PARTNER SERWISU
vmzvmtkb
59 60 61 62 63
topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 12 lutego 2013 20:16:09 przy kursie: 2,00 zł
Nie znalazlem w internecie nic o odwolaniu tego drugiego podmiotu- to nam odpada.

Z tego co wiem Wieliczka nie zaskarzyla takze orzeczenia KIO.

Wyglada wiec na to, ze tylko ich oferta bierze udzial w postepowaniu.

topfacet
178
Wysłane: 12 lutego 2013 20:17:55 przy kursie: 2,00 zł
rybeusz napisał(a):
Startowały dwa podmioty, i3D + jakieś konsorcjium krakowsko-toruńskie.
W SIWZ kwot nie podano, później nie było również informacji o wartości złozonych ofert. Wartość finalna zamówienia musiała być jednak wysoka lub bardzo wysoka - samo wadium do przetargu wynosiło 100 000 zł (+wymóg złożenia gwarancji wykonania milionowych zleceń multimedialnych).

Info o przetargu

Póki co na stronie "Wieliczki" nie ma żadnych nowych informacji o powtórzeniu przetargu lub złożeniu zamówienia.

W Internecie mozna znalezc szacowana wartosc tego zamowienia.

bankrucik
140
Wpisów: 4 899
Wysłane: 12 lutego 2013 21:59:44 przy kursie: 2,00 zł
cad_man napisał(a):
dodam od siebie dwie rzeczy - chyba dla wszystkich dosyć ważne jeśli chodzi o przetarg "Wieliczka":
wyrok KIO kopalnia może zaskarżyć do sądu okręgowego właściwego dla siedziby zamawiającego. Nie musi o tym informować nikogo, jedynie i3D może dostać pismo od KIO o zaskarżeniu wyroku. Może warto spytać spółkę? Po drugie: czytając przytoczoną wcześniej na wątku sentencję wyroku KIO wychodzi na to, że nowego przetargu nie będzie - powinna być brana pod uwagę tylko jedna oferta czyli i3D. Oczywiście drugi startując też się mógł odwolać i w przypadku tagiego samego wyroku jak w stosunku do i3D też może dalej brać udział.
Wg mnie wyrok (lub wyroki) KIO Wieliczka zaskarżyła do sądu i przyjdzie nam być może długo czekać na rozstrzygnięcie sądu.
Ścieżka najbardziej pozytywna: Wieliczka nie zaskarżyła wyroku KIO i oferta i3D jako już bez uchybień wygrywa przetarg.
Scieżka pozytywna: Wieliczka zaskarżyła wyrok KIO a sąd nie uchyli wyroku KIO - ciąg dalszy jak w wersji najbardziej pozytywnej.
Ścieżka najbardziej pesymistyczna: drugi startujący w przetargu też się odwołuje, Wieliczka zaskarża wyrok KIO z odwołania i3D i sąd uchyla ten wyrok, Wieliczka nie zaskarża wyroku KIO dla drugiego startującego i ten wygrywa przetarg... żyjemy w Polsce i takie rzeczy mogą przejść...

już spieszę z wyjaśnieniami....
drugi podmiot nie może się już odwołać do KIO bo.. nie brał udziału w tym odwołaniu jako przystępujący, więc opierając się na tym co piszecie stwierdzam, że drugi podmiot już się nie pojawi w tym postępowaniu. (będę dokładnie znał wyrok to wam dokładnie odpowiem)
po drugie w obecnym systemie prawnych skarga na wyrok KIO do sądu nie wstrzymuje wykonania samego wyroku KIO. Zamawiający nie może dalej zwlekać, chyba, że i3d popełni błędy na tym etapie postępowania... ( niestety jeszcze zamawiający może próbować wykolegować i3d jeśli nie przypilnują swojego interesu teraz po wyroku)

jak podacie sygnaturę KIO to wypowiem się ostatecznie.

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

marc1n
0
Wpisów: 37
Wysłane: 12 lutego 2013 22:52:37 przy kursie: 2,00 zł
Na stronie Wieliczki jest notka na temat tego projektu i podana jego wartość (9,4 mln zł).
Edytowany: 12 lutego 2013 22:52

topfacet
178
Wysłane: 13 lutego 2013 00:08:05 przy kursie: 2,00 zł
Pisalem ze w Internecie latwo mozna znalezc te dane Whistle

Gdyby udalo im sie to wygrac, to by byla caliem inna rzeczywistosc- bodaj najwieksze zlecenie w historii.

tyfus
0
Wpisów: 1
Wysłane: 13 lutego 2013 12:23:30 przy kursie: 1,90 zł
marc1n napisał(a):
Na stronie Wieliczki jest notka na temat tego projektu i podana jego wartość (9,4 mln zł).

No tak ale koszty kwalifikowane to 7,7mln a to też nie znaczy, że taka jest wartość oferty.

High-Tech
0
Wpisów: 176
Wysłane: 13 lutego 2013 21:52:36 przy kursie: 1,90 zł
tyfus napisał(a):
No tak ale koszty kwalifikowane to 7,7mln a to też nie znaczy, że taka jest wartość oferty.

Otóż to, wreszcie ktoś to napisał, kwota może być niższa, niż te cyferki podane na stronie, choć i tak wartość przetargu bardzo spora.Poza tym są też inne ciekawe tematy, kto czytał ostatni artykuł w PB-ten wie o czym mówię...
Natomiast mnie najbardziej ciekawi w jutrzejszym raporcie za ile kasy sprzedali Quazara i tutaj prośba do lepiej zorientowanych forumowiczów, by taką kwotę pomogli znaleźć w razie czego... Think

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 13 lutego 2013 22:06:41 przy kursie: 1,90 zł
jeśli nie napiszą wprost w komentarzach ile sprzedali licencji i za ile to może być ciężko wyłowić takie dane wprost z raportu...d'oh!
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

Passenger
0
Wpisów: 112
Wysłane: 13 lutego 2013 22:36:03 przy kursie: 1,90 zł
High-Tech napisał(a):
tyfus napisał(a):

Otóż to, wreszcie ktoś to napisał, kwota może być niższa, niż te cyferki podane na stronie, choć i tak wartość przetargu bardzo spora.Poza tym są też inne ciekawe tematy, kto czytał ostatni artykuł w PB-ten wie o czym mówię...
Natomiast mnie najbardziej ciekawi w jutrzejszym raporcie za ile kasy sprzedali Quazara i tutaj prośba do lepiej zorientowanych forumowiczów, by taką kwotę pomogli znaleźć w razie czego... Think

No to jest zagadka, bo niby za dużo tych licencji nie sprzedali 1-2szt. po 40tyz. zł? A Prezes ostatnio w TVNCNBC mówił, że ze sprzedaży quazara zarobili już kilkaset tysięcy zł. Wiec, albo nie chwalili się konkretną sprzedażą w IV kw. 2012r., albo Prezesa poniosły wodze fantazji.

High-Tech
0
Wysłane: 13 lutego 2013 23:13:27 przy kursie: 1,90 zł
Passenger napisał(a):
No to jest zagadka, bo niby za dużo tych licencji nie sprzedali 1-2szt. po 40tyz. zł? A Prezes ostatnio w TVNCNBC mówił, że ze sprzedaży quazara zarobili już kilkaset tysięcy zł. Wiec, albo nie chwalili się konkretną sprzedażą w IV kw. 2012r., albo Prezesa poniosły wodze fantazji.

Może być tez tak, że zarówno prawdą jest,że sprzedali za 100tys.w IVQ,a mimo wszystko Prezes tez mógł mieć rację mowiąc o sprzedaży za kilkaset tys. Wiem,że teoretycznie się to wyklucza, ale diabeł tkwi w szczegółach, tzn.w IVQ sprzedali za 100tys.,ale...wg danych do początku lutego b.r. kiedy był ów wywiad-to sprzedaż łącznie wyniosła kilkaset tys.zł. W kązdym razie jak nie będzie tego w raporcie, to trzeba będzie zapytać w akcji inwestor, takie dane by się nam przydały z wiadomych względów...salute
Edytowany: 13 lutego 2013 23:14

topfacet
178
Wysłane: 14 lutego 2013 11:52:28 przy kursie: 1,80 zł
Wszyscy wiedza ze wyniki beda slabe Silenced Liar

High-Tech
0
Wysłane: 14 lutego 2013 12:15:59 przy kursie: 1,80 zł
topfacet napisał(a):
Wszyscy wiedza ze wyniki beda slabe

Dokładnie, nikt na forum nie pisał, że wyniki mogą być dobre, więc do IVQ i całego zeszłego roku nastawienie jest negatywne, w sumie z ost.wywiadu poniekąd można wysnuć taki wniosek, bo o kwartale na plusie była mowa dopiero o IQ b.r., a nie o IV-ym. Ale tu chodzi o to, czy w następnych kwartałach będzie lepiej, czy nie, bo jak by nie patrzeć to parę ostatnich newsów z Azji dały w tym temacie trochę nadziei, no i czekamy na to rozstrzygnięcie z Wieliczką, może do konca miesiąca będzie już coś wiadomo...?Think

Passenger
0
Wysłane: 14 lutego 2013 18:56:39 przy kursie: 1,80 zł
Raport

w kw IV 50% niższe przychody :/

Rozumiem, ze dochód może nie być wysoki, bo inwestowali, ale żeby przychód spadł o połowę, to oznacza, że albo przestali w IV kw. 2012 w ogóle pracować, albo w 2011 mieli jakoś podkręcony wynik.

Na szczęście na przestrzeni całego roku to tylko -13% przychodu.

Zagłębiam się w poszczególne pozycje.

Edit: w 2012r sprzedali quazara za 300 tys. zł - dobra wiadomość - ktoś to kupuje ;)

Raport słaby, ale zgodny z moimi oczekiwaniami, widać, ze w IV kwartale odpuścili bieżącą działalność na rzecz pozyskania większych zleceń, odbiło się to na wynikach, ale też widać, że udało im się już trochę quazara sprzedać, no i pierwsze kontrakty w 2013 r. też pokazują, że być może strategia jest słuszna.

Strata nie jest tak duża, żeby musieli naprędce szykować dodatkową emisję ratunkową.
Edytowany: 14 lutego 2013 19:06

cad_man
0
Wysłane: 14 lutego 2013 19:54:52 przy kursie: 1,80 zł
pobieżnie zapoznałem się z raportem i wynikami za IVkw i pomimo tego, że większość z Was nie chce czytać moich pesymizmów to muszę to napisać: czekałem na to, że wynik i sytuacja spółki będą słabe - okazuje się, że było to bardzo optymistyczne założenie - wyniki są TRAGICZNE!
Zaczynając od zysku netto: strata 2,2 mln zł, poprzez spadające przychody i kończąc na stanie środków obrotowych (skonsolidowane):
zobowiązania: 5,5 mln zł
środki pieniężne: 0,06 mln zł
należności: 0,61 mln zł

gdzieś brakuje... 4,83 mln zł, dla samej i3D (jednostkowe) manko w wys. 3,55 mln zł...kapitał własny to już tylko (skosolidowany) 2,9 mln zł, jednostkowy 6,5 mln zł...

Moja osobista opinia, niestanowiąca rekomendacji w jakimkolwiek tego słowa zanczeniu wg obowiązujących przepisów prawnych i tych przyszłych:
Kasy nie ma, ludzi zwalniają, dalej głupio czekają na duże zlecenia... Czy nie będzie nowej emisji? Wg mojego osądu będą zmuszeni. Chyli się to wszystko ku upadkowi - problemy finansowe też nie sprzyjają negocjacjom np. z takim Autodeskiem - jeśli nawet byli zainteresowani i im się świeciły gały na Quazara to mogą go odkupić za poniesione nakłady czyli 3,5 mln zł - spółka na dzień 31 grudnia 2012 r. (prezentowane dzis wyniki) warta niewielkie pieniądze. Sprzedaż Quazara za 5 mln zł spowodowałaby pokrycie zobowiązań... Aniele Biznesu Ivański: Ratuj Pan!
Dalej mam nadzieje, że za kilka lat ta spółka - lub jej produkty - będą dobrze świadczyć o naszej polskiej innowacyjności i postępie...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

Passenger
0
Wysłane: 14 lutego 2013 20:33:58 przy kursie: 1,80 zł
Cad-man

Rzeczywiście doszedłem do zadłużenia po raz kolejny, czytając na szybko przegapiłem to o czym piszesz, a mianowicie brakujące 5 baniek :/

To dlatego tak poszukiwali partnera strategicznego - kasa pusta, pytanie czy wzięli zaliczkę od Arabów, bo jak nie, to pewnie już na pensje dla pracowników nie mają.

cad_man
0
Wysłane: 14 lutego 2013 20:49:12 przy kursie: 1,80 zł
Nie napisałem, że nie mają kasy dla pracowników. Gdyby tak było to prezes już by musiał ogłaszać upadłość... skoro tego nie robi to widzi możliwość uregulowania zobowiązań zanim staną się wymagalne... Co nie znaczy, że obecne wyniki w kontekście kasy przypomina mi chwile przed poprzednią emisją...

bava
0
Wpisów: 62
Wysłane: 14 lutego 2013 20:55:05 przy kursie: 1,80 zł
Wyniki wyjątkowo słabe to fakt i nie ma co mydlić oczu że już jest dobrze.Ostatni miesiąc przyniósł powiew co nie co pozytywnych wieści ale to to wciąż za mało. I przede wszystkim wciąż to nie są te kontrakty zapowiadane .
Na razie twarda rzeczywistość jest taka , że rok 2012r w wydaniu spółki i3d to bardzo duże rozczarowanie.

Ciekawe na ile kurs , który spadał praktycznie cały ostatni rok zdyskontował te słabe wyniki i możliwą emisję akcji.

Moje spółki

ATD, BFT,WWL,BTM

bankrucik
140
Wpisów: 4 899
Wysłane: 14 lutego 2013 23:29:02 przy kursie: 1,80 zł
wyniki ogłoszone mówią tylko o jednym bajkopisarstwo wyszło na wierzch.... nie chce mi się szukać moich wpisów na temat tej spółki jak była po 5-6 zł...

emisja ratunkowa pewna, mam nadzieję, że z pp.... bo jednak dalej wierzę w jej produkt... choć wolałbym z innymi menażerami w zarządzie.. bo ci jako wytwórcy może i byli ok ale jako sprzedawcy swoich produktów to katastrofa

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

topfacet
178
Wysłane: 14 lutego 2013 23:31:45 przy kursie: 1,80 zł
Niestety Prezesi to tez glowni akcjonariusze, wiec sie ich nie pozbedziemy.

A faktycznie biznesowo spolka bardzo slabo sobie poradzila w 2012 roku.

bava
0
Wpisów: 62
Wysłane: 15 lutego 2013 08:23:49 przy kursie: 1,80 zł
i3d Network dla Coca Coli

www.youtube.com/watch?v=eruuHV...
Moje spółki

ATD, BFT,WWL,BTM

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

59 60 61 62 63

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,200 sek.

uqwmsaip
cvzemfrx
hileyzqg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
wtuyqied
hhywypqp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat