PARTNER SERWISU
jeeallmi
404 405 406 407 408
rabbit
0
Wpisów: 1 202
Wysłane: 2 kwietnia 2012 08:34:13 przy kursie: 16,60 zł
Jedyna wiadomość o której nie było mowy a zaskoczyła mnie i to bardzo pozytywnie to zaplanowana ilość odwiertów w Bloku M w 2013 roku.Planują wywiercić 5 studni.Razem będzie siedem.Chyba była mowa o Bloku M bo L dopiero opracowują.
"Żeby wygrać trzeba grać"
Edytowany: 2 kwietnia 2012 08:36

OSYPIUQ
0
Wpisów: 8
Wysłane: 2 kwietnia 2012 08:36:17 przy kursie: 16,60 zł
A do końca 2012 roku UA - 6 odwertów + 15 do 20 szczelinowań

jimmi
0
Wpisów: 169
Wysłane: 2 kwietnia 2012 08:42:32 przy kursie: 16,60 zł
Generalnie gdyby w Brunei udalo sie zrobic sukces to cala Nigeria nie byla by nawet cieniem.
Od samego poczatku Nigeria byla jak zastepnik projektu w Brunei gdzie problemem byla slynna woda, ale teraz widac ze biora sie z powrotem za robote tam i to grubo poza tym juz kapletnie na innych zasadach i udzialach ;)
Edytowany: 2 kwietnia 2012 08:44

devonuk
0
Wpisów: 233
Wysłane: 2 kwietnia 2012 08:46:45 przy kursie: 16,60 zł
cytuje RF"Nigeria byla opcja, "0" wartosci w biezacej wycenie biznesu KOV" Think

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 2 kwietnia 2012 10:44:29 przy kursie: 16,60 zł
skoro jesteście tak zafascynowani tematyką gazową - polecam lekturę

Cytat:
...можна припустити, що борг промислових підприємств за газ в 2011 році становив 6 млрд гривень. Це приблизні підрахунки. można przypuszczać, że zadłużenie przemysłowych zakładów za gaz w 2011 roku wyniosło 6 mld hrywien. są to ostrożne szacunki.

szacunki rzeczywiście ostrożne, gdyż na podstawie danych prokuratury, czyli posiadających sądowe nakazy zapłaty, które są ignorowane. nie są ujęte kwoty, postępowanie o zapłatę których jest w toku.
nie płaci głównie branża chemiczna, dla której gaz to 75-80% kosztów.
wniosek - nie sztuka wyprodukować/wydobyć i sprzedać. sztuką jest uzyskać zapłatę.

rabbit
0
Wysłane: 2 kwietnia 2012 11:04:17 przy kursie: 16,60 zł
@krewa

To są fakty i problemy są z płaceniem z rachunki.Nie chce mi się szukać ale czytałem kiedyś jakich kwot nie płacą ludzie i jakie jest zadłużenie poszczególnych rejonów.
Gdybyś jednak poczytał wstecz wątek KOV to znalazł byś wpis Redface który mówi o tym że firmy na
Ukrainie płacą KUBGAZ pieniądze z góry a nawet robią przedpłaty żeby mieć zapewniony gaz.
KUBGAZ mając możliwość sprzedaży prawie 100 mln m3 na wolnym rynku w ciągu roku może sprzedać gaz temu kto zapłaci gotówką.
Potentatem w branży chemicznej na Ukrainie jest Firtasz i to raczej jego problem.

rabbit
0
Wysłane: 2 kwietnia 2012 11:33:09 przy kursie: 16,60 zł
Guru napisał(a):
rabbit napisał(a):

Natomiast w raporcie dotyczącym zasobów mamy taką informację (napiszę prostym językiem):

Low Estimate-189 000 000 baryłek ropy i jest 90% szans że te zasoby mogą być większe
Best Estimate-283 000 000 baryłek ropy i jest 50% szans że mogą być zasoby większe i 50% że mniejsze
High Estimate-430 000 000 baryłek ropy i jest 10% szans że zasoby mogą być większe i 90% że mniejsze.

Chyba o to w tym chodzi.

Skąd RPS wie czy to ropa czy woda?

Wydaje mi się że trzeba najpierw odwiert zrobić żeby to sprawdzić, np. w Syrii odwiert trafił na kilka pokładów (?poziomów?) wody które zmniejszyły wielkość zasobów.

Chyba sobie raczysz żartować?
A skąd wiedzą że to nie jest mleko czy piwo a nie ropa,gaz czy kondensat.

Podstawa to sejsmika.
W geologii i w procesie pozyskiwania wiedzy o występowaniu węglowodorów, kolosalne znaczenie mają badania 2D i 3D. One są rewolucją w tym procesie, tak jak rewolucją w diagnostyce medycznej jest badanie USG, mniej tomografia komputerowa, ale jeszcze bardziej rezonans magnetyczny. Obecnie, prawie żaden chirurg nie podejmie decyzji operacyjnej bez zastosowania tych badań. Badania te są tak precyzyjne, że odsetek pomyłek diagnostycznych jest w granicach 1%. Kov jest oceniany przez większość z perspektywy udanej operacji, a tych nie było zbyt wiele. Skarbem w każdej klinice chirurgicznej jest dobry diagnosta radiologiczny, chirurg jest tym operatorem, bo on posiadając wiedzę chirurgiczną i ogólnomedyczną decyduje o podejmowaniu czy wogóle i o terminie operacji. Per analogiam, wydaje mi się, że dalszy komentarz jest zbędny.
Edytowany: 2 kwietnia 2012 11:34

federer
0
Wpisów: 263
Wysłane: 2 kwietnia 2012 12:57:15 przy kursie: 16,60 zł
andryus napisał(a):
Federer,

Owszem choć jest napisane do 31 to, posłuchaj wywiadu uważnie, bo jak widać nie tylko ja odebrałem to w ten sposób, że info wyjdzie konkretnie tego dnia i nieprzypadkowo tego dnia.

...w moim rozumieniu termin oznacza właśnie ten warunek brzegowy, co innego gdybym usłyszał że info będzie w tym dniu.
nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
jeśli lubisz miód, nie powinieneś bać się pszczół

wapkil
0
Wpisów: 1 472
Wysłane: 2 kwietnia 2012 19:42:28 przy kursie: 16,60 zł
Funkytown napisał(a):
rabbit napisał(a):
Decyzja o Nigerii sprzed kilku dnie.Wrzucam bo chyba tego nie było a warto wysłuchać ostatnie kilka minut.

TVNCNBC

Pruje się ta opowieść spółki:

Tego już nie da się obronić.

Mylisz się. Do niedawna też bym tak myślał, ale lektura wątku KOV otworzyła mi oczy. Wszystko da się obronić. Wystarczy przyjąć, że sukcesem jest zarówno pierwotna decyzja, jak i decyzja kolejna pozwalająca uniknąć skutków poprzedniej. Dalej jest już prosto.

To rewolucyjne podejście pozwolę sobie nazwać metodą sukcesów cyklicznych. Spójrz sam:

Kod:
- Wchodzimy do Nigerii, otwiera się możliwość udziału w projekcie światowej klasy. Sukces!
- Rezygnujemy z wykonania opcji. Udało się uniknąć wejścia do Nigerii. Kolejny Sukces!

To oczywiście tylko początek:

Kod:
- Zarząd może pochwalić się wspaniałymi osiągnięciami w swojej poprzedniej pracy. To dowód niezwykłej kompetencji. Sukces!
- Osiągnięć nie widać w kursach akcji innych prowadzonych przez nich spółek? Doskonale. To znaczy, że cały profesjonalizm koncentrują w pracy dla KOV. Tym bardziej, jeżeli kursy tamtych akcji spadały na wiele lat przed powstaniem KOV. Sukces!

A teraz by rozwiać Twoje wątpliwości:

Funkytown napisał(a):
3. Ale przecież dopiero co przenieśliśmy KOV z giełdy kanadyjskiej, gdzie istotnie branża poszukiwania węglowodorów jest silnie reprezentowana, na giełdę warszawską, uzyskując dzięki temu kilkukrotnie wyższą wycenę całego biznesu.

Na giełdzie w Toronto branża poszukiwania węglowodorów jest silnie reprezentowana, KOV nie mógł tam więc uzyskać odpowiedniej wyceny. Trzeba było go przenieść na GPW. Mamy odpowiednią wycenę, więc sukces!

W kolejnym kroku dostrzegamy, że branża poszukiwania węglowodorów nie jest na GPW silnie reprezentowana. Nie można więc uzyskać tu odpowiedniej wyceny, a zatem:

Funkytown napisał(a):
2. Pomimo tego, szykujemy jednak emisję lub równoległe notowania na AIM, ponieważ tam są najlepsze wyceny spółek naftowych. Tam geolog rozmawia z geologiem.

Będzie odpowiednia wycena i kolejny sukces!

Następnie zauważamy, że branża poszukiwania węglowodorów jest na AIM silnie reprezentowana. Przeniesienie tam KOV wiąże się więc z uzyskaniem cen zgodnych z ,,obecną rynkową wyceną spółki'' i niekorzystnych dla akcjonariuszy. Czy to problem? Nie w metodzie sukcesów cyklicznych! Przecież AIM nie musi być ostatni. Jest jeszcze jedno miejsce, które wręcz narzuca się jako odpowiednie dla KOV. Gdzie? Giełda w Toronto! Pełen cykl - pełen sukces!

To naturalnie jedynie mała próbka możliwości tej metody. Na zakończenie jeszcze ostatni przykład:

Kod:
- Emitujemy akcje na AIM. Będzie finansowanie dla gwałtownego rozwoju. Sukces!
- Jednak nie emitujemy akcji na AIM. Nie będzie rozwodnienia dla obecnych akcjonariuszy. Sukces!
- Ale mimo wszystko wchodzimy na AIM. Dlaczego? Bo tam ,,w sposób najłatwiejszy można pozyskać finansowanie''. Patrz punkt pierwszy. Sukces!

Drodzy czytelnicy i przyszli akcjonariusze. Porzućcie okowy przestarzałej logiki klasycznej. Dołączcie do niekończącego się cyklu sukcesów! *

*osoby podatne na zawroty głowy powinny wcześniej skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą
Edytowany: 2 kwietnia 2012 19:45

Funkytown
0
Wpisów: 400
Wysłane: 2 kwietnia 2012 20:13:59 przy kursie: 16,60 zł
@wapkil- chylę czoła.
Do tej pory widziałem tylko fragmenty - odkryłeś cały cykl! W tej spółce powtarza się on wielokrotnie, np:

1. Woda w Brunei - dzięki temu spółka będzie mogła się skupić na Nigerii. Sukces!
2. Odpuszczono Nigerię - to doskonale, bo teraz spółka będzie się mogła wziąć za Brunei. Sukces!

sicc
0
Wpisów: 550
Wysłane: 2 kwietnia 2012 20:30:18 przy kursie: 16,60 zł
wrzucę niezgrabną kreskę, która ma dowodzić, że nadal jesteśmy w trendzie wzrostowym i póki jesteśmy, niech nikt nie krzyczy, że jest źle. Nie warto walczyć z trendem ;-)

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 2 kwietnia 2012 20:50

cieniu
0
Wpisów: 20
Wysłane: 2 kwietnia 2012 21:36:52 przy kursie: 16,60 zł
Wysokie ceny gazu mogą się zmienić .Ukraina nie odbiera w całości zakontraktowanego gazu z Rosji i będzie kupować taniej , nawet po 250 dol. Dywersyfikacja wpłynie na ceny .W raporcie za 1Q wcale nie będzie rewelacji .Przychody większe,ale odsetki za finansowanie pomostowe dla KI ,koszty prac w Brunei i wynagrodzenie zarządu za //dobrą pracę// zjedzą troszeczkę.

rabbit
0
Wysłane: 3 kwietnia 2012 01:51:49 przy kursie: 16,60 zł
Funkytown napisał(a):
@wapkil- chylę czoła.
Do tej pory widziałem tylko fragmenty - odkryłeś cały cykl! W tej spółce powtarza się on wielokrotnie, np:

1. Woda w Brunei - dzięki temu spółka będzie mogła się skupić na Nigerii. Sukces!
2. Odpuszczono Nigerię - to doskonale, bo teraz spółka będzie się mogła wziąć za Brunei. Sukces!

Witam
Czytając twoje wpisy przez ostatnie kilka dni jestem przerażony że nasze stanowiska wobec KOV są tak zbieżne.Czytam twoje posty trzy razy bo nie wierzę własnym oczom.
W w/w poście zgodzę się z twoją teorią chociaż mam trochę inne zdanie w detalach.
Nie łączył bym Nigerii i Brunei.
Nigeria sama w sobie jest sukcesem.Rezygnacja z opcji wejścia do Neconde i jak niektórzy piszą ogromna porażka wcale nie jest tak ogromna.KOV zaistniał w świecie wielkiej ropy,pokazał że nie ma problemów z finansowaniem wielkich projektów ale umie postawić na swoim.Nie będzie zbierał okruszków ze stołu tylko bierze część tortu albo odchodzi i zostawia tam puste miejsce.Są konkretni a z takimi ludźmi warto robić interesy.Nawet 10 mln USD wydanych na promocję spółki nie dałoby takiego efektu jak milion utopiony w negocjacjach i rozgłos.
Przy porażce którą ponieśliśmy to większy sukces niż się wydaje na pierwszy rzut oka a efekty będzie widać z czasem.

Brunei-największym sukcesem jest woda!
Tak,właśnie ta woda z której kiedyś kpiłeś i wyśmiewałeś wszystkich na forum.Teraz o niej nie wspominasz bo zauważyłeś to co ja widzę.
Woda na którą natrafił AED w Brunei (KOV nie był operatorem) a z którą fachowcy uporali się bardzo szybko,a potem uszkodzenie pakera uniemożliwiające testowanie odwiertu przyczyniło się do ogromnego sukcesu Naszej perełki czym była rezygnacja AED ze swoich udziałów w Bloku L.
Za kilkaset tysięcy dolarów KOV nie tylko kupił te udziały ale również został operatorem tego Bloku.

Sukces w liczbach;
Przed transakcją 40% udziału w Bloku dawało by nam w kategorii Best Estimate 50/50 113.2 mln bbl
Po transakcji 90% udziału w Bloku daje nam w kategorii Best Estimate 50/50 254,7 mln bbl
Mowa oczywiście o zasobach perspektywicznych.
Dodatkowo dostajemy status operatora a co to znaczy to chyba już wiemy.
Czy to nie jest sukces?

Ukraina.Nic nie napiszę bo tam nie było porażki od samego początku.
Aaa,chwileczkę.
Odwiert O-8 był porażką,nie udało się uruchomić wydobycia,zbyt słabo przepuszczalne skały.Dopiero szczelinowanie hydrauliczne (pierwsze taki na Ukrainie) przemieniło tę porażkę w sukces.Nie tyle sukcesem jest uruchominie tego odwiertu ile samo udane szczelinowanie które zostanie wykorzystane przy starych odwiertach.

Jak widać KOV potrafi z porażek wyciągać wnioski i przekuwać je w sukces.

rabbit
0
Wysłane: 3 kwietnia 2012 02:02:27 przy kursie: 16,60 zł
cieniu napisał(a):
Wysokie ceny gazu mogą się zmienić .Ukraina nie odbiera w całości zakontraktowanego gazu z Rosji i będzie kupować taniej , nawet po 250 dol. Dywersyfikacja wpłynie na ceny .W raporcie za 1Q wcale nie będzie rewelacji .Przychody większe,ale odsetki za finansowanie pomostowe dla KI ,koszty prac w Brunei i wynagrodzenie zarządu za //dobrą pracę// zjedzą troszeczkę.

Ukraina może sobie kupować gaz na Alasce po 100 USD za 1000 m3 i nas to nie interesuję.Nas obowiązują ceny zakupu gazu od Gazpromu.Tyle w temacie.Gaz mogą nawet brać za darmo byle nie od Rosji.

Sam jestem ciekawy jak to będzie ale według mnie za co odsetki?Czy KI pożyczało nam jakieś pieniądze?Czy KOV skorzystał z jednego dolara które KI wyłożyło?KI bierze wszysko razem z kasą za wydobycie ropy w Nigerii w czasie finansowania pomostowego.Czy KOV zwracał jakieś pieniądze KI??
Na koszt w Brunei są odłożone pieniądze w kwocie ok 30 mln USD i KOV dysponije taką gotówką plus 16 mln USD na Ukrainie z kredytu EBOR.
Wynagrodzenie zarządu masz w raporcie i nie jest ono takie ogromne.

cieniu
0
Wpisów: 20
Wysłane: 3 kwietnia 2012 07:49:26 przy kursie: 16,60 zł
Skoro wartość godziwa to 3,60,to czemu bali się że w londku rozwodnią pon.1,89 ?

sicc
0
Wpisów: 550
Wysłane: 3 kwietnia 2012 08:43:16 przy kursie: 16,60 zł
rabbit napisał(a):
sicc napisał(a):

Nowa licencja na Ukrainie !?

Piszę o tym już od ponad miesiąca a Wy traktujecie mnie jak nawiedzonego.

Wiem Rabbitt, ale to co pisałeś wcześniej to były raczej przypuszczenia i dedukcja, teraz mamy czarno na białym. Najpierw Korczak mówił w wywiadach, że rozglądają się. Potem Miodulski, że jest mocno czymś zajęty i może jakieś nowe pole do popisu będzie miała spółka a teraz mniejszościowy udziałowiec KUB GAZU wykłada nam to wprost...

Także brawo dla Ciebie Rabbitt, bo miałeś rację.

Pozdrawiam.

rabbit
0
Wysłane: 3 kwietnia 2012 09:09:50 przy kursie: 16,30 zł
sicc napisał(a):
rabbit napisał(a):
sicc napisał(a):

Nowa licencja na Ukrainie !?

Piszę o tym już od ponad miesiąca a Wy traktujecie mnie jak nawiedzonego.

Wiem Rabbitt, ale to co pisałeś wcześniej to były raczej przypuszczenia i dedukcja, teraz mamy czarno na białym. Najpierw Korczak mówił w wywiadach, że rozglądają się. Potem Miodulski, że jest mocno czymś zajęty i może jakieś nowe pole do popisu będzie miała spółka a teraz mniejszościowy udziałowiec KUB GAZU wykłada nam to wprost...

Także brawo dla Ciebie Rabbitt, bo miałeś rację.

Pozdrawiam.

Mnie zastanawia coś innego,bo jest kilka niewiadomych.
Dlaczego o tym 7 km skrawku ziemi tyle piszą i tak nagłaśniają.Najczęściej opis tej licencji występuje razem z gazem łupkowym i wielkimi graczami.Do pełni szczęścia potrzebujemy jeszcze zgody na prawie 70 km2 z Ługańska na którą nie mogłem nigdzie trafić.Czyli w Ługańsku cisza.Pytanie podstawowe czy dokumentacja całej koncesji leży w Kijowie z dokumentami na konwersję M czy to są dwie rożne sprawy i będziemy musieli jeszcze poczekać na dokumenty z Ługańskiego sejmiku.
Natomiast jeżeli mamy całość dokumentów i wszystkie zgody na badania tego pola to czy są jeszcze jakieś km2 znajdujące się w tym regionie o które KUBGAZ się stara i wszystko jest utajnione.
To są tylko moje spekulacje.
Tajemnicza sprawa.

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 3 kwietnia 2012 12:14:26 przy kursie: 16,30 zł
INWESTOR - KAZEK D napisał(a):
W mojej ocenie jest duża szansa , że kurs może zmienić kierunek na północ . W najgorszym przypadku 1.62 i wracamy do wzrosty kursu.

Jeszcze raz w tej kwestii...Wbrew temu, o co mnie posądzał tu Rabbit, który wszędzie widzi Wroga, w tej chwili w całkiem sporej części się z Tobą zgadzam. Osobiście podejrzewam, że mimo wszystko dziś linia trendu powinna ocaleć, po czym KOV spróbuje testu "nigeryjskiej" luki w obszarze 1,75 - 1,81. Takie zachowanie bedzie jak najbardziej typowe - luki mają tendencję do "przyciągania" kursu i rynki chętnie je testują.

Jednak dopiero po zamknięciu tej luki jakąś wyraźniej prowzrostową świecą (zamknięcie dnia wyraźnie powyżej 1,81, najlepiej świecą o dużym korpusie i niewielkim gornym cieniu, lub wręcz z brakiem takowego), snułbym rozważania o powrocie do trendu wzrostowego.

Do tego czasu zachowałbym daleko idącą ostrożność z hurraoptymizmem.

Jednocześnie gdyby to moje oczekiwanie się nie sprawdziło i KOV przełamie dziś w sposób wyraźny linię trendu, sugerowałbym potraktowanie tego zachowania bardzo poważnie, jako istotnego przejawu słabości. Kurs powinien testować niezamkniętą lukę i jeśli nie ma ku temu chęci, to jest to sygnał dużej słabości papieru.
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

rabbit
0
Wysłane: 3 kwietnia 2012 12:15:57 przy kursie: 16,30 zł
onochi napisał(a):
@Szutnik

No to puszcza. W końcu Funki z Krewą się napracowali przez weekend. Niech coś mają z tego.

Artykuł o AIM.

Link

Cytat:
Jesteśmy w stanie zadebiutować na londyńskiej giełdzie nawet w ciągu miesiąca, technicznie jesteśmy gotowi – mówi portalowi wnp.pl Jakub Korczak, wiceprezes Kulczyk Oil Ventures ds. relacji inwestorskich. Podkreśla przy tym, że celem spółki wcale nie jest wyłącznie pozyskanie środków na inwestycje.

To, że wejdą to raczej pewne. Pytanie tylko kiedy.

Dołożę do Twojego wpisu jeszcze jeden cytat;

Cytat:
- Londyn zupełnie inaczej ocenia aktywa – podkreśla wiceprezes KOV podając przykład z własnej działalności. – W Polsce inwestorzy pytają głównie o Ukrainę, gdzie już prowadzimy wydobycie. Tymczasem w Londynie Ukraina nie jest tematem numer jeden – tam inwestorów interesuje przede wszystkim Brunei, które jest w ich ocenie znacznie bardziej perspektywiczne – mówi.

Prawie 300 bbl ropy naftowej i prawie 42 mld metrów sześciennych gazu zasobów perspektywicznych 50/50 Bloku L to nie wszystko.Wystarczy zerknąć na mapki Brunei w prezentacji KOV i na tereny które nie są zbadane sejsmiczne za pomocą najnowszych technik badań geologicznych 3D.
Według mnie teren któy może jeszcze być perspektywiczny w Bloku L to cała linia brzegowa nie zbadana do tej chwili oraz płytkie wody przybrzeżne których granica znajduje się ok 7 km od brzegu a na niej Shell posiada ogromne pole gazowe Bubut.
Blok M też ma swoją perełkę tzn sąsiedztwo pola Serie i tam teren nie jest do końca zbadany.
Uważam że Brunei nie powiedziało ostatniego słowa i zasoby perspektywiczne znacznie się zwiększą w niedalekiej przyszłości.
Przypomnę że w Bloku L mamy 90% udziału w Bloku M 36% oraz to że nie wiadomo ile z tych zasobów uda się wydobyć.
Edytowany: 3 kwietnia 2012 12:21

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 3 kwietnia 2012 12:31:29 przy kursie: 16,30 zł
@Rabbit

Tymi 90% w bloku L bym się nie ekscytował bo były plany przynajmniej do niedawna, żeby znaleźć partnera w bloku L, z którym możnaby było podzielić się finansowaniem z zachowaniem operatora. Nie wiem czy nadal jest to aktualne skoro Nigeria odpadła. Może zmienią zdanie. Redface wspomniał w radiu PIN, że kończą sejsmikę w bloku L. Wyniki być może skłonią KOV do nie dzielenia się "wodą" (ukłon dla kolegów F i K) z innymi i będą sami gospodarzem "jeziora". Moim zdaniem możliwy jest taki scenariusz, że jeśli w końcu coś konkretnego trafią to mogą pożyczyć kasę z banku albo co bardziej prawdopodobne od KI na szybkie zagospodarowanie i budowę niezbędnej infrastruktury. Nie spodziewałbym się jednak przed 2013 fajerwerków. Muszą trochę kasy zebrać na wykonywanie kolejnych odwiertów. Ukraina do końca roku finansuje się z EBOR więc tutaj gotówka nie będzie potrzebna (jedynie na spłatę kredytu).

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

404 405 406 407 408

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,350 sek.

bnuhpouf
xkqwufss
ehuspptp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
czwjygsf
hsktooik
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat