PARTNER SERWISU
zfxxayua
cold player

cold player

Ostatnie 10 wpisów
Tydzień całkiem udany. Szkoda tylko że z Eko Exportem nie poszło tak jak chciałem.
Eko Export S:18,50 zł (zysk na pokrycie prowizji)
Zlecenie zrealizowane kilka godzin po publikacji raportu. W wynikach jest mały przełom, ale za mały żeby kurs poszedł na nowe maxy

Wczoraj kupiłem:
Monnari K: 3,80 (1/4 kapitału)
City Interactive K: 20,70 zł (3/4 kapitału)

Monnari żarło nieźle dlatego pozbyłem się CIA

City Interactive S: 21,60 zł
Monnari K: 3,93 zł (za całą resztę)

Dzisiaj pozbyłem się Monnari w dwóch turach:
S:4,68 zł (1/2 pakietu)
S:4,74 zł (pozostała część)king

Ładny zysk z tego wyszedł, choć i tak trochę się pospieszyłem, rano ustawiłem zlecenie all S:4,87 zł (zgodnie z zasięgiem formacji trójkąta), ale w ciągu dnia zmieniłem zdanie i puściłem po cenie jaką widziałem obawiając się wcześniejszej realizacji zysków przez innych. Monnari to bardzo spekulacyjny papier dlatego ostrożnie z nim.

Na koniec pięknie złapałem dołek na Ursusie
Ursus K:2,31 zł (1/3 kapitału)
za resztę kupiłem tepse
TPSA K:7,53 zł

Jutro zobaczymy co z tego wyjdzie.wave

Trochę wolnego się trafiło więc można było coś zagrać.
Kupiony Eko Export. Martwię się o wyniki bo poprzednie raporty były cieniutkie. Tym razem może spółka nie spali się, szczególnie że przyśpieszyli raport. Każda passa ma swój koniec, obstawiam że ten raport będzie punktem zwrotnym.
K: Eko Export 18,50 zł

witaj @gucio
Zabawne wiesz. Ostatnio, jakiś tydzień temu, jadę autem (teraz sporo spędzam za kółkiem, bo sezon zbierania zamówień się zaczął, a ja mam do objechania pół woj. mazowieckiego, cale warmińsko-mazurskie i kawałek podlaskiego) i tak sobie myślę "może by tak uaktualnić kronikę, SL wywalił mnie jakiś czas temu, jeszcze jakiś gucio się do mnie przyczepi i będzie rozdrapywał nieudaną inwestycję"
Wchodzę dzisiaj i co widzę? Gucio się pochwalił, że ma nosa do inwestycji!
Nie pamiętam kto to napisał, ale gdzieś się to pojawiło, że nick Gucio pasuje do Ciebie jak ulał. Coś w tym jest Dancing

Jak już zauważyłeś, moje inwestycje mają z góry narzucony limit - nigdy się nie upierałem na trzymanie papieru na siłę. Zdaję sobie sprawę że kupuję papiery wysokiego ryzyka i niskiego współczynnika współczucia. Nie rośnie to nie - SL robi swoje. Skotan nie był tutaj wyjątkiem, też poszedł ze stratą 6%

Powodzenia Gucio, życzę dalszych sukcesów na giełdzie.
Ja niestety albo stety nie mam teraz czasu na grę. Wcześniej w robocie niewiele się działo, więc można było się bawić. Teraz trzeba rękawy zakasać i robić swoje. Coś jeszcze zagram, ale to już ostatni, bo wakacje na horyzoncie.

Jestem, wracam do nadrabiania zaległości.

Sadovaya wypadła dawno temu wedle ustalonego SL (1,94 zł)
Rovese tak samo. Oba przyniosły niewielkie straty.

Po świętach zagrałem na PBG - udało się ugrać aż 8 proc.

Dzisiaj kupiłem Skotan K: 3,11 zł. Patrząc na zamknięcie widzę że się pospieszyłem, trudno. Poczekam.
RSI poniżej 20, Ultimate też szoruje po dnie.

Poczekamy zobaczymy.

Pozdrawiam chłodno,
CP

skróciłem o połowę Sadovayke.
Sadovaya S:2zł (strata 1,5%) zaczynam wątpić.

na to miejsce kupiłem Rovese
Rovese K:1,38 zł ładnie tu się sytuacja rozwija

Gant w zdrowym trendzie idzie dalej.
Jak upadną to się skuszę. Struna jest już mocno naciągnięta.

uwielbiam takie sesje!

Dzisiaj ciąg dalszy zabawy pakietem 3k
Spodobał mi się pomysł mystera77777 thumbright

na dzień dobry sprzedałem monnari
Monnari S:4,80 zł (taki target wklepałem przed sesją, bo tak mi wyszło z kresek, potem jak zobaczyłem co się dzieje to było już za późno) zysk jest? jest! nie ma co płakać!

potem kupiłem Sfinksa, normalnie hit!

Sfinks K: 2,15 zł początkowo myślałem, że nic z tego nie będzie, a wzrosty na monnari kusiły, ale zostałem. Opłaciło się!

Sfinks S:2,39 zł (czyli niemal na dziennym maxie, jak mało kiedy)

I Sfinks i Monnari zdechły na koniec, tym bardziej się cieszę, że udało się wyrwać tyle grosza z obu wejść. Więcej nie tykam papierów, bo tu winda wraca na dół.

Wszystko pięknie (udało się całkiem ładnie zarobić mimo nędznej sesji) tylko Sadowajka spada. Dzisiaj 2,5% w dół więc w portfelu nie zobaczę pozytywnej zmiany angry3

Trochę się martwię, bo lada dzień raport za luty. Wątpię w pozytywne sygnały.

Kurs jest na krawędzi mojej tolerancji, jeśli spadnie poniżej 1,94 zł sprzedaję ze stratą (max 5%)
Plusem jest AD, które rośnie mimo mizerii. Jeśli mnie przeczucie nie myli jutro albo pojutrze powinno być lepiej.

Pozdrawiam chłodno!
CP

co za dzień.

rano sprzedałem malutki pakiecik Getinu S:3,17 zł (średnia)

kółko na Graalu
Graal K:11,90 zł
Graal S:12,50 zł (trochę za szybko ale tak mi wyszło z kresek, które niechlujnie narysowałemangry3 )

potem niepotrzebne kółko na redanie
Redan K:1,47 zł
Redan S:1,43 zł z redanem mi ewidentnie nie po drodze...

mikro kółko na Getinie
Getin K:3,18 zł
Getin S:3,23 zł

i na koniec kupiłem monnari, które obrzydliwie rośnie, mam już tego dosyć, pewnie z okazji tego że kupiłem balonik pęknie Boo hoo!
Zobaczymy...
Monnari K:3,48 zł

cała zabawa dotyczyła 3k zł, reszta siedzi zapakowana w Sadovajce.

W tygodniu sprzedałem malutki pakiecik Sadovaya S: 2,08 zł

Getin K:3,09 zł bardzo ładne wybicie. Tylko chwilę tu zabawie.

Na Sadovaya piękna sytuacja techniczna. Bardzo podoba mi się układ średnich SMA15 i 45. Szybsza jest o włos od przebicia 45 od dołu.

Gant i CEDC śmierdzą upadłością. Jak pójdą wnioski o upadłość zaczniemy grę. Tymczasem z dala od tego, chyba że coś się zmieni na plus.

Petrol znowu będzie drukował, ciekawe bo ostatnimi razami kurs dynamicznie rósł przed dodrukiem, myślę, że w poniedziałek może być tak samo. Z dala od Rycha tym razem. Biotonizacja in progress. Shame on you

Bardzo spodobał mi się tekst: "zaniżają przed odpałem!"
i to wiecie gdzie? na CEDC hello1
co ludzie maja w tych głowach...

Krótko, bo nie ma o czym...

OIL S:1,32 zł (zysk symboliczny)

Sadovaya K:2,03 zł tak na poprawę humoru

100% portfela Sadovaya

Racja, właśnie zobaczyłem ze w USA -8%.
Najbliższe tygodnie na CEDC to będzie jazda NIEPRZECIĘTNA! Ale tym razem z większym dystansem podejdę do waloru. Tu ruskie wiedzą jak będzie i tylko one na tym zarobią. Pytanie czy uda się w porę odczytać intencje.

Co do Petrola... najbardziej to chciałbym sprzedać znacznie drożej, a jak będzie to się okaże.
Myślę że jutro kurs podjedzie pod 1,4 zł, wtedy sprzedam.
I chyba mocniej wejdę w Sadovajke. Ale to zależy od jej postawy jutro. Sądzę że spekuła się na to rzuci. Jak nie to wywalę.

salute

uff... ale się dzieje!

CEDC niestety ze stratą wywalone. Wczoraj według zasady 5% SL. Gdybym się powstrzymał dzisiaj bym trochę odzyskał. No nic, strata 6,5% ostatecznie na żubrówce.
Wczoraj
OIL K:1,28 zł

dzisiaj
Redan S:1,10 zł szkoda, że dopiero w drugiej części dnia kurs łaskawie poszedł na 1,2x!!!!

Sadovaya K:2,01 zł bardzo ładny układ kresek na wykresie, bardzo obiecujące. Coś wcześniej była mowa o wznowieniu produkcji w marcu.

Obecny portfel:
1/4 Sadovaya (2,01)
3/4 Oil (1,29)

Gant spadający nóż! może jak oficjalnie upadnie to kupię, póki co trzymam dystans.

Nie mam coś szczęścia ostatnio. No chyba że mówimy o szczęściu w nieszczęściu.
Bo inaczej tego nie nazwę.

PBG dzisiaj miało usłyszeć wyrok w sprawie Jaworzna. Czekałem cały dzień z palcem na klawiszu. Popołudniu pękło i S: 7,10 zł czyli strata 25 grodzy na akcji. angry3

Za kasę z PBG kupiłem troche petrola bo coś za mocno fika.
OIL K:1,30 zł
trochę Redanu (trochę wtopa chyba) K:1,06 zł miało rosnąć a tu gniot się sp....ił!
i uśredniłem CEDC, a co! king

Zobaczymy co z tego będzie, żubrówka chce odbić ale cały czas jest zasypywana kolejnymi pakietami akcji.
Strach się bać bo tu sytuacja napięta niczym gumka w majtkach!

Z tego tytułu dzisiaj uraczę się produktem CEDC. Łatwiej będzie znieść napięcie d'oh!

Pasy zapięte, ale kluczyków w ręku brak więc jest bezpiecznie, przynajmniej na razie.

Pozdrawiam chłodno
CP

Midas pogoniony S:0,87 zł
Polnord S:9,70 zł średnia po odpaleniu SL

Uśredniłem wcześniej PBG K: 7 zł
Dzięki temu mam szansę dzisiaj wyjść na plus z PBG

Dzisiaj myślałem nad CEDC

Ryzyko duże bo bankructwo za pasem.
Kupiłem pakiecik 2 k akcji po 2,4 zł. Zobaczymy co z tego wyniknie. Liczę na odreagowanie w USA. Bernanke pomaga, oby spółka nie przeszkodziła komunikatem.

Monnari love4 szkoda że ominąłem. Tak niewiele brakowało a bym się skusił jeszcze wczoraj.

Pozdrawiam chłodno
CP

oby tak dalej, powodzenia i zysków życzę!

www.attrader.pl/pl/akcje/pbg/a...

dokładnie to samo mówią tutaj. Też mnie przeraża ta dystrybucja. Kupiłem 1 k po 7,66 zł jak na leszcza przystało. Trochę się martwię, strata już spora a miejsce do osunięcia jeszcze jest.

Sądzisz że układ jest prawdziwy czy to jakiś żart i ubieranie?

Pozdrawiam chłodno,
CP

Jaki plan co do CEDC? Dobrze że nie dobrałeś tak jak wspominałeś.

Moim zdaniem może być ciekawo, to czym Gucio dzisiaj gardzi jutro może zachwalać pół rynku.

Ja uważnie przyglądam się CEDC, jeszcze nie rozumiem o co chodzi. Nie wiem dlaczego spadło.

Pozdrawiam chłodno,
CP

dzięki Masa!

dzisiejsza sesja nie była udana, wszystko się zje...ło. Było ładnie i tyle, było.

CEDC dało czadu, spektakularny spadek.

0,62 dolca za śmiecia!!!! Co jest KU...wa!

Szczerze współczuje tym, którzy mieli papier w portfelu. To zwyczajnie przykre.
Plus jest taki, że szykuje się nie chuda okazja do zarobku - papier na celowniku.
Żeby nie było, wcale nie mówię że odbicie mur beton, bo równie dobrze może być sam beton. A potem tylko w betonowych pantofelkach kąpiel... A tego nie chcemySilenced

Pozdrawiam chłodno,
CP

Portfelik funkcjonuje już pełne dwa miesiące więc postanowiłem podsumować stan (już dawno miałem to zrobićBoo hoo! )
Stan portfela: +31%
Najlepsze inwestycje: CEDC i PBG
Najgorsze: OIL, Gant, PBG, Sadovaya - generalnie straty ucinałem przy 5%

Dokupiłem za 1/4 kapitału PBG na pod koniec piątkowej sesji.
Martwi mnie Polnord - wszak w akcjonariacie Pan, który niejednego zrobił na szaro. Ale wybicie robi wrażenie. Ustawiam SL 9,8 zł - strata max. 3%. Ale jeśli w poniedziałek pójdzie w górę i pokona 10,11 zł to zostawiam.

PBG - tu będzie się działo. Jeden gigantyczny minus - nie wiadomo jaki jest efekt piątkowego spotkania (cena emisji, jak wierzyciele zareagowali na propozycję) Jestem mega ciekawy jak kurs zareaguje w poniedziałek.

Midas póki co na zero, ale tu spodziewam się pozytywnego ruchu.

Pozdrawiam chłodno

Rano SL zadziałał
PBG S: 7,55 zł

kupiłem trochę Midasa K:0,82 zł i Polnordu K:10,15 zł - tak, wyżej już się nie dało Pray

Ciasny SL to dobra rzecz. Sądzę że jutro kurs w pierwszej części dnia podejdzie pod 8,3 zł. Potem ciężko powiedzieć. Wszystko zależy od efektów spotkania.

Gra obarczona dużym ryzykiem. Czy warto? To pytanie dla każdego, kto chce wejść w interes.

Pozdrawiam chłodno,
CP

Dzięki @mrk
Info o spotkaniu spółki z wierzycielami jest tutaj:
http://stooq.pl/n/?f=704739

Cytat:
Jeszcze w tym tygodniu wszystkie instytucje, które finansowały działalność zadłużonej na ok. 3 mld zł grupy PBG, otrzymają od zarządców firmy nowe propozycje układowe.

Cytat:
Nowe propozycje układowe prześlemy w tym tygodniu wszystkim wierzycielom finansowym. W piątek chcemy się z nimi spotkać.

Dzisiejsza zwyżka PBG mówi sama za siebie. Wciąż trzymam.
Ciekawe co spółka jutro zaproponuje wierzycielom.
Myślę, że szansa na przetrwanie PBG jest całkiem spora.

tak sobie pomyślałem, że to trochę zabawne, że akurat ja wściekam się na określenie "gracza" wszak cold player :D

Błąd
PBG K: 6,48 zł a nie S, pomyłka ;)

Gant S: 3,55 zł (można powiedzieć że po kosztach prowizji)

PBG S: 6,48 zł ALL IN! Określenie nieprzypadkowe, bo to zagranie z dużą dozą ryzyka. Niemniej trzymam się wcześniej założonego planu.

Tak przy okazji.

Wkurzają mnie wpisy na forum typu:
"Patrząc na wahania kursu i obroty łatwo wskazać miejsce gdzie dzisiaj jest królestwo polskich graczy.
edit: celowo piszę "graczy", nie "inwestorów""

rozróżnianie inwestorów od graczy?

o co tu chodzi?
pacjent ubolewa bo się nie załapał?!?

ŻENADA!!!
autor wpisu ma problem bo jego spółka ma znikomy obrót i jeszcze gorszą stopę zwrotu!!??

Dla przypomnienia. Jesteśmy na giełdzie i liczą się zyski. Procenty zarobione na PBG niczym nie różnią się od procentów zarobionych na Apatorze, Wawelu, Relpolu i innych spółkach. Zysk to zysk!

Kupuj tanio, sprzedawaj drożej!
Jak tego nie potrafisz lepiej zrezygnuj z obecności na giełdzie.

Basta!

Pozdrawiam chłodno,
CP

Niby rośnie, pytanie tylko czy to zmiana trendu czy odbicie zdechłego kota?
Mam nadzieję, że jakiś SL masz.

pzdr

udało się, PBG S:7,04 zł (zysk 18%)
jutro spodziewam się korekty, bo głowy trzeba schłodzić. Ustawię się nieco niżej.

Gant mnie skusił, należy mu się odreagowanie
Gant K:3,48 zł (1/4 kapitału)

Uważnie obserwuje: GTC, PGNiG, Midas, Sygnity.
Ktoś ma jeszcze jakieś ciekawe propozycje?

Sądzę, że reszta miesiąca będzie wzrostowa na giełdzie. Sporo spółek ładnie wygląda od strony technicznej.

Pozdrawiam chłodno,
CP

Ferie, ferie i po feriach.

Koniec odpoczynku i czas nadrobić zaległości.
TVN poszedł już dawno, wybicie coś nie poszło a zapowiadało się że się uda. Żeby na wyjeździe się nie stresować upłynniłem aktywa.
TVN S: 9,79 zł
W piątek popołudniem nadrabiałem zaległości i zobaczyłem PBG.
Nie mam pojęcia czy to efekt nowego budżetu, zdjęcia zastawu z akcji Rafako, czy nowej linii kredytowej dla Rafako (300 mln zł).

Najbardziej zainteresowała mnie plotka, że na tvncnbc biznes podali info o możliwości przejęcia PBG przez PGNiG. Nie mam pojęcia czy to prawda. Ale podnieta na forum była.

Zdjęcie zastawu to ważny krok. To był jeden z głównych postulatów wierzycieli PBG - skoro do tego doszło to może przybliży się opcja układu z nimi.

Gran na PBG teraz będzie toczyć się pod rozmowy z wierzycielami. Każde info będzie targać kursem.
Sytuacja ciekawa.

PBG K: 6,09 zł (3/4 kapitału)

Jestem zły bo niedawno sprzedawałem to ści...wo. A teraz kupuje drożej.
Jedynie przeczucie okazało się słuszne - na PBG dziwny spokój, trochę jak cisza przed burzą.

PBG sprzedane - spadek zatrzymał się co prawda na dokładnie na SMA45, ale RSI maleje i (chyba) łamie trend.
PBG S: 5,86 zł (strata 4 %) trudno, wrócę tu w okolicach 4,5x zł chyba że kurs zaskoczy nas czymś nadzwyczajnym.

Kupiłem TVN K: 9,80 zł, ciekawostka taka (1/4 kapitału)

Gotówka 3/4 kapitału - poczekam na coś ciekawego, mam na oku jedną spółkę. Obroniła na dniach wsparcie i warto do niej wrócić.

@srebrnyptak

też zauważyłem analogię w zachowaniu wskaźników.
główny powód dla którego nie sprzedałem papiera to znikome obroty, zejście poniżej 6 zł odbyło się przy obrocie ok. 120-140 k. To niewiele jak na PBG.
Z attrader.pl:
"Kurs spadł w ciągu 5 sesji o 4,19 proc. przy ponad 2 krotnie mniejszych obrotach."

Fakt, AD minimalnie spada a nie rośnie. Jest widoczna stabilizacja w ostatnich tygodniach. Wolumen zanika. ADX 17,22 tu też beztrendzie. MACAD minimalnie pod sygnalną, ale co ważne już od dłuższego czasu ustabilizowany (patrzyłem w ujęciu 2 lat) z tego co pamiętam taka sytuacja MOŻE (podkreślam to może ponieważ równie dobrze nie musi) zapowiadać początek długiego trendu .

Fakt:
spółka dostaje kolejny kilkumiliardowy kontrakt (ten w Jaworznie jeszcze nie taki pewien bo a. konkurenci mogą się odwołać od wyniku) a to zwiększa szanse na powodzenie, bo wierzyciele mają większe szanse na odzyskanie kasy.

Teraz papier może być grany pod informacje o np. zdobyciu gwarancji bankowej pod Jaworzno, rozmowy z wierzycielami i układ z nimi.

Fajnie, ale... to wcale nie wyklucza możliwości korekty w okolice dolnego ograniczenia kanału wzrostowego, czyli 4,50 zł!

Skotan - wóz albo przewóz, jeśli kurs spadnie poniżej 4,60 to myślę, że po zawodach. Boczniak będzie trwał dalej. Chyba że ta mityczna drożdżownia powstaje i ci co o tym wiedzą kupują papier. Jeśli tak, to kurs zawita na koniec kwartału w znacznie wyższe rejony niż ostatnio przebywał.

Piątkowa sesja na PBG, mówiąc krótko puke_l
Bez sensu!
Kurs dziwnym ruchem amebowym spadł poniżej poziomu, w którym ustaliłem wyjście, ale nie sprzedałem. Sam się nad tym zastanawiam teraz.
Pewnie gorzko tego pożałuję w poniedziałek. Think

CEDC S: 6,10 zł strata 4%, poczekam na rozwój wydarzeń.

Ciekawie:
Skotan (niebawem przekonamy się na co go stać), Gant, Cormay

@100krotka
nie ma co się łamać - też czaiłem się na Midasa i nawet byłem o krok od naciśnięcia klawisza.
Wczorajsza korekta dotyczyła wszystkich, CRM zaliczył korektę w ramach przyspieszonego kanału wzrostowego. Sądzę, że to sprowokuje obserwatorów do wejścia. Z moich kresek wynika, że (w nieco dłuższym terminie niż w tym tygodniu czy następnym) docelowo kurs zawita nawet na 23,6x zł (po drodze silny opór na 17,70 zł). Jak będzie - zobaczymy. Ale warto mieć przygotowanego SL na wszelki wypadek. Teraz CRM ma swoje 5 min.
Midas też ostatnio cieszy się powodzeniem - ludzie lubią ten walor bo i spekulacyjny i groszowy (spore zmiany %)i ciekawy biznes. W SW była wczoraj ciekawa analiza, myślę że warto poczekać ALE z głową - na chłodno kalkulować, SL przemyśleć i trzymać się tego.

Powodzenia, cieszmy się słonecznym weekendem! thumbright

giełda kreci się na całego - ostatnie obroty dają do myślenia.
Kilka transakcji w ostatnich dniach:
Skotan pożegnany wcześniej i wrócę dopiero jak pokonają 5,15 zł
PBG K:6,08 zł (50% środków) Przeczucie, wskaźniki interesująco wyglądają, kurs się broni przed zejściem pod wsparcia.

CEDC S:6,41 zł (połowa pakietu)

to co dostałem za żubrówkę przeznaczyłem na spekulacyjne zagranie na petrolu
kółko na pertolu - strata (3 grosze na akcji), wiem, człowiek stary a głupi, liczyłem na przebicie linii spadków, ale wytrzeźwiałem i kilka godzin później powiedziałem Adios Petrolos
Tutaj chyba jednak szykuje się wodospad, myślę że kwestią czasu jest przełamanie wsparcia 1,32-1,30 zł, AD dół, ADX nabiera rozpędu do rozpoczęcia trendu. OIL zejdzie do zeta, a potem niżej.

Cormay K:5,85 zł
Cormay S:6,39 zł niecałe +4%

małe kółko które zwróciło stratę na OILu

PBG K:6,10 zł dzisiaj rano na odpale, sądziłem że kurs pójdzie znacznie wyżej. Na PBG coś się kroi. Obroty maleją, a kurs nie spada. Ostatnio dwa razy obronił wsparcie na 5,90 zł, a dzisiaj na 6,02 zł
Skoro nie chce spadać to może zacznie rosnąćthumbright
Jak coś SL: 5,98 zł

Pozdrawiam!

jak pech to pech.. Liczyłem na skotka i nic. Powoli tracę cierpliwość.
Za to szczęście uśmiechnęło się do CEDC, dzisiaj prawie +8%, jutro otworzy się luką i kolejne 5-7%, jakieś 6,38 zł. W USA zamknięcie wysoko na 1,97 dolca (+12,6%).
Może warto przerzucić się na żubrówkę? Eh?

Impexmetal S:3,60 zł (na chwile - tu jest branie więc warto wrócić)
Skotan K:4,94 zł wygląda jak rakieta gotowa do startu - coś wisi w powietrzu.

Nic dobrego
Gant S:4,15 zł średnio cały pakiet

Korekta trwa i potrwa, ale sytuacja nadal ciekawa.

CEDC K:5,59 zł (40% kapitału) posytywne dywergencje na wskaźnikach według analizy attrader.pl
Impexmetal K:3,56 zł (60% kapitału) przebicie oporu na 3,52 zł. Cel 3,9x zł

Na rynku coraz ciekawiej. Chyba odłożę w czasie decyzję o przerwie. Kilka ruchów w ostatnich dniach.
Skotan S:4,82 zł (kilka % zysku)
Gant K:4,39 zł trochę się pośpieszyłem, bo tego samego dnia przyszła korekta. No nic, zobaczymy co przyniesie kolejny tydzień. Tydzień temu pokazało się kilka ciekawych analiz technicznych Ganta. Od tego momentu kurs podskoczył. Wróciłem do nich dzisiaj. Wygląda na to, że nadal są aktualne, a kurs powędruje dalej w górę.
Najciekawsze:
kbcmakler.pl/blog/2013/01/15/a...
na tygodniowym formacja ORGR, ale jest też spore ryzyko
opór na 4,50 zł, potencjalny zasięg na 7,50 zł

www.dibre.pl/ds-server/8926?ti...
tu także sygnały o budowie formacji ORGR

Ale na wzrosty się nie upieram, jeśli w poniedziałek dalej będzie spadać, Gantowi powiem Adios!

Aktualny stan portfela:
45% Gant po 3,95 zł
55% Gant po 4,39 zł
(tak, z lenistwa nie chciało mi się liczyć średniejblackeye )

Pozdrawiam!

Tak Masa, nie da się ukryć. Sadovaya zafundowałaby mi niezłego kaca.
To jedyne pocieszenie dzisiejszego dnia, bo poza tym sesja była kiepska. Cały rynek na minusie.
Gant i Skotan też oberwali - 2% i -3% Wskaźniki zapowiadają kilka dni korekty..
Sprzedać czy czekać? Chyba poczekam.

Plotki o Sadovaya okazały się strzałem w płot - całe szczęście że nie wszedłem.

Zaciekawiła mnie Vistula - technicznie fajnie wygląda.
Ursus wraca do gry.

Pozdrawiam!

Niecierpliwość, niecierpliwość, niecierpliwość..

Obiecałem sobie, że o porażkach i błędach też będę pisał więc nie ma wyjątku.

Rano sprzedałem Skotana S:4,47 zł (strata rzędu 0,1%)
Powód: Teraz sobie myślę, że to efekt frustracji. Wiedziałem, że coś się kroi na Sadovaya. Rano kurs skoczył pięknie - tak jak sobie wczoraj myślałem. Ale nie kupiłem, bo myślałem, że więcej nie urośnie i ewentualnie kupię na górce. Wtedy zobaczyłem, co się dzieje na Gancie. Miałem przeczucie, że coś się kroi i pomyślałem sobie, że tym razem nie mogę tego przegapić. Postanowiłem na chwilę wyjść z SKT i wejść w GNT, spróbować szczęścia, a potem wrócić po wzrosty do SKT.

Na to miejsce kupiłem Ganta K:3,95 zł (moim zdaniem Gant ma znacznie większy potencjał wzrostowy).
Potem zwątpiłem - Skotan poszedł znacznie w górę.
Połowa Ganta S:4,12 zł (zysk kilka proc.)
i powrót do Skotka K:4,64 zł (typowa panika kupna)
Plus: coś tam jestem do przodu, Minus: postawa - brak konsekwencji w wcześniej założonego realizacji planu.

Stan portfela:
50% Gant 3,95 zł
50% Skotan 4,64 zł

No Masa, gratki! Miałeś nosa do tego WDM.
Przyznaję, trochę wątpiłem w trafność tego wyboru. Dopiero jak mi wytłumaczyłeś, dlaczego postawiłeś na DM uświadomiłem sobie, że to ma sens.
Gratuluję intuicji i życzę dalszych wzrostów!king

Kroczek do przodu. Do tego pokazała się analiza na plus.
www.attrader.pl/pl/akcje/skota...
Jeśli pójdzie dobrze zlecenie S:4,99 zł

Kusi: Sadovaya - święta u prawosławnych kończą się, kto ustoi na nogach może wracać do roboty - dlatego niebawem może pokazać się info o wznowieniu wydobycia.
Gant formacja klina rysuje się - mała iskra i bum!
Przeraża: Green Eco Technology (spadający nóż), CEDC (decyzja o wyjściu była słuszna, teraz to już całkiem nic nie wiadomo)

Niech tylko ten Skotan.... king

Emocje, emocje, emocje - na czole pot, w głowie burza: alarm - kurs poniżej 4,35 zł - sprzedawać?!?!
palec tuż nad klawiszem PKC. Ale ostatecznie nie sprzedałem. Kurs wrócił powyżej linii.
Jutro wóz albo przewóz. Mam nadzieję, że w końcu pojawią się wzrosty. Wskaźniki schłodzone, na forach ruch, kciuki zaciśnięte king

Kilka spółek pod kątem spekulacyjnego wejścia jest bardzo zachęcających. Niech tylko Skotan ruszy.. thumbright

intrygowały mnie Twoje pobudki, dlatego zapytałem. Dzięki za odpowiedź!
Pozdrawiam!

Zapomniałem dodać:
korekta rozpoczyna się, ale dla spółek, które rosły w ostatnich tygodniach, miesiącach. Skotan spadał.
Poza tym w okresie korekty na plus wychodzą spółki spekulacyjne - spójrz tylko na PBG, Hawe, Eko Export, Ursus, Gant i wiele innych. Każda z nich coś zyskuje, ZGODA nie wszystkie, ale większość.
Skotan też grany jest przez spekułe. Wystarczy przejrzeć ilość postów na forach i widać że ludzie kręcą temat i przeskakują z nóżki na nóżkę w oczekiwaniu na wzrosty.

@Masa
ja to widzę w ten sposób: 1 spółka może spaść o kilka %, 2 spółki mogą spaść kilka%, 3 spółki mogą spaść.. itd.. itd..
Wiem o co Ci chodzi - ryzyko że dwie albo więcej jednocześnie spadną jest teoretycznie mniejsze.
Myślę, że Skotan ma swoje 5 min. albo chociaż 2 min. blackeye

Kupując Skotka z góry założyłem, że kurs nie spadnie poniżej połowy świecy z 2 stycznia, czyli 4,35 zł.
Jeśli spadnie - trudno - sprzedam. Moja średnia to 4,49 zł, czyli obecnie jestem na minusie jakieś 2,5 proc.

Mam świadomość ryzyka. Ale powiedzmy sobie szczerze - czy na tej giełdzie jakakolwiek transakcja nie jest obłożona ryzykiem? Mniejsze, większe - nie ma znaczenia, jeśli ustawiasz SL na danym poziomie to realizujesz go bez względu na stopień ryzyka. Jeśli kurs leci S:cołaska i do widzenia.

Dzisiaj kurs 4 razy zbliżył się do linii którą wyznaczyłem sobie jako minimum. Nawet zamknął się na tym poziomie. Z jednej strony można powiedzieć że słabizna skoro tak się czołga, a z drugiej trzyma, bo świadczy o determinacji kupujących.

Tak czy siak. Liczę na Skotka. Jak kurs wzrośnie - zarobię. Jak spadnie - stracę. Myślę że ewentualna strata nie przekroczy 4-5 proc.

Nie upieram się na wzrosty, po prostu mam przeczucie. Niebawem przekonam się na własnej skórze czy słuszne salute

A więc.

W piątek nie wytrzymałem...
CEDC K:7,75 zł (1/3 kapitału) - pierwsza myśl po transakcji - istna głupota, kretyn!
na szczęście jakoś poszło. Generalnie sprzedaż pakietu CEDC była przedwczesna - o jeden dzień. Ale nie ma nad czym płakać. Lepiej jeden dzień wcześniej niż jeden za późno...
Skotan: K:4,47 zł

Poniedziałek:
CEDC S:7,95 zł pozbyłem się przy pierwszej możliwej okazji - pierwsza myśl - sukces! Ale potem rosło dalej więc trochę głupio. Tak czy siak jest na plus.
Na razie koniec przygody z CEDC - dzisiaj pojawiło się info że chcą spółkę wywalić z Nasdaqu. To mocny argument do wywałki. Poza tym ruchy są znacznie bardziej nieprzewidywalne niż do tej pory.
Sytuacja nadal ciekawa - ale ponowne wejście tylko wtedy gdy pokona 2,50 USD.

Skotan K:4,58 zł
Liczę na Skotka - mam przeczucie że lada moment kolejne wybicie o kilka % w górę.

Obecnie 100% Skotan.

Korekta przejmuje pałeczkę dlatego rozglądam się wśród spółek spekulacyjnych.
Obserwuje:
Gant, PBG, Rubicon i kilka innych spółek.. Ale najpierw Skotan Shhh

Witaj Masa, możesz powiedzieć kilka słów dlaczego akurat WDM? Spodziewasz się poprawy wyników na fali hossy? Wierzysz tej instytucji?

@ucofb
ależ proszę bardzo :)

A więc...

Sprzedałem cały posiadany pakiet CEDC S:7,29 zł
Trochę się pospieszyłem bo nawet teraz kurs chodzi po 7,60 zł, cóż, płakać nie będę, na swoje wyszedłem.
Powód: Wczorajsza sesja w USA była wzrostowa, ale na bardzo małym wolumenie. Ponadto kurs dotarł do górnego ograniczenia średnioterminowego kanału wzrostowego. Teraz losy CEDC w rękach amerykanów. Jeśli pójdzie dalej i przełamie najbliższe opory to jest szansa na kontynuację wzrostów. Jednak tym razem postoję z boku i poczekam na rozwój wydarzeń.

Małe kółko na PBG, które dzisiaj podskoczyło.
PBG K:5,74 zł
PBG S:5,89 zł (też trochę za szybko - wysiadłem przed widłami)

Nie, nie ustaliłem sobie strategii 1% procent dziennie Angel

Aktualnie 2/3 środków w gotówce
1/3 Skotan - ustawiłem się w kolejce, może uda się coś dokupić.

Myślę, że czas na przerwę - coraz głośniej mówi się o korekcie.
Zauważyłem, że podczas ogólnorynkowej przeceny najmocniej grane są spółki spekulacyjne (typu: GET i bankruty np. PBG)

W portfelu było kilka zmian, postaram się je teraz nadrobić.

Środa:
Sadovaya S:2,06 zł (strata 1 proc.) straciłem cierpliwość, miało pojawić się info i nie pojawiło - nie to nie! Śledzę uważnie spółkę i nie wykluczam szybkiego powrotu.

Skotan K:4,40 zł (przełamanie linii średnioterminowego trendu spadkowego)
Skotan S:4,69 zł (to miał być szybki i fajny numerek king )

CEDC K:6,97 zł (obstawiałem wzrosty w USA po naszym zamknięciu i tak było, ale koniec sesji był marny)

Czwartek:
CEDC S: 7,09 zł (nie wiem, złe przeczucie, frustracja po wczorajszej sesji w USA - nic nam nie zostawili nam z tych wzrostów)

Skotan K: 4,43 zł (myślę że Skotek pojedzie jeszcze kilka % w górę - ludzie lubią Skotka 3some )

cały czas 1/2 środków w CEDC (K:5,15 zł)

Dobra wiadomość dla spółek górniczych na Ukrainie. W szerszej perspektywie zyskają na rywalizacji mocarstw.

ebe.org.pl/aktualnosci/europa/...

Cytat:
Naftogaz otrzymał pożyczkę w wysokości 3,65 miliardów dolarów od Chińskiego Banku Rozwoju na potrzeby przestawienia produkcji energii w jego elektrowniach z gazu na węgiel. To tańsze źródło energii dostępne na Ukrainie. Kijów płaci najwyższe w Europie ceny za dostawy niebieskiego surowca z Rosji. Rozmowy na temat obniżki stoją w miejscu ponieważ Rosjanie domagają się w zamian za nią daleko idących koncesji politycznych.

Szutnik - jesteś gość!
Dzięki za konstruktywną odpowiedź. Spółki przez Ciebie wskazane (znaczną część) obserwuję jednym okiem. Niestety z nimi jest tak jak powiedziałeś, są nudne. Nie jeden raz myślałem sobie: kupić takiego nudziarza i zostawić go nietkniętego przez rok albo i dwa.
Łatwo powiedzieć, ale trudniej zrobić. Pokusa realizacji zysku, bo np. znalazło się inne odkrycie, inny lepszy trend itd. jest często silniejsza niż zdrowy rozsądek. Mówiąc krótko - brak mi konsekwencji w działaniu i pewności siebie (pewności że mój plan zrealizuje się).

Stąd pomysł na pisanie kroniki - to oczywiście nie spowiedź, ale trzymając się zasady, że będę pisał i jednocześnie podawał argumenty danych ruchów, uniknę (mam nadzieję) głupich błędów, niepotrzebnych transakcji itd.. Prowadzenie jej wymaga stosowania wcześniej założonych zasad, bo inaczej publicznie stajemy się przykładem niesłowności. To motywuje!

Tak jak wcześniej pisałem, w styczniu mam zaplanowany większy wydatek i środki zgromadzone na rachunku maklerskim zamierzam wypłacić. Zostawię sobie skromną sumkę 3-5 k. żeby hobbistycznie pograć. Dlatego z góry założyłem strategię szybkich/odważnych wejść i wyjść. Póki co (na szczęście) jestem na plusie. Nawet jeśli zdecyduję się na spieniężenie papierów zaraz po nowym roku będę do przodu. Zysk z CEDC szacuję na 25-30 proc., ewentualna strata z Sadovaya nie przekroczy 5 proc. Zdaję sobie sprawę, że równie dobrze moja grudniowa przygoda mogła zakończyć się stratą.

pewnie masz trochę racji Masa,
może za bardzo się skupiam na tym info, ale nie mam innego pomysłu, który wytłumaczyłby wzrosty na papierze.
dlatego jeśli kurs jednak spadnie poniżej 2 zł mrugam okiem i wystawiam zlecenie S:cołaska ;)

Witaj Szutnik, miło Cię gościć :)

Na temat forum mówiłem z przekąsem, chociaż zdaję sobie sprawę, że może nie wyraziłem się jednoznacznie. Bankierowcy to ciekawa, wręcz zabawna społeczność. Lubie czasem poczytać niektóre wątki tylko po to żeby się pośmiać. Tak czy siak przykład Bomi jest tu argumentem, ale nie upieram się ;)

Kupno Sadovaya przebiegało według procesu: rośnie - dlaczego? Pomyślałem o perspektywie wznowienia produkcji, a to ważna informacja, która przełoży się na kurs fajnym wybiciem. Dlatego zdecydowałem się na zlecenie K:poilesięda. Nawet jeśli kurs ma podejść pod 2,3 zł to jestem za! Ustawiam się na 2,29 zł i dziękuję. Dzisiaj kurs ewidentnie czekał na informację, ale nie spadał - cały czas dbały o to spore batoniki na 2,06-2,07 zł.
Sądzę że to wcale nie takie niemożliwe dowiedzieć się kiedy wznawiają produkcję. A nawet jeśli inwestycja okaże się niewypałem stop loss 1,98-1,99 zł.

Jak się decydowałem kurs całkiem szybko ruszał się w górę, a ja musiałem wyjść z domu. Wolałem kupić teraz niż np. wrócić i odkupić powiedzmy 10-15 groszy wyżej. Wiem, powiesz pewnie "A widzisz, nie urosło". Takie życie, ale sądzę się zgodzisz, że wszystkiego nie jesteśmy w stanie przewidzieć. Takie sytuacje są wliczone w grę.

Szutnik, nie bądź proszę taki zgryźliwy!
Rynek kupuje plotki i sprzedaje fakty, ale kupowanie plotek nie trwa sekundy czy jej ułamku. To jest okres czasu, etap, proces, faza (wybierz właściwsze określenie sam). Czepianie się słówka jest tu chyba niecelowe ;)

Tak jak napisałem w pierwszym poście - inwestuje w to co rośnie. Spółki mogą być w długoterminowym trendzie spadkowym, ale jak to mówią nawet krowa zrzucona ze szczytu pałacu kultury odbije się. W trendzie spadkowym występują korekty wzrostowe i ja z nich chętnie korzystam. Zwróć uwagę, że nie upieram się tutaj w żaden sposób i nie postuluję trzymania papierów CEDC czy Sadovaya w dłuższym ani nawet średnim terminie. Jak znajomość nie będzie się układać po mojej myśli to mówię "Adios" i S:iledarynek. Chłodna kalkulacja.

Może w takim razie poradzisz młodszemu koledze w co - Twoim zdaniem - warto zainwestować? Żadna rekomendacja, jestem ciekaw Twojej opinii. Czytałem Twoje wcześniejsze posty, widać że pisze to ktoś głową na karku i niemałym bagażem doświadczeń.

Pozdrawiam!

CEDC: przegapiłem moment! Jestem zły na siebie bo nie przypilnowałem, miałem zamiar sprzedać zaraz po dobrym komunikacie. Trudno - zobaczymy co przyniesie nowy rok. Póki co w USA bronią poziomu 2 baksów.
Sadovaya: czekamy na info o wznowieniu produkcji, póki co kurs jest broniony przed spadkami.

Z kupnem Sadavaya trochę się pospieszyłem (mogłem spokojnie kupić np. 2,06 zł) spodziewałem się konkretniejszego ruchu. No nic.. Zobaczymy co będzie.
Póki co na forum informacji z pierwszej ręki (tak, tam gdzie jeszcze w lipcu podali datę złożenia wniosku o bankructwo Bomi zanim spółka go złożyła!!!) napisali, że od 2 stycznia górnicy wracają do roboty na 4 zmiany. Nie mówię że w to ślepo wierzę, informację przeczytałem po przemyśleniu sprawy na chłopski rozum i dokonaniu transakcji, czyli całkowicie w oderwaniu.

Być może coś w tym jest a rynek jest właśnie w fazie kupowania plotek.

Tak czy siak liczę na pozytywny rozwój wydarzeń - są wzrosty, o spółce mówi się, i czeka na milowy komunikat: "wracamy do roboty".
Jeśli jednak zacznie spadać zlecenie S:1,99 zł utnie temat.

CEDC - na zamknięciu w USA niecałe 3% na minusie, myślę że to dobry sygnał ;)

Plan jednak się nie sprawdził - urok rynku.
Postanowiłem w ciągu dnia sprzedać połowę pakietu CEDC S:6,72 zł.
Jak na razie widzę, że to była dobra decyzja, bo w USA przecena i to spora -11 proc. Tego się nie spodziewałem, sądziłem że spadki będą mniejsze. Jeśli po naszym zamknięciu kurs CEDC wróci w pobliże zamknięcia to uznam to za dobry sygnał. Tymczasem pozostawiam połowę pakietu.
Na to konto kupiłem Sadovaya - papier grany ostatnio przez rynek. Kopalnia ma problem, bo nie ma chętnych na węgiel, dlatego wstrzymali wydobycie - aż dziwne, mamy zimę, trzeba grzać! Trwa gra pod info o wznowieniu wydobycia. Myślę, że od nowego roku wznowią prace, a kurs zareaguje dynamicznym ruchem w górę. Nie mogą stać w nieskończoność, a poza tym jak dotąd kopalnia stała a kurs już nie spadał. Dodatkowym argumentem jest przełamanie średnioterminowego trendu spadkowego - czekamy na potwierdzenie w cenie zamknięcia. Sadovaya K:2,10 zł.
Zobaczymy co z tego będzie.

Z obserwowanych wyrzucam Pertola - liczyłem na takie wybicie (max. 10%) a dzisiaj kurs +8%. Trudno, przeszło obok, ale nie miałem szans bo jechałem na CEDC.
Wasko i Monnari widzę, że rosną tak jak się spodziewałem, ale i tu już raczej nie zawitam. No może Monnari, jeśli z Sadovaya wyjdę.
Gant przełamał linie spadków, zobaczymy co dalej - obserwowany.
Z innych: Eko Export, Boryszew (z ciekawości), Green Eco (spadający nóż moim zdaniem), PBG (czekam na zejście kursu gdzieś do 4,5 zł)

To się nazywa prezent! king
CEDC na Nasdaqu podczas skróconej sesji podrożał o 7,7% - 2,37 dolca.
Teraz pozostaje tylko trzymać kciuki żeby wynik dowieźli do czwartku, bo amerykanie wracają do gry już w środę.
Trochę zaczynam myśleć co dalej, czy to nie jest już czas na pożegnanie się z papierem? Notowania w USA zbliżają się do pierwszego poważnego oporu 2,50-2,60 baksa. To może być dobry moment na realizację zysku.
W pozytywnym scenariuszu spodziewam się zwyżki w środę do 2,55-60?? i zamknięcia na 2,48-50. W czwartek u nas otwarcie dużą luką, obecna cena to 6,14 zł (1,99 dolara), jeżeli cena skoczy do (prognozowanego przeze mnie) 2,50 baksa wtedy u nas otwarcie w okolicach 7,75 zł, czyli dokładnie w miejscu, gdzie przebiega górne ograniczenie kanału wg analizy:
www.stockwatch.pl/wiadomosci/o...
właśnie - tak przy okazji - mało ostatnio analiz CEDC! Ale to pewnie efekt świątecznej przerwy. Może ktoś ma linki do aktualnych analiz, albo chciałby się podzielić swoimi przemyśleniami w tym temacie? Angel
Parafrazując poetę można powiedzieć:
Cicho wszędzie, głucho wszędzie, co to będzie, co to będzie?

Dzięki!
transakcji z zyskiem i dobrze ustawionych stop lossów :)

oby, bo maj był tragiczny w moim wykonaniu.
Powodzenia w nowym roku życzę!wave

Witaj Masa, obserwuję twój portfel, który widzę że właśnie budujesz. Pozwól, że wrzucę swoje trzy grosze. Czy podając nazwę EKO miałeś na myśli EKO HOLGING? Jeśli tak to przyznam szczerze że dziwi mnie Twoja opinia i oczekiwania co do kursu. Skoro spółka już w znacznej mierze została przejęta w drodze wezwania (stąd ostatnie dynamiczne zwyżki kursu) a główny udziałowiec zapowiedział, że wycofa EKO z giełdy (najprawdopodobniej w drodze squizze outu) w najbliższym czasie po co się w nią angażować? To zapewne widziałeś - www.stockwatch.pl/wiadomosci/a...

free float jest już znikomy - sytuacja podobna jak w Żywcu.
Przypomniał mi się też BGŻ - w kwietniu Rabo Bank ogłosił wezwanie z ceną o 50% wyższą niż kurs. Scenariusz na najbliższej sesji był taki że kurs +50% i trzymał się przez długi długi czas poziomu z wezwania. Jednym słowem nudy, bo kurs przestał reagować na jakiekolwiek informacje. Dosłownie jak koń z klapkami na oczach wpatrzony w cenę z wezwania.
Moim zdaniem to ryzyko, bo cena i tak nie podskoczy powyżej poziomu z wezwania. Jedyne na co można czekać to jakaś obsuwa, tyle że wtedy rodzi się pytanie czy za przeceną nie stoi coś grubszego...

Pozdrawiam i wesołych świąt życzę i zawsze trafnych decyzji!

Muszę przyznać, że kusiło mnie strasznie żeby pożegnać się z pakietem CEDC. Do myślenia dał mi fakt, że w poniedziałek amerykańska giełda pracuje (w skróconych godzinach, ale jednak). Wtorek mają wolny, natomiast w środę wracają do gry w pełnym wymiarze - choć tu trzeba przyznać, że leniuchy pewnie nie będą garnąć się do handlu, zapewne spora część zwyczajnie przedłuży sobie urlop. Tymczasem u nas w przyszłym tygodniu gramy tylko w czwartek i piątek. To oznacza że decydenci będą o dwie świeczki do przodu. Teraz zagwozdka - co z kursem???
Jeśli polecą w dół, bo np. amerykanie zaczną realizować zysk, albo okaże się że Obama wypali z tekstem "klif-sryff, IMPREZĘ MAMY!" to giełdy popuszczą w portki z powodu braku decyzji. Oczywiście można zawsze założyć, że pójdzie do góry, ale jakoś-gdzieś mnie wspomnienia gryzą, że takie rzeczy to tylko w tesco, bo w prawdziwym życiu tak jest niezwykle rzadko.
No ale nic.. ryzyk fizyk. Pierwsza obserwacja jest na plus, na Nasdaqu kurs CEDC rośnie - i to mocno. Jak wychodziłem z domu był na -4% ok. 2 dolce za papier. Ostatnia godzina przyniosła szybką akcję popytu +8% i cena 2,23 dolca.
Oby tak dalej :)

Trochę to nie fair, że znowu omija nas najlepsza jazda.

CEDC idzie po mojej myśli. Dzisiaj postanowiłem odpuścić sobie zabawę w czekanie na realizację zysków. Wczorajsze zamknięcie w USA na maksie oraz spory wolumen dają nadzieje na kontynuację trendu. Poza tym rynek wchodzi w korektę więc kapitał obierze nowy kierunek. A jak na razie na forach o CEDC jest cicho - to dobry znak, prędzej czy później ludzie się rzucą.
Dodatkowym plusem jest spadek zainteresowania na mocno granych ostatnio PBG, Gancie, Aliorze oraz Wasko. Konkurencją jest Boryszew (który znowu ma swoje 5 min. dzięki Impexmetalowi i Eko Export - umowa na 7 baniek plus szansa na kolejna to spora pożywka dla spekuły).
Poza tym - święta i sylwester za pasem! Więc co innego ludzie mają kupować jeśli nie alko Dancing

Interesuje się Wasko - okolice 2,30 zł
Petrolem - czekam na rozwój sytuacji i nie wykluczam wejścia na chwilę.

no i szykuje się powtórka.. Wczoraj sytuacja była podobna - spokojne otwarcie notowań w USA, a ok. 40 min. po zakończeniu sesji na GPW - odpał. Wiem trochę przesadzam z tym określeniem, ale różnica jest spora godzina 17:30 czasu polskiego 1,91 dolca za papier, 18:23 czasu polskiego 2 dolce.

Niestety, póki co, oczekiwana przeze mnie większa realizacja zysków nie nastąpiła. Skoro nie chce spadać, to może chociaż zacznie dalej rosnąć.. Z kilka minut rozpoczynają się notowania za oceanem, dlatego postanowiłem uzupełnić pakiet CEDC.

W sumie nie myślałem o tym. Na początku nowego roku obniżam wartość portfela, ponieważ zaplanowałem większy wydatek. Zostawię tylko część funduszy.
Ale pomysł robienia takiego podsumowania jest słuszny, poważnie się nad tym zastanowię. Dzięki :)

chwilowa znajomość z Gantem zakończona, niestety minimalna stratą S:3,92 zł
Powód: liczyłem na skuteczne wybicie z kanału spadkowego i wzrost o kolejne kilka procent. Tymczasem kurs po dotarciu do górnego ograniczenia kanału spadkowego zatrzymał się, a teraz powoli schodzi niżej.

W oczekiwaniu na realizację planu postanowiłem na chwile wskoczyć w Ganta k: 3,93 zł

Rano pozbyłem się połowy pakietu CEDC, sprzedaż po 5,68 zł. Liczę na dalszy wzrost więc poczekam na zejście kursu w okolice 5,35-5,38 zł.
Interesuje mnie także Monnari - chyba dojrzało już do powrotu na wzrostową ścieżkę. 1,13 zł wygląda na interesująco... ;)

Witam wszystkich!

Postanowiłem dołączyć do grona piszących na temat inwestycji w akcje na GPW. Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że na giełdzie inwestuję od ok. 4 lat. Znajomość tajników AF i AT oceniam odpowiednio na 5/10 i 6/10. Stockwatcha czytam stale od ponad 1,5 roku. Moja strategia to inwestowanie w spółki, które krótkoterminowo wchodzą w trend wzrostowy bez względu na branżę. Staram się płynąć z prądem, albo jak mówią niektórzy - inwestować z trendem.
Nazwa Trendy portfelik jest nieprzypadkowa, będą się tu pojawiać spółki, które w danym momencie będą (moim zdaniem) popularne, lub inaczej mówiąc miały wzięcie, i jednocześnie zyskiwać na fali pozytywnych impulsów.
W miarę moich możliwości postaram się regularnie rejestrować transakcje i opisywać motywy poszczególnych ruchów.

Za wszelkie opinie, wskazówki, rady i słowa konstruktywnej krytyki z góry serdecznie dziękuję.

Trendy portfelik inauguruję pakietem CEDC o wartości 12,5 k. średnia zakupu to 5,15 zł (transakcja z 19 grudnia). Motyw zakupu to formacja świecowa Gwiazdy Porannej oraz wzrost kursu potwierdzony rosnącym wolumenem.

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 9 maja 2013 18:54:08
Liczba wpisów: 69
[0,02% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,926 sek.

hdehazgk
itdwnwqd
nflktdaq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
loonujan
subcjuin
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat