Moim zdaniem pod względem artystycznym sprawiła całkiem miłą niespodziankę. Natomiast liczyłem, na nieco lepszy wynik zakładając, że do końca roku uda im się upchnąć w rynek ok 750 - 800 tyś. Bazując na danych z raportu i przyjmując proporcje, można by zakładać, że na ten moment sprzedali zaś ok 450 - 500 tys sztuk, więc komercyjnie mam pewien niedosyt.
Liczba komentarzy jest na zbliżonym poziomie do Green Hell (oczywiście uwzględniając proporcje czasowe). Przy ostatniej wyprzedaży gra nie była przeceniona, mimo tego nie zginęła i dalej generowała zainteresowanie. Do tego oceny użytkowników są bardzo dobre (ponad 90% ocen pozytywnych), co mogłoby sugerować że gra będzie się sprzedawać dobrze w dłuższym okresie i przy każdej kolejnej wyprzedaży / przecenie będzie z tego zastrzyk gotówki. Gra wydaje się krótka (i patrząc przez pryzmat ilości kontentu cena wyjściowa mogła być zbyt wysoka). Nie znalazłem też informacji, czy będą chcieli w jakikolwiek sposób rozbudowywać dalej projekt (płatne DLC)