PARTNER SERWISU
egmsanrv
67 68 69 70 71
menager
0
Wpisów: 384
Wysłane: 10 stycznia 2011 22:16:04 przy kursie: 15,80 zł
nie ma się co dziwić ludzie umoczeni na Petrolu to im nerwy puszczają jak byście byli w plecy 70% to też by wam zwieracze puszczały

Kov odbił od mocnego wsparcia na poziomie 1,50 spadać nie ma gdzie za bardzo :)

Edytowany: 10 stycznia 2011 22:17

kefirkiller
0
Wpisów: 47
Wysłane: 10 stycznia 2011 22:19:41 przy kursie: 15,80 zł
naprawde ciekaw jestem początku jutrzejszej sesji szkoda tylko ze rano mnie nie bedzie w domu zobaczymy okolo puludnia wynik mam nadzieje ze sie nie rozczarujebinky

lewsey
0
Wpisów: 137
Wysłane: 10 stycznia 2011 22:30:52 przy kursie: 15,80 zł
menager napisał(a):
z Kovem to jest tak jak wszyscy ostatnio myśleli że jedziemy na 2 zł to było sypanie

a teraz wszyscy myślą że to znowu podbitka i będzie sypanie to może być zupełnie inaczej

1,58 to niska cena jak na Kov

bez powodu by tak nie zbierali pod koniec sesji

ludzie którzy tanio chcieli oddać w granicach 1,50 już się skończyli już naiwnych nie ma :)

widać to było po dzisiejszej sesji

coś czuje że miło nas zaskoczy ten tydzień :) gaz idzie do góry !! Kulczyk umie liczyć i dlatego zwiększa wydobycie bo czuje kasę a kto jak kto ale on umie zarabiać grube miliony czego sobie i wam życzę :)

akurat rosnących cen gazu nie brałbym za argument do wzrostów. Ostra podwyżka cen prądu od nowego roku nie nakłoniła inwestorów do kupna spółek energetycznych, chociaż moim zdaniem ten sektor jest akurat jednym z bardziej atrakcyjnych i stosunkowo bezpiecznych na GPW. Być może jest to związane z ambitnymi planami inwestycyjnymi w tym sektorze gospodarki... kto wie co siedzi w głowach innych ludzi? To jest cały urok giełdy.

Mówiąc natomiast o dr Kulczyku to nie wiem czy pamiętacie jego wypowiedzi z czerwca 2010r na temat KOV. Powiedział "Szklanka z logo KOV jest do połowy pełna i my ją napełnimy"
mówił także, że inwestorzy którzy kupili akcje KOV zarobią. Sądzę, że nie pozwoli On na zrujnowanie sobie renomy i nazwiska. Czasami lepiej jest poświęcić część majątku na ratowaniu swojego biznesu niż pozwolić zniechęcić do siebie ludzi, gdyż szacunku nie można sobie dokupić. Dla wszystkich siejących czarne wizje o nowej emisji powiem tak jak już ktoś na tym forum napisał: bardzo prawdopodobne jest to, że KI obejmie akcje nowej emisji jeśli do takiej dojdzie.

menager
0
Wpisów: 384
Wysłane: 10 stycznia 2011 23:42:55 przy kursie: 15,80 zł
o jakiej ostrej podwyżce prądu ty mówisz chcieli 15 % dostali 8 % jakby była podwyżka 25% to by można mówić o podwyżce Tauron i inne firmy były po prosty na górce i dlatego ludzie sprzedawali

wracając do KOV jeśli faktycznie KI objął by akcje przy nowej emisji to by ładne namieszało w cenie

nie zapominajmy ze czekają nasz wyniki odwiertów, które jakby były pozytywne to wystrzał może być ogromny :)
Edytowany: 10 stycznia 2011 23:44

lewsey
0
Wysłane: 11 stycznia 2011 01:12:07 przy kursie: 15,80 zł
Z tą ostrą podwyżką to może przesadziłem troszeczkę ale emocje biorę górę gdy patrzę do portfela i widzę jak złotówki uciekają.(Od lutego zapłacę łącznie 14% więcej za czynsz)

Pisanie, że ludzie sprzedawali tauron bo był na górce to tak jakby pisać, że samolot spadł ponieważ wzbił się w powietrze. Tauron jest inną bajką ponieważ są tam miliony akcji pracowniczych i co jakiś czas straszą polaków i podbierają papier.Analogicznie rzecz biorąc ludzie powinni kupować KOV ponieważ jest w dołku,a dlaczego nie kupują/nie kupowali??
Owczy pęd dominuje na GPW a rozsądek chyba nigdy nie wygra z chęcią szybkich zysków
(DGA, Wasko czy ostatnio Lubawa) Trzeba być dobrej myśli i życzę 50% zysków wszystkim, w szczególności tym,którzy kupili akcje powyżej 2,20zł.

p.s. Widzę,że nie tylko ja jestem przeciwnikiem tzw. "pokemonów" na tym forum. Pozdrawiam.

Marcin71
0
Wpisów: 155
Wysłane: 11 stycznia 2011 09:11:46 przy kursie: 15,40 zł
Czy to co się dzieje na początku dzisiejszej sesji oznacza, że tylko złe info może pociągnąć kurs do góry? Szczerze mówiąc jak tak dalej pójdzie to strach się bać, bo co będzie jak dostaniemy naprawdę dobre i konkretne informacje!? angry3

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 11 stycznia 2011 09:50:29 przy kursie: 15,40 zł
Co o tym myślicie? Z rana KOV na południe, Petrol na północ. Uśmiech Krauzego? Kontrabanda? Akcji jest dużo, łatwo zamieszać.Think

Exar
11
Wpisów: 336
Wysłane: 11 stycznia 2011 10:24:23 przy kursie: 15,40 zł
chyba sobie po prostu ludzie grają
odnoszę wrażenie, tak naprawdę dopóki nie zacznie się przemysłowe wydobycie w Brunei i Syrii /zakładam, że znajdą i będzie warto wydobywać/ czyli za kilka lat, to kurs jeszcze bardzo długo będzie oscylował i zobaczymy i strzały do 2-3 i powroty do 1.5

ta powiększająca się ukraina jest o tyle fajna, że z wydobycia będą mogli wypłacać sobie premię bez konieczności zbierania kasy z emisji ;P

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 11 stycznia 2011 10:29:07 przy kursie: 15,40 zł
Tu nie ma co myśleć. Wystarczy spojrzeć na trasakcje. Co to za mega inwestorzy co maksymalnie kupują 25000 akcji(Link). Nie zarobisz na spółce bo jest o niej za głośno i przyciąga to nie potrzebnie groszowiczów dla których 5 groszy zarobku to nie bywały sukces. Petrol zostawił spaloną ziemię w tej branży i tyle. Tu nie trzeba info bo spółka tym co ma powinna kosztować ponad 2 złote. Tu trzeba inwestora co wyłoży parę baniek i posprząta. Póki co go nie ma. A mniejsi długoterminowcy są zapakowani po uszy, więc zostali tylko groszowi spekulanci. Jeśli chodzi o wzrosty to wygląda na to, że już jest po wszystkim. Jak powiedzieli w RDO za duże ryzyko żeby wszedł w to jakiś większy gracz. Gdyby ta spółka urosła do 3-4 złoty to spekuła nie miała by za wiele do roboty bo 5 groszy to wystarczyłoby na pokrycie prowizji maklerskiej, a tak hulaj dusza piekła nie ma.
Edytowany: 11 stycznia 2011 10:32

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 11 stycznia 2011 11:09:46 przy kursie: 15,40 zł
Podpisuję się pod tym obiema rękami co napisał "onochi".
Też poruszyłem ten temat i chyba się potwierdza mimo obiekcji przez innych.
Akcje mają zbyt niski wolumen i na dodatek rynek jest bardzo płytki. Gdyby cena KOV była w przedziale 4-7 zł byłoby nieco stabilniej. Powtarzam że kontrabanda słupów Krauzego może mieć ułatwione zadanie, czyż nie?
Poważni inwestorzy martwią się o swoje firmy. I mamy co mamy.Eh?

Jakub_AK77
0
Wpisów: 99
Wysłane: 11 stycznia 2011 11:28:20 przy kursie: 15,40 zł
Witam.

Na tą chwile to nie ma co liczyć na większe zwyżki na kursie akcji. Musimy patrzeć również na cały rynek. A wygląda na to, że w tej chwili zaczeła się korekta na rynku akcji, szczególnie na GPW. Takie info jak wczoraj, to kupowanie przyszłości , a nie konkretnych wyników. Niestety , ale po petrolu nikt już pod takie info nie kupuje na hura akcji. Tu potrzeba konkretnych wyników finansowych.
Ja osobiście się nie przejmuje, bo dla mnie jest to inwestycja ( nie spekulacja ) kilkuletnia ( min. 2 - 3 lata). Ostatnio patrzyłem na historie notowań na londyńskiej giełdzie firmy Aurelian ( wiadomo kto tam jest znaczącym akcjonariuszem ) , i dlatego wierze, że tu także można liczyć w przyszłości na ponadprzeciętny zwrot.

A swoja droga piszecie o płynnosci akcji. Jak oceniacie, ile w tej chwili akcji jest faktycznie w obrocie ? Nie chodzi tu mi o akcje dopuszczone do obrotu przy wejsciu na giełde. Część nowych akcjonariuszy potraktowała wejście w KOV jako inwestycje długofalową i nie pokazuje swoich akcji na giełdzie. A część liczyła na szybki zyski i teraz akcje te są w rękach spekulantów.

Pozdrawiam

hazard
0
Wpisów: 86
Wysłane: 11 stycznia 2011 12:56:58 przy kursie: 15,40 zł
Witam,

obawiałem się że info znowu zostanie wykorzystane na krótkotrwałą podbitkę, choć przyznaj że czuje się strasznie zaskoczony że KOV nie miał siły chociażby przebić 1,6 zł (a wiec nie spodziewałem się aż tak krótkotrwałej). Jak na razie spółka dała zarobić tylko Day-traderom i krótkoterminowym. I czego się obawiam to że wyniki testów zostaną w podobny sposób "skonsumowane" jak to miało dotychczas (tylko ewentualnie na niższych poziomach). Gdyby nie to że założyłem sobie z góry przemyśleć swoją inwestycje z poprzedniego roku dopiero pod koniec lutego, to instynkt samozachowawczy nie pozwoliłby mi tu zbyt długo pozostać... nie znaczy to że spółka nie ma potencjału wzrostów, tylko coraz bardziej trapi mnie myśl... z jakich do jakich poziomów.

quark62
0
Wpisów: 113
Wysłane: 11 stycznia 2011 13:14:20 przy kursie: 15,40 zł
Problem polega na tym, że po tylu dobrych informacjach kurs nie robi nic tylko zniżkuje. Jaki z tego wniosek? Jeśli wyniki w Brunei będą pozytywne, to zacznie się realizacja zysków za poziomach 1,7 - 1,8 a potem znów w dół.

Dlaczego?

Dlatego, że większość ludzi jest zmęczona ale nie oczekiwaniem na wzrost wartości spółki tylko czekaniem ze strachem w oczach na następne informacje. Jak już kilka osób pisało na tym forum dobra informacja=zjazd. Poza tym teraz analitycy wszelkiej maści będą komentować wyniki w Brunei. Jak wszystkie odwierty będą pozytywne to będą uderzać w komercjalizację to znaczy będą przekonywać masy, iż samo znalezienie surowców to jeszcze nic, bo trzeba je jeszcze wydobyć i sprzedać i zgadnijcie ci się stanie ..... tak, następny zjazd. Jeśli jednak nie wszystkie odwierty będą pozytywne, to będą też mówić, że nie warto inwestować bo na X wierceń spółka trafiła tylko Y. I co? Kurs poleci na dół. Dopiero kiedy KOV zacznie pokazywać kasę z wydobycia tzn. za 2-3 lata, wtedy analitycy nie będą mieli aż takiej możliwości manipulacji i może wtedy coś się ruszy.

Ta inwestycja nauczyła mnie jednego - nie wchodzić w spółki wydobywcze przez IPO. Lepiej poczekać kilka lub kilkanaście miesięcy.

Pink_Floyd
0
Wpisów: 135
Wysłane: 11 stycznia 2011 13:25:43 przy kursie: 15,40 zł
No tak, spisek analityków przeciw KOV. Wszyscy czerpią olbrzymie korzyści z dołowania kursu.

Dla mnie kluczowa informacja we wczorajszym infie to:
Wyniki wskazują, że chociaż w formacji triasowej nie znaleziono gazu, to anomalia sejsmiczna okazała się warstwą piaskowca o grubości 18 m, która prawdopodobnie zawiera węglowodory. W trakcie grudniowych testów z tej warstwy piaskowca uzyskano przepływ 5 MMscf/d gazu ziemnego przy zastosowaniu zwężki o średnicy 10 mm. Ponadto, w docelowych, głębiej położonych formacjach muskowitowych zidentyfikowano kilka stref, które prawdopodobnie zawierają węglowodory.

Co nam ona mówi? Jedna wtopa i dwie mrzonki.

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 11 stycznia 2011 13:41:50 przy kursie: 15,40 zł
Pink_Floyd o czym ty mówisz? Ta część informacji o formacji triasowej i anomalii była znana już w listopadzie. Obecne testy potwierdziły, że prawdopodobne węglowodory to gaz nadający się do komercyjnego wydobycia. Stąd decyzja o szybkim przyłączeniu odwiertu do sieci. Przepływ gazu 5 mln cf/d pokazuje, że jeden nowy odwiert, na którego przyłączenie i budowę linii przesyłowej chcą wydać pieniądze będzie generował przychody a sama wielkość wydobycia w czasie testów wynosiła 80% średniego dziennego wydobycia w grudniu 2010 z całego obszaru jakim dysponuje KubGas.

Także nie rozumiem stwierdzenia o "wtopie" i "mrzonkach".

lancet
0
Wpisów: 188
Wysłane: 11 stycznia 2011 13:58:03 przy kursie: 15,40 zł
Te Wasze rozważania są funta kłaków nie warte. Kurs jest trzymany na siłę i czasami uda mu się wyrwać. Kontrolerzy przywracają go stopniowo z pełną konsekwencją. Puszczą go jak będą oni chcieli. Mają widocznie jakiś plan i wątpię, że są zarobieni na tej spółce. Jestem po wnikliwym obserwowaniu kursu przekonany, że handlują sami ze sobą, przy okazji pozbawiając bardziej niecierpliwych ich akcji. Dzisiaj np. wielokrotnie w tych samych momentach odbywała się sprzedaż z jednoczesnym wstawianiem pakietów takiej samej wartości na kupno. Wystarczy tak zrobić parę razy i znużony akcjonariat niejako mechanicznie sam zacznie sprzedawać. To jest jak samorealizująca się przepowiednia. Trzymajcie nerwy na wodzy. Zobaczycie, że wystrzeli i nie będzie wiadomo dlaczego. To gra na wyniszczenie psychiczne bo straty finansowe przecież nie są wielkie.

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 11 stycznia 2011 14:34:59 przy kursie: 15,40 zł
Moim zdaniem kurs jest trzymany przez dzisiejszą sesję a z rynku zebrano już 900 tys akcji (w tym na pewno przerzucanie akcji z rąk do rąk). Biorąc pod uwagę fakt, że czeka nas sukcesywny wysyp informacji osobiście nie zdziwiłbym się, gdyby pod koniec sesji kurs znowu został wyciągnięty o 4-5 groszy a kolejna sesja wyglądała by jak dzisiejsza aby zebrać jak najwięcej akcji w ciągu dnia i podbić kurs na końcówkę sesji aby aktywować podaż na następnej sesji. Taki mechanizm pozwoliłby stopniowo wyciągnąć kurs do poziomu nawet w okolicach 2zł, z którego oczekiwać można by było na wyniki pierwszych testów w Brunei, przy jednoczesnym zebraniu z rynku maksymalnej liczby akcji po jak najniższej cenie.

MaximusMinimus
0
Wpisów: 344
Wysłane: 11 stycznia 2011 15:00:29 przy kursie: 15,40 zł
Zgadzam się z Krzyśkiem9

Panowie,

Zgodnie z obietnicami testy mają się zacząć 15 stycznia, to raptem 4 dni. Jeżeli w poniedziałek AED wystosuje komunikat o rozpoczęciu prac, to powinno się zrobić gorąco. Nawet jeżeli nie, to zgodnie z obietnicami po dwóch tygodniach, czyli około 29 stycznia trafi do nas wynik pierwszego testu. Jeżeli to nie są przerzucanki grubasków, to powiedzcie mi skąd się wzieła tak wielka rzesza inteligentnych inaczej skorych do wywalenia przed kluczowym info.

Jedyne co trzyma zachodnich inwestorów od wejścia w KOV to jest nasza problematyczna waluta, ale uwierzcie mi, gdy tylko odwierty z Bloku L ujawnią wielkość formacji węglowodorowej, to czy to będzie w przeliczeniu 0,5 USD, czy 0,7 USD za akcję przy C/WK=1, rzucą się na papier i z kursu 1,xx zostanie nam tylko przykre wspomnienie.

lewsey
0
Wysłane: 11 stycznia 2011 16:04:16 przy kursie: 15,40 zł
Krzysiek9 napisał(a):
Moim zdaniem kurs jest trzymany przez dzisiejszą sesję a z rynku zebrano już 900 tys akcji (w tym na pewno przerzucanie akcji z rąk do rąk). Biorąc pod uwagę fakt, że czeka nas sukcesywny wysyp informacji osobiście nie zdziwiłbym się, gdyby pod koniec sesji kurs znowu został wyciągnięty o 4-5 groszy a kolejna sesja wyglądała by jak dzisiejsza aby zebrać jak najwięcej akcji w ciągu dnia i podbić kurs na końcówkę sesji aby aktywować podaż na następnej sesji. Taki mechanizm pozwoliłby stopniowo wyciągnąć kurs do poziomu nawet w okolicach 2zł, z którego oczekiwać można by było na wyniki pierwszych testów w Brunei, przy jednoczesnym zebraniu z rynku maksymalnej liczby akcji po jak najniższej cenie.

Krzysiek9 ma mnóstwo racji. Gra na giełdzie to psychologiczna gra szarpiąca nerwami ludzi. Bardzo podobna sytuacja miała miejsce na tauronie. Pisałem tu kiedyś o fixingach, na których kurs wybijał się od 4-6% w górę, następnego dnia kiszenie i podbitka na koniec sesji. gdy kurs osiągnął 6.8x zaczęła się realizacja zysków i korekta do 6.29. Myślicie, że kto na tym zarobił?? Pracownicy ze swoim pakietami?? NIE!!! Jeśli dzisiaj powtórzy się sytuacja z wczoraj to możemy spodziewać się podbitki do 1.7-1.8 i zjazdu w granice 1.50-1.55. Do końca stycznia pozostało jeszcze trochę sesji, więc wiele może się zdarzyć.

Jestem bardzo ciekaw co w tym miesiącu się wydarzy, Kov może okazać się objawieniem 2011 roku, ma za to małe szanse na uzyskanie tytułu zakały dziesięciolecia, ponieważ Petrol jest nie do pobicia.

lancet
0
Wpisów: 188
Wysłane: 11 stycznia 2011 17:01:21 przy kursie: 15,40 zł
Zastanawiając się nad wysokością kursu i sposobem rozgrywania spółki, należy zauważyć dużą niekonsekwencję rynku w stosunku do notowań. Akcjonariat z IPO dokładnie wiedział, że dużą część pieniędzy przeznacza na Kub-Gaz. W sumie zakup ten okazał się trafioną inwestycją ze stałą perspektywą zwiększających się dochodów a zachowanie notowań jest odwrotnie proporcjonalne do pozytywnych wiadomości. Właśnie ta iracjonalność jest intrygująca i nosi cechy manipulacji wyzwalając np. u mnie przekorę w moim inwestorskim zachowaniu z coraz większymi zakupami wraz z spadającą ceną.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

67 68 69 70 71

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,592 sek.

brpefngt
fpcqpccy
alunlcwk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xtddltwo
rvxcnzcl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat