Witam!
Nie widze wątku,więc postanowiłem założyć.Oto kilka podstawowych informacji o spółce.
Pol-Mot Warfama SA wchodzi w skład grupy kapitałowej Invest-Mot Sp. z o.o. Grupa specjalizuje się w produkcji i sprzedaży maszyn i urządzeń przeznaczonych dla rolnictwa. W skład Grupy wchodzą m.in. spółki POL-MOT WARFAMA S.A. z siedzibą w Dobrym Mieście, FMR POL-MOT Opalenica Sp. z o.o. z siedzibą w Opalenicy. od 2005 roku współpracuje z chińskim koncernem Shandong Foton Heavy Industries Co., Ltd w zakresie dystrybucji maszyn na rynku polskim i rynkach ościennych.
Procent głosów w posiadaniu dużych akcjonariuszy 74.72% Free float: 25.28%
Kapitalizacja: 14 638 800zł. przy kursie 0,66zł Liczba akcji: 22 180 000
Teraz plotki ,które krążą po forach a w których według mnie moze byc troche prawdy;)
"Największy udziałowiec posiada prawie 62% akcji (zwiększył zaangażowanie) a kwestią czasu jest kiedy uzbiera do 66%.
Spółka wraz z Bumarem chce przejąć Ursus.
Chodzą słuchy, że BUMAR na plecach Wafarmy chce wejść na gieldę.
Fuzja wisi w powietrzu. "
Na potwierdzenie tego co wkleiłem z innego forum,to znalazłem info że w grudniu głowny udziałowiec zwiększył zaangażowanie:
Pol-Mot Holding SA, Warszawa: liczba akcji 13 732 242(61.91%)
liczba głosów 13 732 242 (61.91%) dane na 2008-12-19.
Do 66% i wezwania faktycznie nie jest daleko
Niedawno pisano o firmie w mediach.
W styczniu tego roku spółka otrzymała nagrodę Gazela Biznesu dla POL-MOT Warfama S.A. – nagroda dla dynamicznie rozwijających się firm przyznawana przez Puls Biznesu.
POL-MOT Warfama S.A. zajęła 14 miejsce w rankingu gazety Puls Biznesu GAZELE BIZNESU w województwie warmińsko-mazurskim. Spośród spółek notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych POL-MOT Warfama S.A. zajęła 2 miejsce w województwie. Jest to 9 ranking Gazel Biznesu. Najwyższe miejsca zajmują firmy, które w roku 2007 odnotowały największy wzrost obrotów w stosunku do roku 2005. „Sama obecność na liście dowodzi, że przedsiębiorstwo jest w doskonałej kondycji. Potwierdza także uczciwości, solidność firmy” - piszą twórcy rankingu.
Co jest ciekawe to to że spółka płaci dywidendę i tak w zeszłym roku było to 14gr za akcje...kurs według mnie na śmiesznym poziomie i w sumie mały ff...no i plotka o ewentulanym wezwaniu.
Oczywiście wielka prośba do specjalisty od fundamentów WD o zerkniecie w wolnym czasie w raporty,za co z góry dziekuje.
Adres do strony Warfamy:
http://www.warfama.pl/No i na koniec pytanie czy ktoś z Was intesresuje sie może tą spółka???