PARTNER SERWISU
rlcyavih
133 134 135 136 137
Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 22 września 2011 13:04:27 przy kursie: 3,62 zł
@Irfy
Może byś był tak uprzejmy, bo jesteś biegły tu na forum (tak uważam) w obserwacji i przejrzystych komentarzach Petrola i spróbował wyjaśnić i skomentować ostatnie info Petrola.
Krauze chce między innymi kupić za akcje Petrola szwajcarską spółkę wydobywczą wydobywczą i z dywidendy (z zysku tej zakupionej firmy) spłacać sporą część?
Przecież jak będzie spłacał akcjami, to Petrolinest stanie się własnością tejże szwajcarskiej firmy a nie odwrotnie
i w żaden sposób nie stanie się właścicielem 51% akcji tamtej s-ki.
Irfy mógłbyś to w sposób prosty rozwikłać ten rebus, bo nic nie kumam i chyba nie jestem odosobniony w rozumieniu krętackich zawiłości komentatorskich info Petrola. (Zbrzmiało to teraz jak ich info):-)). Jeżeli tak, to serdeczne dzięki.
Zaznaczam że ekonomistą nie jestem i akcji Petrola też nie posiadam, choć kiedyś straciłem co nieco. Swoją drogą czego na tej spółce Krauze nie naobiecywał, to głowa mała.

WillWrocl
0
Wpisów: 37
Wysłane: 22 września 2011 14:01:20 przy kursie: 3,62 zł
Odnośnie ostatniego INFa, w którym czytamy:

Cytat:
Zarząd spółki PETROLINVEST S.A. (dalej "Petrolinvest") informuje, że w dniu 21 września 2011 roku Petrolinvest podpisał z Adai Ltd, Alemani S.A. oraz Grupo Antinori S.A. (dalej "Sprzedający", a łącznie z Petrolinvest – "Strony") wstępną umowę inwestycyjną (dalej "Umowa") (...)

za żródłem.

Kto zlokalizuje choć ułamek informacji o nich szperając po sieci ? Oczywiście za wyjątkiem samego komunikatu Petrlinvestu.

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 22 września 2011 14:33:57 przy kursie: 3,62 zł
Tytan napisał(a):
@Irfy
Może byś był tak uprzejmy, bo jesteś biegły tu na forum (tak uważam) w obserwacji i przejrzystych komentarzach Petrola i spróbował wyjaśnić i skomentować ostatnie info Petrola.
Krauze chce między innymi kupić za akcje Petrola szwajcarską spółkę wydobywczą wydobywczą i z dywidendy (z zysku tej zakupionej firmy) spłacać sporą część?
Przecież jak będzie spłacał akcjami, to Petrolinest stanie się własnością tejże szwajcarskiej firmy a nie odwrotnie
i w żaden sposób nie stanie się właścicielem 51% akcji tamtej s-ki.
Irfy mógłbyś to w sposób prosty rozwikłać ten rebus, bo nic nie kumam i chyba nie jestem odosobniony w rozumieniu krętackich zawiłości komentatorskich info Petrola. (Zbrzmiało to teraz jak ich info):-)). Jeżeli tak, to serdeczne dzięki.
Zaznaczam że ekonomistą nie jestem i akcji Petrola też nie posiadam, choć kiedyś straciłem co nieco. Swoją drogą czego na tej spółce Krauze nie naobiecywał, to głowa mała.

Dziękuję za zaufanie:) Jak na mój gust jeśli chodzi o zakup i spłacanie akcjami, to sprawa jest w miarę przejrzysta. Po prostu pewnie R.K dał właścicielom firmy dwie możliwości. Albo dostajecie gotówkę i się cieszycie, albo dostajecie akcje, warte powiedzmy dwukrotność tej gotówki. A dalej to już proste. Następuje dodruk w postaci "warrantów subskrybcyjnych", akcje przekazywane są w transzach i natychmiast wyrzucane w rynek. W miedzyczasie zarząd stara się podtrzymywać kurs jakimiś "infami" oraz zapewnienieniami, że skoro kupili spółkę wydobywczą, to przecież będzie jakieś wydobycie:) I faktycznie może być, bo z tego co czytałem, ta Swiss cośtam faktycznie posiada jakieś potwierdzone zasoby i koncesje.Tak więc nie ma obaw o to że Szwajcarzu staną się właścicielami. Akcje drukowane są dla polskich drobnych, finansujących te radosne zabawy:)
Oczywiście można zapytać, po co ten cały cyrk? Moim zdaniem przyczyn jest parę. Pierwsza - Total wypiął się na nich, hucpa z Silurianem może się nie udać a na Shyraku jest porażka. Nie ma tam ropy, a gazu jest albo mało, albo jego wydobycie jest nieopłacalne. Jednak przyznanie się do tego mogłoby faktycznie ściągnąć na głowę Wielkiego Drukarza jakieś gromy, w postaci prokuratora czy KNFu, więc oficjalnie podtrzymywana będzie wersja że "ciągle badamy" a w międzyczasie może uruchomi się jakieś wydobycie w tej nowo zakupionej spółce. To zapcha usta tym, którzy wyrzucali Oilowi, że nic nie wydobywa, a emisje na "infrastrukturę i wydobycie" idą na spłatę zobowiązań i nowy zegarek R.K. Oprócz tego dzięki takiemu posunięciu firma będzie mogła za jakiś czas wykazać się "zyskami", które wprawdzie również wystarczą tylko na spłatę zobowiązań, ale umożliwią dalsze funkcjonowanie, na zasadzie podobnej do Biotonu. Czyli kolejne emisje na cośtam a w międzyczasie całkowite przyduszenie płynności, bo tych akcji będzie po prostu za dużo. Nie mam pojęcia, jak długo może trwać taka wegetacja, sądzę jednak, że bardzo długo:)
Co do kursu, może jestem czarnowidzem, ale osobiście widzę tu tylko czarną dziurę i groszówki, już nawet bez tych słynnych kilkudziesięcioprocentowych wyskoków. Należy zwrócić uwagę na fakt, że zadłużenie spółki jest naprawdę wysokie, zaś kurs nie będzie rósł tylko dlatego, że firmie nie grozi niemal natychmiastowe ogłoszenie upadłości likwidacyjnej.
Według mnie do odwrócenia trendu spadkowego na spółce o takiej reputacji jak Oil potrzebne są zyski. I to na tyle duże, żeby umożliwiły na przykład wypłatę dywidendy. Na razie nadal tych zysków nie widzę, nawet "perspektywicznych":)
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

Tytan
0
Wysłane: 22 września 2011 17:41:57 przy kursie: 3,62 zł
Serdeczne dzięki @Irfy.Angel
Nurtuje mnię jedynie szczegół w którym namiestnicy Petrola piszą "że część zobowiązań będzie spłacana dywidendą" szwajcarskiej spółce. Przecież jeżeli będą właścicielami akcji, to sami mogą sobie wypłacić dywidendę. Przy tak niewyobrażalnym zadłużeniu Petrola dywidenda? Skąd? Dywidenda może być, gdy będą zyski, Petrol jedzie na stratach, więc najpierw spłata gigantycznych zobowiązań, potem, jeżeli będzie nadwyżka kasy, może być zysk. Mogą osiągnąć tak gigantyczne setmilionowe zyski? Chyba ściemniają? Myślisz że napisali to na wyrost , dla zmydlenia oczu? Czy ja źle rozumuję? A tak prawdę mówiąc, to nie formalnie właścicielami Petrola są drobni udziałowcy, nie sądzisz? Pójście na Walne szturmem, żeby Rysiowi coś wytłumaczyć, mogłoby się okazać niezłym pomysłemblackeye , nie sądzisz?

macgregor
0
Wpisów: 163
Wysłane: 22 września 2011 17:59:26 przy kursie: 3,62 zł
Chodzi tu zapewne o dywidendę z zysku przejmowanej spółki. Jeśli cały zysk poszedłby na dywidendę to od 30mln $ i 50% akcji przysługiwałoby właśnie 15mln $ dla Petrolinvestu. Tylko czy od zysku w postaci dywidendy też nie potrącony zostanie tamtejszy podatek Belki bo jeśli tak, to te 30mln $ zysku będzie za mało.

irfy
0
Wysłane: 22 września 2011 20:38:47 przy kursie: 3,62 zł
Tytan napisał(a):
Serdeczne dzięki @Irfy.Angel
Myślisz że napisali to na wyrost , dla zmydlenia oczu? Czy ja źle rozumuję? A tak prawdę mówiąc, to nie formalnie właścicielami Petrola są drobni udziałowcy, nie sądzisz? Pójście na Walne szturmem, żeby Rysiowi coś wytłumaczyć, mogłoby się okazać niezłym pomysłemblackeye , nie sądzisz?

Tu nigdy nie będzie żadnych "kolosalnych zysków". Ta spółka to jedna wielka fantazja i marzenia. Być może R.K . uruchamiając ten biznes sądził, że wszystko pójdzie łatwo, prosto i przyjemnie. Może pomylił Kazachstan z Kuwejtem albo Libią, gdzie w niektórych miejscach idzie się, wbija szpadel w piach, po czym wywala go do góry fontanna ropy. Pewnie więc liczył na to, że powierci troszkę, szybko znajdzie jakieś obiecujące złoże i resztę poszukiwań i wydobycia sfinanusje z pierwszych zysków. Bo nie wierzę, żeby od początku planował taką żałosną farsę i zrobienie ze swoich firm pośmiewiska. W wypadku szybkiego dowiercenia się do takich zasobów, jakie widział tam McDaniels uzasadniona była zarówno cena, po której Oil był emitowany, jak i późniejsze wzrosty. Niestety, nie wyszło.
Co do szturmu na walne również jestem sceptyczny. Oczywiście wielu ludzi może czuć się oszukanych, mogą być zdesperowani, albo mieć jakieś krwiożercze instynkty, nie sądzę jednak, żeby na walnym dochodziło do jakichś ekscesów. Należy pamiętać, że R.K. to wciąż niesmacznie bogaty facet, wokół którego roi się od emerytów ze służb przeróżnych czy byłych polityków. Jedyne, co mogą mu zrobić, to nawrzucać, zanim ochrona wyprowadzi precz co głośniejszych osobników.
Później ludzie jeszcze trochę sobię pokrzyczą na forach, może nawet złożą jakieś wnioski do prokuratury, która wszystko umorzy, potem po kolejnej emisji (emisjach) akcje spadną na grosze i z dawnego króla spekulaccji zrobi się niemrawy gniot, który mało kogo będzie już obchodził. I pewnie o to właśnie w tej grze chodzi. Żeby się wszystko "rozeszło po kościach":)

keram1
1
Wpisów: 85
Wysłane: 22 września 2011 20:47:04 przy kursie: 3,62 zł
eee tam , chłopaki z forum Bankiera wezmą każdą ilość nowych akcji :)
a tak na serio jak dzisiejszy komunikat sobie z rana czytałem.... to nie wierzyłem własnym oczom.

dla relaksu polecam wywiad Krauzego z Młodkowskim z połowy 2007- nawet jest link na stronie Petrola :)
a na deser kolejny wywiad z prezesem ( był troche pozniej i przepraszam nie pamiętam nazwiska ) ale pamiętam ostrożność w obietnicach- "potencjalnie" "perspektywicznie " itd ( tez link na stronie petrola )

oni moim zdaniem sobie jaja robią ( z ludzi ) ale moze się myle i nie zarobie

Tytan
0
Wysłane: 22 września 2011 20:54:17 przy kursie: 3,62 zł
Rozumiem , to znaczy że spółka zapłaci Petrolowi sama za siebie w imieniu "za Petrola". Wesoło, to stała praktyka prywatyzacji polskich przedsiębiorstw w latach dziewiędziesiątych. Pewnie dzisiaj b.bogatych kolegów pana Ryszarda. Stąd chyba duże doświadczenie i pomysły pana R.Krauzego z "takim numerem". A może się mylę?

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 22 września 2011 21:00:29 przy kursie: 3,62 zł
Tytan napisał(a):
Wesoło, to stała praktyka prywatyzacji polskich przedsiębiorstw w latach dziewiędziesiątych.
A może się mylę?

Tylko częściowo.
Tzw. polski kapitał tak właśnie oszukiwał i to nie tylko ci wielcy,jak też głównie grupy pracownicze ze związkami na czele...puke_l
Kapitał zachodni był o tyle lepszy,że płacił gotówką w dewizach,w dodatku dużo wyższe kwoty od pazernych związkowców,którym rzekomo zawsze wszystko się należy.
Edytowany: 22 września 2011 21:02

keram1
1
Wpisów: 85
Wysłane: 22 września 2011 21:01:10 przy kursie: 3,62 zł
Cytat:
Rozumiem , to znaczy że spółka zapłaci Petrolowi sama za siebie w imieniu "za Petrola". Wesoło, to stała praktyka prywatyzacji polskich przedsiębiorstw w latach dziewiędziesiątych. Pewnie dzisiaj b.bogatych kolegów pana Ryszarda. Stąd chyba duże doświadczenie i pomysły pana R.Krauzego z "takim numerem". A może się mylę?

ale to jest w sumie ok

Spólka zbudowana na marzeniach, zapłaci za spółkę "sen o ropie i rafineri i terminalu - ale trzeba to jeszcze wybudować" akcjami, które się opchnie na GPW

tak ja to widze ale moge sie mylić i nie zarobić
Edytowany: 22 września 2011 21:01

BigLot
1
Wpisów: 371
Wysłane: 22 września 2011 22:53:50 przy kursie: 3,62 zł
Nie było dzisiaj tak źle, OIL był tylko nieznacznie słabszy od WIG20, za to znacznie mocniejszy od miedziaka.hello1
Kryzys nie służy RK a infa idą na zmarnowanie.

Ponieważ jednak Pan R jest osobą pomysłową i walczącą z przeciwnościami rynku, zastanawiałem się co można zrobić z tym kramem. Liczę więc i widzę, że sprzedając swój obecny pakiecik RK zgarnia jeszcze na tyle kasy, że łapiąc papier w pobliżu 20gr za sztukę jest w stanie odzyskać 50%+ udziałów.

Niemożliwe? Dlaczego nie, każdy wie że po infie o zejściu RK poniżej 5% będzie zwała, to czemu od razu nie powiedzieć że zszedł do zera, będzie giga zwała.
Jeżeli na tym papierze był wzrost dzienny 80% to dlaczego nie ma być spadku 90%?

A dla marzycieli,
jakie będą wzrosty gdy przy dowolnym kursie pójdzie info o posiadaniu przez RK wraz ze spółkami zależnymi pakietu kontrolnego...Dancing
Może postawię jakieś absurdalne...

ps.
S&P 500 = 1166 na zamknięciu (minimum sesyjne 1114) - kapitał wieje z Polski bo w Ameryce będzie tanio.
Albo czas albo pieniądz. ...

zjk
zjk
0
Wpisów: 925
Wysłane: 22 września 2011 22:59:39 przy kursie: 3,62 zł
Czy ostanie zejścia RK nie były spowodowane głownie emisja nowych akcji - których on nie objął?

Czy istnieje tutaj szansa na obniżenie wartości nominalnej z 10 zl?

Tak naprawdę nie wiemy kto ile akcji posiada, inwestorzy tutaj lubi wszelkie dziwne umowy, raje podatkowe, darowizny - pajęczyna jest duża.

JaGelerth
0
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 77
Wysłane: 22 września 2011 23:21:42 przy kursie: 3,62 zł
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć czemu w ogóle ktokolwiek interesuje się tą spółką? Rok w rok straty, a nawet kwartał w kwartał, zscore D od dawna... i 135 stron na forum! Alterco - 0 stron (w portfelu Idea TFI), Azoty - 8 stron, Bre - 7, Instalkraków - 8, Krakchemia - 2... nawet Wawel - 2 strony. Wszystko solidne zyskowne spółki.
Spółka zleciała z 480zł do 3,6zł w przeciągu 3 lat więc wydawałoby się, że nikt nawet nie powinien na nią splunąć. O co tu chodzi??? Tylko rzeczowe odpowiedzi proszę bo nie chce nikogo obrazić tylko po prostu nie rozumiem.

irfy
0
Wysłane: 22 września 2011 23:50:48 przy kursie: 3,62 zł
@kubamu
W zasadzie w ostatnim zdaniu sam odpowiedziałes sobie na pytanie:) Taka skala po prostu budzi emocje, a "solidne i zyskowne spółki" nie. Bo o czym tam dywagować? Ewentualnie można wkleic wykres z AT, bądź skomentować jakieś nowe wydarzenie, które może mieć wpływ na kurs.
Tutaj natomiast masz coś, co potrafiło w jeden dzień rosnąć prawie o 100%. Widziałeś coś takiego na BRE czy Wawelu?:) Ja też nie. Poza tym Oil, jako spółka dla marzycieli pozwala na pofantazjowanie. Czym zaskoczy znany z niecodziennych zagrywek Wielki Drukarz? Do ilu jeszcze spadnie? Ile będzie koljnych emisji? A w końcu, chociaż to już chyba nie najważniejsze "Czy jest ropa?":) Dopóki będzie tu płynność, dopóty ludzie będą dyskutować. A później będzie tak, jak na Biotonie. Kilka postów na miesiąc:)
Edytowany: 22 września 2011 23:51

666
666
0
Wpisów: 319
Wysłane: 23 września 2011 00:11:29 przy kursie: 3,62 zł
kubamu napisał(a):
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć czemu w ogóle ktokolwiek interesuje się tą spółką?

Płynność i efektowne odbicia. Płynność na polskiej giełdzie to cecha niewielu, bardzo niewielu spółek. Jak spółka grzeje 100% w dzień i jeszcze pozwala na swobodne wejście i wyjscie relatywnie dużą kasą, to zapada bardzo bardzo długo w pamięć, bo w głowie prostego gracza tworzy się obraz "tu można szybko zarobić", nawet jeżeli przez 95% czasu spada, to takie wyczyny bardzo długo są pamiętany , kłuje w oczka, zapada w pamięć. Takie spółki jak Wawel, to niezależnie od tego że uchodzą za "porządne", nie nadają się do handlu w ogóle.

Inna rzecz, że jeśli chodzi o płynność i spekulacje, dzisiaj dostępny jest rynek walutowy, są odpowiednie platformy, tam naprawde nie trzeba czekać na okazję raz czy dwa do roku żeby coś odpaliło, albo wypatrywać kretyńskich komunikatów o płuczkach, ropie których nawet już nikt poważnie nie stara się komentować.
Niezależnie od hossy czy bessy, jeżeli ktoś szuka emocji, to na walutach, cfd są codziennie, a poziom adrenaliny można sobie regulować dowolnie wielkością dźwigni. W tym przypadku GPW to skansen. Angel

del-201508101
0
Wpisów: 200
Wysłane: 23 września 2011 07:08:45 przy kursie: 3,62 zł
keram1 napisał(a):
eee tam , chłopaki z forum Bankiera wezmą każdą ilość nowych akcji :)
a tak na serio jak dzisiejszy komunikat sobie z rana czytałem.... to nie wierzyłem własnym oczom.

dla relaksu polecam wywiad Krauzego z Młodkowskim z połowy 2007- nawet jest link na stronie Petrola :)
a na deser kolejny wywiad z prezesem ( był troche pozniej i przepraszam nie pamiętam nazwiska ) ale pamiętam ostrożność w obietnicach- "potencjalnie" "perspektywicznie " itd ( tez link na stronie petrola )

oni moim zdaniem sobie jaja robią ( z ludzi ) ale moze się myle i nie zarobie

Widzę,że niedawno tu dołączyłeś,zapewne z bankiera,więc daj se na luz z takimi ironiami,chłopaku ze stockwatchaShame on you Shame on you Shame on you

JaGelerth
0
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 77
Wysłane: 23 września 2011 10:34:34 przy kursie: 3,50 zł
Dzięki za odpowiedzi.
Nie rozumiem bo jestem zwolennikiem metod Buffeta, Grahama i Dremana :-)
Inwestowanie bez dreszczyku emocji... :-)

pozdro

asaliah
0
Wpisów: 34
Wysłane: 26 września 2011 12:40:29 przy kursie: 3,43 zł
Dzisiaj na WZA było 16 osób z łączną ilością 10 779 398 akcji co daje około 12,71 procenta. Jako że nie było kworum, uchwała została przeniesiona na jutro. Jeśli Pan Irfy nie ma nic przeciwko to chciałbym jego pytania jak i odpowiedzi równierz wpisać na forum money.pl. Do jutra.salute

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 26 września 2011 13:11:38 przy kursie: 3,43 zł
kubamu napisał(a):
Dzięki za odpowiedzi.
Nie rozumiem bo jestem zwolennikiem metod Buffeta, Grahama i Dremana :-)
Inwestowanie bez dreszczyku emocji... :-)

pozdro

A Graham to się nie dorobił głównego majątku na firmach w stylu Petrola - na spadkach giełdy i graniu na short pozycje w latach 1929-30 ?

To że stworzył cała teorię "inteligentnego inwestora" i grania na wartościowe firmy to jedno a to że przyciął potęznie na shortach to drugie :)
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 26 września 2011 13:15

asaliah
0
Wpisów: 34
Wysłane: 27 września 2011 11:24:25 przy kursie: 3,20 zł
WZA Petrolinvestu dnia 27. 09. 2010
1. Czy firma nadal współpracuje z Total.
Total zażyczył sobie dodatkowych badań 3D, aby dokładnie wybrać nowy odwiert – tj. ten K4. Oil musi uwolnić licencje – spłacić kredyt bankowy, po spłacie Total wkracza do akcji.
2. Czy firma nadal współpracuje z Mc Daniels.
Tak, na podstawie o próbowania przekwalifikuje złoże, czas bliżej nieokreślony, może pod koniec października, kiedy to zostanie wprowadzony lekki sprzęt – o którym była już mowa.
3. Wg eksperta, poszukiwanie jest tańsze od wydobycia, czy to już koniec emisji.
Wydaje się że tak, jednak w biznesie nie ma 100 procent gwarancji że tak będzie.
4. Co to jest za podmiot Tabacchi.
Zmiana tematu i przejście do znakomitej firmy z wieloma sukcesami Hallwood. Ponawiam pytanie. Tabacchi ma udziały bez znaczenia to jakie to ma znaczenie co to jest za firma.
5. Skąd wzięła się wycena Silurian.
Na podstawie innych spółek na naszym rynku poszukiwań gazu łupkowego, konkretnie dwóch spółek jednak nazwy nie pamięta.
6. Co skłania firmę Prokom do obejmowania akcji po 10 zł, gdy na rynku warte są około 4zł.
Pytanie nie do mnie.
7. Czy w bilansie rocznym zostanie uwidocznione 300 – 400 mil zł, które powinny wpłynąć do firmy z racji nowej emisji.
Jest to emisja warunkowa – jeśli dobrze zrozumiałem nie koniecznie te akcje będą obejmowane w tym roku, ale to tylko moja sugestia.
8. Ile funduszy spółka zamierza realnie uzyskać z nowej emisji.
Jak najmniej – z tego rozumuję że nie koniecznie cała nowa emisja musi być wydrukowana, jednak to tylko moje przypuszczenia – wróć do pytania 3.
9. Firma ma 350 mln zł krótkoterminowych zobowiązań, z czego zamierza je spłacić.
Brak odpowiedzi. Ze względu na brak czasu proszę o nie zadawanie więcej pytań. Przed 10.00 koniec zgromadzenia, w związku z czym nie mogłem zadać pozostałych pytań. Starałem się pisać odpowiedzi w miarę szybko jednak wiem iż dokładnie nie przytaczam odpowiedzi, musiał bym mieć dyktafon - za co szczerze przepraszam .

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

133 134 135 136 137

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,156 sek.

zcruwlou
eqicrqym
bpwupitx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
swgbzgbd
vkpyzcgd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat