153 Dołączył: 2011-10-30 Wpisów: 1 886
Wysłane:
17 czerwca 2014 16:53:39
@ siekoo Czasami zdumiewa mnie...nie wiem jak to nazwać? Twoje uparte zakładanie dobrych intencji w najgorszych działaniach? Wybielanie winnych w ramach syndromu sztokholmskiego? Bo przecież nie chodziłeś do jednej klasy z Sienkiewiczem albo Nowakiem? Warsaw Enterprise Institute przyjrzał się ostatnim działaniom NBP (wymiana pieniędzy) i wyszło im, że pomoc finansowa dla partii rządzącej JUŻ TERAZ płynie w ramach tej właśnie czynności, dokonywanej obecnie przez NBP: niezalezna.pl/56451-ekonomisci...Ktoś (szkoda, że w medium o tak małej "sile rażenia") nazwał rzecz po imieniu: Spotkanie Belka-Sienkiewicz i jego konsekwencje to jest Zamach na Konstytucję RP: www.bankier.pl/wiadomosc/Czy-z...Cytat:mamy ustroj parlamentarno gabinetowy - jak mamy sytuacje jak w latach 2007-2010 to co chwile mamy prezydenckie veto i kopanie pod soba dolkow Tzw. Zasada Kontrasygnaty. Męcząca, ale dopóki funkcjonuje, możliwe jest patrzenie na ręce Władzy. Zbyt długo żyłem w państwie, w którym NIKT nie patrzył Władzy na ręce (bo nie mógł), żeby sobie nie cenić tego pozornie uciążliwego instrumentu. Cytat:moze 'podstrojenie' wspolpracy na linii rzad-NBP-RPP Zamianę RPP w dekoracyjny wazonik na stole nazywasz "podstrojeniem"? Cóż doszło do tego, ze musze bronić RPP Cytat:metoda na szybsze i sprawniejsze rzadzenie, reagowanie na biezaco. Nie słyszałem o rządzie, który domaga się specjalnych uprawnień po to, by rządzić gorzej, niż dotąd, jednakże Historia pełna jest przykładów, ze tak się dzieje. A poza tym - w przypadku PO to jest danie nieudolnej Małpie do ręki brzytwy. Średnio cieszy mnie wizja bycia pociętym po twarzy, bo jakoś nie mogę uwierzyć w skokowy wzrost sprawności tego (nie)rządu.... Cytat:PO chce zostac u wladzy - jak dlugo beda to robic dbajac o slupki poparcia przez pryzmat dobrze dzialajacej gospodarki, Z tą "dobrze działającą gospodarką" to sobie robisz jaja? Cytat:To nie Pan Belka dostalby wieksza swobode dzialania, tylko prezes NBP To właśnie Pan Belka dostały większą swobodę wspomagania Partii Rządzącej pieniędzmi z NBP z naruszeniem Konstytucji RP! Mam Ci to wykrzyczeć do ucha, żeby łatwiej dotarło? "Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)
|
|
26 Dołączył: 2008-08-30 Wpisów: 1 968
Wysłane:
17 czerwca 2014 17:53:21
siekoo napisał(a):mrk napisał(a):(...) nastepnie BS przedstawia drugi wariant:
"albo jednak rozumiemy, że między polityką a stabilnością finansową państwa jest pewien związek",
czyli NBP interweniuje nawet jak nie ma zagrożenia kryzysem, by nie dopuścić do cięć w budżecie w roku wyborczym (...) tego nie wiesz, zgadujesz. zainterweniuje, albo nie... poza tym ciesze sie, ze dostrzegaja, ze miedzy polityka a stabilnoscia finansowa jest pewien zwiazek. Chodzi o sam fakt, że BS w imiemiu rządu prosi o pomoc niezależny bank centralny. Tak na prawdę czy do oceny tego działania potrzbna jest reakcja NBP? siekoo, przecież ta stabilność finansowa jest przez Sienkiewicza pojmowana jako dojście pisu do władzy, a nie stabilność sensu stricto. Wklejam jeszcze raz fragment, o którym mówimy, bo mam wątpliwości czy wszyscy przeczytali go w całości, czy może tylko zdanie o związku między polityką i stabilnością finansową. Widać jak na dłoni, że ta "stabilność finansowa" jest utożsamiana z pozostaniem przy władzy PO. Wg BS zwycięstwo PiSu "skończy się katastrofą". BS przedstawia więc dwa rozwiązania albo decyduje tylko "ekonomika" i wtedy działania BC nie są konieczne albo decyduje specyficzne pojęcie stabilności wedle którego trzeba powstrzymać Pis przed dojściem do władzy bo nadejdzie "katastrofa", "ucieczka inwestorów", "pogorszenie warunków" i "wewnątrzpolskie kłopociki" i w takim wypadku być może trzeba będzie uruchomić "tego rodzaju instrumenty". Na prawdę nie dostrzegasz tutaj siekoo troski przede wszystkim o interesy partii rządzącej w najbliższych wyborach? (w dodatku nielegalnymi metodami) Bartłomiej Sienkiewicz napisał(a):mamy dupę pogłębiającą się na poziomie budżetu państwa. OK, od karuzeli z kryzysu dzieje się to na tyle wolno, wszystko, wszystko działa, tylko problem polega na tym, że wpływy są opóźnione, wiemy, że jest buch, mniej pieniędzy niż tam, nie wiem, w 2015, pod koniec, ale na razie nie bucha, są sygnały, że idzie ku lepszemu, brakuje pieniędzy w budżecie, cięcia są niewystarczające. I mamy osiem miesięcy do wyborów, jak zmniejszymy ten okres, to ten warunek jest bez znaczenia wtedy, i PiS ma 43 proc. w sondażu CBOS. Czyli idziemy w taki wariant, nie czarujmy się, że idziemy w taki wariant, że tylko i wyłączne ekonomika decyduje o ocenie stabilności kraju... Tylko wiemy, że to się skończy katastrofą, ponieważ zwycięstwo PiS-u oznacza ucieczkę inwestorów, pogorszenie się warunków finansowych... i parę innych kłopocików, ale to już takich wewnątrzpolskich. I to jest dokładnie taka sytuacja, w której trzeba podjąć decyzję, co my robimy z tym? Czy jest to moment na uruchomienie tego rodzaju rozwiązania, czy nie? Bo ja mam takie poczucie, że to jest wariant OK, ale on nie jest kompletnie hipotetyczny... W związku z tym albo idziemy wariantem czysto finansowym i wtedy nie ma żadnego powodu, żeby uruchamiać tego typu rodzaju mechanizmy, albo jednak rozumiemy, że między polityką a stabilnością finansową państwa jest pewien związek, który w ostatnich latach w szczególnie mocno ujawnił w Europie.
siekoo napisał(a):i nie ma sie co oburzac, ze PO chce zostac u wladzy - jak dlugo beda to robic dbajac o slupki poparcia przez pryzmat dobrze dzialajacej gospodarki, nie mam z tym problemu (w miejsce PO mozecie wstawic jakikolwiek skrot). az mi sie cytat z Clinton'a przypomnial Ja się nie oburzam, że PO chce zostać u władzy, bo każda partia chce zostać przy korycie. Problem w tym, że nie robią tego dbając o gospodarkę tylko robią to nieczystymi metodami, gdyż chcą do tego wykorzystać niezależny BC.
Edytowany: 17 czerwca 2014 17:55
|
|
0 Dołączył: 2009-07-16 Wpisów: 1 746
Wysłane:
17 czerwca 2014 18:39:54
@Szutniku jak sam zacytowales propozycja zmiany przepisow dotyczyc 'prezesa NBP' a nie osoby 'Marka Belki' - wiecznie prezesem NBP nie bedzie. mamy konstytucje - i co? ktos sie nia przejmuje? nie badzmy hipokrytami. dobrze dzialajace gospodarka - napisalem wyraznie, ze jak dlugo beda to robic dbajac o slupki poparcia przez pryzmat dobrze dzialajacej gospodarki - czas przyszly. to, ze jakis system mamy, nie oznacza, ze nie mozna go zmienic. @mrk srednio bedzie mnie interesowac, kto bedzie u wladzy, jezeli beda dbac o gospodarke - oczywiscie wylacznie z mysla o wlasnych stolkach (tu nie mam zludzen, ale jesli beda zalezni od efektow...). coz, prezes firmy tez stara sie jak najlepiej dla firmy, zeby zostac na stolku, prawda? zatem oczywiscie, ze dostrzegam interesy partyjne, a nie dbanie o maluczkich. oczywiscie, ze jest to w swietle obecnych przepisow nielegalne. pytanie, co dokladnie i jak chcieliby zrobic. jezeli zrobia nielegalnymi badz nieeleganckimi metadami cos, co wyjdzie gospodarce (czyli nam wszystkim) na dobre, to ja mowie - zmienic przepisy (bo najwyrazniej te co teraz mamy nie dzialaja jak nalezy), zeby nie bylo to nielegalne i dalej tak panowie. za duzo razy w praktyce spotkalem sie z koniecznoscia obchodzenia lub wrecz lamania przepisow czy procedur, by w ogole moc uratowac projekt, ktory mial nierealny termin realizacji. i tez nikt nie zamierzal nic zmieniac, bo 'przeciez sie udalo', 'nie ma potrzeby, bo system funkcjonuje', 'zawsze tak robilismy' itd. Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
|
|
Wysłane:
17 czerwca 2014 19:18:54
@ siekoo Cytat:mamy konstytucje - i co? ktos sie nia przejmuje? nie badzmy hipokrytami. Chyba naprawdę masz problem ze zrozumieniem co Belka, Sienkiewicz i Tusk (kto wątpi, że Sienkiewicz był tylko posłańcem?) próbowali zrobić. Zdaje się, ze przebywasz w Niemczech. Proponuję Ci - zapytaj Twoich gospodarzy, jaka byłaby reakcja Niemców na fakt, że np. Lothar de Maziere (zdaje się ciągle MSW w Niemczech) został przez gazetę nagrany w trakcie rozmowy z Jensem Weidmannem (BuBa)i załatwiania we Frankfurcie pozakonstytucyjnego finansowania "kiełbasy wyborczej" rządzącego CDU pieniędzmi Bundesbanku. Może ich reakcja pozwoli Ci uświadomić sobie z czym masz do czynienia, bo na razie widzę, ze bardzo z tym u ciebie kiepsko! "Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)
|
|
Wysłane:
17 czerwca 2014 19:28:06
@ siekoo A tu a propos "dbania o dobrze działającą gospodarkę": Cytat:nasz Związek od ponad roku usiłuje ratować około 1000 miejsc w kilkunastu gorzelniach. Pisaliśmy do „wszystkich”: do Ministerstwa Finansów, Gospodarki, przekonaliśmy posłów do składania interpelacji. Bez żadnego skutku.
W czym rzecz? Otóż w tym, że dziwaczne interpretacje Ministra Finansów, pomimo braku zmiany prawa, nagle zakazały skażania alkoholu etylowego na potrzeby przemysłu chemicznego, kosmetycznego na terenie Rzeczpospolitej. Sprowadzać z zagranicy można! zpp.net.pl/aktualnosci/run,lis..."Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)
|
|
0 Dołączył: 2009-07-16 Wpisów: 1 746
Wysłane:
17 czerwca 2014 21:19:37
juz tam nie przebywam nie odwazylbym sie jeszcze porownywac Polski z Niemcami - nie to spoleczenstwo, nie ta swiadomosc, nie ta dojrzalosc polityczna po prostu uwazam, ze to, ze nagle sie o czyms dowiedzielismy nie oznacza, ze wczesniej takich rzeczy nie robili. no i napisalem wyraznie 'jesli beda dbali' - czas przyszly. niniejszym znikam z watku, zeby nie zasmiecac moja obecnoscia zdrowia zycze Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
0 Dołączył: 2014-05-11 Wpisów: 10
Wysłane:
18 czerwca 2014 16:03:22
Pomijając mój pogląd na te kwestie (chociaż bliżej mi do ucofb), najzabawniejsze jest zmienne podejście do procederu nagrywania przez Pana premiera :)
2006 r., afeta z Renatą Beger: "Jestem poruszony zawartością tych taśm. Dziękuję dziennikarzom, za wspieranie demokracji poprzez ujawnienie kompromitującego przypadku skandalicznej korupcji politycznej jakiej dopuścił się PiS. Miliony Polaków mogły poznać dzięki tym nagraniom kulisy kuchni politycznej kompromitującej obecny rząd."
2014 r., afera z taśmami Wprost "Proceder nielegalnie zakładanych podsłuchów destabilizuje państwo polskie"
|
|
Wysłane:
18 czerwca 2014 18:51:46
Leszek Balcerowicz powiedział: Cytat:Leszek Balcerowicz @LBalcerowicz · 2 godz. "Państwowcy": #Belka i #Sienkiewicz rozmawiali w stylu Putina, jak przy pomocy aparatu państwa załatwić nielubianego przedsiębiorcę #Jakubas twitter.com/LBalcerowicz/statu..."Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)
|
|
Wysłane:
18 czerwca 2014 21:40:09
Oglądam właśnie niemal "na żywo" relację z wejścia ABW i prokuratora Gacka do siedziby WPROST. Trzeba mieć naprawdę sporo tupetu, by przeszukanie realizować z doniesienia do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, złożonym przez....Ministra Sienkiewicza  . WPROST miał rzekomo naruszyć artykuł 267kk czyli chodzi o "złamanie tajemnicy państwowej" Najwyraźniej "kamieni kupa" to była Wielka Tajemnica RP! Jak Bóg chce kogoś ukarać, to mu wpierw rozum odbiera. Rozum już odebrany. Czas na karę? "Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)
|
|
13 Dołączył: 2009-08-06 Wpisów: 5 508
Wysłane:
18 czerwca 2014 21:54:19
Chcą szybko znaleźć 'podsłuchiwacza', przykładnie go ukarać, żeby się innym odechciało jątrzyć, a przy okazji zastraszyć redaktorów śledczych. Albo czegoś się naprawdę boją, co mają za uszami i chcą zawczasu wiedzieć co to jest i przygotować linię obrony, albo zapobiec publikacji. Albo jedno i drugie. Ja tu w każdym razie nie widzę działania w interesie państwa.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-10-06 Wpisów: 1 335
Wysłane:
18 czerwca 2014 23:10:19
Ten kto stoi za nagraniem osiągnął już swój cel z nawiązką. A ktoś dał się wciągnąć w grę...a co ciekawe o Ukrainie cisza...nawet na naszym forum. Zastanawiające jak zbieżne w czasie są te dwa wydarzenia...
|
|
Wysłane:
18 czerwca 2014 23:11:13
Jest coraz ciekawiej! Właśnie czytam, że sprowadzona Policja (ABWera nie brudzi sobie rąk takimi rzeczami) zaczęła bić zgromadzonych w redakcji dziennikarzy. Albo to jest kompletna głupota tego rządu, albo ostatnie "samobójcze" zlecenie Sienkiewiczowi od Tuska, labo strach jest tak wielki, że nikt się już w takie ę ą niuanse jak jakieś tam "prawo" nie bawi! "Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)
|
|
Wysłane:
18 czerwca 2014 23:16:24
Prokurator Gacek własnie się wycofuje. Cytat:Do szefa przez telefon: "Odstapilismy, baliśmy sie o nasze zdrowie i życie!" Białoruś w wykonaniu Monty Pythona" copyright by P. Wipler na miejscu w redakcji Wprost "Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)
|
|
Wysłane:
18 czerwca 2014 23:27:42
To naprawdę Monthy Python z elementami grozy! Jest już nowa ksywa na ABW :"Janusze Wywiadu" Zasłużyli, bo zostawili na miejscu, po informacji, teczkę ze swoimi aktami twitter.com/katarynaaa/status/..."Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)
|
|
Wysłane:
19 czerwca 2014 10:17:32
Po wczorajszych wydarzeniach problem wydaje się być troszkę szerszy i ma odzwierciedlenie w nagranych rozmowach. Wprowadzone kilka lat temu zmiany wprowadzające niezależność prokuratury doprowadziły do tego, że każdy prokurator, każda prokuratura w kraju obnosi się niezależnością i nikt, żaden minister, premier, nawet Prokurator Generalny nie może wydawać poleceń prokuratorowi w terenie. Doprowadziło to do sytuacji, gdzie nikt nie panuje nad tym co dzieje się w prokuraturach, a przecież reprezentują oni Rzeczpospolitą. Stanowisko prokuratury, to często "widzi mi się', niczym nie poparte. Ma to odzwierciedlenie w głośnych uniewinniających wyrokach, o których ostatnio usłyszeliśmy. Nie chce mi się wierzyć, że Tusk, posiadający niesamowity instynkt polityczny wiedział i kontrolował to co wczoraj się działo. Wynikało to raczej z "samozachwytu" prokuratury, która myśli, że może wszystko. Zresztą wczoraj na konferencji pani prokurator dała temu wyraz, że "jak prokurator chce, to tak ma być". Nie ważne były dla niej opinie prawników, czy Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka. Niestety Sienkiewicz miał rację Cytat:państwo polskie praktycznie nie istnieje
|
|
38 Dołączył: 2012-07-19 Wpisów: 907
Wysłane:
19 czerwca 2014 15:18:02
W TVP Info ok. godz. 10 rano wystąpił Ryszard Piotrowski, prawnik konstytucjonalista. Pod koniec wypowiedzi powiedział coś, co jest dość oczywiste, ale mało kto na to zwraca uwagę. Nie powtórzę słów, ale sens wypowiedzi:
Państwo Polskie ma naprawdę poważne problemy, takie jak: jesteśmy eksporterami taniej siły roboczej zamiast myśli technicznej, ok. 60-80 Mld zł. podatku od dochodów generowanych w Polsce jest płacone nie w Polsce, ale zagranicą, młodzi wyjeżdżają, Polska wdaje się w bezsensowne wojny, za naszą granicą wschodnią trwa poważny konflikt zbrojny ...
Sami na tym forum możemy dodać nie jedną jeszcze bzdurę, jaka charakteryzuje naszą obecną sytuację gospodarczo-polityczną. Gdzie są politycy zajmujący się naprawdę poważnymi sprawami? Nie widzę ich w PO, PiS, PSL, SLD, ... Od miesięcy trwają durne przepychanki polityczne (w tle zawsze pozostaje Smoleńsk), których ukoronowaniem jest obecna afera taśmowa. Słowa Min. Sienkiewicza o wirtualnym państwie nabierają w tym kontekście ponurego sensu i jakby proroctwa, patrząc na kontekst czasowy wypowiedzi.
Powraca też wałkowany od lat wątek służb specjalnych, które ponownie okazują się być obecne wszędzie - to jeszcze jeden temat uniemożliwiający zajęcie się tym, co naprawdę jest istotne dla kraju.
Republika kolesiów. Typowy skutek długoletnich rządów jednej partii. Parafianowicz jest tu dobrym przykładem. Wierny urzędnik, jako nagrodę dostaje dobrze płatną pracę w zarządzie bogatej spółki państwowo-giełdowej. Ilu jeszcze takich jest?. Ponieważ wygląda na to, że jeśli wybory odbyłyby się jesienią do władzy dojdzie PiS, zasiedziali na obecnych synekurach kolesie nie dopuszczą do tego. Wygrana PiS oznacza wymianę stołków i synekur. Ta farsa będzie trwała dotąd, dopóki Państwo będzie właścicielem spółek giełdowych
|
|
83 Dołączył: 2013-05-08 Wpisów: 1 586
Wysłane:
22 czerwca 2014 18:53:45
Pojawiła się nowa taśma, bohaterem jest tu Sikorski. Rewelacji dla nas tam nie ma, gorzej za to jeśli chodzi o odbiór zagranicą. Dodałbym, że bardzo trafnie określił on mentalność naszego narodu. Plus dla niego że głupcem nie jest-przynajmniej jeśli chodzi o świadomość.
Edytowany: 22 czerwca 2014 19:03
|
|
Wysłane:
22 czerwca 2014 18:57:10
Po dzisiejszych publikacjach, ja nie mam już wątpliwości kto stoi za nagraniami. Okazuje się, że Sikorskiego nie nagrano u "Sowy" ale w Pałacu Sobańskich. Nie podejrzewam menadżera, który łazi z mikrofonem za politykami, ani nawet redaktorów jakiegoś periodyku.
To jest ewidentna gra obcego wywiadu na destabilizację w Polsce i czarny PR na arenie międzynarodowej. Tylko jeden wywiad miał w tym cel w ostatnim czasie. Ukraina, unia energetyczna mocno zagrażały i zagrażają partykularnym interesom Rosji.
Jednym zdaniem: to wygląda poważniej niż na początku się wydawało. To poważny atak na nasz kraj. Mam ogromne obrzydzenie do Wprost, że jest narzędziem w rękach nagrywających.
|
|
PREMIUM
522 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
22 czerwca 2014 22:37:24
No chyba, że Serpico dopuścisz tezę, że w Polsce wiele rzeczy rozgrywają... nasze własne służby. Być może obecna pisowska opozycja nie jest taka szalona jaką się ją wszędzie przedstawia i ma w tym względzie rację. Mnie przykładowo bardzo interesuje od kogo minister Sienkiewicz dostał 15 telefonów aby nie ruszać służb, w tym BORu. Interesuje mnie także dlaczego prawie nikt nie ciągnie tego tematu...
|
|
Wysłane:
22 czerwca 2014 23:08:33
@Anty_teresa Cytat:No chyba, że Serpico dopuścisz tezę, że w Polsce wiele rzeczy rozgrywają... nasze własne służby. Być może obecna pisowska opozycja nie jest taka szalona jaką się ją wszędzie przedstawia i ma w tym względzie rację. Teoretycznie, można by nie wykluczać naszych, ale nie odpowiada to celom jakie obrał sobie "nagrywający". Uderzenie nastąpiło w Polskę, nie w PO. Bank centralny, MSW, MSZ. A teraz szachowanie kolejnymi nagraniami rządzących. Gdyby to była opozycja, wystarczyłaby rozmowa Nowak-Parafianowicz albo np Bieńkowska. Zarówno Sienkiewicz, jak i Belka nie są z PO. Jeśli potwierdzą się dzisiejsze informacje w sprawie 900 godzin nagrań, 3 lata...sorki, ale na tak dużą operację nie stać ani gazety, ani opozycji. Zresztą opozycja wykorzystałaby nagrania przed wyborami, a nie po. Cytat:Mnie przykładowo bardzo interesuje od kogo minister Sienkiewicz dostał 15 telefonów aby nie ruszać służb, w tym BORu. Interesuje mnie także dlaczego prawie nikt nie ciągnie tego tematu... A to jest inny temat, poboczny, ale równie smutny. Jako że znam tematykę, powiem tylko tyle, że powód jest błahy: nepotyzm, ciepłe posadki, emeryturki, rządowa pensja. Drugiego dna bym nie szukał. Te instytucje to dinozaury naszej administracji. Edit: Należałoby sobie jeszcze zadać pytanie kto zyskuje na takiej sytuacji?  Moim zdaniem nikt z Polski. Zamieszanie wokół naszego kraju, nie służy nawet PiS po wygranych wyborach. Warte uwagi jest burzenie naszych dobrych stosunków międzynarodowych i uderzenie w złotówkę. To nawet PiS nie byłoby na rękę, ani naszym służbom.
Edytowany: 22 czerwca 2014 23:16
|
|