Pomimo wpadki z wieszaniem sie gry na niektóre iphony/ipady, co niestety zaniża średnią ocenę i wpływa na decyzję o zakupie gry, ta sprzedaje się wg mnie bardzo dobrze
17 listopada mieliśmy liczbę ocen 400, obecnie zliczyłem z największych krajów itunes + PL około 800.
800 opinii oznacza wg moich wyliczeń liczbę downloadów w okolicach 50-100 tys. A dopiero minęło 6 dni od premiery.
Gra nadal plasuje się wysoko w liczbie popularności w dużych krajach
pełne zestawienie jest tutaj:
www.appannie.com/app/ios/real-...Najbardziej "chodliwe" kraje
USA: od tygodnia w I dziesiątce w kat. sports, w games utrzymuje się stabilnie w I 70-tce
UK: Cały czas nie spada z II miejsca w kat. sports, w games stabilnie na 13-14 pozycji
Niemcy: podobnie jak w UK, nie spada z dwójki w sports, w games stabilnie w okolicach 25 miejsca.
Jeśli ktoś jest zainteresowany pełną historią rankingów, klikamy tutaj (trzeba założyć darmowe konto)
www.appannie.com/app/ios/real-...Brawa należą się za świetną promocję, wystarczy spojrzeć tutaj:
www.appannie.com/app/ios/real-...w 127 krajach na main bannerze...

za wpadkę z chyba niezbyt profesjonalnym przetestowaniem gry na różne modele iphonów - ja wiem, że jest napisane, że gra dopasowana do 5 generacji, ale ludzie patrzą na lewo w itunes, a tam wyraźnie stoi, że praktycznie można ściągać od czwórki w górę w iphonach i od trójki w ipadach!!!
Gdyby nie to, mielibyśmy pełen sukces - a tak jest sukces połowiczny. Chyba, że VVD szybko wpuści aktualizacje i jeszcze raz pociągnie promocję.
Pozdrawiam
Frogger