Temat:
MBANK
Czy to TSUE już jest w cenie? Nie było żadnego ruchu w dzień wyroku...
|
|
Dzięki za wyczerpujące wytłumaczenie :-)
|
|
Ten JP Morgan, wciskał obligacje oparte o kredyty hipoteczne, potem dostał za to 13 mld kary i wrzucił karę w koszty? :-) Dziękuję, nie posłucham.
|
|
To, że tu jestem zarejestrowany od 9 lat akurat nic nie znaczy. Po prostu pytam. Czyli że co? Że wszystkie wskaźniki świecą na czerwono jako "przewartościowane" i to jest OK? Przyznam, że nie rozumiem. Zysk operacyjny w raporcie 31.12.2017 to 123 a C/ZO około 42 a w ostatnim raporcie ZO to 20 a C/ZO ponad 200.
|
|
C/ZO - 205... nie urosła tu jakaś banieczka? Nasdaq miał średnią 70 P/E tuż przed krachem.
|
|
kuuurcze... czemu tak leci w dół? Jakoś nie mogę znaleźć przyczyny...
|
|
Temat:
LENTEX
Czy mi się wydaje czy ten nagły skok notowań zaczął się PRZED ogłoszeniem wyników?
|
|
Temat:
ASBIS
Czy ktoś mógłby wyjaśnić z czego biorą się aż tak duże różnice wartości c/z i c/wk? np c/wk: SW - 0,86 stooq - 0,83 wp - 2,77 onet - 2,81
Podobnie wygląda sytuacja z c/z.
|
|
Temat:
PAGED
Ktoś ma pomysł skąd taka gwałtowna przecena dwa dni z rzędu? Był jakiś news? Coś przeoczyłem?
|
|
Temat:
KGHM
Pod rozwagę: KGHM "popyt powinien bronić aktualnego wsparcia przebiegającego na poziomie 163 zł" Kurs runął dziś do 151zł. WIG20 "Wsparcie przebiega na wysokości 2.389 pkt. i co do zasady nie powinno już być przełamane. - zaznacza Łukasz Bugaj z DM BOŚ" Zostało przełamane i poleciało do 2330. Właściwie w momencie pisania tej "prognozy" WIG20 był już na 2366. Tyle na temat prognoz analityków z 10.35 15.04: www.stockwatch.pl/wiadomosci/c...
|
|
Temat:
AURUM
Wszedłem na stronę Idea i wszystko jasne :-) 0 % opłaty manipulacyjnej, 0 % za konwersje 0 % za nabycie
po prostu nie chcą się dzielić z mbankiem
|
|
Temat:
AURUM
|
|
Temat:
ELEKTRIM
A to wiele wyjaśnia... Jakieś 60% zysku :-) Sprzedałbyś czy trzymał dalej? I jeśli tak to za ile?
|
|
Temat:
ELEKTRIM
Odgrzewam temat: Czy ktoś ma akcje Elektrimu albo siedzi w tym temacie? Mam sporą ilość i właśnie zachodzę w głowę po ile to chodzi teraz bo na forach kupujący dają od 8 zł do 25 a sprzedający chcą sprzedać nawet po 50. Pojawił się na stronie Elektrimu raport za 2011, który wygląda chyba nieźle. www.elektrim.pl/bin/71d8235e80...Jaka według Was jest w miarę realna wycena akcji Elektrimu i czy to trzymać dalej czy czekać jak ewentualnie wejdzie na GPW... co w obecnej sytuacji jest raczej wątpliwe. pozdro
|
|
Temat:
MIESZKO
Skoro nic się nie podziało w związku z tą dziwną transakcją, wyniki za 2011 są świetne, C/W i C/ZO śmiesznie niskie to chyba możemy się tylko cieszyć :-)
|
|
Temat:
PBG
Uuu... Czarne chmury i czarne kruki ale czy to nie jest dobry czas na zakupy? 22 grudnia dobra ocena od Moodys gielda.onet.pl/pbg-przyznanie-...A potem zakupy insiderów za ponad 70zł za akcję 30.12, 05.01, 12.01. Jak myślicie?
|
|
Temat:
MIESZKO
Czy ktoś coś wie na temat tej spółki z komunikatu z 17.02? BISANTIO INVESTMENTS LIMITED z siedzibą w Limassol, Cypr. BASANTO jest w 100 % podmiotem zależnym od spółki UAB "EVA GRUPE" z siedzibą w Wilnie, Litwa, który posiada 1 000 akcji, reprezentujących 100 % w kapitale zakładowym BASANTO gielda.onet.pl/mieszko-nabycie...Kupili od Kenya 65% akcji Mieszka. Dobrze to czy źle? Ma ktoś jakieś przemyślenia na ten temat?
|
|
Temat:
MIRBUD
Już nie 43mln tylko 27mln zysku. 16 lutego była korekta prognoz.
|
|
Witam wszystkich fanów Buffeta, Grahama i Dremana :-) Wyprzedaże trwają. MCI, Pozbud, Synthos, Azoty Tar, Fasing, Pepees, Krakchemia już w portfelu. Jeszcze się waham między Orlen i Lotos i oczywiście budowlanką. Taniej już chyba nie będzie... A co sądzicie o MWtrade i Quercus? Świetne spółki, ktore przed sierpniem były mocno przewartościowane ale teraz to chyba niezły zakup, co? Mój ulubiony bank BRE trochę przegapiłem ale i tak chyba dalej jest tani. Może przeleci jeszcze jakaś bankowa fala paniki.
Pozdro
|
|
Dzięki za odpowiedzi. Nie rozumiem bo jestem zwolennikiem metod Buffeta, Grahama i Dremana :-) Inwestowanie bez dreszczyku emocji... :-)
pozdro
|
|
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć czemu w ogóle ktokolwiek interesuje się tą spółką? Rok w rok straty, a nawet kwartał w kwartał, zscore D od dawna... i 135 stron na forum! Alterco - 0 stron (w portfelu Idea TFI), Azoty - 8 stron, Bre - 7, Instalkraków - 8, Krakchemia - 2... nawet Wawel - 2 strony. Wszystko solidne zyskowne spółki. Spółka zleciała z 480zł do 3,6zł w przeciągu 3 lat więc wydawałoby się, że nikt nawet nie powinien na nią splunąć. O co tu chodzi??? Tylko rzeczowe odpowiedzi proszę bo nie chce nikogo obrazić tylko po prostu nie rozumiem.
|
|
Temat:
CIGAMES
Klasyczny przypadek z książki Dremana - popularna spółka, której kurs po "złych" wiadomościach spada na łeb na szyję, niewspółmiernie do wagi wieści. Przecież to tylko opóźnienie a nie wycofanie z rynku! Niestety to jeszcze chwilę potrwa. Mądrzy patrzą na fundamenty i wskaźniki ale dopiero za kilka tygodni będą kupować. Chyba, że wyniki kwartalne będą niższe od oczekiwań to znowu zadziała psychologia i kurs poleci na łeb na szyję. Oj przyjdzie poczekać na wzrosty :-/
|
|
A no tak, sam sobie odpowiem: kupili za to budynek w Toruniu :-) (2,9 mln zł)
|
|
Sprzedali dwaj prezesi po 1,5mln akcji. To zwykle dobrze nie wróży... Ktoś ma jakieś wieści?
|
|
Temat:
AURUM
Dołączam się do pytania... o co chodzi z tymi pda??? mam ich ok 3 razy mniej niż powinienem mieć akcji...
|
|