gdyż jest to najwygodniejsze dla mnie. Analizując spółki biorę też pod uwagę wykresy z Bosia które też nie są korygowane o dywidendy (robię to w fibotraderze). Jak podejść do dużych różnic ? Jeśli mowa o splitach, PP itp operacjach na akcjach lepszy jest zdecydowanie wykres już skorygowany (więc stooq). W przypadku dywidendy jest różnie - czasami opór którego na skorygowanym wykresie już nie ma potrafi zadziałać. Najlepsze rozwiązanie to zdawać sobie z tych "pułapek" sprawę i reagować dopiero jeśli rynek też na nie reaguje (bo czasami rynek takie opory ma gdzieś).

corbolo
0
Wpisów: 34
Wysłane: 22 września 2014 21:59:49
Dziękuję

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

25 26 27 28 29

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,387 sek.

kjlujexs
ozcztycf
hdmmvdmi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nbodoxwm
rqzojyns
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat