fkhrgspd
Advertisement
PARTNER SERWISU
qmsikcvg
25 26 27 28 29

Kiedy szczyt Hossy:)

yanek z hor
168
Wpisów: 1 289
Wysłane: 12 lipca 2021 17:24:59
Proponuję podnieś w wyobraźni podatki do 100% i zastanów się, czy wpływy wzrosną. Nie sprawdzałem, ale zdaje się że za Zyty Gilowskiej obniżone zostały podatki a wpływy wrosły.

Chyba się nie rozumiemy. Transfer znaków towarowych na Cypr i płacenie tantiem miał na celu optymalizację podatkową. Te tantiemy w Polsce były kosztem uzyskania przychodów. Firma zarejestrowane w Polsce generowały w ten sposób koszty podatkowe i zmniejszały swoje dochody podatkowe a więc i płacone podatki. Na Cyprze natomiast dochód z tytułu tantiem był opodatkowany stawką 12% (nie jestem pewny stawki ale coś koło tego). Ponadto podatek od dywidendy jest/ był również niższy na Cyprze niż w Polsce.

Nie chodzi o to że jakaś firma się przeniosła. W Polsce wyceniano znaki towarowe. Następnie wnoszono je jako aport do spółki cypryjskiej. Spółka cypryjska podpisywała ze spółką polską umowę dotyczącą korzystania ze znaku towarowego i za to spółka polska płaciła spółce cypryjskiej tantiemy.

[/quote]

Przykłady skrajne to jest demagogia - rownie dobrze moge napisac obnizyc podatki do 1% i wtedy wpływy nie wzrosna.

Za Zyty Gilowskiej wpływy zaczęły rosnąć ale nie przez obniżkę podatków tylko przez to ze balcerowicz na szczęscie musiał opuscić stołek prezesa NBP. zaczął się wzrost gospodarczy...
Tak samo teraz od 2015 roku wpływy z PIT zaczęły dynamicznie rosnąć a jakoś obnizki podatków nie było, tylko teraz dopiero to się dzieje - najpierw zwolnie dla osób do 26 roku zycia i z 18% na 17%

Cypr - piszemy o tym samym ?? PIS ograniczył koszty transferowe. Jeżeli jest Mcdonalds to miał zysku 3 mld i sobie wymyslal ze za używanie loga 2,5mld trzeba zapłacić i płacił podatek od 0,5mld. Teraz ma ograniczenia i musi zapłacić podatek od 2 mld. Nie znam przypadku gdzie firma zaczeła płacić podatek w Polsce, bo zmniejszono CIT

yanek z hor
168
Wysłane: 12 lipca 2021 17:29:35
1ketjoW napisał(a):
Nie bierzesz pod uwagę migracji. To poważny błąd - przykład Polacy - UK, Ukraina - Polska.

No faktycznie to by był czynnik stymulujacy wzrost

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 243
Wysłane: 12 lipca 2021 19:07:13
Cytat:
Przykłady skrajne to jest demagogia - rownie dobrze moge napisac obnizyc podatki do 1% i wtedy wpływy nie wzrosna.

Za Zyty Gilowskiej wpływy zaczęły rosnąć ale nie przez obniżkę podatków tylko przez to ze balcerowicz na szczęscie musiał opuscić stołek prezesa NBP. zaczął się wzrost gospodarczy...
Tak samo teraz od 2015 roku wpływy z PIT zaczęły dynamicznie rosnąć a jakoś obnizki podatków nie było, tylko teraz dopiero to się dzieje - najpierw zwolnie dla osób do 26 roku zycia i z 18% na 17%

Cypr - piszemy o tym samym ?? PIS ograniczył koszty transferowe. Jeżeli jest Mcdonalds to miał zysku 3 mld i sobie wymyslal ze za używanie loga 2,5mld trzeba zapłacić i płacił podatek od 0,5mld. Teraz ma ograniczenia i musi zapłacić podatek od 2 mld. Nie znam przypadku gdzie firma zaczeła płacić podatek w Polsce, bo zmniejszono CIT

Można oczywiście tak to widzieć. Generalnie jednak te skrajności potwierdzają krzywą Laffera.
Państwo natomiast tak musi ustalać stawki podatkowe aby maksymalizować swoje wpływy. Za niskie stawki utrata wpływów i podobnie w przypadku stawek za wysokich.

Nie od 2 mld zł tylko od 3 mln zł idąc Twoim tokiem rozumowania. Co więcej nie musiał przenosić siedziby.

Nie koszty transferowe zostały ograniczone, tylko transfer zysków podatkowych poprzez sztuczne kreowanie kosztów podatkowych, umożliwiających transfer dochodów do jurysdykcji podatkowych mających korzystniejsze stawki podatkowe.

To że nie znasz takiego przykładu nie znaczy że go nie ma lub nie było (obowiązuje tajemnica skarbowa). Zresztą optymalizacje podatkowe jakie znałem kiedyś umożliwiały całkowite transferowanie zysku zagranicę bez płacenia CIT-u w Polsce. Teraz to niemożliwe i płacą. Sporo wniosło tu również raportowanie MDR (schematów podatkowych).

Edytowany: 12 lipca 2021 19:08

yanek z hor
168
Wysłane: 12 lipca 2021 19:30:43
Nie od 2 mld zł tylko od 3 mln zł idąc Twoim tokiem rozumowania. Co więcej nie musiał przenosić siedziby.

Nie koszty transferowe zostały ograniczone, tylko transfer zysków podatkowych poprzez sztuczne kreowanie kosztów podatkowych, umożliwiających transfer dochodów do jurysdykcji podatkowych mających korzystniejsze stawki podatkowe.

To że nie znasz takiego przykładu nie znaczy że go nie ma lub nie było (obowiązuje tajemnica skarbowa). Zresztą optymalizacje podatkowe jakie znałem kiedyś umożliwiały całkowite transferowanie zysku zagranicę bez płacenia CIT-u w Polsce. Teraz to niemożliwe i płacą. Sporo wniosło tu również raportowanie MDR (schematów podatkowych).

Edytowany: 12 lipca 2021 19:08

Nie ma czegos takiego jak transfer zysków podatkowych - to jest tylko slogan. Prawidłowa nazwa to koszty transferowe.
Cała specyfika polega na tym że jest spółka matka która ma w skolonizowanych krajach spólki córki. Spółka matka jest albo nacjonalistyczna i chce aby podatki były płacone w jej kraju albo w raju podatkowym. W tym momencie nie transferuje się zyski tylko koszty. Np opłata za know-how, opłata za logo, jakies fikcyjne szkolenia. Do tego dochodza zakup towaru po koszcie wytworzenie i sprzedanie z zyskiem od spółki matki.

To nie jest zadna tajemnica skarbowa to jest raportowane w spółkach kapitałowych - i to nie jest wiedza tajemna tylko dostepna dla wszystkich. Jezeli spółka w Polsce np Lidl Auchan BP miała 1mld zysku to w tym momencie spólka matka wystawiała jakies bzdurne koszty - szkolenia 0,2 mld, opłata za uzywanie loga - 0,5 mld czy know how jak układac towar na półkach -*0,3 mld - i juz był miliard - CIT w Polsce ZERO.
To ukrócił PIS co nie znaczy że to całkowicie zlikwidował
Jednak te zabiegi nie spowodowały ze CIT nagle wzrósł o prawie 20 mld, - główny powód to wzrost gospodarczy i zyski spółek

absmak
49
Wpisów: 243
Wysłane: 12 lipca 2021 20:56:22
Tyle, że Ukraina wymiera w niesamowitym tempie, kto miał wyjechać to wyjechał, a przez ostatnie lata budowano rekordowe liczby mieszkań, a jeszcze nadal w budowie a nawet w planach jest kolejnych kilkaset tysięcy, które ludzie kupują teraz w amoku, by uciec z lokat, głównie aby się samo wynajmowalo na 8% rocznie jak naganiaja w internetach. Sam sobie odpowiedz, jakie są perspektywy dla rentowności najmu. Mieszkania będą drozec i co jakiś czas korygować, najem będzie dążyl do rentowności jak w bogatszych krajach, a więc 1-2%. Czyli zakup drogi, najem tani w relacji do pensji.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 12 lipca 2021 20:59:51
No tak transferuje koszty nie dochody. Widzę że wszyscy się mylą a Ty masz rację. Oczywiście transferuje koszty. To proste. CIT w Polsce 19%. Twoim zdaniem jeżeli nie che płacić CIT to transferuje koszt. Bo od kosztu płacę podatki a nie od dochodu. Pasuje przy tej logice.

Co do dochodów z CIT. Może się mylę ale wydaje mi się że nie wiesz ile dochodów było nieopodatkowane w Polsce. Tak jak pisałem przy step up na nieruchomosciach cały zysk że sprzedaży mógł być nieopodatkowany. Obrót nieruchomościami w Polsce to miliardy złotych rocznie. Wcześniej dochody z tych transakcji były nieopodatkowane. Przykłady można mnożyć. Wzrost dochodów z CIT to nie tylko wzrost gospodarczy. Tu sytuacja jest analogiczna jak z VAT. System jest uszczelniany. Jest sporo raportowania CbC, MDR dokumentację cen transferowych. Dziś nie tak łatwo korzystać że zwolnienia w WHT jak kiedyś. Ograniczenia są inne jeżeli chodzi o uznawane zaplaconych odsetek za koszt podatkowy. Wprowadzono podatek minimalny od nieruchomości. System podatkowy się zmienił. Jest trudniej nie płacić CIT u i innych podatków w Polsce.

Kakarotto
83
Wpisów: 1 586
Wysłane: 12 lipca 2021 23:48:36
yanek z hor napisał(a):
z ciekawosci zobaczyłem jak to wygladało z CIT
zielona wyspa king Boo hoo! binky
2008 - 27mld
2010 - 21 mld
2014 - 23 mld - gdzie wzrost PKB od 2008 roku był jakoby ponad 20%
2019 .... - 40mld ... - była obnizka CIT dla małych przedsiebiorstw z 19% do 9%

Popraw sobie cyferki:

Link CIT

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 13 lipca 2021 00:05:40
Yanek, tak z ciekawości - skąd masz dane o wpływach z CIT? Przeglądam archiwum MF i jakoś mi te liczby nie zgadzają się. Swoją drogą porównywanie 2008 roku z kolejnymi latami jest dopuszczalne co najwyżej na prowincjonalnych wiecach wyborczych, ale nie wśród inwestorów.

Kolejna uwaga - posługiwanie się gołymi kwotami nie ma najmniejszego sensu, trzeba znaleźć dla tych kwot jakiś wspólny mianownik. Np. PKB, a właściwie jaki % PKB stanowiły wpływy z CIT.
Edytowany: 13 lipca 2021 00:12

yanek z hor
168
Wysłane: 13 lipca 2021 12:35:32
wspólny mianownik jest taki
wzrost PKB z 2008 - 2015 ponad 20%
wzrost PIT 15% - to jest podatek stricte od dochodow ludnosci, czyli jak Polacy się bogacili
wzrost PKB 2016 - 2020 15%
wzrost PIT 45% gdy jeszcze bylo zwolnienie do 26 roku zycia

Moderator:
Kolejna wycieczka osobista zakończy się blokadą możliwości publikowania wpisów na forum

Jakby zacząć to analizować dogłebnie te dwa okresy szczególnie wpływ kradzieży VAT na dane statystyczne - PKB CIT rachunek bieżący +bezrobocie + kreatywna księgowość to mozna dojśc do wniosku że PKB w latach 2008-2015 nie wzroslo ponad 20% tylko 3%, mozna tez napisac ze PKB Polski byl tak obliczany aby dług nie przekroczył 55% i tak był obliczany - ale to nie to forum...

mojepanstwo.pl/finanse/dochody...
Edytowany: 13 lipca 2021 14:37

yanek z hor
168
Wysłane: 13 lipca 2021 12:44:20
1ketjoW napisał(a):
No tak transferuje koszty nie dochody. Widzę że wszyscy się mylą a Ty masz rację. Oczywiście transferuje koszty. To proste. CIT w Polsce 19%. Twoim zdaniem jeżeli nie che płacić CIT to transferuje koszt. Bo od kosztu płacę podatki a nie od dochodu. Pasuje przy tej logice.

Co do dochodów z CIT. Może się mylę ale wydaje mi się że nie wiesz ile dochodów było nieopodatkowane w Polsce. Tak jak pisałem przy step up na nieruchomosciach cały zysk że sprzedaży mógł być nieopodatkowany. Obrót nieruchomościami w Polsce to miliardy złotych rocznie. Wcześniej dochody z tych transakcji były nieopodatkowane. Przykłady można mnożyć. Wzrost dochodów z CIT to nie tylko wzrost gospodarczy. Tu sytuacja jest analogiczna jak z VAT. System jest uszczelniany. Jest sporo raportowania CbC, MDR dokumentację cen transferowych. Dziś nie tak łatwo korzystać że zwolnienia w WHT jak kiedyś. Ograniczenia są inne jeżeli chodzi o uznawane zaplaconych odsetek za koszt podatkowy. Wprowadzono podatek minimalny od nieruchomości. System podatkowy się zmienił. Jest trudniej nie płacić CIT u i innych podatków w Polsce.

Nigdzie nie napisałem że wzrost CIT był tylko i wylacznie przez wzrost PKB, powiem wiecej napisałem wyraźnie ze też przez działania rządu który ukrócił okradanie systemu podatkowego Polski. Jezeli chcesz w ten sposób analizowac - to napisz coś o latach 2008-2014.

Kakarotto
83
Wysłane: 13 lipca 2021 13:16:09
yanek z hor napisał(a):
...

Polacy maja więcej pieniedzy aby grac w kasynie czego nie rozume mihumor kakarotto i reszta towarzystwa z sokzburaka

Uważaj na to co mówisz.
yanek z hor napisał(a):

Gdzie tu są dane za lata 2015 i nowsze?

Miałeś odnieść się do liczb CIT, które wcześniej przytoczyłeś.
Edytowany: 13 lipca 2021 13:16

yanek z hor
168
Wysłane: 13 lipca 2021 14:53:29
"Kolejna wycieczka osobista zakończy się blokadą możliwości publikowania wpisów na forum"

Nikogo nie obrażam - to jest tylko stwierdzenie o toku myslenia osób. Też przeczytałem o sobie ze jakoby moge swoje tezy przekazywać w TVP w i "w sieci"....

Moze moderator zaproponuje jak mam nazywać pewien styl myslenia gdzie niektórzy gotowi podwazać dane statystyczne aby udowadnić że obecnie jest tragedia gospodarcza ?

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 13 lipca 2021 15:46:14
yanek z hor napisał(a):
1ketjoW napisał(a):

Nigdzie nie napisałem że wzrost CIT był tylko i wylacznie przez wzrost PKB, powiem wiecej napisałem wyraźnie ze też przez działania rządu który ukrócił okradanie systemu podatkowego Polski. Jezeli chcesz w ten sposób analizowac - to napisz coś o latach 2008-2014.

Ja też nie napisałem, więc o co Ci chodzi? Pisałem od początku o działaniach uszczelniających system podatkowy i podałem konkretne przykłady dotyczące tego co zrobiono w sprawie CIT-u. Natomiast mam też świadomość, że dane nie są porównywalne właśnie dlatego, że zmienił się system podatkowy w Polsce. Czy to dobrze czy źle? Moim zdaniem dobrze, bo Zachód Europy się z nas śmiał i z tego jak zarabiają u nas kasę i nie płacą podatków. Wiem to z bezpośrednich kontaktów i to mnie najbardziej bolało.

Poza tym niektóre wpływy podatkowe będą/ są do zwrotu wraz z odsetkami karnymi. Np. podatek minimalny od nieruchomości zgodnie z prawem może być w całości do zwrotu rok w rok, jeżeli podatnik o taki zwrot wystąpi - ale niektórzy nie występują - wolą płacić i mieć spokój - zwrot jest związany z kontrolą podatkową. Swoją drogą ten podatek to bardzo pomysłowa sprawa. Wcześniej standardem były struktury, które powodowały, że spółki nieruchomościowe był na stratach podatkowych np. dzięki przepisom o cienkiej kapitalizacji.

Natomiast generowanie dochodów to tylko połowa medalu.

Kakarotto
83
Wysłane: 13 lipca 2021 19:52:29
yanek z hor napisał(a):
...
....jak mam nazywać pewien styl myslenia gdzie niektórzy gotowi podwazać dane statystyczne aby udowadnić że obecnie jest tragedia gospodarcza ?

Serio myślisz, że na forum o giełdzie komuś może zależeć na tym żeby gospodarka tego kraju kulała? Kto i gdzie tutaj pisał, że jest tragedia gospodarcza? Jak na razie tylko Ty tutaj robisz wstawki luźno statystycznie powiązane z zakresami "panowania" poprzedniej i obecnej partii. Drażnisz tym użytkowników.
Tobie się wydaje, że partie mają niebotyczny wpływ na sytuację gospodarczą, otóż nie mają aż tak wielkiego wpływu jak politykom się wydaje. To miliony ludzi w tym kraju pchają do przodu ten kraj.

Zluzuj trochę.

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 13 lipca 2021 21:25:40
1ketjoW napisał(a):
Natomiast mam też świadomość, że dane nie są porównywalne właśnie dlatego, że zmienił się system podatkowy w Polsce.

Jak mawiał Józef Stalin - dajcie mi dane a sposób ich porównania się znajdzie.
Poszedłbym w kierunku sprawdzenia jaki % PKB pochodził z CIT w analizowanym okresie. Następnie zastanowiłbym się skąd są zmiany - czy zmieniła się liczba podatników, czy też po prostu podatnicy wpłacali mniej/więcej w stosunku do lat poprzednich. Tutaj średnia w zupełności wystarczyłaby. Można pójść głębiej i zastanowić się czym spowodowane są niższe wpływy z CIT przy rosnącym PKB - nieszczelnym systemem podatkowym czy może rozliczaniem strat z lat ubiegłych, ale do tego potrzeba znacznie więcej danych.

Natomiast rozumowanie "PKB urósł o 20% to i wpływy z CIT muszą urosnąć o 20%" trąci prymitywizmem.

yanek z hor
168
Wysłane: 13 lipca 2021 21:47:49
-Wezmy sobie PIT. W omawianych przypadkach była stała stawka podatkowa. wzrost PKB z 2008 - 2015 był 20% przy wzroscie wpływów z PIT 15%. Rozbij sobie PKB na inwestycje export konsumpcję i chyba widac ze dochód podatnika jest kluczowy ktory pracuje aby był wiekszy export który rozbudowuje,, wytwarza maszyny aby były inwestycje który wydaje aby była konsumpcja. To nie jest tylko efekt wzrostu płac ale tez dodatkowego zatrudnienia a w omawianych latach były kolejne dziwne rzeczy - bezrobocie dynamicznie rosnie a PKB tez rosnie - to tez krewa jestes wstanie wytłumaczyc ? Sa małe odchylenia kurs pln i szara strefa. Powiem w ten sposób ze taka korelacja PKB i PIT jest NIEMOŻLIWA
To samo dotyczy CIT - tylko ze tutaj była obnizka podatku z 19% na 9% .

Chcesz analizowac cały budzet

2009-2015 - stały X
2020 - X +35%

dochody VAT

2009- 2015 - stałe X
2020 - X+50%

Reasumując Polacy maja pełno kasy i po wstrzymaniu się od zakupów mieszkań strumień pieniędzy moze popłynie do kasyna

yanek z hor
168
Wysłane: 13 lipca 2021 21:56:34
Koncząc temat
zadluzenie do PKB 2010 2011 2012 2013 - 55%PKB, gdyby policzono prawidłowo PKB to by zadłużenie było powyzej 60%. Zupełnie pomijam wypychanie wszystkiego poza budżet jak np 60 mld na drogi, czy wyprzedaż wszystkiego na 20 mld rocznie co obniżało dług itp. Niestety takie manewry widac kiedy spojrzy się na dochody budżetu. Ten fenomen "zielonej wyspy" nie da się powtórzyc w żadnym kraju przez kolejne 100 lat

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 13 lipca 2021 23:54:28
krewa napisał(a):
1ketjoW napisał(a):
Natomiast mam też świadomość, że dane nie są porównywalne właśnie dlatego, że zmienił się system podatkowy w Polsce.

Jak mawiał Józef Stalin - dajcie mi dane a sposób ich porównania się znajdzie.
Poszedłbym w kierunku sprawdzenia jaki % PKB pochodził z CIT w analizowanym okresie. Następnie zastanowiłbym się skąd są zmiany - czy zmieniła się liczba podatników, czy też po prostu podatnicy wpłacali mniej/więcej w stosunku do lat poprzednich. Tutaj średnia w zupełności wystarczyłaby. Można pójść głębiej i zastanowić się czym spowodowane są niższe wpływy z CIT przy rosnącym PKB - nieszczelnym systemem podatkowym czy może rozliczaniem strat z lat ubiegłych, ale do tego potrzeba znacznie więcej danych.

Natomiast rozumowanie "PKB urósł o 20% to i wpływy z CIT muszą urosnąć o 20%" trąci prymitywizmem.

Nie kupuje tego, bo to wnioskowanie na wskaźnikach, które może być obarczone błędem, bo np. zmieniła się metodologia liczenia wpływów z CIT w MF w związku ze zmianami w systemie podatkowym vide podatek minimalny od nieruchomości itd.

Tu trzeba byłoby mieć szczegółowe dane dotyczące struktury wpływów budżetowych z samego CIT na przestrzeni lat. Wątpię aby takie dane były dostępne poza MF..

Proszę nie pisz o JS. Mi nawet szkoda czasu na wklepywanie jego inicjałów.

grum
PREMIUM
101
Wpisów: 916
Wysłane: 14 lipca 2021 08:38:47
krewa napisał(a):
Yanek, tak z ciekawości - skąd masz dane o wpływach z CIT? Przeglądam archiwum MF i jakoś mi te liczby nie zgadzają się. Swoją drogą porównywanie 2008 roku z kolejnymi latami jest dopuszczalne co najwyżej na prowincjonalnych wiecach wyborczych, ale nie wśród inwestorów.

Kolejna uwaga - posługiwanie się gołymi kwotami nie ma najmniejszego sensu, trzeba znaleźć dla tych kwot jakiś wspólny mianownik. Np. PKB, a właściwie jaki % PKB stanowiły wpływy z CIT.

Podzielam opinię i dodaję - podatek, dzięki któremu budżet publiczny pęcznieje - INFLACJA. Publicznie mogę odtrąbić sukces finansów publicznych w tym roku i w ... kolejnych

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 14 lipca 2021 09:49:22
1ketjoW napisał(a):
Nie kupuje tego, bo to wnioskowanie na wskaźnikach, które może być obarczone błędem, bo np. zmieniła się metodologia liczenia wpływów z CIT w MF w związku ze zmianami w systemie podatkowym vide podatek minimalny od nieruchomości itd.

Tu trzeba byłoby mieć szczegółowe dane dotyczące struktury wpływów budżetowych z samego CIT na przestrzeni lat. Wątpię aby takie dane były dostępne poza MF..

Owszem, mogła zmienić się metodologia, stawki itd., ale przynajmniej ogólny zarys sytuacji byłby widoczny, panujący trend, a to już coś. % CIT względem PKB na przestrzeni lat da lepszy pogląd sytuacji nawet przy zmieniających się metodologiach liczenia.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

25 26 27 28 29

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,780 sek.

xmleyfgx
tosoesmr
iykxgmyf
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vyxytylm
ovmodbxa
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat