PARTNER SERWISU
ayhdkwmp
59 60 61 62 63

Kiedy szczyt hossy?

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 8 sierpnia 2011 09:19:52
wujek_staszek napisał(a):
Strach jest dobry Taurus..nie ma strachu, to nie ma wzrostów...

ALe wszystko w granicach rozsadku :) jak mowilem ze beda spadki to byl smiech i tlumacznie jak sie bardzo myle jak juz spadki siegaja absurdalnych granic a pare sesji to teraz dla odmiany wiekszosc widzi przepasc czy czasem nie po fakcie ??

Teraz czas na odbicie ktore kazdy powinien obserwowac bacznie bo to bedzie albo zwykle odbicie albo moze sie okazac ze spekulanci zrobili przesiadne z surki na akcje.
Wygra ten kto zgadnie co za scenariusz bedzie grany.

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 8 sierpnia 2011 09:26:44
Taurus80 napisał(a):
Zapytam szanownych kolegow gdzieten armagedon -5,-7,-10%
Po przeczytaniu weekendowego watku juz petle szykowalem :( dobrze ze rozum wlasny mam i doswiadczenie zupelnie coinnego mowilo.

akurat u nas na wątku o armagedonie głosów sobie nie przypominam może jeden czy dwa, o armagedonie to mówili i mówią cały czas w mediach. Np dziś na tvp3 w chwili kiedy wig20 był już na +0,1% jest audycja, w której mówią że wig20 zaczął od spadków 1,5%. Jest to prawdą, ale już o bieżącej wartości nie powiedzą nakręcając panikę.

mila
0
Wpisów: 716
Wysłane: 8 sierpnia 2011 09:27:23
WIG już tylko minus 0,50% , WIG20 na plusie. popyt z minuty na minutę rozkręca się

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 8 sierpnia 2011 09:27:39
Podgryzania S&P ciąg dalszy... żenada...

Cytat:
Jak podkreśla laureat Nagrody Nobla w dziedzinie ekonomii, amerykański deficyt budżetowy jest przede wszystkim rezultatem ekonomicznego tąpnięcia po kryzysie finansowym z 2008 roku; S&P i siostrzane agencje odegrały w nim znaczącą rolę, wysoko oceniając aktywa na rynku nieruchomości, które przekształciły się potem w toksyczne aktywa - zauważa.

http://stooq.pl/n/?f=496134
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

sebastian_1972
0
Wpisów: 60
Wysłane: 8 sierpnia 2011 09:29:17
Jak juz pisalem mam jeszcze czas na realizację zysku, wiec mam papiery.
I decyzja zapadła - nie sprzedam.

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 8 sierpnia 2011 09:34:36
mrk napisał(a):

akurat u nas na wątku o armagedonie głosów sobie nie przypominam może jeden czy dwa

to poczytaj tylko od piatku popoludnia wave

jak w sobote okolo poludnia po tym info napisalem o odbiciu to czulem sie jak jakis odmieniec z innej planety Think

Vox gdzie jest to 2000 na WIG ??? Shame on you

wujek_staszek
0
Wpisów: 792
Wysłane: 8 sierpnia 2011 09:44:20
Kanoniers nie mów hop, na razie to tylko odbicie. Tego czy pójdziemy w dół czy w góre nie wie nikt i żadna analiza tu nie pomoże. Rynek potrzebował wstrząsu i dostał odpowiedni cios. Teraz zobaczymy jakie to odbicie będzie. Ja też jestem od zawsze byk ale z tymi wypominkami to dajcie sobie spokój bo minie dzien, dwa, rynek zawróci i to samo bezie mógł napisać Vox czy ktoś inny. Nie ma mądrych teraz. Są tylko Ci co obstawili dobrego konia.
Albo my ich, albo oni Was.

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 8 sierpnia 2011 09:46:35
wujek_staszek napisał(a):
(...) z tymi wypominkami to dajcie sobie spokój bo minie dzien, dwa, rynek zawróci i to samo bezie mógł napisać Vox czy ktoś inny. Nie ma mądrych teraz. Są tylko Ci co obstawili dobrego konia.

Applause Applause Applause

Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

Fidiasz
5
Wpisów: 154
Wysłane: 8 sierpnia 2011 09:46:48
mila napisał(a):
WIG już tylko minus 0,50% , WIG20 na plusie. popyt z minuty na minutę rozkręca się

Żabojady podjeżdżają już pod 1,5%
Do momentu otwarcia się usiechów będzie pewnie nie najgorzej.

Taurus80
0
Wysłane: 8 sierpnia 2011 09:48:37
Wujek i tutaj masz duzo racji :) rynek dzisiaj jest nieobliczalny i pytanie za milion co dyskonujemy-dyskontowalismy czy zmiane inwestycji przez spekulantow :) co by oznaczalo duze wzrosty czy moze mamy poczatek dyskontowania recesji w USA jezeli taki wariant bedzie to najdalej na poczatku przyszlego roku bedziemy nizej niz dolek poprzedniej bessy :)

Wygra ten co poprawnie obstawi czy to metoda fuksa czy dedukcji szanse 50% wiec wieksze jak w kasynie wave
Edytowany: 8 sierpnia 2011 09:48

Californian
0
Wpisów: 100
Wysłane: 8 sierpnia 2011 09:49:30
Frog błagam wyluzuj z tą żenadą ... S&P nie pierwszy i nie ostatni raz korzysta ze swojej władzy manipulując pod własne inwestycje i klientów. Wątpię aby im to udowodnili. Ostatnia decyzja to bardziej skalkulowany cios polityczny [mam nadzieję, że udany bo O*ame należy usunąć z władzy permanentnie w USA i nie wybierać d*mokratów przez kilka kadencji].

Nie chcę powiedzieć, że przesadzili bo obniżyli i są BEEE ...

Piszę tylko, że to przemyślana decyzja, "wystrzelona" w zaplanowanym czasie, mająca konkretne, zimno skalkulowane cele i motywy w dodatku z całą pewnością ONI i ich klienci jeszcze na tym skorzystają ... więc do q... nędzy nie jest to chyba COOL i super i zgodne z etyką ...

Powinni byli DAWNO obniżyć a nie wtedy kiedy im pasuje ... dla mnie są skończeniu jeśli chodzi o wiarygodność i szacunek. Zresztą nie szukałbym wiarygodności w tego rodzaju agendach ... po minucie przemyśleń od razu wiadomo jak w to się gra [w takich agencjach].

Wiesz w USA ludzi w więzieniach zamykają za śmieszne transakcje bo korzystali z informacji "wewnętrznych" ... jak dla mnie decyzja S&P na zasadzie TAKA + TU i TERAZ ... to tylko WIELKA żenada, afera i wstyd ...

... i nie róbcie z agencji tych "ponadrynkowych / niezależnych" wybawców, że taaaak długo zwlekali i tacy powściągliwi są ... zwlekali bo tak im pasowało, nie pierwszy i nie ostatni raz ... BÓL, że na rynku uczestniczy ogrom ludzi nie mających pojęcia i nie myślących samodzielnie ... do takich skierowane są ratingi, analizy anali i manipulowane media ... i stają się "dawcami kapitału" tylko ...

Na giełdach zarabiają samodzielnie myślący ... w dłuższej skali czasu TYLKO tacy ...

Verion
0
Wpisów: 290
Wysłane: 8 sierpnia 2011 09:57:55
Kanoniers napisał(a):
@ Verion

Witam jako przedstawiciel tych co jada na melisie wave

Nie pogodzilem sie ze strata i dopoki nie odrobie to nie sprzedam bez wzgledu na to czy to zachowanie ktos okresli jako madre czy idiotyczne ...

Jaki horyzont czasowy zakladam ??? Dobre pytanie :)
Odpowiedz prosta dopoki nie odrobie :)
A jesli to zajmie cale zycie to najwyzej bede mial wieczny podatek od marzen :)

W moich spolkach nic zlego sie nie dzieje wiec dlaczego mam oddawac z 30-40% straty ???

Tak właśnie tworzą się opory :) Niezły jesteś z podejściem do tej straty salute Jeśli dysponujesz gotówką, na której Ci nie zależy to uważam, że słuszne jest nawet trzymanie akcji do całkowitego zawalenia się systemu :) Teoretycznie każdy dołek bessy wypada ciut wyżej, zatem porwę się na stwierdzenie, że na 90% odrobisz, jak nie Ty to Twoje dzieci :) Życzę powodzenia Angel
Ps uważam, że powinieneś wyskoczyć z rynku jeśli Twoje straty dobiły do 2% wartości kapitału, albo ja nie oddałbym więcej niż 70% zysku jeśli udało mi się go wypracować, ale to moje zdanie.

sebastian_1972
0
Wysłane: 8 sierpnia 2011 10:02:07
Nieżle wygląda konsumpcja w USA - po dobra luksusuwe w USA ustawiają się kolejki. (WP)
Konie arabskie na aukcji poszly za dobre ceny. (WP)
Chyba konsumenci i kapitał nie sa pesymistami.
A giełdy w Europie może nie eufornia ale na pewno orzeźwienie po panice

wujek_staszek
0
Wpisów: 792
Wysłane: 8 sierpnia 2011 10:06:45
Dziś fajnie Kucz powiedział w TV, że jeśli rynki oleją a jak widac olały ten rating to będzie strzał w stopę tej agencji. Moodys już potwierdził jeszcze raz AAA, chyba ze strachu :)
Podobnie jak Californian uważam ze to było zrobione na polityczne zamówienie. Pisałem o tym parę stron wcześniej, ale jakoś nikt nie podjął tematu. SP zagrał przeciwko Fedowi i spotka go za to kara.
Albo my ich, albo oni Was.
Edytowany: 8 sierpnia 2011 10:14

Taurus80
0
Wysłane: 8 sierpnia 2011 10:15:35
Polityczne zagranie czy nie zastanawia mnie ostatnio jedna kwestia :)
Mianowicie od jakiegos pol roku agencje i spekulanci graja do bramki ECB i FEDu a ci poslusznie bronia bramki skupujac obligacje poszczegolnych rzadow uwalniajac tym samym kosmiczne ilosci gotowki :) ciekawi mnie gdzie ta kasa pojdzie nie wiem ile w tym roku ECB i FED wlozyli w skup obligacji ale dzisiejsze doniesienia mowia ze tylko ECB bedzie skupowal obligacje za 2.5mld eur dziennie :) dolozmy do tego FED i pewnie w 3 miesiace sie wiecej uzbiera anizeli jakis oficjalny QE 1,2,3,4,5 itd king

Ciekawe kto tak uwielbia na mamonie spac lub co ma zamiar z nia zrobic salute

Niestety od ostatniego kryzysu kompletnie nic sie nie zmienilo wczesniej ladowano kase bezposrednio w banki mowiac dzisiaj ze trzeba podnies podatki a dzisiaj laduja ta kase posredni poprzez skup obligacji doprowadzajac do jeszcze wiekszej glupoty.

Jestem baaardzo ciekaw czy sa jakiekolwiek statystyki ile to poprzez rozne programy i skup obligacji rynki finansowe dostaly bilionow dolarow czy euro jak kto woli Anxious

Co ciekawe to nie przyczynilo sie do jakiekogolwiek wzrostu gospodarczego a jedyne co spowodowalo to podniesienie stop procentowych w wiekszosci krajow jeszcze ten rozwoj ograniczajac Angel

Moze ktos wie czy takie statystyki ktokolwiek prowadzi :) mielibysmy idealny obraz kompletnej glupoty rzadzacych Sick

sebastian_1972
0
Wysłane: 8 sierpnia 2011 10:19:15
XTB - Kwiecień w TVP 3. Co prawda lekkie odreagowanie ale długoterminowo słabszy wzrost gospodarczy nie pomoże giełdą.
Czyli XTB grało na zniżki ;).
wujek_staszek że rating jest nieobiektywny to nie wymaga dyskusji.
Czy akcent kładziemy na politykę (Ty), czy na zwykły zysk (ja) to kwestia drugorzędna. Pamiętajmy, ze w Stanach pieniądze finasują kampanie wyborcze. A o ile wiem kapitał bardziej popiera Republikanów, a zwykli obywatele Demokratów...
Ciekawe czy zubożenie drobnicy wpłynie na zbieranie funduszy przez Obamę ... bardzo ciekawe.

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 8 sierpnia 2011 10:19:39
@wujek

Masz racje , nie mowie hop bo szanse na odbicie sa takie same jak na pograzenie czyli po 50%
ale tak zareagowalem bo wpadalismy w druga skrajnosc paniki i jak Taurus napisal zaczynalo sie szukanie mocnego sznura na szyje Angel
wiec to bylo tak dla stabilizacji :)

a jak pojdzie rynek hmmm...

SP ciekawe te ich zachowanie co do obnizenia ratingu ?! Czyzby odwaga im sie poimylila z odwazniekiem czy chodzi o co innego ??

doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 8 sierpnia 2011 10:34:21
Generalnie uwazam, ze USA nalezala sie zolta karta za polityke finansowa.. i dzialanosc agencji ratingowych miala by byc moze nawet pozytywny wplyw na sytuacje gospodarcza na swiecie, gdyby politycy na wskutek nacisku rynkow racjonalnie podeszli do prob zreformowania systemu.. ale same agencje ratingowe sa odpowiedzialne w duzej mierze za obecny kryzys dolewajac oliwy do ognia.. mam wrazenie, ze rating jest bronia spekulantow w bitwie o miliardy na rynkach finansowych..
Taurus wspominal o wykupie obligacji przez banki centralne i pakiety pomocowe, ktore tez ida w zasadzie na wykup dlugo.. inaczej mowiac kapital prywatny wypycha czesc zagrozonych aktywow w rece rzedow i bankow centralnych.. czysta spekulacja, ktora bedzie trwala dopoty dopoki duzi gracze nie pozbeda sie wiekszosci "niebezpiecznych" aktywow..

i w temacie agencji..
www.pb.pl/a/2011/08/08/Krugman...
Cytat:
Choć Stany Zjednoczone nie są już tak stabilnym i wiarygodnym gospodarczo krajem jak kiedyś, to wiarygodność agencji Standard&Poor's, która obniżyła w weekend rating USA, pozostawia wiele do życzenia - ocenia amerykański ekonomista Paul Krugman.
W rzeczywistości S&P to ostatnie miejsce, do którego ktokolwiek miałby się zwracać w sprawie oceny perspektyw Stanów Zjednoczonych - pisze Krugman w komentarzu dla poniedziałkowego wydania "New York Timesa", zatytułowanym "Wiarygodność, hucpa i zadłużenie".
Jak podkreśla laureat Nagrody Nobla w dziedzinie ekonomii, amerykański deficyt budżetowy jest przede wszystkim rezultatem ekonomicznego tąpnięcia po kryzysie finansowym z 2008 roku; S&P i siostrzane agencje odegrały w nim znaczącą rolę, wysoko oceniając aktywa na rynku nieruchomości, które przekształciły się potem w toksyczne aktywa - zauważa.
Na tym nie koniec pomyłek - pisze Krugman i przypomina, że zaledwie na miesiąc przed upadkiem banku Lehman Brothers, który wywołał panikę światowych rynków finansowych, S&P przyznał instytucji rating A.
Amerykański ekonomista zwraca uwagę, że także w komunikacie dotyczącym obniżeniu ratingu USA amerykańska administracja znalazła błąd wysokości 2 bln dolarów. "W wyniku negocjacji S&P przyznała się do pomyłki i... mimo wszystko obniżyła wiarygodność, usuwając z raportu pewne fragmenty analizy ekonomicznej" - zaznacza Krugman.

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“

sss56
0
Wpisów: 522
Wysłane: 8 sierpnia 2011 11:28:08
jak nie kijem to pałką

Cytat:
Agencja ratingowa Moody’s ostrzegła ponownie w poniedziałek, że istnieje ryzyko obniżenia przez nią oceny wiarygodności kredytowej Stanów Zjednoczonych przed 2013 r.

www.pb.pl/2/a/2011/08/08/Moody...
"człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..."
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste "

Taurus80
0
Wysłane: 8 sierpnia 2011 13:38:06
Mamy objaw kolejnego szczytu hipokryzji w wykonaniu glownych sprawcow blackeye

Cytat:
Występując w programie stacji ABC „Meet the Press” stwierdził, że giełdom zajmie trochę czasu odbicie.

Ocenił też, że kolejna recesja w Ameryce zależy nie od sytuacji na tamtejszym rynku, ale od Europy.
Robiliśmy dobrze, dopóki Włochy nie popadły w tarapaty. To destabilizuje system finansowy na Starym Kontynencie i wywołuje kryzys – twierdzi Greenspan.

Wiec dowiedzielismy sie ze powodem obecnych spadkow sa wlochy a nie ameryka ale druga czesc rozsmieszyla mnie do lez Dancing

Cytat:
Choć moje prognozy są negatywne, papiery dłużne są nadal bezpieczne. USA są w stanie spłacić każdy dług , gdyż zawsze mogą dodrukować więcej pieniędzy – twierdzi Greenspan.

www.pb.pl/2/a/2011/08/08/Green...

Ci ze tak sie wyraze starsi panowie w USA chyba zachorowali na jakas chorobe, moze to jakis wirus bo tak nagle wszyscy Boo hoo!

Czytajac tak coraz wieksza ilosc komentarzy mam coraz mniej watpliwosci co do jedynego slusznego kierunku dla swiata Eh? przykre ale prawdziwe i pomyslec ze oni mysla ze ktos da sie nabrac po raz kolejny na brednie przez nich prawione.

Jezeli USA moze sobie drukowac ile ze chce aby splacac dlugi to po co komu dolar za chwile bedziemy musieli za towary placic kamieniami bo beda mialy wieksza wartosc Think
Edytowany: 8 sierpnia 2011 13:41

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

59 60 61 62 63

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,581 sek.

gtbpqemz
bgnvqgoy
lupvtfet
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
hjvldphi
damuerrt
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat