bartekbb napisał(a):
zobacz kto przyznaje ten certyfikat(a co za tym idzie jaka jest jego wiarygodność), a potem przestań pisać pierdoły...
być może wcześniej nie było najlepiej... ale widocznie, dzięki restrukturyzacji im się należało...
Człowieku, nie irytuj się! Przecież zarobisz na tej spółce kupę kasy, nie? To chyba nie jest powód, żeby mnie obrażać?
Ja piszę pierdoły? No to przypomnę Twoje wypociny:
1. skrócili sobie szyld o "Polski" - to może być znak, że nowy inwestor;
2. to firma rodzinna i rodzina nie pozwoli jej upaść;
3. dostali certyfikat do eksportu na "cały świat";
4. dostali certyfikat "przejrzysta firma";
5. narobili się przy restrukturyzacji, to im się należy.
Ad. 1. No comments. Zatkało mnie.
Ad. 2. To firma giełdowa, nie rodzinna. Rodzina też chyba jeszcze do końca tego nie przyswoiła.
Ad. 3. SławekW napisał, że raczej nie ma takiego certyfikatu. Obiecałeś skonkretyzować ten wątek. Jakoś konkretów nie widać.
Ad. 4. No kto przyznaje ten certyfikat?
To jest raport innej wywiadowni gospodarczej:
www.eulerhermes.pl/pl/090406_e...Tam jest napisane, że branża mięsna cierpi na squeeze marży z góry i z dołu. By the way - w tym kontekście pomysł Dudy, żeby się integrować pionowo był super, tyle, że trochę spóźniony. Ale, jak mu się uda, to respect.
A propos przejrzystości - Prezes stwierdził ostatnio, że ujawnienie informacji o opcjach "może zaszkodzić prowadzonemu postępowaniu naprawczemu". Źródło:
www.parkiet.com/artykul/7,8220... Ciekawa koncepcja.
Ad. 5. Może się i narobili, ale skąd mam o tym wiedzieć, jak nie komunikują się z rynkiem? Za to publikują takie kurioza, jak ostatnio, więc na razie nic im się nie należy.
I nie powtarzaj mantry, że spółka jest operacyjnie dobra. Co rozumiesz przez "operacyjnie"? Gross profit, zysk operacyjny, cash flow? Co rozumiesz przez dobra? Może cash operacyjny? Za lata 2007 i 2008 razem minus 7'553kpln. Jak masz jakieś zdanie na ten temat, to je kulturalnie opisz, ok? Chętnie poczytam.
Tylko daruj sobie te pseudoinsiderskie rewelacje. O czym jutro napiszesz? Że dostali dyplom za solidne fundamenty? Nie zapomnij tylko dodać, że to było zaświadczenie z nadzoru budowalnego.