Apa - ja tam też do skomplikowanych nie należę.
Wczoraj wielu anali (nie tylko u Nas) trabiło o możliwym przesileniu na walutach, twierdząc, że decyzja FOMC jaka by nie była może być powodem do realizacji zysków.
Plotki robią swoje, tym bardziej że DJ i S&P operowały już w okolicach swoich magicznych, okrągłych poziomów, a rynek często bywa przesądny.
Trend krótkoterminowy spadkowy ma się dobrze, pogłębiając kolejne dołki. Od paru sesji widać jednak zwolnienie jazdy w dół na kształt flagi z tym że odwrotnie skierowanej niż powinna.
Gdybym miał obstawiać dalszy scenariusz bardzo prawdopodobne wydaje mi się perspektywicznie przyspieszenie spadku , byc może do poziomu jaki narysował Musen na godzinach.
Póki co jednak poruszamy się wciąż w łagodniejszym kanale spadkowym, dlatego na tę chwilę zlecenie odwracające ponownie na S ustawiłem na 2743 z trochę dłuższym stopem na 2755 (powyżej poprzedniego szczytu).

kliknij, aby powiększyćSzczerze myślałem że po dzisiejszym wywaleniu poziomu 2700 zejdziemy niżej, ale bardzo solidny odbiór SL pojawił się na 2696. Na podjęcie decyzji było trochę czasu.