PARTNER SERWISU
mhbsschn
303 304 305 306 307

Kiedy szczyt hossy?

wujek_staszek
0
Wpisów: 792
Wysłane: 6 października 2011 09:10:30
sss56 napisał(a):

ten wątek to od pewnego czasu koncert życzeń i dowód na to że AT nie działa więc nie ma se co wypominać :)

Świetnie to ująłeś. :)
Albo my ich, albo oni Was.
Edytowany: 6 października 2011 09:10

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 6 października 2011 09:38:37
AT działa, ale swingowa, a my usilnie próbujemy widzieć wybicie... A wybicia nie ma i dostajemy po łapach. AT oparta o średnie w konsolidacji działa od dwóch miesięcy idealnie.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 6 października 2011 09:39

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 6 października 2011 09:42:26
Cytat:
sss56 napisał(a):

ten wątek to od pewnego czasu koncert życzeń i dowód na to że AT nie działa więc nie ma se co wypominać :)

Rozumiem, że jesteś rasowym byczkiem, wierzysz w hossę, siedzisz na akcjach i jesteś zarobiony po kopytka? Angel Nic nie piszesz i co jakiś czas wraz z SS i Makno dajesz palbę, sugerując ze na wątku siedzą same sieroty Angel Nie myli się ten, co nic nie pisze.

Jak AT nie działa to od czego się cały czas odbijaliśmy na FW20, HG.F i DAX, jak nie od linii trendu? Przyznaje, że w USA nie działa na zadowalającym poziomie.

Manko, nie żartuj, że chcesz tutaj kogoś punktować za niesprawdzone prognozy. Ty masz dopiero tupet. Piszesz, że Taurus pomylił się o 100pkt na wig20, samemu myląc się aktualnie o 100zł na KGH? blackeye
Klika się i sprzedaje ;-)

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 6 października 2011 09:47:59
v3nom jeśli ktoś czegoś nie rozumie lub nie umie zastosować to pewnie dlatego mu nie działa. a wystarczy pomyśleć że jeśli mi nie działa to może sam coś źle przeanalizowałem? Think
EEX

sss56
0
Wpisów: 522
Wysłane: 6 października 2011 10:06:01
ok poprawie się: raz działa drugi raz nie działa , czyli...:)

Ale tak to jest że zwolennika AT nie przekonasz bo ci napisze "AT działa i dowód na to jest taki że poprzez to że formacja A została zanegowana przez wybicie które może okazać się fałszywe powstaje symetryczny obraz rynku a z fal Eliota wynika że z prawdopodobieństwem równym (bądź nie)50% teraz pójdziemy na północ a jeżeli nie to na południe" Angel

"człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..."
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
Edytowany: 6 października 2011 10:07

wujek_staszek
0
Wpisów: 792
Wysłane: 6 października 2011 10:07:26
V3nom przecież to nie wasza wina że nie działa, takie czasy. Na SP było wybicie ale okazało sie fałszywe. No chyba zę fałszywe wybicia to tez AT tylko jak tu podejmowac decyzje. Z resztą nie o to chodzi ale o język jakim się tu ostatnio pisze. Od razu widać kto na jakich pozycjach siedzi. Jak czytam jakie to hektabomby i megazawały itd mają sie dziac to co mam sądzić? Zazwyczaj po takich własnie wpisach rynek sie odwracał wiec mamy koncert niespełnionych życzeń.

Tak, siedzie po części na odkupionych nieco wyzej akcjach i co jakis czas cos kupuje, bo jak juz tu pisałem uważam ze bessy nie bedzie bo nie może być bessy na którą wszyscy od jej początku są przygotowani i siedzą na krótkich i przebierają nogami. Za wielu jeszcze pamięta poprzednią besse i teraz im sie wydaje ze tak łatwo zarobią na spadkach. Krótkie teraz są trendy Tak sie niestety nie da bo kto ma byc po drugiej stronie.
A rzadko pisze bo najzwyczajniej nie mam na to czasu, a i powtarzać w kółko tego samego nie ma sensu.

Albo my ich, albo oni Was.

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 6 października 2011 10:12:09
v3nom napisał(a):
Cytat:
sss56 napisał(a):

Rozumiem, że jesteś rasowym byczkiem, wierzysz w hossę, siedzisz na akcjach i jesteś zarobiony po kopytka? Angel Nic nie piszesz i co jakiś czas wraz z SS i Makno dajesz palbę, sugerując ze na wątku siedzą same sieroty Angel Nie myli się ten, co nic nie pisze.

Jak AT nie działa to od czego się cały czas odbijaliśmy na FW20, HG.F i DAX, jak nie od linii trendu? Przyznaje, że w USA nie działa na zadowalającym poziomie.

Manko, nie żartuj, że chcesz tutaj kogoś punktować za niesprawdzone prognozy. Ty masz dopiero tupet. Piszesz, że Taurus pomylił się o 100pkt na wig20, samemu myląc się aktualnie o 100zł na KGH? blackeye

v3nom przeciez i to i to stowa blackeye poczekam jeszcze troche z zakupami bo manko swietnie pokazuje w jakim kierunku rynek pojdzie king

A tak swoja droga nie zastanawia was ten rajd przyglupow :) wcale sie nie zdziwie jak w weekend bedzie piekne info ktore juz dawno jest w cenach :) nawet Merkel juz daje sygnal a rynek wciaga myslacych inaczej albo raczej tych z krotka pamiecia ktorzy podniecaja sie 2-3 dniowymi wzrostami :)

Dzisiaj lepiej nie miec akcji niz zostac z reka w nocniku tym bardziej ze dane mowia jednoznacznie ze czeka nas recesja. Co ciekawe nawet juz wiekszosc guru i spekulantow mowi ze bedzie ciezko :) a teraz pewnie realizuja swoj plan a na koniec powiedza a nie mowielem salute

donatel
0
Wpisów: 235
Wysłane: 6 października 2011 10:16:25
@v3nom

To działa w 2 strony. Są też tacy którzy się podniecają 2-3 dniowymi spadkamithumbright

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 6 października 2011 10:18:36
No tak, ale kto był przygotowany na zwałę w sierpniu? Ilu spadki zastały z ręką w nocniku? Czy nie jest właśnie tak podczas bessy? Teraz siedzą na eskach i czekają na spadki, a rynek zrobi korektę na SPX do powiedzmy 1250 (6-6,5k na DAX) i odkupią sprzedane akcje, bo uwierzą we wzrosty, a na 1270 Usiaki zawrócą i zrobią drugą falę Angel Taki scenariusz też jest prawdopodobny.
Klika się i sprzedaje ;-)

mathu
0
Wysłane: 6 października 2011 10:19:45
Spadki nie są 2 dniowe, bo indeksy są sporo niżej, niż były po pierwszej fali spadków.

Tylko że faktycznie ilość otwartych pozycji S w USA jest na historycznie maksymalnych poziomach, podobnie było w marcu 2009. Dopóki ich nie wytrzepią z S, to raczej zwały nie będzie. Natomiast wystarczy wybić jakiś wazniejszy opór, a natychmiast zaczyna się w USA zamykanie esek i indeks jedzie sobie na +2% bez żadnego powodu. I to właśnie pokazuje, że powszechne przekonanie, że zakaz gry na spadki pomaga rosnąć jest naiwne i całkowicie niepradziwe. To dzięki graniu na spadki mamy te wzrosty w USA, bo raz otwarte pozycje są zamykane. Gdyby w USA nie dało się grać na S, byliby już na 900 pkt.

Ja pewnie jeszcze pogram na spadki, ale nie pod zwałę, a pod swingi.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 6 października 2011 10:22

doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 6 października 2011 10:24:27
Dziala, tylko trzeba patrzec na rynek w odpowiedniej skali i miec jakis system.. dla przykladu dax od pionowej linni jest czytelny kanal spadkowy, wiadomo dokladnie gdzie jest wsparcie i opor.. zreszta przy 5000 pisalem, ze wg mnie dax pojdzie na 5555 a nawet 5670 i zrobili to dokladnie prawie co do punktu.. pozniej drugi raz do dolu kanalu i kolejne odbicie do gory i buduje sie kolejny tym razem wzrostowy.. za zasiegiem o ktorym wczoraj wspominalem na ok 5700.. dalej buduje sie cos w rodzajz ORGR.. wszystkie poziomy sa jasne.. falszywe wybicia sa do wkalkulowania przez odpowiednie zlecenia obronne.. trzeba po prostu grac od bandy do bandy.. za ktoryms razem bedzie wybicie i skonczy sie zabawa.. (wg mnie coraz blizej) imo pilka jest po stronie bykow (co wczoraj usilowalem powiedziec scarremu) i najbardziej prawdopodbny jest dalszy ruch w kierunku gry kanalu, potem powrot do gory wybitego wczesniej kanalu spadkowego i dopiero wtedy wlasciwa fala korekcyjna (wzrostowa) za zasiegiem min 5950 pkt..Think 6150

kliknij, aby powiększyć

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“
Edytowany: 6 października 2011 10:26

sss56
0
Wysłane: 6 października 2011 10:25:51
Ja tam się niczym nie podniecam, nie wiem czy urośnie czy spadnie, na obecnym poziomie cenowym nie opłaca mi się sprzedawać. Mam kasę i jak trzeba będzie to za pół roku dokupię, ot cała filozofia.
Gdyby At działało zostałbym poinformowany (na tym wątku) na górce tj czerwiec, lipiec. Mało kto wtedy wieszczył spadki a ja "zostałem ostrzeżony" w połowie sierpnia, na poziomie wigu niewiele wyższym niż teraz.

PS z perspektywy czasu to nawet ja potrafię dopasować jakieś wskaźniki czy formacje do sytuacji.
A i flagi nie będzie bo już upłynął miesiąc, a ponoć ma wybić do miesiąca,
No chyba że będzie bo to jakaś wyjątkowo długa flaga i czasy nietypowe i w ogóle .blackeye

Abner1984
0
Wpisów: 696
Wysłane: 6 października 2011 10:28:17
@Donatel

Właśnie to miałem pisać. Zdecydowana większość "podnieca" się megaspadkami i totalnym kataklizmem. Widzę w tym tylko jeden problem...zdecydowana większość jest przekonana że czekają nas spadki. Historia nie raz pokazywała że większość bardzo często nie ma racji...

Prawda jest taka że mało kto, praktycznie nikt, jest tutaj nieomylny. Wszyscy się mylimy. Stwierdzenia typu "Lepiej nie mieć akcji niż zostać z ręką w nocniku" nic nie wnoszą do dyskusji bo tak samo mógłbym napisać że "dziś lepiej nie mieć S-ek...". Mam po prostu czasem wrażenie że pragnienie spadków zaślepia nas trochę na tym wątku.

W średnim terminie jesteśmy w trendzie spadkowym ale czy to jest bessa? Tego nie jestem pewien. Aktualnie widać chęci do wzrostów i nie można tego tłumaczyć ani wyciąganiem wyników na koniec kwartału(już nie aktualne) ani chęcią rysowania na wykresie (ruchy o 4% w kilka chwil nie jest taki prosty w celu rysownia kresek). Widać chęci do wzrostów. Chociaż zobaczymy co dziś w Stanach będzie. W poniedziałek Apple spadało bo pokazali tylko 4S i to miało wpływ na całą giełdę. Zobaczymy jaka będzie rekcja na dzisiejsze dużo gorsze dla spółki informacje niż premeira iPhone'a 4S.salute

"Ekonomista to ekspert który będzie wiedział jutro dlaczego nie sprawdziło się dzisiaj to co prognozował wczoraj..."

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 6 października 2011 10:28:45
a może zróbmy ankietę z aktualnego stanu nastawiania inwestorów do średnioterminowego trendu ?

@doncarlos
wczoraj pokazywałes mi 3-letni ewidentnie spadkowy wykres Boryszewa jako wzrostowy, nie wiem co mi usiłujesz powiedziec ale robisz to źle. king
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 6 października 2011 10:33

mathu
0
Wysłane: 6 października 2011 10:34:17
Co do USA, to mnie przekonuje wybicie 1040 i dalsze dzisiejsze wzrosty na futach. Jeśli potrafili wybronić taki spadek, to wybronią absolutnie wszystko. Teraz nie zdziwiłbym się nawet, gdyby cała ta kasa spieniężona z surowców była pakowana w utrzymanie indeksów akcyjnych w górze. A jeszcze dochodzi do tego zamknięcie S, które mają SL poustawiany zaraz nad 1040.

Ja na pewno nie kupię akcji, bo bessa jest faktem, gotówka to też rodzaj pozycji S. Wzrost np. 15% na KGHM mnie kompletnie nie interesuje.
Edytowany: 6 października 2011 10:35

doncarlos
0
Wysłane: 6 października 2011 10:35:29
sss56 napisał(a):

Gdyby At działało zostałbym poinformowany (na tym wątku) na górce tj czerwiec, lipiec. Mało kto wtedy wieszczył spadki a ja "zostałem ostrzeżony" w połowie sierpnia, na poziomie wigu niewiele wyższym niż teraz.

Gdyby sie scisle trzymac zasad AT wszystkie akcje powinno sie sprzedac 3 sierpnia..

kliknij, aby powiększyć

Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..

mathu
0
Wysłane: 6 października 2011 10:37:38
A nikt nie sprzedał, bo wszystkie poprzednie zwały kończyły się magicznymi wzrostami... Więc wszyscy byli "mądrzejsi". I teraz pewnie będzie podobnie, wszystkie zwały z obecnych poziomów będą bronione do czasu, aż wszyscy uwierzą, że tak będzie zawsze. I wtedy BUM. Ale kiedy to będzie?

doncarlos
0
Wysłane: 6 października 2011 10:39:52
Scarry napisał(a):
a może zróbmy ankietę z aktualnego stanu nastawiania inwestorów do średnioterminowego trendu ?

@doncarlos
wczoraj pokazywałes mi 3-letni ewidentnie spadkowy wykres Boryszewa jako wzrostowy, nie wiem co mi usiłujesz powiedziec ale robisz to źle. king

Scarry wczoraj pisales, ze tylko eski maja sens a ja Ci pisalem, ze dax idzie na 5700.. na skach bylbys juz bankrutem;)
Dla mnie boryszew jest nadal wzrostowy.. obecna fala spadkowa to tylko korekta w trendzie.. z tego poziomu imo pojdzie na polnoc..

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 6 października 2011 10:42:17
@doncarlos
no co Ty - dlaczego miałbym być bankrutem? Przecież prowadzę swoją kronikę, przez ostatnie 2 tygodnie w tej chwili na Skach jestem dokładnie na zero. Hm... na moje oko lepiej niż na 90% pozycji long ;)
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 6 października 2011 10:54

sss56
0
Wysłane: 6 października 2011 10:42:20
doncarlos napisał(a):
sss56 napisał(a):

Gdyby sie scisle trzymac zasad AT wszystkie akcje powinno sie sprzedac 3 sierpnia..

kliknij, aby powiększyć

właśnie pisałem ze z perspektywy czasu to nawet ja się znam:)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

303 304 305 306 307

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,473 sek.

hfehnpmz
vrczivkf
epccuuxt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qsedqxvz
yhkkoakx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat