Jestem w miarę nowym graczem/inwestorem giełdowym czyt. dziecko hossy 2007 wyrosłe na spadkach funduszy akcyjnych:( Jednocześnie jestem na tyle uparty (chęć odrobienia strat na razie bez powodzenia) i zacząłem się wgłębiać w tą "zabawę", tak że obecnie utknąłem na spółkach GPW. Czytam po różnych forach, trochę się dokształcam i mówię sobie że jak będę to robił konsekwentnie to nie ma siły, ale z czasem zyski muszą być! Póki co to forum jest dla mnie najbardziej profesjonalne na jakie się natknąłem - chwała dla Watchdoga - czytam Was codziennie, rzadko odzywam bom amator. To tyle krótko o mnie, bo piszę na tym forum pierwszy (może drugi) post. Dziwnie wyszło, że na postach Prosperu pisze o tym - sorry dla admina.
A jeśli chodzi o AT Prosperu to moim skromnym:
- na wykresie dziennym sygnał kupna na MACD, wczoraj na RSI
- dywergencja A na wskaźnikach j.w. (przyznaję - trochę na siłe to nowe ekstremum na wykresie) Nie wiem na ile istotne dywergencje na spółkach w porównaniu do dywergencji na indeksach.
Wczoraj zakupiłem mały pakiecik po 5.59, dziś trochę nieszczęśliwie po 6.19.
Moja rzeczywistość subiektywna - to wszystko to, co istnieje. Rzeczywistość obiektywna to twór syntetyczny dotyczący hipotetycznej uniwersalizacji licznych rzeczywistości subiektywnych. Philip Dick.