style napisał(a):Jak Panowie wrażenia po dzisiejszym dniu. Powiem szczerze że u mnie trochę zaskoczenie bo osiagnełem to co chciałem troszeczke w inny sposob ale ważne że do przodu
Widac zę obrót potężny jak na borka (starego) i widać że wszystko co było w okolicach 2 zł i poniżej, było szybciutko zbierane. Szczególnie chyba miedzy 10-12 ładne kapiety na K szybko były realizowane tak jakby ktos nastawiał kilka koszyków
Moje wrażenia to takie, że obawiałem się, że spadki będą większe, chociaż napisałem wcześniej o poziomie 1,9-2,1 (co się prawie sprawdziło 1,86-2,07). Więc dla zabezpieczenia jak wcześniej pisałem podzieliłem swój pakiet na 3 części ze stopami na poziomach 1,9/1,85/1,8, no i parę minut po 9 wywaliła mi się 1/3 po 1,9 i tu mam już zarobek w realu.
Jak po sesji policzyłem średnią wartość transakcji na PDA i starych akcjach, to (łącznie z dogrywką) dla PDA wynosi dzisiaj 14502, a dla starych akcji 7698. A stąd wniosek, że PDA obracali ci z grubszym portfelem, a starymi akcjami drobniejszy akcjonariusz. Podobne wartości (od 6360 na początku do 17304) przeliczały mi się podczas notowań PP.
Dyskonto PDA do starych było w czasie notowań na poziomie ok.5 %. Czy uwazacie, że asymilacja w cenach nastąpi wcześniej niż w terminie z urzędu?
Swoje stopy podciągam o 5gr. Jak ta wartość 14502 będzie się znacząco zmniejszać zwłaszcza na wzrostach to wtedy na pewno oddam wszystkie swoje akcje, o ile wcześniej stopy mnie w tym nie wyręczą.
Jak obstawiacie poniedziałkowe i dalsze notowania? To co teraz właśnie doleciało z USA o Goldman Sachs nie napawa optymistycznie dla notowań na poniedziałek.
Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.