qvpfkxmw
Advertisement
PARTNER SERWISU
lnqmtlmt
3 4 5 6

Taśmy Wprost wpływ na GPW

Kakarotto
83
Wpisów: 1 586
Wysłane: 23 czerwca 2014 21:07:02
serpico poszukaj sobie na youtube różne wypowiedzi posłów z początku lat 90-tych. Nie wygładzam ich, ale jednak kultura wypowiedzi była trochę inna niż teraz.

A co to jest ten fundusz reprezentacyjny? Bo dziś tak jakoś usłyszałem że nie istnieje takie coś blackeye A nawet jak jest, to ugadywanie się nie ma nic wspólnego z interesem kraju, to było prywatne spotkanie i płacić trzeba ze swoich Shame on you

serpico
0
Wpisów: 1 335
Wysłane: 23 czerwca 2014 21:27:42
@Kakarotto

Cytat:
serpico poszukaj sobie na youtube różne wypowiedzi posłów z początku lat 90-tych.

Ale to nie były wypowiedzi, lecz prywatne rozmowy! Ogromna różnica.

Cytat:
Afera i reakcja na nią rządu jasno pokazała, gdzie są wyborcy.

Zadaj sobie pytanie i poszukaj odpowiedzi. Czy chcesz decydować o kształcie rządu, parlamentu, w wyborach, czy mają za Ciebie to robić szantażyści? Chcesz, by kartę do głosowania zastąpiły taśmy z nagraniami? A jaką masz pewność, że nowi ministrowi nie byli lub nie będą nagrani? Skąd masz pewność które nagrania są autentyczne, a które nie? Będziemy tak zmieniać rządy za każdym nagraniem? To właśnie szantażyści, kim by nie byli, odbierają nam prawo głosu. Chcą decydować za Ciebie i za mnie, jak ma wyglądać nasz rząd.

Istnieje pewna zasada, której wiele krajów się trzyma, z szantażystami się nie negocjuje.
Edytowany: 23 czerwca 2014 21:42

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 23 czerwca 2014 22:32:06
Nie negocjuje się z terrorystami. Ale tylko teoretycznie. W praktyce okupy pod stołem szły dla np. piratów na wschodnich wybrzeżach Afryki.

O nie negocjowaniu z szantażystami nie słyszałem.

Pomijam też, że w aferze podsłuchowej nikt niczym nie szantażuje. Jedynie ktoś pokazuje jak politykę się robi 'od kuchni'. I przy okazji wychodzi, jak głęboko w doopie mają nas nasi ukochani rządzący.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 23 czerwca 2014 22:58:23
serpico napisał(a):

Zadaj sobie pytanie i poszukaj odpowiedzi. Czy chcesz decydować o kształcie rządu, parlamentu, w wyborach, czy mają za Ciebie to robić szantażyści? Chcesz, by kartę do głosowania zastąpiły taśmy z nagraniami? A jaką masz pewność, że nowi ministrowi nie byli lub nie będą nagrani? Skąd masz pewność które nagrania są autentyczne, a które nie? Będziemy tak zmieniać rządy za każdym nagraniem? To właśnie szantażyści, kim by nie byli, odbierają nam prawo głosu. Chcą decydować za Ciebie i za mnie, jak ma wyglądać nasz rząd.
Istnieje pewna zasada, której wiele krajów się trzyma, z szantażystami się nie negocjuje.

Ale przecież przyśpieszone wybory po takiej kompromitacji nie wykluczają tego, że PO znów je wygra i otrzyma mandat. To my możemy wybrać kogo chcemy prawda? Wyboru nie narzuci szantażysta/społecznik/mściciel - niepotrzebne skreślić. Owszem ten wynik morze nie być pomyślny dla Platformy, ale czy to jest oby na pewno problem?

Pewności autentyczności oczywiście nie ma, ale nigdy jej nie będzie. Wszak Ci co mieliby badać tę autentyczność skompromitowali się do tego stopnia, że ich wiarygodność jest zerowa. Jest za to bardzo dobra przesłanka za tym, że są autentyczne. Widziałeś jakieś dementi któregoś z nagranych? Pewnie przepraszają za słowa, których nie wypowiedzieli?

Widzę, ze niektórzy komentatorzy próbują rozmywać temat... Przecież fala oburzenia nie dotyczy języka, tylko treści merytorycznej tych rozmów. Słucham TOK FM w samochodzie i słyszę, że to dziennikarze są najbardziej winni w tym wszystkim, że ujawnili, że Pan Najsztub nie rozumie o co oburzenie, bo takiego języka to używa się wszędzie. Oglądam TVN i widzę także odwracanie tematu, że problemem jest język. Nie! język nie jest problemem. Nie są nim prywatne poglądy Sikorskiego i nie jest nim opinia Rostowskiego o Hubner. Nie jest nią także pomysł Sikorskiego na do...nie pisowi i Marcierewiczowi. Jest nim to co powiedziałem w poprzednim poście, czyli Korupcja, Złodziejstwo, Zaniechania. A przedstawiona przez Ciebie częściowa diagnoza jest tylko diagnozą i nie uprawnia do przejścia nad treścią do porządku dziennego. Jak się ktoś nie dowie, że Ty ukradłeś coś komuś, to konsekwencji nie poniesiesz. Podobnie jeśli tylko się domyślaliśmy jak bardzo zdegenerowana jest klasa polityczna to też nie ma konsekwencji. Natomiast Nowak, Parafianowicz, Sienkiewicz powinni mieć natychmiastową dymisję i pokazowy proces, bo ich właśnie złapali.

serpico
0
Wysłane: 23 czerwca 2014 23:14:38
@Frog

Cytat:
Pomijam też, że w aferze podsłuchowej nikt niczym nie szantażuje.

Nie??? Pewny jesteś??? To może oglądamy inny spektakl? Think A informacje o kilkuset godzin nagrań nie wiadomo kogo i co kto mówił? "Opublikujemy, a może nie, a może jednak..." To jest czysty szantaż rządu. Jeśli Tusk zdymisjonowałby jednego ministra za nagrania, to kolejnymi ujawnionymi, "nagrywacz" wybierałby sobie ministrów do dymisji. W momencie dla niego odpowiednim i wedle swojego kryterium. Przekaz jest jasny: "mam/mamy nagranie, kilkaset godzin, ale nie powiemy kogo i co kto mówił". Aż trudno zauważyć ten szantaż Frog? Myślałem, że jesteś bardziej spostrzegawczy! W tak hurtowej ilości nagrań nie będzie ciężko wrzucić "fałszywki".

Cytat:
I przy okazji wychodzi, jak głęboko w doopie mają nas nasi ukochani rządzący.

Jakoś wybiórczo traktujesz nagrania. A informacja, że Tusk zadzwonił do Camerona i, cytuje:

Cytat:
Donald [Tusk] z nim [Davidem Cameronem - red.] rozmawiał przez telefon, więc go opier... tak, k..., że szkoda, że tej rozmowy nie nagraliśmy, k..., tak go zj...

a o Bieńkowskiej, że ma w doopie politykę i, również cytuję:

Cytat:
Jest bardzo konkretna, bardzo taka... w ogóle niezainteresowana polityką, nie? Sfokusowana na zadaniach, bardzo też.

czy wcześniej przywołany Belka o tym, że sprzedawanie BGŻ w obce ręce to zły pomysł.

Nie to, że bronię PO, bo czasami chce mi się puke_l jak patrzę na partyjniactwo, kolesiostwo, handel stołkami, ale bądźmy obiektywni w TEJ dyskusji.

Frog
13
Wysłane: 24 czerwca 2014 06:13:22
Ja tu nadal nie widzę szantażu. Bo i nie widzę ani nie słyszę żadnych żądań szantażującego.
Ktoś z jakichś pobudek ujawnia treści rozmów. Może Rosjanie z zemsty za poparcie Ukrainy, a może ktoś po prostu nie lubi PO (coraz łatwiej takich znaleźć).

A to, że między żenująco-kompromitującymi wypowiedziami zdarzają się i takie, w których ktoś się rzeczywiście o coś martwi albo kogoś chwali? WOW! Szacun. Patrioci.
Follow me on Twitter

lesgs
38
Wpisów: 907
Wysłane: 24 czerwca 2014 07:58:11
Idę do knajpy ze znajomymi i podczas obiadu rozmawiam na różne sprawy, towarzyskie, plany wakacyjne, obmawiam znajomych, polityków, rząd, narzekam na zdrowie, itp. Typowa wymiana informacji towarzyskich.

Po jakimś czasie dowiaduję się, że przypuszczalnie moje spotkania zostało nielegalnie nagrane. Sprawa dla mnie robi się nieciekawa. Powiedziałem bowiem, kiedy wyjeżdżam na wakacje i zostawiam puste mieszkanie. To idealna informacja dla złodzieja. Mogę wtedy poczuć się zagrożony, zmuszony do działania prewencyjnego. Moja sytuacja staje się niepewna. Nie jestem szantażowany, ale jestem zagrożony. Tracę zaufanie do otaczającej mnie rzeczywistości. Musi to rzutować na moje dalsze zamiary w życiu.

Czy to jest wystarczająco prosty przykład? Samo potencjalne zagrożenie stanowi naruszenie mojej swobody obywatelskiej. To dlatego posiadacze nagrań są niebezpieczni dla nas wszystkich. To dlatego każdy, kto rozpowszechnia, udostępnia i chwali się tym popełnia wykroczenie wobec porządku publicznego. To dlatego potrzebna jest interwencja władzy publicznej.

Oddzielmy to od warstwy politycznej. "Służby" nie zadbały o nasze bezpieczeństwo i ich wina jest tu bezdyskusyjna. Po to między innymi istnieje całe MSW, ABW, CBŚ, ... Dozwolenie na istnienie takich sytuacji jest źródłem nieuprawnionej kontroli i szantażu wobec społeczeństwa. To zupełnie tak, jak za czasów PRL. Nie wiedziałeś, czy ktoś jest donosicielem. Dzisiaj już wiesz, że donosicielstwo i sterowanie społeczeństwem mają się dobrze.

Czyżby politycy byli tylko odpryskiem całej tej afery - nośną informacją, którą łatwo można sprzedać?

serpico
0
Wysłane: 24 czerwca 2014 08:27:19
Frog napisał(a):
Ja tu nadal nie widzę szantażu. Bo i nie widzę ani nie słyszę żadnych żądań szantażującego.
Ktoś z jakichś pobudek ujawnia treści rozmów. Może Rosjanie z zemsty za poparcie Ukrainy, a może ktoś po prostu nie lubi PO (coraz łatwiej takich znaleźć).

A to, że między żenująco-kompromitującymi wypowiedziami zdarzają się i takie, w których ktoś się rzeczywiście o coś martwi albo kogoś chwali? WOW! Szacun. Patrioci.

Słabo u Ciebie ze wzrokiem i ze słuchem :) A żądania:

- dymisji Belki?
- dymisji Sienkiewicza?
- dymisji Sikorskiego?
- dymisji całego rządu?
- samorozwiązania parlamentu?

Edytowany: 24 czerwca 2014 08:27

Frog
13
Wysłane: 24 czerwca 2014 08:59:31
W/w żądania wysuwa opozycja i niektóre media. Czy oni mają te taśmy i je publikują?
To są konsekwencje tego, co usłyszeliśmy.

O mój słuch i wzrok się nie martw. Zajmij się swoim obiektywizmem.
Follow me on Twitter

serpico
0
Wysłane: 24 czerwca 2014 09:23:13
@Frog, ale KTOŚ nagrał i opublikował nagrania, by osiągnąć zamierzony cel. Przecież nie zrobiła tego Magda Gessler, by pokazać "kuchnię polityczna"! A że cel nagrywających jest zbieżny z wysuwanym w mediach żądaniami dotyczącymi dymisji, wiadomo o co chodziło i chodzi szantażystom. O zmianę rządu, a szczególnie osób odpowiedzialnych z bezpieczeństwem wewnętrznym i polityką zagraniczną.

Symptomatyczne jest to, że publikowane są nagrania osób silnie powiązanych z polityką wschodnią:
- MSZ-Sikorski,
- MSW-Sienkiewicz,
- osoby ze spółek energetycznych Orlen i PGNiG,
- oraz osoba odpowiedzialna za politykę monetarną-Belka.

Nie ma taśm Bieńkowskiej, Kwiatkowskiego, Kulczyka...wciągnęło? Think

Frog
13
Wysłane: 24 czerwca 2014 09:34:10
Przede wszystkim ja nie rozpatruję kwestii podsłuchów w kategoriach czarno-białych. To nie tak, że podsłuchujący to bohater, a podsłuchiwani to wszyscy zdrajcy.
Niemniej jednak skupiam się na ocenie tych drugich, bo ich znam. I zostali wybrani aby nami rządzić i działać przede wszystkim w naszym interesie.
Follow me on Twitter

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 24 czerwca 2014 12:46:59
serpico napisał(a):
Czy chcesz decydować o kształcie rządu, parlamentu, w wyborach, czy mają za Ciebie to robić szantażyści? Chcesz, by kartę do głosowania zastąpiły taśmy z nagraniami? A jaką masz pewność, że nowi ministrowi nie byli lub nie będą nagrani? Skąd masz pewność które nagrania są autentyczne, a które nie? Będziemy tak zmieniać rządy za każdym nagraniem? To właśnie szantażyści, kim by nie byli, odbierają nam prawo głosu. Chcą decydować za Ciebie i za mnie, jak ma wyglądać nasz rząd.

No takiej wypowiedzi to nie powstydziłaby się rzecznik rządu pani Kidawa-Błońska, a może i nawet sam Donal Tusk na konferencji prasowej :D.

Z innej beczki. Niektórzy na pewno pamiętają głosy operatorów stacji benzynowych z 2011 roku, że Orlen stosuje na swoich stacjach ceny dumpingowe, najprawdopodobniej z okazji zbliżających się wówczas wyborów parlamentarnych. Cytaty z 2011 roku:
Cytat:
Parę tygodni temu Polska Izba Paliw Płynnych, a niedawno także oddział koncernu BP w Polsce, złożyły skargi do Urzędu Ochrony Konkurencji Konsumentów (UOKiK ) na nadużywanie pozycji dominującej na rynku hurtowym i detalicznym paliw przez PKN Orlen.

Cytat:
Benzyna 95 po 4,99 zł na stacjach Orlenu. Prywatne stacje benzynowe utyskują, że grozi im bankructwo, bo państwowe koncerny zaniżają ceny. W domyśle: przed wyborami

no a po wyborach:
Cytat:
Brak tej reakcji jest tym dziwniejszy, że w ostatnich tygodniach ceny na stacjach Orlenu gwałtownie ruszyły w górę i wynoszą już blisko 5,4 zł za litr zarówno oleju napędowego jak i benzyny E95, zwłaszcza że nie było zewnętrznych czynników ,które uzasadniałyby taki wzrost. ceny ropy na rynku światowym raczej spadają nie ma równie dewaluacji złotego.

źródła:
wyborcza.biz/biznes/1,100896,1...
3obieg.pl/orlen-bedzie-musial-...

I teraz mamy taśmy Jacka Krawca, prezesa Orlenu i Karpińskiego, gdzie Krawiec relacjonuje spotkanie z Donaldem Tuskiem po zwycięstwie wyborczym PO:
Cytat:

Jacek Krawiec: Z Donaldem się spotykam i on: Teraz, kur**, to paliwo może być nawet i po 7 zł (śmiech).

Włodzimierz Karpiński. - Nie no, tak było, nie? (…) Były rozmowy inne i nie. Ja w tych finalnych nie uczestniczyłem. Wszystkie chwyty dozwolone.

Kolejne nielegalne chwyty byle tylko utrzymać się przy władzy, bo przecież "wszystkie chwyty dozwolone". Takie coś to jest działanie na szkodę spółki i akcjonariuszy za co grozi kilka lat odsiadki.
Edytowany: 24 czerwca 2014 12:53

trzaska
0
Wpisów: 10
Wysłane: 24 czerwca 2014 14:06:00
twitter.com/Michal__Kania/stat... taka ciekawostka znaleziona na TT :)

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 24 czerwca 2014 21:05:23
serpico napisał(a):
@Kakarotto

Cytat:
serpico poszukaj sobie na youtube różne wypowiedzi posłów z początku lat 90-tych.

Cytat:
Afera i reakcja na nią rządu jasno pokazała, gdzie są wyborcy.

Cytat:

Tylko, ze po tych "prywatnych rozmowach" zupełnie nieprywatnie wyleciał ze stanowiska Jacek "Gargamel" Rostowski i równie nieprywatnie na rozpatrzenie w Sejmie czeka znowelizowana Ustawa o NBP dająca Belce dokładnie te uprawnienia, o które prosił w "prywatnej rozmowie"...Przypadek? Angel

Cytat:
Skąd masz pewność które nagrania są autentyczne, a które nie?

A kto z nagranych zaprotestował, że nagrania sfałszowano i mówił on coś zupełnie innego? Nie słyszałem żadnego, ale może ja głuchnę ostatnio....

Cytat:

Pełna zgoda, gdyby chodziło o to, ze np. Pan Sikorski tajniakiem przespał się z panią Hermenegilde Komm, a ktoś to nagrał. Ale to nie jest sprawa tego rodzaju...

Poza tym ja jestem na tyle stary, że jeszcze pamiętam, jak za pomocą pani Jaruckiej, której "służbowość" uszami wprost wyłaziła, zmuszono niejakiego Wlodzimierza Cimoszewicza by zrobił miejsce....panu Tuskowi jako kandydatowi na Prezydenta RP (kampania 2005).
Kto "szantażem" wojuje, od "szantażu" ginie?

Cytat:
Zadaj sobie pytanie i poszukaj odpowiedzi. Czy chcesz decydować o kształcie rządu, parlamentu, w wyborach, czy mają za Ciebie to robić szantażyści?

Chcę, by Rząd miał na tyle honoru, by podał się do dymisji, czego następstwem powinny być wcześniejsze wybory.
To nie jest uleganie szantażowi, a wręcz przeciwnie - uzdrowienie sytuacji!
Prosty przykład: który dyplomata USA potraktuje teraz Sikorskiego poważnie i przejmie się tym, co Radek ma do powiedzenia?
Nowy Minister SZ nie będzie mieć tego obciążenia....
Tymczasem dalsze trwanie Sikorskiego "na siłę" oznacza impas w stosunkach z USA, prawda?
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

serpico
0
Wysłane: 24 czerwca 2014 21:10:50
Większość skupia się na wulgaryzmach w rozmowie Belka-Sienkiewicz, ale przesłuchawszy całość rozmowy, wyłania się ciekawa rozmowa dwóch dżentelmenów o cywilizacji i wywodach intelektualnych, fragment:

Cytat:
Sienkiewicz: Syria będzie pustynią. Nic nie zostanie. Zbombardowali [...], rozpieprzyli Aleppo. Pozbawili najstarszą świątynię muzułmańską, najstarszą szkołę koraniczną, oprócz egipskiej. Po prostu tam nie będzie nic, to znaczy tam będzie zdziczałe społeczeństwo na gruzach czegoś, co trwało tysiąc lat lub dwa tysiące lat i jakoś przeżyło...Tak jak powstają plamy chorobowe na twarzy, to tak jesteśmy świadkami zanikania państw. Zawsze jakaś racja się znajdzie, aby się napieprzać. Nie ma nawet możliwości, żeby to wróciło do normy. Żeby tam woda leciała z kranu i policjant stał na ulicy. To już się skończyło. To się zaczęło w latach 90., też od WNP, od południa Europy, a teraz tych liszajów na mapie świata powstaje coraz więcej.

Cytat:
Belka: Z tego wynika jeden wniosek: pierdolenie o europejskiej Turcji nie ma sensu. Wszystko to jest udawane, i z jednej i z drugiej strony.

Sienkiewicz: Jak byłem w Ośrodku to zrobiłem taki program, gdzie ci moi specjaliści od islamu jeździli w trzy miejsca w Turcji przez 6 lat. I mieli tych samych rozmówców. Miejscowego mułłę, aptekarza, szefa posterunku policji, burmistrza i nauczyciela. Jeździli więc co roku do głębokiej Turcji i przez sześć lat zadawali im mniej więcej te same pytania. W przeciągu czterech lat ci goście rozpoczynali rozmowę od tego, że my jesteśmy częścią Europy i chcemy do Europy. Potem nastąpił 2011 i oni mówili, że Ameryka jest złem. A na końcu mówili: Europa to jest nasza przyszłość, ale wtedy kiedy my tam przyjdziemy. Pomiędzy nami nie ma żadnych punktów stycznych. Ci sami goście. To badanie pokazuje coś, czego nie łapią ani duże think tanki, ani publicystyka, ani polityka, ani żadne wywiady. Jesteśmy w trakcie wielkiej zmiany społecznej na świecie. Nie zdajemy sobie sprawy do tej pory w którą stronę to idzie. Ale to pełznie, podskórnie to idzie cały czas. Zupełnie inny świat.

Całość tu www.racjonalista.pl/kk.php/s,9...
Edytowany: 24 czerwca 2014 21:21

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 24 czerwca 2014 22:07:42
Serpico, większość skupia się na wulgaryzmach? Błagam Cię... To jest tylko odciąganie uwagi od treści. Owszem tą są wypowiedzi na poziomie i poruszanie prawdziwe problemy społeczne jak brak współpracy pomiędzy instytucjami. To nie jest z resztą problem tylko instytucji rządowych, ale całego społeczeństwa, w tym także korporacji. Gdyby nie fakt próby zjodziejstwa, wymuszeń, warto by ich pochwalić, natomiast kontekst wypowiedzi dyskwalifikuje tych Panów zupełnie.

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 24 czerwca 2014 22:47:30
Serpico od kilku postów to głównie Ty skupiasz się na wulgaryzmach, próbując wszystkich przekonać, że te wulgaryzmy to jedyny zarzut jaki można Belce i Sienkiewiczowi postawić.
A w tej rozmowie nazbierało się wystarczająco dużo, żeby obydwaj stracili swoje stanowiska:

Belka łamiąc konstytucję dogaduje się z politykami PO:
- domaga się dymisji Rostowskiego i ustawienia figuranta.
- obaj panowie klarują sobie jak użyć narzędzi i możliwości Belki by niedopuścić opozycji do władzy ( jeszcze na tamten moment tylko możliwości potencjalnych, bo ustawa leżała w szufladzie).

Ponadto dogadywali podsuniętą przez Belkę ustawę o NBP, wedle której Belka będzie mógł już bez żadnych przeszkód "objeżdżać" RPP (przypomnę - organ konstytucyjny):
- prezes będzie mógł sam decydować o wypłacie bądź nie zysku NBP
- prezes może udzielać pożyczek bankom po stopie jaka mu się żywnie podoba i nie patrzeć na stopy procentowe ustalane przez RPP
- no i w końcu NBP będzie mógł skupować obligacje poza operacjami otwartego rynku.

A na zakończenie, co myślą o niezależności szefa NBP na Zachodzie:
Cytat:
„Najgorszy szef banku centralnego w Europie” - tak zatytułował swój komentarz Mark Gilbert, felietonista i komentator prestiżowej agencji Bloomberg, a w przeszłości szef jej londyńskiego biura.

www.pb.pl/3741546,15393,bloomb...
Edytowany: 24 czerwca 2014 22:50

Wojetek
PREMIUM
503
Wpisów: 7 284
Wysłane: 24 czerwca 2014 23:21:15
Cytat:
„Najgorszy szef banku centralnego w Europie” - tak zatytułował swój komentarz Mark Gilbert, felietonista i komentator prestiżowej agencji Bloomberg, a w przeszłości szef jej londyńskiego biura.

www.pb.pl/3741546,15393,bloomb...

Łaska pańska na pstrym koniu jeździ ;)

Cytat:
Prezes NBP prof. Marek Belka otrzymał tytuł prezesa banku centralnego europejskich rynków rozwijających się roku 2011 (2011 Emerging Markets Central Bank Governor of the Year Award for Emerging Europe)

www.forbes.pl/artykuly/sekcje/...

Ciekawostka:

Cytat:
W 2009 r. Emerging Markets uznało, że na tytuł ministra finansów europejskich rynków wschodzących zasłużył polski minister finansów Jacek Rostowski.

serpico
0
Wysłane: 24 czerwca 2014 23:27:33
Rzeczywiście Belka próbował wymusić na PO zmiany, ale komu miały one służyć? Mam wrażenie, że Polsce, a nie prywatnym ludziom, firmom, korporacjom. Może dostrzegł, że towarzystwo z PO od "ciepłej wody w kranie", straciło kontakt z rzeczywistością, która nas otacza, w kontekście systemów finansowo-bankowych.

Banki centralne USA, UE, Japonii drukują kasę na potęgę. Kreują nową rzeczywistość ekonomiczną, której jeszcze świat nie widział. W tym towarzystwie nasz szef NBP, nasze ustawodawstwo, nasze rozwiązania nie dotrzymują kroku największym. I nikt w parlamencie tego nie widzi, bo ekonomistów i prawników jest tam mniej niż 20%, a im wystarczy "ciepła woda w kranie". Ustawa leży miesiącami w szufladzie, gotowa, ale nikt z kolesi nie jest zainteresowany choćby debatą nt NBP, zwłaszcza w kontekście zmian jakich jesteśmy świadkami od 2008 roku, bo wystarczy rozdać "stołki" w dojnej krowie KGHM. Zakładam, że to kierowało Belką...

Salak
2
Wpisów: 565
Wysłane: 25 czerwca 2014 00:04:58
Serpico, nie bede owijal w bawelne....bredzisz

juz nie chcialem sie odzywac w tej dyskusji, ale po prostu juz nie moge wytrzymac Not talking

rozmowa dzentelmenow, ludzie zatroskani o Polske, ba intelektualisci prawie, nie dajmy sie szantazowac i obalac wladzy przez niezydentyfikowanych kryminalistow (to pewnie KGB hehehe), rozwiazania sluzyc mialy krajowi - to sa brednie co Ty piszesz, wiec albo postradales zmysly w goraczce i masz majaki albo po prostu bredzisz przy zdrowych zmyslach.....

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

3 4 5 6

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,933 sek.

rlliuepx
oxmfclnx
yhcgwtbo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
olnzcarx
fejyvuox
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat