PARTNER SERWISU
kckenmms
108 109 110 111 112
lewsey
0
Wpisów: 137
Wysłane: 4 marca 2011 08:25:55 przy kursie: 18,10 zł
Aed przez cały tydzień spadało więc "tonący chwycili się brzytwy". Jeśli u nas nie będzie dzisiaj spadków to będzie dobrze. Nadzieje wśród inwestorów zostały bardzo rozbudzone, większość oczekiwała czegoś więcej niż kolejnej usterki.

P.S. Pamiętajcie jednak, że Pan Jakub jest na Ukrainie. Może On ma dla nas niespodziankę?;)
Edytowany: 4 marca 2011 08:28

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 4 marca 2011 08:32:35 przy kursie: 18,10 zł
Jednym słowem obsuwa do początków kwietnia.
Wiemy tyle ile było wiadomo.
Nasze przypuszczenia o spartoleniu roboty się sprawdziły.
Niektórzy mają w plecy następny miesiąc, niektórzy na oddech.
Czas nas uczy pokory.

zabapinkfloyd
0
Wpisów: 514
Wysłane: 4 marca 2011 08:37:38 przy kursie: 18,10 zł
Bardzo pozytywne info :)
Mnie nastraja dużym optymizmem co do dalszych poszukiwań.
Najważniejsze że ciągle są jakieś sukcesy i prędzej czy później zaowocują wzrostem kursu akcji.

ARWENA
0
Wpisów: 383
Wysłane: 4 marca 2011 08:46:20 przy kursie: 18,10 zł
Informacja super i dziwię się tym którzy marudzą. Chyba żałują że nie kupili wczoraj. Bo wyobrazmy sobie że takie info pojawia się po informacji z Ukrainy. Jak słyszę Tych wiecznie niezadowolonych to myślę sobie co Oni tu robią przecież jest wiele innych spółek.Jak dla mnie informacja która powoduje że zostaję z akcjami.

wojteksn
0
Wpisów: 235
Wysłane: 4 marca 2011 08:51:24 przy kursie: 18,10 zł
Krzysiek9 napisał(a):
Wynika z tego, że teraz przejdą do odwiertu Lukut-1 a do Lempuyang wrócą po sprowadzeniu dodatkowego sprzętu.

"Partnerzy joint venture dla Bloku L w Brunei uaktualnią program i harmonogram testów odwiertu Lukut-1 po uprzednim określeniu najlepszego sposobu na efektywne przeprowadzenie testów i zarządzanie kosztami."

to tak na czym opieramy twierdzenie że przeniosą się na ten czas

MaximusMinimus
0
Wpisów: 344
Wysłane: 4 marca 2011 08:52:38 przy kursie: 18,10 zł
Hmm, chętnie sam bym pomarudził, bo doładowałbym taniej do wora, ale trochę etyka mi nie pozwala blackeye. Info super. Woda nie jest żadnym problemem, a gaz nadaje się do wydobycia (ciśnienie), ale ESPI się nie doczekamy, bo żadnych cyferek jeszcze nie podali. AED 10% w górę, odreagował po ostatnich spadkach. Może byłoby więcej, ale info trafiło dopiero o 15:44.

Pozdrawiam

matikautomatiq
0
Wpisów: 42
Wysłane: 4 marca 2011 08:57:55 przy kursie: 18,10 zł
Cytat:
Hmm, chętnie sam bym pomarudził, bo doładowałbym taniej do wora, ale trochę etyka mi nie pozwala

eee :) W przypadku kilku forumowiczow marudzenie jest bardziej genetyczne, niz strategiczne :)
Edytowany: 4 marca 2011 08:59

BigLot
1
Wpisów: 371
Wysłane: 4 marca 2011 08:59:41 przy kursie: 18,10 zł
Cytat:
W opinii Kierownictwa Wyższego Szczebla KOV (...) zaobserwowany przepływ węglowodorów jest zachęcający do prowadzenia dalszych poszukiwań w Bloku L.

Myślę że Redface uwzględnił nasze zastrzeżenia co do formułowania komunikatów.
Info mogło dotyczyć tylko 4-rech tygodni opóźnienia.
Albo czas albo pieniądz. ...

kereig
0
Wpisów: 198
Wysłane: 4 marca 2011 09:06:14 przy kursie: 18,40 zł
Tytan napisał(a):
Czas nas uczy pokory.

Czy aby nie jesteś nadmiernym pesymistą? Obsuwa do poziomu z początku kwietnia to chyba gruuuuba przesada. Czy twoje słowa o potwierdzeniu się spartolenia roboty mają sugerować, że dlatego najpierw podali info o niższej strefie? Może źle zrozumiałem, ale wydaje mi się, że to teraz doszło do tej perforacji.
Jak na inwestora długoterminowego to coś bardzo niecierpliwy jesteś...

cegielka
5
Wpisów: 267
Wysłane: 4 marca 2011 09:13:59 przy kursie: 18,40 zł
Powoli pracują na swój wizerunek spółki gazowo-naftowej. To inna liga niż giełdowy konkurent. Rynek po pewnym czasie to zauważy i doceni, bo tak mi sie zdaje, ze cały czas patrzy na KOV przez pryzmat OIL.

Wyrazy uznania i szacunku dla Pana Jakuba, za to co robi dla nas na tym forum.

lewsey
0
Wpisów: 137
Wysłane: 4 marca 2011 09:28:16 przy kursie: 18,40 zł
ARWENA napisał(a):
Informacja super i dziwię się tym którzy marudzą. Chyba żałują że nie kupili wczoraj. Bo wyobrazmy sobie że takie info pojawia się po informacji z Ukrainy. Jak słyszę Tych wiecznie niezadowolonych to myślę sobie co Oni tu robią przecież jest wiele innych spółek.Jak dla mnie informacja która powoduje że zostaję z akcjami.

Osoby marudzące na tym forum mają akcje już kilka dobrych miesięcy a inni już niedługo będą je posiadać kilkanaście miesięcy:) Ja odbieram informację pozytywnie lecz partner traci w moich oczach z każdą kolejną informacją. Nie wiem kogo zatrudnili do tej pracy? Rybaków, małpy czy kangury?
Edytowany: 4 marca 2011 09:28

andrzej72
0
Wpisów: 278
Wysłane: 4 marca 2011 09:41:27 przy kursie: 18,40 zł
Jak dla mnie info średnio pozytywne. Znowu coś im się popsuło... Cóż...
Warto jednak zwrócić uwagę jak informację przyjął rynek. A fajerwerków raczej nie ma... Ot taki sobie wzrost. Zamknięcie pewnie będzie w okolicach otwarcia jak znam życie, a w poniedziałek, kiedy emocje opadną, zaobserwujemy powrót w okolice 1,80. No chyba, że dostaniemy kolejne podobne info...
Nie wiem, nie znam się...
www.stockwatch.pl/blog/andrzej...

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 4 marca 2011 10:07:53 przy kursie: 18,40 zł
kereig napisał(a):
Tytan napisał(a):
Czas nas uczy pokory.

Czy aby nie jesteś nadmiernym pesymistą? Obsuwa do poziomu z początku kwietnia to chyba gruuuuba przesada. Czy twoje słowa o potwierdzeniu się spartolenia roboty mają sugerować, że dlatego najpierw podali info o niższej strefie? Może źle zrozumiałem, ale wydaje mi się, że to teraz doszło do tej perforacji.
Jak na inwestora długoterminowego to coś bardzo niecierpliwy jesteś...

Jest to bardzo dobra info do bujania kursem.Dancing
Może przez parę dni?
Nie jestem pesymistą, czekam na zasadniczą info,
bo ta, którą dzisiaj podano, niczego w naszej wiedzy o KOV nie zmieniła.
Była awaria i mamy czekać 4tygodnie.
Ten hura optymizm jest niczym innym,
jak tylko wywoływaniem wahadła kursu KOV.
Gwoli ścisłości dobre i to,
nie mam nic przeciwko temu,
coś się dzieje na tym walorze i o to chodzi.
KOV staje się coraz bardziej popularny, nasza zasługa w tym teżAngel
Byle chwilowej euforii nie skonsumowali londyńscy maklerzy,
przez których to ręce przechodzi większość akcji KOV.
Jeżeli nie, kurs się ustabilizuje na trochę wyższym poziomie,
będzie to dla nas sygnał na temat zakupów.
Oni tam siedzą trochę bliżej p.Jana
i być może lepiej wyczuwają temperaturę.
Choć Redface dla nas też coś robi.

Mikeegoo
0
Wpisów: 53
Wysłane: 4 marca 2011 10:11:25 przy kursie: 18,40 zł
Redface napisał(a):
Mikeegoo napisał(a):
Panie Jakubie,
czy moge uzyskac odpowiedzi na wczesniej postawione z mojej strony pytania:
1. czy zostal juz wybrany wykonawca testow w Brunei? Jesli tak, czy moze podac Pan jego nazwe? Jesli nie, to czy mozemy oczekiwac informacji o jego wylonieniu i podanie jego nazwy?
2...

Witam,
Nadrabiam zaległości.
1. Jeden wykonawca został wybrany, ale po obejrzeniu jego sprzętu konsorcjum z niego zrezygnowało. Nie informowaliśmy o tym, bo to już naprawdę kuchnia, do tego codzienność w branży. Finalizujemy rozmowy z drugim, sprzęt został zaakceptowany. Jeśli wyrazi zgodę na upublicznienie nazwy, zrobię to.
2...

Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

kiedys w listopadzie 2010r. (s.52 forum) zapytalem P. Korczaka o podanie nazwy firmy wybranej do wykonania testow w Bruneii i teraz za kazdym razem jak AED podaje info, to chyba juz wiem dlaczego nie zgodzili sie na upublicznienie nazwy.

pozdrawiam
Edytowany: 4 marca 2011 10:22

MaximusMinimus
0
Wysłane: 4 marca 2011 10:19:04 przy kursie: 18,40 zł
Tak sobie studiuje obie notki, polską i australijską i mam dziwne, paranienormalne przeczucie, że tam oprócz gazu coś jeszcze jest. Komunikaty wyglądają bardzo asekuracyjnie - jasno z nich nie wynika, że tam jest tylko gaz, słowa i stwierdzenia są dobierane na tyle ostrożnie, by później nikt nie miał Zarządom nic do zarzucenia. Uważam, że warto te komunikaty przestudiować pod tym kątem i się zastanowić. Idąc dalej tym tokiem myślenia, to ulica sobie dopisała, że w bloku L nie ma ropy. Oczywiście to tylko teoria spiskowa w ramach gimnastyki umysłowej blackeye.

BigLot
1
Wpisów: 371
Wysłane: 4 marca 2011 10:31:53 przy kursie: 18,40 zł
Komunikaty oficjalne są kluczowe i zgadzam się MaximusMinimus-em, że dobór słów jest specyficzny zwłaszcza w kontekście opinii kierownictwa.
Redface wielokrotnie zaznaczał, że będzie podawał wyłącznie sprawdzone informacje.
Albo czas albo pieniądz. ...

Jabby
0
Wpisów: 22
Wysłane: 4 marca 2011 10:46:33 przy kursie: 18,40 zł
Tytan napisał(a):

KOV staje się coraz bardziej popularny, nasza zasługa w tym teżAngel

Ta dzisiejsza popularność to bardziej zasługa takich tytułów:
forsal.pl/artykuly/492798,kov_...

Swoją drogą, Petrol znowu idzie pięknie w górę po pozytywnym infie KOVu. Z tego wniosek że przy kolejnych dobrych wiadomościach dla naszej spółki, będzie można w ciemno brać akcje Petrola na szybki DT blackeye
Edytowany: 4 marca 2011 11:04

kola
0
Wpisów: 4
Wysłane: 4 marca 2011 12:44:00 przy kursie: 18,40 zł
Obserwując walor od dłuższego czasu zastanawiam się czy komunikaty wydawane w ostatnim czasie przez spółkę, komunikaty - informacje które wywołują u inwestorów zapał do kolejnych zakupów akcji a przez to wyższą cenę akcji, są spowodowane nową emisją akcji tak aby kurs doprowadzić do odpowiedniej ceny. Przypominam że ostatni komunikat jest takim w rodzaju Petrolu.

Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 4 marca 2011 13:25:08 przy kursie: 18,40 zł
MOJE trzy wdowie grosze:
1. Sądząc po obrotach i mizernych wzrostach, to OZ Management dalej sypie akcje na rynek. Niestety, trzeba zacisnąć zęby i przeczakać. Jak już wysypie pozostałe 4,8% udziałów, to zaczniemy realne, szybkie i trwałe wzrosty.
2. Mam nadzieję, że umowa ze zleceniobiorcą w Brunei jest skonstruowana tak, że za te obsuwy zapłaci nam słono. Jak na razie każdy etap prac kończy się usterką. Nic nie idzie tak, jak trzeba. Może lepiej odwołać operatora (to jest możliwe) i operatorem wyznaczyć drugiego z naszych partnerów w bloku L, Petroleum Brunei?? Mam też nadzieję, że testy na bloku M będzie robiła inna ekipa, bo inaczej nadejdzie epoka lodowcowa, a my dalej będziemy czekać na wyniki.
3. W najbliższych dniach powinno nadejść info z Ukrainy. Nie dlatego tak sądzę, że Redface pisze z Ługańska, ale biorąc pod uwagę średni czas trwania odwiertu i datę rozpoczęcia O-9, to powinniśmy już wiedzieć jakie są wyniki (to jest właśnie porządne tempo prac!)

MaximusMinimus
0
Wysłane: 4 marca 2011 14:12:29 przy kursie: 18,40 zł
kola napisał(a):
Obserwując walor od dłuższego czasu zastanawiam się czy komunikaty wydawane w ostatnim czasie przez spółkę, komunikaty - informacje które wywołują u inwestorów zapał do kolejnych zakupów akcji a przez to wyższą cenę akcji, są spowodowane nową emisją akcji tak aby kurs doprowadzić do odpowiedniej ceny. Przypominam że ostatni komunikat jest takim w rodzaju Petrolu.

Zwróć uwagę, że to operator, w tym przypadku AED, nadaje ton komunikatu. KOV tylko tłumaczy.
Porównanie z Petrolem trochę nieuzasadnione.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

108 109 110 111 112

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,203 sek.

bbortrzr
xyufunxg
hexzeaoi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kmvoyllk
edjcbtlj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat