PARTNER SERWISU
mbfwigmj
111 112 113 114 115
irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 12 lipca 2012 09:43:58 przy kursie: 130,56 zł
@scarry
Oczywiście że czytałem:) Śledzenie tego typu przypadków traktuję jako swoiste hobby. Sądzę jednak, że jesteś nieco niesprawiedliwy dla tej damy, bo przy całym szacunku dla jej intelektu nie wierzę, żeby to ona była motorem i pomysłodawcą wydarzeń, do jakich doszło w jej firmie. Dziwię się tyko, że żaden dziennikarz ani w ogóle nikt z branży nie zainteresował się tą sprawą wcześniej. Oglądałem wywiad z tą panią i nie mogłem się nadziwić. Jeśli bowiem niebrzydka blondynka o wyglądzie studentki czwartego roku podaje się za prezesa firmy, która uzyskała właśnie kilkanaście milionów złotych na działalność, to mi z miejsca zapalają się alarmowe światełka. Kto i dlaczego mógł jej dać taką kasę? I jeśli nie znalazłbym odpowiedzi w ciągu godziny, dałbym sobie spokój z podróżowaniem z tą firmą, bądź tez grzebał dalej, jeżeli byłbym dziennikarzem i żył z sensacji.
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

del-20130918
0
Wpisów: 257
Wysłane: 12 lipca 2012 09:58:27 przy kursie: 130,56 zł
nie... no po prostu OBRZYDLIWE puke_r
Ciekawa jestem czy klienci grupy IDM zdają sobie z tego wszystkiego sprawę?

kajko
0
Wpisów: 69
Wysłane: 12 lipca 2012 10:44:03 przy kursie: 130,56 zł
Witam

Ciekawi mnie jaki jest poziom bólu do którego może zejść kurs IDM i czym oczaruje rynek prezes aby uspokoić atmosferę? IDM jest mistrzem w wymyślaniu powodów, że nic się złego nie dzieje w ich grupie.
Spekulacyjnie może się okazać po takich rewelacjach,ze obecna reakcja rynku jest przesadzona a spółka nie adekwatnie przeceniona.

jacubo
PREMIUM
0
Wpisów: 23
Wysłane: 12 lipca 2012 10:47:27 przy kursie: 130,56 zł
@kajko: tez tak sie zapatrywalem, ze przecena przesadzona. jednak in-minus nalezy postrzegac, ze zarzad i inni znajomi krolika milionami akcji sypia i sporo jeszcze maja do dystrybucji. zatem nie jestem pewien jak silne bedzie odreagowanie, ktore wiadomo ze kiedys musi nastapic.

mdtrader
0
Wpisów: 749
Wysłane: 12 lipca 2012 11:55:09 przy kursie: 130,56 zł
mdtrader napisał(a):
Kilka rodzynkow z kwietniowego wywiadu z pania Prezes Sky CLub a zarazem narzeczona pana Leszczynskiego.

Cytat:
Z upadającą spółką Triada nie mamy nic wspólnego. Jeszcze w tym roku wejdziemy na giełdę. Zamierzamy stać się największą grupą turystyczną w kraju – deklaruje członek zarządu biura podróży Sky Club Agnieszka Dral

Cytat:
Prezes Truskolaski swego czasu, dosyć buńczucznie, zapowiadał, że Sky Club za cel stawia sobie zdobycie pozycji największego touroperatora w kraju, chciał zdetronizować Itakę. Podtrzymuje pani tę deklarację?

Myślę, że mogę ją podtrzymać. Nie chodzi tu o samo konkurowanie z Itaką na zasadzie „kto kogo", lecz o próbę zajęcia pozycji lidera na rynku. Do tego będziemy dążyć.

Mam na myśli tu przede wszystkim rentowność.

Są przesłanki, że wam się uda?

Jak najbardziej tak. Poszerzamy naszą ofertę

Jednak najciekawsze sa ponizsze slowa odnosnie IDMS(komentarz zbedny)

Cytat:
Proszę pomóc mi w uporządkowaniu mojej wiedzy o udziałowcach Sky Clubu.

80 kilka procent udziałów mają podmioty powiązane z Domem Maklerskim IDM S.A., 7 procent ma BBPT, dawniej Triada, resztę udziałów mają panowie Piotr Zawistowski, Maciej Truskolaski, Marek Markiewicz [założyciele i długoletni właściciele Triady – red.] i Jacek Panek.

Ale sytuacja się wkrótce zmieni, bo jedna ze spółek powiązanych z IDM-em zamierza podnieść kapitał o kolejne 3 miliony złotych. Tym samym udziały IDM-u wzrosną, pozostałych udziałowców się zmniejszą.

Czy w związku z problemami BBPT – nierozliczonymi wierzytelnościami, choćby 3 milionów złotych długu wobec Skarbu Państwa z tytułu kary nałożonej przez UOKiK – była próba zajęcia udziałów tej spółki w Sky Clubie?

To pytanie trzeba skierować do samego BBPT. Ale ja nie posiadam takich informacji, a zapewne, gdyby tak było, Sky Club zostałby o tym poinformowany.

Jak przyszłość Sky Clubu widzą inwestorzy? Skoro są skłonni wnosić jeszcze większe kapitały do spółki, muszą w nią bardzo wierzyć.

Celem, jaki postawiliśmy sobie, planując rozwój firmy, jest wprowadzenie jej na giełdę. To nastąpi w tym roku, a spółką wprowadzającą Sky Club będzie spółka z parkietu New Connect - Air Market [powiązana z IDM – red.]. Przy czym Sky Club ma być wprowadzony na parkiet podstawowy warszawskiej giełdy. Decyzja już zapadła.

Spółka ma ogromny potencjał i inwestorzy wierzą, że może być podstawą do stworzenia największej grupy turystycznej w Polsce, z własną bazą hotelową i siecią sprzedaży.

Wywiad z pania prezes SKY CLUB z kwietnia 2012

A dla ciekawostek Air MArket - na stronie jeszcze pani prezes widnieje Agnieszka Dral.

Cala ekipa IDMS m.in Abratanski- dla zainteresowanych warto poczytac troche i powiazac pewne fakty.

Spolka jak wyzej napisane- notowana na New Connect

UPDATE:

sp. z o.o. Marseille SKA -powiazania spolki z Mostostal Export -zastawy hipoteki bedace zabezpieczeniem wierzytelności wynikających z emisji obligacji serii B, o łącznej wartości nominalnej 18.500.000,00zł-a Marseille to jeden z glownych udzialwcow Air Market- gdzie siedza i rzadza ludzie tacy jak Agnieszka Dral, Abratanski.

Cytat:
Zarzad Air Market SA (Emitent) informuje, że zawarł umowę na pełnienie funkcji animatora rynku z Domem Maklerskim IDM SA, który – w związku z Komunikatem GPW SA z dnia 11.06.2012 r., będzie pełnił zadania Animatora Rynku dla akcji Emitenta od dnia 12 czerwca 2012 r. Jednocześnie Emitent informuje, iż z upływem dnia 30 czerwca 2012 r. zadania animatora rynku dla akcji Air Market SA przestaje pełnić Copernicus Securities SA., w związku ze złożonym przez Emitenta wypowiedzeniem umowy

A tutaj raport potwierdzajacy w/w informacje odnosnie tego,ze SKY CLub i IDMS mocno powiazany byl-jest z Air Market

Cytat:
Zarząd Spółki Air Market S.A. niniejszym informuje, iż w dniu 31 stycznia 2012 roku Spółka podpisała list intencyjny z grupą inwestorów, wśród których znaleźli się udziałowcy Sky Club Sp. z o.o., a także Dom Maklerski IDMSA.
W przedmiotowym liście intencyjnym Strony zobowiązały się do podjęcia negocjacji w sprawie przyszłego zaangażowania kapitałowego inwestorów w Spółkę, między innymi w drodze objęcia akcji nowej emisji serii E, wyemitowanych zgodnie z postanowieniami uchwały Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenie Spółki z dnia 25 stycznia 2012 roku.
Ponadto, na mocy podpisanego listu intencyjnego, Emitent zadeklarował gotowość zaangażowania kapitałowego w spółkę Sky Club Sp. z o.o., która jest jednym z najbardziej znaczących tour operatorów na polskim rynku, oferującym produkty turystyczne pod marką Sky Club i Triada.

Air Market- SKY CLub a IDMSa

kajko
0
Wpisów: 69
Wysłane: 12 lipca 2012 15:25:33 przy kursie: 130,56 zł
Witam powtórnie

Chciałbym podzielić się informacją, że dom maklerski ING zablokował mi możliwość lewarowania przy zakupie akcji IDM. Papier teraz jest oznaczony jako wysokiego ryzyka.Shame on you

jacubo
PREMIUM
0
Wpisów: 23
Wysłane: 12 lipca 2012 15:32:07 przy kursie: 130,56 zł
@kajko: szczerze mowiac nie jest to specjalnym zaskoczeniem. jesli papier w 2 tyg. spada o 66% tez bym nie dawal kredytu pod jego zakup.

Black horse
0
Wpisów: 130
Wysłane: 12 lipca 2012 18:24:45 przy kursie: 130,56 zł
kajko napisał(a):
Witam powtórnie

Chciałbym podzielić się informacją, że dom maklerski ING zablokował mi możliwość lewarowania przy zakupie akcji IDM. Papier teraz jest oznaczony jako wysokiego ryzyka.Shame on you

Co to za inwestor czy też gracz potrzebujący lewarowania ???? A gdzie własny majątek ?????
Poniżej kolejne oświadczenie;

IDMSA
2012-07-10
Czy DM IDMSA ma kłopoty finansowe ?

"Sytuacja rynkowa jest niestabilna i ostatnich dniach odnotowujemy znaczący spadek kursu naszych akcji na GPW, Jednak wewnątrz Spółki, od strony biznesowej nie ma przesłanek do takiego spadku notowań i obecny kurs akcji DM IDMSA nie odzwierciedla rzeczywistej wartości Firmy. Obecnie podejmowany jest szereg działań mających na celu wzmocnienie pozycji IDMSA i odbudowę kursu giełdowego akcji naszej Spółki. Beata Jarosz DM IDMSA "

beithor
0
Wpisów: 54
Wysłane: 12 lipca 2012 21:05:03 przy kursie: 130,56 zł
Black h napisał(a):
Obecnie podejmowany jest szereg działań mających na celu wzmocnienie pozycji IDMSA i odbudowę kursu giełdowego akcji naszej Spółki. .

wlasnie widac na bieżąco te ich działania: wywalanie akcji na maxa np: HAWE

Black horse
0
Wysłane: 12 lipca 2012 23:09:15 przy kursie: 130,56 zł
Do bankructwa chyba jeszcze daleko, skoro;

"Zarząd Bowim S.A. (dalej: Emitent) informuje, iż w dniu 12 lipca 2012 r. otrzymał zawiadomienie z dnia 9 lipca 2012 r. w trybie art. 69 ust. 1. pkt. 1 Ustawy o ofercie publicznej. Zgodnie z treścią zawiadomienia, dnia 5 lipca 2012 r. w wyniku transakcji kupna 541.905 (słownie: pięćset czterdzieści jeden tysięcy dziewięćset pięć) akcji dokonanej poza rynkiem regulowanym, zmianie uległ stan posiadania akcji Emitenta przez Dom Maklerski IDM Spółka Akcyjna (dalej: DM IDMSA)."

www.bankier.pl/wiadomosc/Bowim...

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 12 lipca 2012 23:25:35 przy kursie: 130,56 zł
No tak, ale to jest akurat zła informacja, bo zamiast pozyskiwać cash, to oni się go pozbywają...!violent1
Oni już chyba całkiem zwariowali, to kolejny beznadziejny ruch, tam potrzeba najpierw lekarza, a potem analityków, zresztą efekty ich posunięć widać...reindeer
Edytowany: 12 lipca 2012 23:25

zjk
zjk
0
Wpisów: 925
Wysłane: 12 lipca 2012 23:35:40 przy kursie: 130,56 zł
Mi to wygląda na odkup od prezesa/vice prezesa akcji spółki. Znów prezesie zagrają majątkiem firmy na swoją korzyść a firmę uratują trochę później.

mdtrader
0
Wysłane: 13 lipca 2012 11:47:16 przy kursie: 124,80 zł
Nawiazujac do swiezego artykulu Stockwatch.

Nagle zmiany w EFH- na czele grupy Leszczynski

Cytat:
Spółka w lakonicznym komunikacie poinformowała o zmianach w zarządzie. Nowym prezesem został Wiesław Migut, który zastąpił Riada Bekkara. Na przedstawienie nowej strategii spółki będzie trzeba poczekać kilka miesięcy.

Cytat:
Na czele rady nadzorczej Europejskiego Funduszu Hipotecznego pozostaje Grzegorz Leszczyński, który jest jednocześnie prezesem Domu Maklerskiego IDM SA.
W I kwartale 2012 r. EFH wypracował 6,2 mln zł przychodu, w porównaniu do ostatniego okresu ubiegłego roku jest to spadek o 36,1 proc. Źle prezentuje się wynik netto, gdzie widnieje strata w wysokości 2,17 mln zł.

Nie mialem pojecia ze kolejna "perelka" GPW zarzadza prezes Leszczynski.
Edytowany: 13 lipca 2012 11:48

zjk
zjk
0
Wysłane: 13 lipca 2012 13:06:47 przy kursie: 124,80 zł
Leszczyński już ustąpił z rady nadzorczej EFH, jak i cala RN. Dodatkowo usunieto wszystkie osoby związane z GK IDMSA. Komunikat ukazał się kilka godzin później.

Watchdog - czy można prosić o skorygowanie artykułu aby odzwierciedlał stan faktyczny?

Władze przejął w pełni największy akcjonariusz - zapewne w celu wyprowadzenia spółki na prostą.

tack
0
Wpisów: 180
Wysłane: 13 lipca 2012 13:14:01 przy kursie: 124,80 zł
Black horse napisał(a):
Do bankructwa chyba jeszcze daleko, skoro;

"Zarząd Bowim S.A. (dalej: Emitent) informuje, iż w dniu 12 lipca 2012 r. otrzymał zawiadomienie z dnia 9 lipca 2012 r. w trybie art. 69 ust. 1. pkt. 1 Ustawy o ofercie publicznej. Zgodnie z treścią zawiadomienia, dnia 5 lipca 2012 r. w wyniku transakcji kupna 541.905 (słownie: pięćset czterdzieści jeden tysięcy dziewięćset pięć) akcji dokonanej poza rynkiem regulowanym, zmianie uległ stan posiadania akcji Emitenta przez Dom Maklerski IDM Spółka Akcyjna (dalej: DM IDMSA)."

www.bankier.pl/wiadomosc/Bowim...

Nie wiadomo jakie mieli zapisy w umowie o ipo , może musieli kupić ?

mdtrader
0
Wysłane: 13 lipca 2012 13:45:35 przy kursie: 124,80 zł
zjk#

Tak byl komunikat-znalazlem wlasnie,

Rezygnacja czlonkow rady nadzorczej

Cytat:
Treść raportu:
Zarząd Europejskiego Funduszu Hipotecznego S.A. niniejszym informuje, iż w dniu 12 lipca 2012 roku Pan Grzegorz Leszczyński, Pan Jarosław Dubiński, Pan Sławomir Łukasiewicz oraz Pan Adam Hosin złożyli rezygnacje z pełnienia funkcji Członków Rady Nadzorczej Europejskiego Funduszu Hipotecznego S.A.

Zarząd Europejskiego Funduszu Hipotecznego S.A. zwoła w najbliższym możliwym czasie Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie w celu uzupełnienia składu Rady Nadzorczej Spółki.

A dopiero co oglosili hucznie rozpoczecie skupu akcji wlasnyuch na ktory przeznaczyc mieli 25 mln zlotych.

Ciekaw jestem czy decyzja nie byla podyktowana obowiazkiem raportowania transakcji na walorach spolki.

zjk
zjk
0
Wysłane: 13 lipca 2012 15:32:03 przy kursie: 124,80 zł
Raczej upatrywałbym tą decyzję z porządkami jakie robi Waksmudzki w EFH, po roku niemożności doprowadzenia do obiecanych inwestycji przez zarząd dowołał ich oraz całą koncepcje jaka budowali. Pożegnanie z GK IMDSA jest także pewną nadzieją dla dalszego rozwoju EFH.

pop
pop
0
Wysłane: 14 lipca 2012 20:14:28 przy kursie: 124,80 zł
zjk napisał(a):
Mi to wygląda na odkup od prezesa/vice prezesa akcji spółki.

Wiesz co, przyznam, że na to nie wpadłem, ale to by prędzej mogło mieć wytłumaczenie czemu pozbywają się gotówki,choć z drugiej strony oznaczałoby to działanie na niekorzyść spółki byle zapewnić interesy pojedynczych osób...Think
Mam nadzieję,że nie masz racji, ale gdybyś miał...to w biały dzień byłoby to oszustwo wobec reszty akcjonariuszy,choć w niemal białych rękawiczkach...
Ale z drugiej strony to co zrobili z turystami Sky Clubu, to już chyba nic mnie nie zdziwi...puke_l
Edytowany: 14 lipca 2012 20:16

Black horse
0
Wysłane: 14 lipca 2012 20:34:35 przy kursie: 124,80 zł
"Prezes IDM: Walczymy z wrogim przejęciem"

"Jakie plany na najbliższe miesiące ma IDM?

- Musimy przeczekać ten trudny okres. Wstrzymujemy inwestycje, musimy ustabilizować sytuację wewnątrz grupy. Wrócimy do planów inwestycyjnych, gdy pojawi się gotówka.

Dla IDM znacznie trudniejsze były lata kryzysu finansowego w 2008 roku czy w latach 2001-03. Jestem przekonany, że i tym razem wyjdziemy z tarapatów wzmocnieni."

wyborcza.biz/Gieldy/2029020,12...

pop
pop
0
Wysłane: 14 lipca 2012 20:39:52 przy kursie: 124,80 zł
No tak, ale gdyby naprawdę walczyli z wrogim przejęciem, to by kurs rósł a nie spadał. Pamiętam jak kiedyś Portugalczycy walczyli z Niemcami o przejęcie władzy w BIG-u, to kurs wywindowali do kosmicznych poziomów. Tu IDM kosmicznie pikuje, więc to opowieści o wrogim przejęciu i walce, to wygląda na zwykłe głupoty...3some
Edytowany: 14 lipca 2012 20:53

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

111 112 113 114 115

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,301 sek.

lhugeugk
rwqfctpl
wlqnhdry
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vnwlgzom
reqwltdy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat