dqposasd
Advertisement
PARTNER SERWISU
hdztimio
JaGelerth

JaGelerth

Ostatnie 10 wpisów
Czy to TSUE już jest w cenie? Nie było żadnego ruchu w dzień wyroku...

Dzięki za wyczerpujące wytłumaczenie :-)

Ten JP Morgan, wciskał obligacje oparte o kredyty hipoteczne, potem dostał za to 13 mld kary i wrzucił karę w koszty? :-) Dziękuję, nie posłucham.

To, że tu jestem zarejestrowany od 9 lat akurat nic nie znaczy. Po prostu pytam.
Czyli że co? Że wszystkie wskaźniki świecą na czerwono jako "przewartościowane" i to jest OK?
Przyznam, że nie rozumiem. Zysk operacyjny w raporcie 31.12.2017 to 123 a C/ZO około 42 a w ostatnim raporcie ZO to 20 a C/ZO ponad 200.

C/ZO - 205... nie urosła tu jakaś banieczka? Nasdaq miał średnią 70 P/E tuż przed krachem.

kuuurcze... czemu tak leci w dół? Jakoś nie mogę znaleźć przyczyny...

Czy mi się wydaje czy ten nagły skok notowań zaczął się PRZED ogłoszeniem wyników?

Czy ktoś mógłby wyjaśnić z czego biorą się aż tak duże różnice wartości c/z i c/wk?
np c/wk:
SW - 0,86
stooq - 0,83
wp - 2,77
onet - 2,81

Podobnie wygląda sytuacja z c/z.

Ktoś ma pomysł skąd taka gwałtowna przecena dwa dni z rzędu?
Był jakiś news? Coś przeoczyłem?

Pod rozwagę:

KGHM
"popyt powinien bronić aktualnego wsparcia przebiegającego na poziomie 163 zł"
Kurs runął dziś do 151zł.

WIG20
"Wsparcie przebiega na wysokości 2.389 pkt. i co do zasady nie powinno już być przełamane. - zaznacza Łukasz Bugaj z DM BOŚ"
Zostało przełamane i poleciało do 2330.
Właściwie w momencie pisania tej "prognozy" WIG20 był już na 2366.

Tyle na temat prognoz analityków z 10.35 15.04:
www.stockwatch.pl/wiadomosci/c...

Wszedłem na stronę Idea i wszystko jasne :-)
0 % opłaty manipulacyjnej,
0 % za konwersje
0 % za nabycie

po prostu nie chcą się dzielić z mbankiem

A 5 maja mbank podjął taką decyzję i fundusze Idea będą wycofane od 1 sierpnia:
www.mbank.pl/inwestycje/centru...

czy ktoś wie o co chodzi? Skąd takie ruchy?

pozdr

A to wiele wyjaśnia... Jakieś 60% zysku :-)
Sprzedałbyś czy trzymał dalej? I jeśli tak to za ile?

Odgrzewam temat:
Czy ktoś ma akcje Elektrimu albo siedzi w tym temacie? Mam sporą ilość i właśnie zachodzę w głowę po ile to chodzi teraz bo na forach kupujący dają od 8 zł do 25 a sprzedający chcą sprzedać nawet po 50.
Pojawił się na stronie Elektrimu raport za 2011, który wygląda chyba nieźle.
www.elektrim.pl/bin/71d8235e80...

Jaka według Was jest w miarę realna wycena akcji Elektrimu i czy to trzymać dalej czy czekać jak ewentualnie wejdzie na GPW... co w obecnej sytuacji jest raczej wątpliwe.

pozdro

Skoro nic się nie podziało w związku z tą dziwną transakcją, wyniki za 2011 są świetne, C/W i C/ZO śmiesznie niskie to chyba możemy się tylko cieszyć :-)

Uuu... Czarne chmury i czarne kruki ale czy to nie jest dobry czas na zakupy?

22 grudnia dobra ocena od Moodys
gielda.onet.pl/pbg-przyznanie-...

A potem zakupy insiderów za ponad 70zł za akcję 30.12, 05.01, 12.01.

Jak myślicie?

Czy ktoś coś wie na temat tej spółki z komunikatu z 17.02?
BISANTIO INVESTMENTS LIMITED z siedzibą w Limassol, Cypr. BASANTO jest w 100 % podmiotem zależnym od spółki UAB "EVA GRUPE" z siedzibą w Wilnie, Litwa, który posiada 1 000 akcji, reprezentujących 100 % w kapitale zakładowym BASANTO

gielda.onet.pl/mieszko-nabycie...

Kupili od Kenya 65% akcji Mieszka.

Dobrze to czy źle? Ma ktoś jakieś przemyślenia na ten temat?

Już nie 43mln tylko 27mln zysku. 16 lutego była korekta prognoz.

Witam wszystkich fanów Buffeta, Grahama i Dremana :-)
Wyprzedaże trwają.
MCI, Pozbud, Synthos, Azoty Tar, Fasing, Pepees, Krakchemia już w portfelu.
Jeszcze się waham między Orlen i Lotos i oczywiście budowlanką. Taniej już chyba nie będzie...
A co sądzicie o MWtrade i Quercus? Świetne spółki, ktore przed sierpniem były mocno przewartościowane ale teraz to chyba niezły zakup, co?
Mój ulubiony bank BRE trochę przegapiłem ale i tak chyba dalej jest tani. Może przeleci jeszcze jakaś bankowa fala paniki.

Pozdro

Dzięki za odpowiedzi.
Nie rozumiem bo jestem zwolennikiem metod Buffeta, Grahama i Dremana :-)
Inwestowanie bez dreszczyku emocji... :-)

pozdro

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć czemu w ogóle ktokolwiek interesuje się tą spółką? Rok w rok straty, a nawet kwartał w kwartał, zscore D od dawna... i 135 stron na forum! Alterco - 0 stron (w portfelu Idea TFI), Azoty - 8 stron, Bre - 7, Instalkraków - 8, Krakchemia - 2... nawet Wawel - 2 strony. Wszystko solidne zyskowne spółki.
Spółka zleciała z 480zł do 3,6zł w przeciągu 3 lat więc wydawałoby się, że nikt nawet nie powinien na nią splunąć. O co tu chodzi??? Tylko rzeczowe odpowiedzi proszę bo nie chce nikogo obrazić tylko po prostu nie rozumiem.

Klasyczny przypadek z książki Dremana - popularna spółka, której kurs po "złych" wiadomościach spada na łeb na szyję, niewspółmiernie do wagi wieści. Przecież to tylko opóźnienie a nie wycofanie z rynku! Niestety to jeszcze chwilę potrwa. Mądrzy patrzą na fundamenty i wskaźniki ale dopiero za kilka tygodni będą kupować. Chyba, że wyniki kwartalne będą niższe od oczekiwań to znowu zadziała psychologia i kurs poleci na łeb na szyję. Oj przyjdzie poczekać na wzrosty :-/

A no tak, sam sobie odpowiem: kupili za to budynek w Toruniu :-) (2,9 mln zł)

Sprzedali dwaj prezesi po 1,5mln akcji. To zwykle dobrze nie wróży...
Ktoś ma jakieś wieści?

Dołączam się do pytania... o co chodzi z tymi pda??? mam ich ok 3 razy mniej niż powinienem mieć akcji...

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 4 września 2025 10:57:26
Liczba wpisów: 77
[0,02% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,239 sek.

zavmurll
sofgbgir
fbekebuo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nlulcocm
ubwxrxjq
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat