PARTNER SERWISU
otqiwsgf
65 66 67 68 69
GDz
GDz
0
Wpisów: 46
Wysłane: 28 lutego 2013 16:48:07 przy kursie: 2,66 zł
Z biznesowego punktu widzenia niewątpliwie ma Pan rację. Te dwa produkty na pewno nie są substytutami z patrząc przez pryzmat segmentu do jakiego należą, dlatego też Starcraft (głównie celuje w hardcorowych graczy poprzez wg mnie bezkonkurencyjny battle.net) nie zagraża krańcowemu przychodowi Snipera. Niemniej jednak dopatrywałbym się aspektu wizerunkowego. Premiery Blizzarda są czymś naprawdę spektakularnym. Nie oznacza to jednak, że nie kibicuję CIA :)

Warto też wspomnieć o niedawnej zapowiedzi PS4 przez Sony, chociaż tego czynnika bym się nie obawiał jako, że do właściwej premiery sprzętu poczekamy jeszcze kilka miesięcy :)

Pozdrawiam,
Grzesiek

thecount
2
Wpisów: 115
Wysłane: 2 marca 2013 16:42:53 przy kursie: 2,72 zł
W miasteczku Chester, UK, gdzie aktualnie przebywam w sklepie GAME.co.uk
reklama SW2:GW

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 2 marca 2013 16:49

exter123
0
Wpisów: 84
Wysłane: 2 marca 2013 18:17:31 przy kursie: 2,72 zł
do premiery coraz bliżej, kurs znów powyzej 27 zł, a DM IDMSA daje CIA w gronie swoich faworytówDancing

pulsinwestora.pb.pl/3018430,36...

thecount
2
Wysłane: 3 marca 2013 10:55:00 przy kursie: 2,72 zł
Nie wiem czy prezes już ogłosił rozpoczęcie prac nad Sniper 3, ale już szukają ludzi do projektu

Ref # Position Project Location
CI-PL-WAW-JGP-2013 Junior Game Programmer Various Warsaw, Poland
CI-PL-WAW-TD-2012 Technical Director Sniper 3 Warsaw, Poland
CI-PL-WAW-SLD-2012 Senior Level Designer Sniper 3 Warsaw, Poland

Źródło: City-Interactive.com/en/Careers

thecount
2
Wysłane: 3 marca 2013 16:46:23 przy kursie: 2,72 zł
Jeśli ktoś chce się bawić w szacowanie przychodów z SG2, to w jednym z wywiadów zostało powiedziane, że będą dwa DLC. Nic nie było mowy o odpłatności, ale o tym się już kiedyś chyba prezez wypowiadał.

Cytat:
Will there be any DLC?
There will be two DLC packages after launch. None of which we can detail just yet, though.

Źródło: www.denofgeek.us

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 6 marca 2013 09:31:16 przy kursie: 2,77 zł
W jakim czasie i gdzie będzie można znaleźć pierwsze wykresy sprzedaży Snipera 2 ?
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

thecount
2
Wysłane: 6 marca 2013 22:39:35 przy kursie: 2,77 zł

Dziś odbyło się NWZA, w którym przegłosowano wspominane od jakiegoś czasu utworzenie spółki komandytowej. Pytanie czy zarząd musi opublikować co zostanie zbyte do nowej spółki (nawet jeśli nie przekroczy to 10% przychodów), jeśli tak to czy jest jakiś termin w jakim to musi zrobić?

Pytam bo się na tym nie znam.

NWZA

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 7 marca 2013 19:56:03 przy kursie: 2,74 zł
Nie, nie musi. Poza tym napisane jest, że zbycie ma nastąpić w drodze wniesienia aportem za akcje nowej emisji do spółki, którą w pełni kontroluje.
Ja Ci powiem co to będzie: Znaki handlowe Sniper i CIA. Nie zauważysz prawie w sprawozdaniu poza faktem, że zostanie rozpoznane aktywo z tytułu podatku odroczonego i pojawi się nagle kilka-kilkanaście milionów zysku z tego tytułu. Proponuję też nie czytać konkurencyjnego forum, bo piszą tam osobniki nie mające pojęcia o finansach. A stąd Twój niepokój prawda?

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 7 marca 2013 20:27:05 przy kursie: 2,74 zł

GDz
GDz
0
Wpisów: 46
Wysłane: 8 marca 2013 21:44:01 przy kursie: 2,75 zł
exter123 napisał(a):
do premiery coraz bliżej, kurs znów powyzej 27 zł, a DM IDMSA daje CIA w gronie swoich faworytówDancing

pulsinwestora.pb.pl/3018430,36...

Osobiście nie ufałbym opioniom tego podmiotu :)

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 10 marca 2013 03:07:41 przy kursie: 2,75 zł
Słabego wyniku wszyscy się spodziewali, tym bardziej, że jeszcze przed publikacją spółka zasygnalizowała odpisy aktualizacyjne. Niestety w raporcie można znaleźć inne bardzo nieciekawe informacje. W omówieniu przedstawię także, jak należy próbować estymować to co stanie się już za parę dni, czyli wpływ premiery SGW2 na wynik i wycenę spółki.

Biegły rewident w opinii zwrócił uwagę na niskie wskaźniki płynności grupy. W SF zarząd wyraża opinię, iż

mimo wykazania nadwyżki zobowiązań krótkoterminowych nad aktywami obrotowymi w wysokości 5,1 mln zł, nie występują okoliczności wskazujących na zagrożenie dla kontynuowania działalności i utraty płynności Grupy.

Niby wszystko jest ok, bo zaraz pojawią się wpływy ze sprzedaży, ale o sytuacji finansowej najlepiej świadczą przeterminowane zobowiązania. CIA ma ponad 5M przeterminowanych zobowiązań handlowych na 8 wszystkich. To zaskakujące przy posiadaniu 16M złotych środków pieniężnych. Być może gotówka trzymana była na promocję i dokończenie gry. Skoro do tej pory nie padł wniosek o ogłoszenie upadłości, to istnieje szansa, że jeszcze te parę dni dostawcy spółki poczekają.

Przychody ostatniego kwartału, który jest sezonowo najlepszy nie imponują. Względem Q3 wzrosły ledwie o 30%, przy sprzedaży w tym kwartale DogFighta we wszystkich platformach. Gra okazała się niewypałem. Marża pomimo wzrostu przychodów wzrosła raptem o 3 punkty procentowe.

kliknij, aby powiększyć

Wynik operacyjny jest znacząco mniejszy od wyniku brutto ze sprzedaży na skutek wysokich kosztów korporacyjnych i dokonanych odpisów.

Spółka spisała na straty Dogfighta oraz World of Mercenaries. - koszt powyżej 10M. To w zasadzie zgodne z tym co obserwuje się u konkurencji. Dwie nieudane produkcje na 3 wydane do tej pory gry to tak naprawdę norma. O sukces jest bardzo ciężko.
Rok i tak był stracony, więc można było się spodziewać ulokowania w nim wszystkich zgniłych jaj jakie drzemią w bilansie.

Rynek żyje już premierą SGW2 i oczywiście wszyscy spekulują jaki sukces może osiągnąć seequel. Aby ocenić wyniki i wiedzieć czego się spodziewać trzeba znać zasady rachunkowości i sposób księgowania kosztów napisania gier. CIA dokonuje tego w aktywach trwałych, a konkretniej wartościach zakończonych prac rozwojowych i amortyzuje przez okres 1,5 roku. Oznacza to, że marża jednostkowa zależy od ilości sprzedanych sztuk w okresie, lub inaczej mówiąc rozliczany koszt jest stały, równy wielkości amortyzacji.

Na poniższym wykresie przedstawiłem historyczne kwartalne przychody wraz z ukazującymi się danymi o sprzedaży i datami premier

kliknij, aby powiększyć

Zaskakujący jest fakt, że przyrost wolumenu sprzedaży pierwszej części SGW jest w zasadzie stały i nie ma istotnego powiązania z przychodami. Wskazuje to na adaptacyjną politykę cenową. Z tego wynika, że nie koniecznie dobrym pomysłem jest dokonywanie obliczeń na podstawie wolumenu sprzedaży. Lepiej wyjść od danych historycznych.

Z wykresu powyżej wynika, że można z krzywej przychodów wyciągnąć około 8M przychodów składowej stałej. I takowa będzie podstawą do obliczeń. Premiera SGW na PC i Xboxa miała miejsce 5 dni przed końcem kwartału. Teraz będzie to okres trzykrotnie dłuższy, w związku z czym przemnażam uzyskaną wartość 3 krotnie. Dodatkowo teraz mamy premierę na wszystkie platformy. W związku z tym dodaję do kwartału startu sprzedaży wynik za kwartał drugi 2011 roku. Dla kolejnych kwartałów roku dodaję sprzedaż w danym okresie po sprzedaży na PC(XBOX) oraz na PS3. Następnie wartości przemnażam o 20% Dlaczego o taką wartość? To wynika z nakładów początkowych na SGW1 PS3 –250tys, i nakładu całkowitego dla SGW ponad 800 tys. Zakładam 900 czyli 20% więcej niż trzykrotność dla PS3, a następnie dodaję wartość stałą 8M. Z takiego zestawienia wychodzi:

kliknij, aby powiększyć

Teraz od zysku brutto za sprzedaży odjąłem koszty amortyzacji SGW2 i następnie policzyłem marżę. Następnie wyciągnąłem średnią dla odpowiednich kwartałów( PS3 oraz XBOX+PC) i przemnożyłem przez estymowane przychody. W końcu odjąłem koszt amortyzacji drugiej części od wyniku brutto. Następnie odjąłem od wyniku koszty sprzedaży(założyłem 5;3;2;1,5) i zarządu(1,5 kwartalnie) oraz odsetek od obligacji przez pierwsze dwa kwartały a następnie obciążyłem wynik kwotą podatku 19%. Z tego wszystkiego wyszło

Q1-28M netto
Q2-22M netto
Q3-7,5M netto
Q4 – -1,2M netto.

Roczny wynik 56M na najniższym poziomie rachunku wyników wygląda wybornie i daje potencjał wzrostu przy założeniu powtarzalności. jeśli jednak dodamy wynik poprzedniego roku (i podzielimy przez 2), kiedy spółka funkcjonowała, rozwijała bazę produktową, to otrzymamy rocznie powtarzalne 19M. Prawdopodobnie rok 2014 nie będzie bez premiery, więc założenie o powtarzalności roku 2012 jest mocno dyskusyjne. Obecna kapitalizacja to około 350M, co wskazuje na oczekiwanie powtarzalnego wyniku netto na poziomie 35M złotych. To rynkowe założenie nie jest jakieś szczególnie optymistyczne jeśli dojdzie do zapowiadanych premier w tym i przyszłym roku. Pozostaje czekać, czy znów nie zafunduje się akcjonariuszom przesunięć.

Powyższa treść przez 60 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.
Edytowany: 10 marca 2013 03:09

baks
152
Wysłane: 11 marca 2013 19:17:15 przy kursie: 2,86 zł
O wynikach wiedzieliśmy od dawna jakie mogą być. Nie ma się co oszukiwać ale nie poradzili sobie z nadmiarem zadań i mieli za mało "amunicji" aby wyniki były lepsze. Wydaje mi się, że trochę kasy zostało bezpowrotnie stracone w wyniku różnych mniej lub bardziej niezawinionych zabiegów.
Ze stratami pogodził się chyba każdy świadomy posiadacz tych papierów. W tej chwili najważniejsze jest jak zakończy się ten miesiąc dla spółki. Bardzo dobra lub "znakomita" sprzedaż snipera może zrekompensować straty i pozwolić inwestorom zapomnieć co złe spółce. Grosze wyniki będą powodem do wodospadu narzekań. Najbliższy tydzień pozwoli nam być nieco mądrzejszym.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 11 marca 2013 19:27:20 przy kursie: 2,86 zł
baks napisał(a):
Scarry napisał(a):

jeśli analitycy zakładają 3 mln sprzedaży a oczekiwania rynku są wyraźnie wyższe, na pewno wyraźnie powyżej 4 mln, bo inaczej firma nie wyjdzie na prostą w długiej skali czasu (przy swoich długach i kosztach), to nie ma mowy żeby sprzedaż na poziomie mniejszym niż 4 mln nie spowodowała gwałtownej przeceny w miesiącach po premierze.
Bardzo zdradliwy choć dość prosty mechanizm, który bardzo boleśnie ostatnio odczuło choćby Apple.

Wg mnie wiele wskazuje na to że ten sam mechanizm może zadziałać na CIA.

A jak ty chcesz krótko po premierze oszacować sprzedaż za okres 2 lat ? może jesteś jasnowidzem ale już opinia o Apple zaprzecza jasnowidzeniu., Poczytaj dlaczego tak naprawdę akcje Appla spadły .. podstawą była szeroko rozpowszechniona plotka o zmniejszeniu zamówień o 50% !! u poddostawców na podzespoły do montaży produktów Appla. Sugerowało to znaczne zmniejszenie zainteresowania produktami firmy i spodziewany dużo mniejszy zysk - to naturalna reakcja rynku (spadek akcji).
Okazało się, że plotka nie jest prawdziwa i wycena spółki będzie szła do góry.

pozwolisz że zacytuje po kolejnym miesiącu, w dyskusji o CIA kłóciłeś się że akcje Apple spadały tylko przez plotkę i napisałes kompletnie nietrafione "Okazało się, że plotka nie jest prawdziwa i wycena spółki będzie szła do góry".

Okazało się to nieprawdą. Akcje Apple cały czas spadają. Miałem rację i rynek, który nie został zaskoczony przez raporty (firma nie zaskoczyła analityków), skierował się w oczywistym kierunku sprzedaży faktów. Jestem przekonany że ten sam mechanizm nastąpi bardzo wyraźnie tutaj na CIA jeśli firma nie zaskoczy potężnie, przekraczając mocno założenia sprzedażowe.

Twierdziłeś również, przed raportem, że CIA ma bardzo mocne fundamenty pod które można spokojnie inwestować w CIA. Gdzie te fundamenty w raporcie ?? (tego postu akurat nie widzę, zdaje się że został skasowany)
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 11 marca 2013 19:33

baks
152
Wysłane: 11 marca 2013 21:42:53 przy kursie: 2,86 zł
Akcje Apple były na historycznych szczytach i korekta na pewno im się przydała. Inna sprawa, że przez jakiś czas niepewność wśród inwestorów pozostaje. Nie do wszystkich dotarło a niektórzy myślą w każdej plotce jest ziarno prawdy. Inwestorzy zachowali się odpowiedzialnie. abyła korekta nikt nie potrafi podać jej końca. Tak jak nieprzewidywalne są nasze spółki, że jeden nuew potrafi odwrócić trend. Przykład choćby KGHM w zeszłym roku o tej porze wszyscy analitycy wieszczyli pójdzie na 90zł (a był120). Poszedłem pod prąd - jeśli nawet spadnie to musi wzrosnąć za jakiś czas. Krótko po moim zakupie rósł aż do dywidendy, bo okazywało się w kolejnych dyskusjach, że coraz mniejsze i późniejsze będą obciążenia i i dywidenda wypasiona. Dzięki "opozycji" obłowiłem się sowicie - skasowałem dywidendę i sprzedałem jakiś czas po ... po 155zł. Suma 155 - 120 +28 łatwo policzyć.
Ale nie twierdzą, że jestem nieomylny. Zdarzały mi się jeszcze bardziej spektakularne wpadki, że miałem 100% i nie zrealizowałem przez głupotę.
Przypomnij sobie jakie były wyceny spółki po pierwszych wynikach dobrej sprzedaży na XBoxa a PS3 był dużo później.
Wtedy była to jedna konsola i sprzedaż 3mln w ponad2 lata.
Więc powątpiewam w to aby spółka teraz musiała sprzedać 4 mln na aktualną wycenę.
Sądzę, że sprzedaż nieco powyżej 2 razy wolumen sprzedaży w tamtym czasie na XBOXa potwierdzi aktualną wycenę. Osiągnięcie 3 x XBOX powinno znacznie cenę akcji podnieść.
Pamiętaj, że cena za sztukę gry jest zauważalnie wyższa. Myślę, że ta wyższa cena będzie w stanie pokryć zadłużenie spółki z tytułu prowadzonych produkcji. Z informacji ze spółki wynika, że poniesione nakłady nie są czystą stratą tylko zaowocują za jakiś czas kolejnymi produkcjami. Więc nie należy całych kosztów zadłużenia przerzucać tylko na Snipera.

thecount
2
Wysłane: 11 marca 2013 22:03:47 przy kursie: 2,86 zł
Zajrzałem na VGCharts oraz Amazon i oto co znalazłem.

W rankingach Amazona:

Amazon
PS3 - #32 - 43 days in the top 100
X-Box - #37 - 25 days in the top 100
PC - poza pierwszą 100

W kategorii wszystkich platform
Wersja PS3 - #97
Wersja X-Box - #94

Natomiast na VGCharts liczba preorderow do soboty tydzień temu:

PS3 - 02nd March 2013 - 39,185
X-Box - 02nd March 2013 - 41,307
PC - 02nd March 2013 - 8,241
Razem - - 88,733

Trzeba poczekać na aktualizację z tygodnia bezpośrednio poprzedzającego premierę, ale subiektywnie myślę że źle nie jest.

Pytanie jeszcze co z wersjami na Wii U oraz PS Vita? W trailerze nie ma na końcu pokazanych znaków towarowych, nie przypominam sobie też zapowiedzi dat premier na wspomniane platformy.

Z bardziej szczegółowych informacji to wedle Steam gra zostanie wydana w wersjach językowych
angielskiej, francuskiej, niemieckiej, włoskiej, i hiszpańskiej, ale to już pewnie wszyscy wiedzą. :)

Fantomas
0
Wpisów: 379
Wysłane: 11 marca 2013 23:27:59 przy kursie: 2,86 zł
Robienie jakieś analogii do wzrostów z 2010 jest bez sensu - wtedy kurs startował z 3zł, teraz jest prawie 10x drożej.

Odnośnie sprzedaży: najważniejsze to ile egzemplarzy się sprzeda w ciągu pierwszych kilku tygodni od premiery - to ma decydujący wpływ na wynik finansowy, a nie ilość sprzedanych gier w ciągu 3 lat.

Biorąc pod uwagę, że równocześnie wychodzą wszystkie wersje gry, a w statystykach sklepów jest bardzo przyzwoicie [na Steamie nawet dobrze] to myślę, że w ciągu 10 tygodni sprzedaż powinna osiągnąć 1mln egzemplarzy, co powinno dać przychody w okolicach [tu już bardziej strzelam] 60mln zł czyli bardzo solidny wynik. Sporo tu zależy od wyników sprzedaży na Steam, bo tu producent dostaje największy % z ceny.

Vgchartz nie należy się szczególnie sugerować - oni zasadniczo mają dobre dane z rynku amerykańskiego, z resztą świata już gorzej [szczególnie jeśli chodzi o wersje PC]. Przykładowo wyniki sprzedaży S:GW są zaniżone o 1/3 w porównaniu z tym co twierdzi spółka.

P.S. Wydawanie FPSa na WiiU jest kompletnie bez sensu.

thecount
2
Wysłane: 11 marca 2013 23:44:36 przy kursie: 2,86 zł
A gdzie na Steamie są dostępne jakieś statystyki sprzedaży/przedsprzedaży?

thecount
2
Wysłane: 12 marca 2013 02:52:34 przy kursie: 2,86 zł
Zapewne nie wszyscy szukali, ale pojawiło się już na sieci trochę filmików z SG2. Zatem dla tych co chcą zobaczyć jak gra się prezentuje w wersji na PS3 zapraszam na
YouTube.

baks
152
Wysłane: 12 marca 2013 10:30:58 przy kursie: 2,80 zł
Fantomas napisał(a):
Robienie jakieś analogii do wzrostów z 2010 jest bez sensu - wtedy kurs startował z 3zł, teraz jest prawie 10x drożej.

Odnośnie sprzedaży: najważniejsze to ile egzemplarzy się sprzeda w ciągu pierwszych kilku tygodni od premiery - to ma decydujący wpływ na wynik finansowy, a nie ilość sprzedanych gier w ciągu 3 lat.

Biorąc pod uwagę, że równocześnie wychodzą wszystkie wersje gry, a w statystykach sklepów jest bardzo przyzwoicie [na Steamie nawet dobrze] to myślę, że w ciągu 10 tygodni sprzedaż powinna osiągnąć 1mln egzemplarzy, co powinno dać przychody w okolicach [tu już bardziej strzelam] 60mln zł czyli bardzo solidny wynik. Sporo tu zależy od wyników sprzedaży na Steam, bo tu producent dostaje największy % z ceny.

Vgchartz nie należy się szczególnie sugerować - oni zasadniczo mają dobre dane z rynku amerykańskiego, z resztą świata już gorzej [szczególnie jeśli chodzi o wersje PC]. Przykładowo wyniki sprzedaży S:GW są zaniżone o 1/3 w porównaniu z tym co twierdzi spółka.

P.S. Wydawanie FPSa na WiiU jest kompletnie bez sensu.

To jak Ty analizujesz spółki ? Każdy bierze pod uwagę wyniki spółki i wycenę sprzed jakiegoś czasu i przebieg kursu w funkcji czasu - a przynajmniej powinno się.. Nie twierdzę, że to zapewni sukces ale nie da się zupełnie bez znajomości tych danych odnieś jakiś sukces - cho przypadkiem można.
Nikt nie twierdzi, że zachowanie kursu będzie takie same bo i spółka i rynek jest w nieco innym stanie. Sugeruję jednak proporcje wyceny spółki. Potwierdzenie prawdopodobieństwa sprzedaży 3 mln sprzedaży powinno podnieś kurs nieco wyżej niż obecnie prawdopodobnie do poziomu ostatniego szczytu. Szansa na wyraźne przekroczenie tego wolumenu powinno do jakiś nowy szczyt - szacowanie jest trudne. Sądzę, że każdy szacowany przyrost sprzedaży powyżej 3mln o kolejne 10% może wzrost kursu o 5% lub więcej. To moje analizy z tym, że im większy wzrost sprzedaży tym wzrost kursu będzie wzrastał niemal logarytmicznie (ale nie do końca).
Jaki poziom sprzedaży w kolejnych tygodniach będzie sukcesem lub rozczarowaniem, każdy będzie miał inne zdanie. Ja uważam, że sprzedaż powinna oscylować 2,5-3,5 razy poziom sprzedaży Snipera na XBoxa po premierze. Sprzedaż 1mln w 10 tygodni to może zbyt optymistyczna prognoza ale nie mam nic przeciwko a nawet jestem za.

rybeusz
23
Wpisów: 243
Wysłane: 12 marca 2013 17:05:12 przy kursie: 2,80 zł
Ceny gry podane przez anty_teresę wydają się poprawne, dzisiaj potwierdził je prezes spółki w rozmowie z PAP. Nie znam się na zachodnich cenach softu, ale nie wydają się przesadnie wysokie biorąc pod uwagę, że gra dopiero wchodzi na rynek.

Cytat:

"Poza nakładem premierowym Sniper Ghost Warior II mamy w magazynach dodatkową liczbę gier na zatowarowanie sklepów w przypadku gdy zgłoszą zapotrzebowanie. Średnia cena podstawowej wersji gry to 40 euro, a w przypadku rynku amerykańskiego 40 USD. Spodziewany zysk na jednej sztuce to ponad 50 zł" - powiedział dziennikarzom po konferencji Tymiński.

Podtrzymał, że jeszcze w 2013 roku pojawi się na rynku kolejna premiera, gra Alien Fear.

"To wszystko sprawia, że ten rok powinien być rekordowy pod względem wyników" - powiedział Tymiński.

Tymiński podtrzymał, że celem spółki jest sprzedaż większej liczby drugiej części gry Sniper Ghost Warior niż pierwszej, która sprzedała się w ponad 3 mln sztuk. (PAP)

źródło

Średni zysk 50zł ? Fiu fiu Think Prezes nie podał jednak w jakim terminie kalkulują tą sprzedaż. Nie ma też nic o żadnym DLC w tym roku, ani innych projektach poza AF.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CIGAMES

65 66 67 68 69

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,513 sek.

ibjghkbq
plaxjgpk
psnmvfqk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kroixpfn
mgjcyycm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat