a co myślicie o zbiorowym pozwie Lion s Banku mam takie email
Witam serdecznie,
Poniżej przesyłam informacje nt. spółki Get Back S.A.
* Jedyna spółka z branży windykacyjnej posiadająca rating, BB, nadany przez EuroRating, taki sam rating ma Cyfrowy Polsat, Murapol, , niższy Eurocash (marki Inmedio, Lewiatan, Groszek), tylko o jedno oczko wyższy rating ma KGHM i Lotos
www.eurorating.com/pl/ratingi/... .
* Akcjonariat: fundusze private equity na czele z Abris Capital Partners 770 mln euro kapitału (byli lub są inwestorami m.in. w Diverse, FM Bank, Siódemka, Masterlease)
www.abris-capital.com/portfoli... * GB współpracuje z 3 co wielkości firmą windykacyjną na świecie (USA)
https://www.portfoliorecovery.com/ http://www.pragroup.com/ , ale też z Goldman Sachs czy Deutsche Bankiem w Europie.
* Zysk netto za 2016 to 200 mln zł, to tyle co spółka Amrest (Pizza Hut/KFC), 2 razy więcej niż Amika i 80% więcej niż największy deweloper w Polsce (Murapol ), największy konkurent w branży (Kruk) zarobił 249 mln a istnieje 7 lat dłużej (Kruk od 2005r. , GB od 2012r.).
* Zatrudniają 1200 osób (z czego 200 w Rumunii), są większym pracodawcą niż TVN.
* 20 osób z Top Managmentu GetBack są z „Wielkiej Czwórki” firm konsultingowych w Polsce (Deloitte, E&Y, KPMG, PwC) co ułatwia kontakty w bankach i pozyskiwanie dobrych portfeli.
* Prześcignęli Kruka w odzyskach - GB 713 mln gotówki odzyskanej w 2016 r. , Kruk ok. 500 mln.
* Marże generowane przez Grupę GetBack są jednymi z wyższych w branży. Jest to między innymi pochodną modelu biznesowego grupy, który zakłada selektywne przystępowanie do przetargów na najlepsze jakościowo wierzytelności, czyli takie, które w założeniach pozwolą na osiągnięcie zwrotu na poziomie ok. 2,5-krotności wartości początkowej inwestycji.
* W projekcji finansowej na lata 2017-2020 spółka planuje wzrost udziału finansowania kapitałem własnym, co ma nastąpić m.in. dzięki niewypłacaniu w najbliższych latach dywidend i reinwestowaniu całego wypracowywanego zysku.
* 8 z 10 największych portfeli wierzytelności kupionych przez firmy windykacyjne od banków to portfele kupione przez GB.
* Rozszerzają działalność w Rumuni : tamtejszy rynek wierzytelności znajduje się we wczesnej fazie rozwoju i charakteryzuje się mniejszym poziomem konkurencji, co zwiększa jego atrakcyjność dla grupy. Spółka GetBack Recovery SRL, przez którą Grupa GetBack realizuje działalność w Rumunii sukcesywnie zdobywa udziały w rynku (szczególnie poprzez wierzytelności pochodzące z branży telekomunikacyjnej).
Moi Klienci pochodzą głównie z rekomendacji, jest to standard mojej pracy, będę zobowiązany za polecenie moich usług osobom bliskim (proszę o przekazanie im mojego telefonu lub maila).
Opis: Opis: Opis: logo
TOMASZ
SPECJALISTA
T: +48