PARTNER SERWISU
dksyohfr
10 11 12 13 14

KOV - off topic (piszcie ile sie da, spekulujcie, wymyślajcie i ściemniajcie)

rabbit
0
Wpisów: 1 202
Wysłane: 25 kwietnia 2012 12:25:50
Oczywiście że da się.
Dzięki z info ale jak widzisz jest to przekaz cyfrowy i nie mogę nikomu zdradzić tego szyfru.
Whistle
"Żeby wygrać trzeba grać"

bonzosan
0
Wpisów: 92
Wysłane: 25 kwietnia 2012 14:02:40
@rabbit nie żebym nakręcał kogokolwiek ale czysto spekulacyjnie Twoim zdaniem teoretyczne wydobycie w Brunei ile można się spodziewać?
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

rabbit
0
Wysłane: 25 kwietnia 2012 14:13:55
@bonzosan

Nie mam zielonego pojęcia ani pomysłu.Trzeba uruchomić kilka odwiertów i dopiero można coś napisać.
Tutaj trzeba poczekać.

nfs
nfs
1
Wpisów: 127
Wysłane: 26 kwietnia 2012 12:11:10
Chyba potwierdza się teza. Wzrosty = cisza. Spadki = buzia się otwiera. Watek na forum stracił na popularności (sceptyków). Jak to mówią pieniądze lubią cisze. Czytam watek od dawna. Chce podziękować forumowym bykom, gdyż robią sporo dobrej roboty analizując, licząc, przewidując.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 26 kwietnia 2012 12:53:25
@nfs
po prostu kłócenie się z zakładnikami jednej spółki, takimi jak rabbit, jest dla mnie idiotyczne, on i tak będzie produkował tysiąc postów o kazdym najdrobniejszym wydarzeniu - po tym absurdzie ze szkołą, czekam na omówienie efektów rynkowych prezentu od prezesa dla sprzątaczek w kov, w postaci drobnych suvenirów na jakąs okazję. Efekt takiego działania na pewno nie może nie zostać doceniony i powinien być szeroko omówiony razem z implikacjami dla wyceny między 10 a 20 zł za akcję blackeye. Minimum 3-4 strony postów. Inaczej ktoś mógłby nie docenić znaczenia eventu.

dla mnie osobiście pisze co mam do napisania i finito, jak mam coś nowego to na pewno przeczytasz - życzę więcej sceptycyzmu i elastyczności wave Na giełdzie nie chodzi o to żeby mieć rację - tu tylko chodzi o to żeby zarobić kasę ;)
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 26 kwietnia 2012 13:00

bonzosan
0
Wysłane: 26 kwietnia 2012 14:23:46
@rabbit mam pytanie, nie wiem jam mam rozumieć zapis w nowej prezentacji strona 6 wiersz Daily production "165bpd condensate, 2,688boepd" czy to jest 165 baryłek kondensatu i ponad 2,5 tys ropy. Czy 165 baryłek kondensatu to równowartość 2.6 tys baryłek ropy a może 165 równa się 2,6 baryłek ropy dziennie?Think dzięki za odpowiedź
Edytowany: 26 kwietnia 2012 14:42

rabbit
0
Wysłane: 27 kwietnia 2012 01:11:44
To jest ponad 2.5 tys ekwiwalentu ropy naftowej.To jest wartość energetyczna,wszysko zależy od tego jakiej jakości jest ropa czy gaz.
Tyle mogę napisać,może ktoś doda.

Tu jest kalkulator
Nie wiem czy coś to da.
Może to coś pomoże

rabbit
0
Wysłane: 27 kwietnia 2012 10:59:21
@Scarry

Według wielu osób zaśmiecam forum głupawymi linkami z Ukrainy o komputerach itp.
Spróbuję tobie wytłumaczyć dlaczego te komputery i link który wkelję niżej ma dosyć spore znaczenie dla KOV.Nie jest to oczywiści informacja mająca wpływ na notowania,ale patrząc na najbliższe kilka lat może mieć ona pozytywny oddźwięk.

KUBGAS uczestniczy w programie "Partnerstwo Społeczne" zainicjowane przez radę Ługańska.Celem tego programu jest pozyskanie od dużych firm pieniędzy na cele społeczne.
Musisz przyznać że inicjatywa jest korzysta do spółek bo w ten sposób można uspokoić ludzi że ich gaz nie jest rozkradany.Wielu ukraińców tego nie rozumie.Ważne jest żeby mieć dobre kontakty z ludźmi.Komputery zostały zakupione właśnie z tych pieniędzy,ale nie to jest dla Nas ważne.
Ważny w tej układance ja sam Panczuk,dyrektor generalny KOBGAS.Jest on również członkiem rady regionalnej Ługańskiego sejmiku.Ważne jest to że KUBGAS wywiązuje się ze swoich zobowiązań i jest o tym głośno.
Za kilka miesięcy na Ukrainie wybory.
Dla nas ważne jest żeby w okręgu Ługańskim i na Ukrainie rządziła Partia Regionów bo Panczuk jest jej członkiem a chyba wiesz ile na Ukrainie znaczy polityka.

Wczoraj też była mała uroczystość.

Cytat:
Deputowanych do sejmiku znalazł się na liście najbardziej uczciwi podatnicy

Cytat:
Według służby prasowej, lista składa się z 22 firm-laureatów, dwóch te prowadzone przez członków rady regionalnej ługańskim LLC "Cube-gaz" (General Manager - Sergey Panchuk)

v-variant.lg.ua/region/42738-d...:pl:official%26biw%3D1024%26bih%3D576%26prmd%3Dimvns">Link

Jak widzisz tutaj jest potwierdzenie że wywiązujemy się z obietnic i że jesteśmy dużym i uczciwym płatnikiem podatków.
Czy ta informacja jest ważna?
Na dzisiaj można powiedzieć że bez znaczenie,ale w perspektywie 2/3 lat chyba tak.
Edytowany: 27 kwietnia 2012 11:04

bonzosan
0
Wysłane: 28 kwietnia 2012 14:09:28
hehe wątek Kov jest przefajnyhello1 , ale, ale. skoro nasi "giepowscy anale to typowi księgowi i wyceniają spółkę poszukiwawczo wydobywczą jak typową fabrykę skarpetek - odnośnie ubranekking to wyceniane są generalnie zasoby i wydobycie na Ukrainie, zaś pozostałe aktywa są toksyczne niczego nie wnoszą a generują wyłącznie koszt...Shame on you Do czego zmierzam, upłynęło trochę wody od emisji na GPW po cenie sami wiecie jakiej firma wykonała plan podany z emisji myślę , że z nawiązką i co? Mam wrażenie ,że niektórzy od analiz nie wiedza jak to jest np mieć własny niech tam warzywniak trafić we właściwe miejsce i czas żeby zarobić choćby na zus i prąd. Kolesie z kovu to zrobili zaryzykowali i się udało. ilu z nas uczciwie wykonało plan od szefa dwa razy szybciej mimo mniejszych czy większych potknięć. ilu z nas zwiekszyło swoją efektywność czy produktywność w ciągu ostatnich dwóch lat powiedzmy 2 krotnie??Whistle no nic zarządowi życzę dalszych sukcesów i samych celnych strzałów a nowym udziałowcom odwagi i starym wytrwałości salute

bonzosan
0
Wysłane: 29 kwietnia 2012 11:43:03
@rabbit a co jeśli spółka AAA to BoC ?Think tj napisał blackhorse są zainteresowani inwestycjami dżej keja no i ta opieszałość i nieporadność podczas prac w Bruneid'oh! chinczycy nawet wiertni nie mogą znaleźć... może jak właściwy kapitał znajdzie się w układance to i prikaz przyjdzie aby przestać udawać , że coś się robi heheDancing ale to tylko taka spiskowa teoriaAngel

bonzosan
0
Wysłane: 6 maja 2012 10:40:05
witam ponownie, dla wszystkich , którzy lubują się w obliczeniach link do spółki Amerisur notowanej w Londynie na AIM GAS&OIL porównałem zysk netto za zeszły rok to prawie 2 mln usd reserwy j.w. w linku bazując na notowaniach kwotowanych w GBP i przeliczając to na nasze.... policzcie sobie cenę papierka tej spółki do zysku i porównajcie do naszego biednego KOV porównajcie rezerwy no i dla hardcorów możliwości rozwoju i dywersyfikację produkcji, jestem ciekaw co Wam wyjdzie. życzę KOV jak i sobie udanego strzału w Brunei to na pewno pomoże w emisji na AIM miłego liczenia i weekenduthumbright

PS @rabbit zaglądasz czasem do Twojej skrzynki odbiorczej? no chyba że masz majówkęking

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 7 maja 2012 15:05:50
Panowie,
tak se pomyślałem, że akcjonariusze KOV powinni mieć swój hymn.
melodię weźmy od Village People, słowa w prezencie ode mnie

jestem przekonany, że to przyćmi "koko euro spoko"

chłopcze, Kulczyk szansę nam dał
ja mówię, chłopcze, akcje KOV to jest szał
ja mówię, chłopcze, nie wierz bzdurom AT
i głupim fi-nan-si-stom różnym.

chłopcze, na AIM nas czekają
ja mówię, chłopcze, tam na wycenie się znają
ja mówię, chłopcze, tryśnie ropa w Brunei
i Funky z krewą żółć za-le-je

to nasza przyszłość, chłopcze! KOV EjAjEm
to nasza przyszłość, chłopcze! KOV EjAjEm
Edytowany: 7 maja 2012 17:18

federer
0
Wpisów: 263
Wysłane: 7 maja 2012 15:15:44
Boo hoo!

niektórzy się tutaj marnują hello1
ale to dobrze dla tego portalu
nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
jeśli lubisz miód, nie powinieneś bać się pszczół

bonzosan
0
Wysłane: 8 maja 2012 02:20:17
dziewczęta a może tak:

KOV-ie! Spółko moja! ty jesteś jak kondensat.
Jak cię wycenić, ten tylko się dowie,
Kto Cie w dołku wyprzedał. Dziś raport twój w całej ozdobie
Widzę i opisuję, bo tęsknię po tobie.
...love4

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 8 maja 2012 11:44:20
krewa napisał(a):
Panowie,
tak se pomyślałem, że akcjonariusze KOV powinni mieć swój hymn.
melodię weźmy od Village People, słowa w prezencie ode mnie

jestem przekonany, że to przyćmi "koko euro spoko"

Kurcze zwykłem to sobie nucić jak zdarzało mi się być w plecy na MCI, dodawałem sobie natenczas otuchy śpiewając "Why MCI!".
Wszelkim próbom przywłaszczenia hymnu mówię stanowcze "NIE!".

rabbit
0
Wysłane: 9 maja 2012 10:16:14
Przeniesiona z forum,temat do dyskusji:

Cytat:
Teraz nie mam specjalnie czasu ale opiszę Tobie na Kozetce co się dzieje z kursem i jak się zachowuje przez ostatni rok,bo przez taki okres obserwuję notowania KOV.

Może moderator to wykasuje ale opiszę ogólnie i krótko.
Mielenie akcjami w przedziale np 1.48-1.51 przez pół dnia a potem PKC i zbicie kursu o kilka groszy to można wytłumaczyć analizą że rynek jest niezdecydowany,jedni kupują drudzy sprzedają.Z tym się zgodzę.Podbitkę kursu w czasie sesji o 2-3 grosze w jednym momencie a potem powrót w okolicę mielenia akcjami też można wytłumaczyć tym że jakiś zniecierpliwiony inwestor chciał jednorazowo kupić więcej akcji i rynek wraca do poziomu niezdecydowania.Z tym też trzeba się zgodzić i nie ma o czym dyskutować.
Natomiast wytłumacz mi,a uważam Ciebie za fachowca,jak wytłumaczyć takie zachowanie kursu przez cały rok.Taka sytuacja miała miejsce w ciągu roku kilkadziesiąt razy.Obserwuję kurs od roku i jest to standard na tym papierku.Czy na innych jest taka sam sytuacja?
Wiem co piszę i nie zmyślam historii,przez cały rok dzień w dzień jest to samo,jedynie silny trend Nigeryjski zakłócił te działanie.
Napiszę jak ja to widzę na Kozetce tylko innym razem.
Jeżeli moderator to wykasuje to poproszę przenieść teks dotyczący zachowania kursu na Kozetkę,o ile to jest możliwe.
OK albo sam przeniosę żeby było się do czego odnieść.

bonzosan
0
Wysłane: 9 maja 2012 14:06:39
bo wiesz rabbit jak się ma czym i wie jak na kursie bocznym przy tej zmienności można trochę ugrać...ja się nie martwię złe czasy jeśli chodzi o kurs to właśnie teraz. jak kiedyś pisałem lepiej skupować póki tanio, mówię teraz o sobie, lepiej za to samą kasę kupić tysciące niż dziesiątki...reszte napisze pozniejLiar

bonzosan
0
Wysłane: 11 maja 2012 01:41:43
Drogi KOV-ołaju napisłem ten wierszyk dla Ciebie, abyś nam małym Kov-iątkom coś przyniósł pod choinkę.

"Kov-ołaju nasz,

ile studni masz,

jak Cię ładnie poprosimy,

to nam jedną dasz"

możecie mnie cytować, już teraz ten utwór uważam za skarb narodówking

dombi89
0
Wpisów: 14
Wysłane: 11 maja 2012 10:12:39
Kov-ołaju nasz, ile studni masz ... heh;)

bonzosan
0
Wysłane: 11 maja 2012 12:39:57
tak na marginesie, komentując to co słyszę z obrad sejmu, sądzę, że prędzej doczekam się ropy w Brunei niż to, że przeżyję za emeryturę w RP albo jej doczekamangry3

@rabbit wiesz ktoś słusznie stwierdził, że kasa lubi spokój i ciszę, a forumowicze Kov raczej tego nie rozumieją, moja spekulacja: ciężko coś ukraść w świetle jupiterów, może to brzmi chaotycznieEh? ale to moje zdanie. ale spójrzmy na newsy zwykle mało popularne spółki mają ostatnio wodotryski. sądzisz , że tylko Ty umiesz wyliczyć ile jest warte wydobycie i rezerwy na Ukrainie i w Brunei. byz może teraz się coś ruszy bo nawet idąc w ślad za spekulacjami, że DM-y wydają rekomendację po tym jak ktoś się od nich obkupi-bez skojarzeńAngel to dają sygnał , że już czas na drogie kupowanie od nich właśnie. Oczywiście to moje chore spekulacje, pigułki już wziąłem niedługo zaczną działaćSick Pozdr

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

10 11 12 13 14

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,325 sek.

lbqhmmhp
ntuwryls
wjfmetyb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vdgfwsbj
xxcqsgmq
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat