PARTNER SERWISU
agyrdera
46 47 48 49 50
cad_man
0
Wpisy: 1 159
Wysłane: 7 września 2012 19:54:25 przy kursie: 2,48 zł
No cóż - jak wspomniałem kilka postów wcześniej najlepszym pod tym względem informatorem może być MON. Ja wysłałem emaila dotyczącego projektu, w który zaangażowane jest i3D do osoby, która wydawała mi się adekwatna ze strony MON. Treść pytań ogólnikowa. Niestety odpowiedzi jeszcze nie otrzymałem... Być może przechodzi przez sito zabezpieczeń... Wiecie, to MON king
Jeśli w ciągu paru dni nie otrzymam odpowiedzi będę dzwonić do ministerstwa. W końcu obowiązuje ich również (w pewny ograniczonym stopniu) udzielanie informacji publicznej (budżet). Tak myślę. Tym razem jednak o tym co się dowiem nie napiszę ani słowa - wyciągnąłem wniosek z mojego postu dotyczącego iWarTactic... Nie będę przykładał ręki do wywalania akcji przez sypaczy i DT... Jeśli juz mam kogoś poinformować z uczestików tego forum to tylko przez pw... O ile dowiem się czegoś ciekawego o projekcie systemów treningowych, którymi interesuje się MON.
@pop - co do ceny Quazara to być może masz rację. Tak samo jak ma rcję ten co pisał o cenie 30 tyś euro... Twoja rację łatwiej udowodnić: wystarczy podać o jakich programach piszesz i dlaczego quazar3d ma byc w tej samej cenie? Tak naprawdę wszystko zależy od tego czego oczekuje spółka od nabywców tego oprogramowania? Chce im opchnąć program i zarboić tylko na tym czy też przez program chce poszerzyć klientów na bardziej skomplikowane projekty a przy okazji zarobic na quazarze?Napisz jak możesz: który z konukrencyjnych progamów (full pakiet) kosztuje wspomniane 50 tyś euro?
p.s.
na zdjęciu z targów opublikowanym (post topfaceta) na stronach i3D bardzo podoba mi się "karpik" Prezydenta Komorowskiego...3some
Pozdrawiam również przedstawiciela i3D, którego widać na zdjęciu obok Prezydenta!wave
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
Edytowany: 7 września 2012 19:59

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 11 września 2012 16:16:36 przy kursie: 2,33 zł
W PB kolejne pytania do spółki, tyle, że na część z nich odpowiedzi nie są zbyt trudne:
Cytat:
1. Jaki okres czasu spółka przewidziała dla zwrotu kosztów związanych z powstaniem systemu iWarTactic? 2. Jaka liczba sprzedanych systemów iWarTactic zapewni zwrot poniesionych kosztów? 3. Czy spółka obecnie prowadzi prace związane z innymi przyszłościowymi projektami, których koszty będą obciążały bieżące wyniki? 4. Czy znana jest już data rozpoczęcia sprzedaży oprogramowania Quazar3D? 5. W internecie w artykule pt.: "Firmy z Brainville zdobywają klientów" pojawiła się informacja, że i3D zakończyła instalację oprogramowania Quazar 3D w Arabii Saudyjskiej, w nowoczesnym ośrodku w Dharhan, gdzie prowadzone są szkolenia z branży petrochemicznej. Czy ten ośrodek jest związany z Saudi Aramco? Czy zainstalowane oprogramowanie jest finalnym produktem, którego początek sprzedaży ma nastąpić, wg spółki, na przełomie 3 i 4 kwartału?

Ad.5 Ośrodek w Darhan jest jak najbardziej związany z Saudi Aramco. Natomiast ze 100% nie odpowem, czy tam zainstalowano finalną wersję Quazara, ale oficjalnej premiery wersji pudełkowej jeszcze nie było, więc raczej zainstalowano wersję edukacyjną.
Ad.4 Data z pewnością jest znana, ale czy już teraz dokładnie ją podadzą-to już nie takie oczywiste, ale ja liczyłbym bardziej na październik, niż na końcowkę września.
Ad 3 Prowadzenie prac ze 100% pewnością będzie trwało nadal, jedyne pytanie, czy komercjalizacja Quazara i innych produktów przyniesie istotnie wyższe wpływy od kosztów prac, czy nie...
Reszta pytań jest tak szczegółowa, że z różnych względów nie sądzę odpowiedzi mogły być w pełni satysfakcjonujące...
Edytowany: 11 września 2012 16:17

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 11 września 2012 16:48:55 przy kursie: 2,33 zł
@pop - faktycznie pojawiły sie nowe pytania, jest ich więcej niż podałeś:
Cytat:
Spółka ostatnio poinformowała o zaprezentowaniu na targach symulatora szkoleniowego dla wojska o nazwie iWARTactic. Z innych publikacji prasowych wynika, że system powstał przy udziale firm Wasko i Bumar oraz Politechniki Śląskiej. 1. Proszę o wyjaśnienie czy iWarTactic stworzyło konsorcjum wspominanych spółek i Politechniki? 2. Jaki udział ma i3D w tym systemie i konsorcjum (najlepiej w % udziału)? 3. Jaki udział procentowy w sprzedaży tego systemu będzie miało i3D? 4. Czy koszty poniesione w opracowaniu tego systemu poniesione przez i3D były największymi kosztami powodującymi obniżenie zysków spółki w 2 kwartale tego roku? 5. Czy system iWarTactic był stworzony głównie z myślą o Polskim Wojsku? 6. Czy system będzie prezentowany innym siłom zbrojnym, którym sprzęt dostarcza (sprzedaje) Bumar?
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

side
0
Wpisów: 59
Wysłane: 11 września 2012 19:23:07 przy kursie: 2,33 zł

pop
pop
0
Wysłane: 12 września 2012 19:26:00 przy kursie: 2,30 zł
No Panowie, wygląda mi na to, że Quazar 3D gotowy do sprzedaży...!3some
www.quazar3d.com/pl/oferta/kom...

Ingvar
0
Wpisów: 223
Wysłane: 12 września 2012 20:09:20 przy kursie: 2,30 zł
Witam na forum Stockwatch i na wątku i3D.

Wygląda na to, że premiera Quazara3D tuż tuż binky

Chyba nie było - nowy film promocyjny - How we do it...:

damciu
0
Wpisów: 128
Wysłane: 13 września 2012 14:48:17 przy kursie: 2,35 zł
oficjalne info o wprowadzeniu quazara3d do sprzedazy - link

cad_man - miales racje z tymi 7 dniami :)

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 13 września 2012 14:48:49 przy kursie: 2,35 zł
Odwołanie prognoz finansowych na rok 2012
Zarząd i3D SA (Emitent, Spółka) informuje, iż podjął decyzję o odwołaniu prognoz finansowych Grupy Kapitałowej Emitenta na rok 2012, opublikowanych w Dokumencie Informacyjnym z dnia 2 czerwca 2011 roku oraz potwierdzonych w raporcie bieżącym nr 14/2012 z dnia 30 marca 2012 roku.
Decyzja ta uwarunkowana jest także aktualnie prowadzonymi przez Spółkę intensywnymi pracami nad rozwojem ważnych projektów, m.in. autorskiego oprogramowania Quazar3D, wprowadzanego obecnie do sprzedaży. Udana realizacja tych przedsięwzięć oraz pozyskanie ważnych, negocjowanych aktualnie kontraktów, mogą mieć istotny, pozytywny wpływ na wyniki finansowe osiągane przez Spółkę, jednak w chwili obecnej precyzyjne określenie tego wpływu - zarówno pod względem wartościowym, jak i czasowym - jest niemożliwe.

www.newconnect.pl/?page=1045&a...
i po prognozach:-))Shame on you

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com
Edytowany: 13 września 2012 14:49

bankrucik
141
Wysłane: 13 września 2012 14:53:04 przy kursie: 2,35 zł
Zarówno ze względu na aktualne warunki rynkowe, jak i nowe, liczne projekty rozwojowe prowadzone obecnie przez Grupę i3D, Zarząd Spółki nie jest w stanie precyzyjnie oszacować przychodów oraz wyników finansowych Emitenta na rok 2012. Czynniki te wpływają na zakres oraz rozkład czasowy uzyskiwania przychodów przez Spółkę, a ich częściowo zewnętrzny, niezależny od Emitenta charakter dodatkowo utrudnia określenie możliwych do osiągnięcia w 2012 roku wyników finansowych.
Jednym z takich czynników są opóźnienia czasowe w otwarciu konkursów ofert oraz przetargów, w których planuje wziąć udział Spółka. Część z tych ogłoszeń została opublikowana z istotnym opóźnieniem w stosunku do pierwotnie planowanych terminów, natomiast pozostałe konkursy i przetargi, do dnia publikacji niniejszego raportu, nadal nie zostały otwarte. W związku z powyższym może dojść do opóźnień czasowych w pozyskaniu przez Spółkę przychodów ze znacznej części tych projektów, co jest jednak spowodowane czynnikami całkowicie niezależnymi od Emitenta.

czy oni naprawdę mają inwestorów za debili w taki sposób się tłumaczyć...

jakoś nie widzieli problemów, żeby w połowie 2011 zrobić prognozę na 2012 iwave i wtedy te czynniki nie były brane pod uwagę? wtedy się dało?

zakładałem, że nie zrealizują prognozę ( o tym pisałem na wątku) ale ten sposób tłumaczenia jest dla mnie obrażający jako ich akcjonariusza

Edytowany: 13 września 2012 14:57

cad_man
0
Wysłane: 13 września 2012 15:02:13 przy kursie: 2,35 zł
@bankrucik - nie do końca rozumiem o co Ci chodzi? Przecież nie mają wpływu na termin ogłoszenia przetargów... Jasno o tym pisali w odpowiedziach przez pb.pl... Pozostaje czekać na ogłoszenie przetargów i oczekiwać na ich rozstrzygnięcie.

Jestem bardzo zadowolony z tego, że przychody ze sprzedaży Quazara będą miały sznase pojawić się już w 3Q!!!

taipan
0
Wpisów: 189
Wysłane: 13 września 2012 15:12:09 przy kursie: 2,35 zł
zakładałem, że odwołają prognozy przy okazji info o zakończeniu prac nad Quazarem... poszli najprostszą drogą - 'bitter-sweet'. Gorzka informacja jest troszkę łatwiejsza do przełknięcia. Jedyne czego mi brakuje, to informacji dot. cen Quazara. Ciekawe, czy podadzą takie informacje, czy też będzie 'co łaska' angry3

bankrucik
141
Wysłane: 13 września 2012 15:13:08 przy kursie: 2,35 zł
@cad-man

dokładnie o to;

czy oni naprawdę mają inwestorów za debili w taki sposób się tłumaczyć...
jakoś nie widzieli problemów, żeby w połowie 2011 zrobić prognozę na 2012 i wtedy te czynniki niezależne od nich jakoś ich mniej obchodziły( np: przetargiwave ) Mimo wszystko potrafili wtedy zrobić prognozę i te czynniki nie miały znaczenia? wtedy się dało?

zakładałem, że nie zrealizują prognozę ( o tym pisałem na wątku) ale ten sposób tłumaczenia jest dla mnie obrażający jako ich akcjonariusza

co więcej zostało 3,5 miesiąca do końca 2012 i zarząd nie potrafi powiedzieć jaki ma plan i prognozy na ten kończący sie rok... nie szacują ile sprzedadzą Quazara ? to na czym opieriają swój budżet firmowy na ostatni kwartał i cały rok 2012 itd.. dla mnie ten komunikat pokazuje, iż zarząd ogólnie mówiąc ma serdecznie w poważaniu akcjonariuszy.. i dlatego tak mnie to zdenerwowało..

dla mnie byłoby normalnie gdyby napisali odwołują prognozy bo: koszty wzrosły o 30 % w stosunku do prognoz, zawaliliśmy termin o 5 miesiecy, szacujemy do końca roku iż sprzedaż sztandarowego produktu wyniesie np 50 sztuk , jeśli tak to zarobimy/stracimy tyle...

a jeśli tak nie piszą to albo zarząd ukrywa coś czym się powinien dzielić z akcjoanriuszem albo działa po partyzancku i za 6 miesięcy równie dobrze może firmy nie być albo mieć 3 miliony zysku
chyba każdy się zgodzi, że normalna firma robi budżet na swóją dzialalność

Edytowany: 13 września 2012 15:16

cad_man
0
Wysłane: 13 września 2012 15:26:45 przy kursie: 2,35 zł
bankrucik napisał(a):
zarząd ogólnie mówiąc ma serdecznie w poważaniu akcjonariuszy.. i dlatego tak mnie to zdenerwowało..

tutaj się z Tobą zgadzam i od dłuższego czasu to piszę...

bankrucik napisał(a):
dla mnie byłoby normalnie gdyby napisali odwołują prognozy bo: koszty wzrosły o 30 % w stosunku do prognoz, zawaliliśmy termin o 5 miesiecy, szacujemy do końca roku iż sprzedaż sztandarowego produktu wyniesie np 50 sztuk , jeśli tak to zarobimy/stracimy tyle...

tutaj się z Tobą nie zgadzam. Właśnie takie wytłumaczenie świadczyłoby o braku kompetencji zarządzających do prowadzenia tego biznesu. Natomiast przygotowanie się do przetargu odnośnie ostatniego systemu jaki przygotowali (którego koszty w znaczący sposób obciążyły wyniki tegoroczne) jest wychodzeniem na przeciw oczekiwaniom rynku (zamawiającym), a to że przetargi na to co i3D przygotowało są przesuwane to nie ich wina...
Myślę, że zakładają jakąś sprzedaż Quazara - ale co mają napisać jaką? Wiemy, że nie jest to produkt masowy, ale napisz mi na przykładzie producentów gier czy ich prognozy dotyczące sprzedaży miały potwierdzenie w rzeczywistości a jak nie to jakie były odchylenia?
Lepiej być miło zaskoczonym niż nieprzyjemnie rozczarowanym.
Nie mniej uważam, że rozpoczęcie sprzedazy Quazara jest świetnym komunikatem, a komunikat o wycofaniu się z prognoz tegorocznych nie wynika na dzień dzisiejszy z ich obniżenia czy podwyższenia tylko z faktu wystapienia czynników powodujących nie możliwość oszacowania wyników w tym roku na chwilę obecną i odwołanie prognoz z podanych powodów jest na dzień dzisiejszy bez znaczenia Angel

taipan
0
Wpisów: 189
Wysłane: 13 września 2012 15:40:20 przy kursie: 2,35 zł
@cad-man - raczej zgodzę się z bankrucikiem niż z Tobą. Mając wiedzę dot. prawie 3 pełnych kwartałów Zarząd doskonale wie jaki może być najgorszy scenariusz dla Spółki, poza tym zakładam, że do przygotowania prognoz Zarząd używał choćby najprostszych miar ryzyka i zna przedział ufności dla swoich prognoz. Wytłumaczenie w stylu 'nie mamy pojęcia ile zarobimy przez najbliższe 4 miesiące' dyskredytuje spółkę w oczach inwestorów - 'wzięliśmy kasę z emisji, coś tam robimy, ale nie wiemy czy to będzie opłacalne'.

Wiem, że przerysowuję, ale powoli irytuje mnie podejście Władz Spółek na naszym rynku do akcjonariuszy i robienie z ludzi idiotów.

piotrch
0
Wpisów: 808
Wysłane: 13 września 2012 16:06:12 przy kursie: 2,35 zł
Ale przyczepiliście się tych prognoz - jestem to w stanie zrozumieć tylko o tyle, że była to prognoza objeta obowiazkiem przy sporządzaniu DI. Ale wiele spółek w ogóle ich nie publikuje. Albo walą ścieme w DI po to by tą prognozę za parę miesięcy odwołać. Co mieli podać - widełki? Przewidyjemy że zarobimy od X do Y? A co by to zmieniło? Chyba tylko tyle, że później byłaby podstawa by zarząd z realizoacji takich prognoz rozliczyć...
Edytowany: 13 września 2012 16:07

cad_man
0
Wysłane: 13 września 2012 22:21:17 przy kursie: 2,35 zł
@bankrucik i taipan
Oczywiście się z wami nie zgadzam i jakie to ma znaczenie? Zobaczymy co na to rynek - z rynkiem się nie dyskutuje. Pójdzie w górę lub w dół i pozostanie mnie i wam albo się z tym zgodzić albo dalej trwać przy swoim.
Co do tego ile zarobią na Quazarze to prezes juz kiedyś o tym mówił, bodajże w wywiadzie dla Parkietu. Wspomniał tam o wejściu na Nasdaq i przychodach rzędu 100 mln zł (padł okres chyba 3 lat) - chyba nikt nie wierzy, że 100 mln przychodów zrobią graficy i informatycy? Wiem, wiem pewnie by zrobili ale ich by musiało być? Chcę zwrócić waszą uwagę na to, że oferowane oprogramowanie nie jest grą i tutaj rozkład sprzedaży będzie całkowicie odwrotny do gier: po "premierze" sprzedaż będzie sukcesywnie rosła przez kilka lat, a w grach jak wszyscy wiemy od premiery sprzedaży spada...

bankrucik
141
Wysłane: 13 września 2012 22:36:03 przy kursie: 2,35 zł
piotrch napisał(a):
Ale przyczepiliście się tych prognoz - jestem to w stanie zrozumieć tylko o tyle, że była to prognoza objeta obowiazkiem przy sporządzaniu DI. Ale wiele spółek w ogóle ich nie publikuje. Albo walą ścieme w DI po to by tą prognozę za parę miesięcy odwołać. Co mieli podać - widełki? Przewidyjemy że zarobimy od X do Y? A co by to zmieniło? Chyba tylko tyle, że później byłaby podstawa by zarząd z realizoacji takich prognoz rozliczyć...

ja jednak uważam, że każdy rozsądnie działający zarząd na 3,5 miesiąca przed końcem roku powinien mieć ustalony budżet choćby w 90 %, bo przecież chyba wiedzą jakie mają koszty stałe a jakie przychody realne mogą liczyć ..
dla mnie te gadki o przetargach trwających, nierozpisanych albo planowanych to przypomiją jak żywo gadki zarządów z branży budowlanej... a jak to się skończyło to teraz widać..

opcje są dwie: albo zarząd wie ale nie powie....( jeśli tak to pytanie dlaczego, np: wyniki za 2012 będą takie złe?)
albo zarząd nic nie wie i prowadzi firmę hazardowo... uda się albo się nie uda...

jedna i druga opcja mi jako akcjonariuszowi się nie podoba
podkreślam... odwołania prognoz się spodziewałem ale ... zakładałem, że zarząd poda nową przybliżoną... a tak możemy się domyślać. może być 0, albo 2 mln strat albo 1 mln zysku

pop
pop
0
Wysłane: 13 września 2012 23:47:36 przy kursie: 2,35 zł
Wygrzebałem stare, ale bardzo fachowe i nam pomocne posty Pana Marka Koźlaka (twórcy Quazara) o Quazarze 3D, sporo tu jest ciekawostek, więc skoro wczoraj mieliśmy premierę na Technopoliach, więc te jego zdania dziś nabierają znaczenia:

swistak napisał(a):
...jeżeli pytanie dotyczy Quazara, RTT, EONa, technologii – czy ogólnej odpowiedzi dokąd podążamy, to służe pomocą.
Wracając więc do pytania „pop-a”, głównym odbiorcom Quazara powinny być producenci (od dużych po małych) wszelakich urządzeń (dlatego Boeing i SHARP), przemysł w którym szkolenia wykwalifikowanej kadry są niezwykle kosztowne (BP, Exxon i Saudi Aramco), archiwizacja obiektów (stąd Muzea i Urzędy Miejskie), ale przede wszystkim edukacja od której wszystko się musi zacząć, a ludzie muszą zdobyć świadomość nowoczesnej technologii i możliwości jakie im ona daje (i dlatego InterEDU oraz e-fizjologia).
RTT wybrało swoją wąską drogę, ubranżowili się na przemysł motoryzacyjny który w Niemczech jest bardzo mocny i świetnie sobie na tym rynku dają radę. Dlatego mają małą sprzedaż niezwykle drogiego softu, wysokie ceny usług ale i stałą grupę odbiorców. My myśląc o Quazarze patrzymy znacznie szerzej. Chcemy upowszechnić technologię wypuszczając Quazara a jednocześnie robic development aplikacji dla największych, którzy docenią profesjonalizm i doświadczenie firmy.
W Quazarze już pracujemy, wszystkie projekty VR które robimy od jakiegoś już czasu powstają na bazie Quazara, Saudi Aramco też nam zaufało i wybrało nasz system mając doskonały przekrój całej konkurencji (w tym RTT, EON, Quest 3D, Vrtools, WordViz). Pozstaje nam kontynuować prace na najwyższym poziomie i doprowadzić do wypuszczenia komercyjnej wersji programu mam nadzieje że jeszcze w tym roku.
Swistak

swistak napisał(a):
Kupując Quazara (oczywiście w wersji komercyjnej) każdy będzie w stanie tworzyć aplikacje VR. Jednak mając obecne doświadczenie w tej dziedzinie oraz widząc co się dzieje w sąsiedniej branży oprogramowania CAD. Jestem przekonany, że „ci duzi” nadal po usługę (projekt) zwrócą się do źródeł – czyli do nas. Szczególnie iż nad zaawansowanym projektem pracuje zazwyczaj zespół ludzi o różnych kompetencjach (grafik 3D, programista, artysta). Taki gracz jak Saudi Aramco nie będzie zatrudniał sztabu ludzi aby wykonać kolejną symulację, o wiele tańszym dla niego rozwiązaniem jest zlecenie wykonania konkretnego projektu....a komu ma go zlecić ? Firmie X która wykorzystuje Quazara, czy firmie i3D która go stworzyła.
Wyprzedzamy również całą potencjalną konkurencję o lata doświadczeń w budowaniu aplikacji, posiadając zespół wdrożony w technologię, a to są długie miesiądze jak nie lata zdobywania kompetencji.
Poprzez analogię, każdy może pobrać z internetu nawet darmowy silnik do tworzenia gier komputerowych i napisać ciekawą - własną grę, ale czy trafi ona na listę 10 najlepszych – raczej nie. Dlatego po zakupieniu Quazara z pewnością pojawią sie firmy które zaczną tworzyć „przeciętne” a może nawet „dobre” projekty, ale liczę na to, iż te najlepsze – zawsze będą pochodzić ze źródła, czyli z i3D. Szczególnie, że to my mamy dostęp do kodu programu, więc możemy spełniać niestandardowe potrzeby i zachcianki nawet wybrednych klientów.
Innym zupełnie podejściem jest Edu – tutaj im więcej osób zacznie korzystać z dobrodziejstwa technologii 3D, tym lepiej dla nas – bo zacznie się budować świadomość klientów, a ta napędza nowe zlecenia (zarówno na projekty jak i na narzędzia).

Swistak
Edytowany: 13 września 2012 23:55

bankrucik
141
Wysłane: 14 września 2012 00:21:54 przy kursie: 2,35 zł
cóż oby tylko ktoś nie poszedł na skróty szukając kompetencji i nie podkupił strategicznych pracowników... mam nadzieję też, że dobrze spisano z nimi umowy:-)))

Edytowany: 14 września 2012 00:22

pop
pop
0
Wysłane: 15 września 2012 10:55:21 przy kursie: 2,32 zł
Na stronie i3D w zakładce "ważne daty" jest podana data spotkania z inwestorami 25 września oraz spatkanie z analitykami 25 października:
i3D.pl napisał(a):
Daty publikacji raportów okresowych.
1. Raport kwartalny za IV kwartał 2011 roku - 30.01.2012
2. Raport kwartalny za I kwartał 2012 roku - 30.04.2012
3. Raport roczny za 2011 rok - 13.03.2012
4. Raport kwartalny za II kwartał 2012 roku - 03.08.2012
5. Raport kwartalny za III kwartał 2012 roku - 29.10.2012
6. Daty spotkań z inwestorami (25.09.2012)
7. Daty spotkań z analitykami (20.10.2012
)

i3d.pl/512,relacje-inwestorski...

a że na forum jest kilka osób ze Śląska, to możecie się na takie spotkanie wybrać, obejrzeć jaskinię Cave oraz podpytać o najbliższe plany Spółki.
OrzełOpony zrobił kiedyś telekonferencję z inwestorami przez Skypa, więc może i tutaj taki pomysł dałoby się wdrożyć. wówczas skorzystałoby może więcej osób...Think
Edytowany: 15 września 2012 10:55

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

46 47 48 49 50

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,365 sek.

hmylhlgu
lwgommbt
acbxlnnw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
oaloxyzi
xjspdrdi
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat