PARTNER SERWISU
kckenmms
28 29 30 31 32
Zahary
0
Wpisów: 268
Wysłane: 7 lipca 2009 00:51:26 przy kursie: 261,12 zł
nocnygracz napisał(a):
Zahary napisał(a):

Naprawdę nie jesteś w stanie zrozumieć ich biznesu???
To rzeczywiście bym sobie odpuścił.. :)

Pozdrawiam

Myślę, że to taka przenośnia była. przecież biznes był w cudzysłowie. Nie ma się co unosić.

Eh wkurzyłem się - bo właśnie wrócilem z urlopu i widzę, że już wszyscy sprzedali IDM'a i tylko ja zostałem z "gorącym kartoflem". Ledwo temat Supłacza się skończył, a już kolejna nagonka na spadki na forach..

Dajcie wyjść koledzy - mam tego trochę!!!

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 7 lipca 2009 01:15:16 przy kursie: 261,12 zł
Cytat:
Eh wkurzyłem się - bo właśnie wrócilem z urlopu i widzę, że już wszyscy sprzedali IDM'a i tylko ja zostałem z "gorącym kartoflem". Ledwo temat Supłacza się skończył, a już kolejna nagonka na spadki na forach..

Spokojnie, mamy jeszcze ja i tadekmazur. Możesz mieć absolutną pewność, że poniżej 1 zł. nie spadnie, bo tadekmazur zapowiedział, że wtedy sprzeda, a na tym nikomu nie zależy.
Mam wrażenie, że nasz IDM trochę się Tadka boi. Gdy ostatnio huknął z tą złotówką, kurs IDMu - jakby lekko wystraszony - od razu zaczął piąć się w górę.

Może po prostu poproś Tadka, żeby zapowiedział, że jak spadnie do np. 1,34 to sprzeda? A później np. 1,5 i tak dalej?
Edytowany: 7 lipca 2009 01:20

Zahary
0
Wysłane: 7 lipca 2009 01:33:33 przy kursie: 261,12 zł
nocnygracz napisał(a):
Cytat:

Spokojnie, mamy jeszcze ja i tadekmazur. Możesz mieć absolutną pewność, że poniżej 1 zł. nie spadnie, bo tadekmazur zapowiedział, że wtedy sprzeda, a na tym nikomu nie zależy.
Mam wrażenie, że nasz IDM trochę się Tadka boi. Gdy ostatnio huknął z tą złotówką, kurs IDMu - jakby lekko wystraszony - od razu zaczął piąć się w górę.

Może po prostu poproś Tadka, żeby zapowiedział, że jak spadnie do np. 1,34 to sprzeda? A później np. 1,5 i tak dalej?

:)

Spoko, ja planuję potrzymać.
Teraz zamierzam przejrzeć te rewelacje z ngi24.pl i wyrobić sobie zdanie o ich wpływie na notowania IDM. Choć wydaje mi się, ze to "odgrzewany kotlet", a nawet gdyby sprawa została na nowo "rozdmuchana" to i tak uderzy co najwyżej w Kluzę..

Pozdrawiam

nocnygracz
0
Wysłane: 7 lipca 2009 01:39:31 przy kursie: 261,12 zł
Myślę, że jutro (właściwie to już dzisiaj) na zakończenie dnia będziemy up.
Sorry wszystkich za ten "bankierowy" ton wypowiedźi.

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 7 lipca 2009 12:48:05 przy kursie: 264,96 zł
nieważne jak się mówi,
ważne żeby się mówiło Dancing

darmowa reklama dla IDM-u. Przekręty? Tym lepiej,
widać że zarząd nie boi się nikogo.
mają swojego człowieka w KNF? - super info.
thumbright

HENRY
0
Wpisów: 253
Wysłane: 7 lipca 2009 13:51:12 przy kursie: 264,96 zł
Vox napisał(a):
nieważne jak się mówi,
ważne żeby się mówiło Dancing

darmowa reklama dla IDM-u. Przekręty? Tym lepiej,
widać że zarząd nie boi się nikogo.
mają swojego człowieka w KNF? - super info.
thumbright
Oby tylko nie było tak ,ze na chwile, az ostygna te odgrzane kotlety z kluzą (przepraszam ,ale nie mam w zwyczaju ,ani tez zadnego powodu ,azeby nazwisko tego pana i jemu podobnych pisac duzymi literami)-a pózniej dalej beda robic z kursem co chca.I jeszcze jeden zadziwiajacy,aczkolwiek wcale mnie nie zaskakujacy fakt-od kiedy został znów został opublikowany art.p.Ziemke, kurs nagle zaczał rosnac ,przy mizernych obrotach...i słabym szerokim rynku!Uogólniajac,zupełnie nie zgadzam sie z tymi ,którzy obawiaja sie zjazdu kursu w przypadku gdyby tym "szubrawcom"ktos próbował sie dobrac do ...y,wrecz przeciwnie,chociaz oczywiscie bez wzgledu na to ile w tym wszystkim jest prawdy ,niestety nie wierze ,aby komus udało się rozwalic z góry nakreslony i rozpisany plan tych szulerówpuke_l wave
Edytowany: 7 lipca 2009 14:23

framed
0
Wpisów: 131
Wysłane: 8 lipca 2009 22:06:53 przy kursie: 268,80 zł
CERAMIKA NOWA GALA SA informacja o transakcjach zawartych przez IDM SA
(2009-07-08 18:45:00)

CERAMIKA NOWA GALA SA informacja o transakcjach zawartych przez IDM SA

Raport bieżący 157/2009

Zarząd Ceramika Nowa Gala S.A. informuje, o otrzymaniu zawiadomienia w trybie art. 160 ustawy z dnia
29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi od Pana Grzegorza Leszczyńskiego Prezesa Domu
Maklerskiego IDMSA będącego równocześnie Członkiem Rady Nadzorczej Emitenta o transakcjach zawartych
przez Dom Maklerski w ramach pełnienia funkcji animatora dla spółki w dniach 29 czerwca - 02 lipca
2009 roku.

Data transakcji Rodzaj transakcji Wolumen Średnia cena (zł) Wartość zlecenia (zł)

30.06.2009 r. Kupno 14 2,69 37,66
01.07.2009 r. Kupno 1 500 010 2,63 3 945 026,30
02.07.2009 r. Kupno 31 2,67 82,77
29.06.2009 r. Sprzedaż 23 2,55 58,65
02.07.2009 r. Sprzedaż 1 500 000 2,65 3 975 000,00

kom espi mra

Źródło: PAP

Niby dotyczy ceramiki NG, ale moim zdaniem, bardziej fachowców z IDM. Takie delikatne zwiększenie obrotów na Ceramice NG a może się maluczcy skuszą i zbiorą papier.

del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 9 lipca 2009 01:06:51 przy kursie: 268,80 zł
nocnygracz napisał(a):
Część ich biznesu to robienie tego samego co Ty: kupowanie spółek tanio i sprzedawanie ich drogo.

Bardzo proste i logiczne, tylko porównaj sobie swoją pozycję informacyjną i ich. Zawsze jak zaczyna się dziać za dużo pod przykrywką dezinformacji to nie warto. Nie wszystkie pieniądze warte są podniesienia, czasem po prostu w długiej perspektywie nie warto.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl

nocnygracz
0
Wysłane: 9 lipca 2009 01:21:11 przy kursie: 268,80 zł
lukch napisał(a):

Bardzo proste i logiczne, tylko porównaj sobie swoją pozycję informacyjną i ich. Zawsze jak zaczyna się dziać za dużo pod przykrywką dezinformacji to nie warto. Nie wszystkie pieniądze warte są podniesienia, czasem po prostu w długiej perspektywie nie warto.

Jeśli mają - co sugerujesz - lepszą pozycję informacyjną ode mnie (pewnie tak jest), to w długiej perspektywie (gdy wyeliminujemy wpływ szczęścia) powinni osiągać lepsze ode mnie rezultaty. A więc zabawa na ich spółkach niekoniecznie będzie dla mnie dobrym pomysłem, ale już kupowanie ich samych raczej powinno mi się opłacić.

del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 9 lipca 2009 01:48:14 przy kursie: 268,80 zł
nocnygracz napisał(a):
Jeśli mają - co sugerujesz - lepszą pozycję informacyjną ode mnie (pewnie tak jest), to w długiej perspektywie (gdy wyeliminujemy wpływ szczęścia) powinni osiągać lepsze ode mnie rezultaty. A więc zabawa na ich spółkach niekoniecznie będzie dla mnie dobrym pomysłem, ale już kupowanie ich samych raczej powinno mi się opłacić.

Zmierzałem w innym kierunku. Skoro ich fachem jest mówiąc wprost zdobywanie informacji i ich wykorzystywanie na rynku finansowym (do tego sprowadza się całość, wyceny, analizy matematyczne czy też informacje z pierwszej ręki). To czemu nie mieliby wykorzystywać ich również na samym IDM? Kręcąca się w kółko spółka z wiadomymi momentami zwrotnymi jest lepsza nawet od ciągłego trendu wzrostowego. W razie jakichkolwiek afer związanych z właścicielami to oni wg. mnie mają nieskończoną przewagę w manipulacji kursem.

Chodzi o to aby nie próbować się z cwaniakami większymi od nas samych ;-) w tej samej dyscyplinie. Jak widzisz mistrza pokera z Vegas to proponujesz mu partyjkę na pieniądze? czy też dziękujesz, kiedy on proponuje?
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl

nocnygracz
0
Wysłane: 9 lipca 2009 09:28:10 przy kursie: 270,72 zł
Chociaż nie grywam w pokera, to z mistrzem pokera z Vegas bym zagrał :)
(oczywiście masz tu rację, nie chciałbym aby stawki były znacząco wyższe od groszy).

A hipotetyczni szulerzy z IDM musieliby nas informować o swoich poczynaniach na własnej spółce i to chyba minimalizuje przewagę, którą bez wątpienia - jak wszyscy insiderzy - mają.
Raczej po komunikatach wzmożonego z ich strony handlu własnymi papierami nie da się zauważyć. Poza skupem oczywiście, który jednak jest tylko ciągłym dokupywaniem papieru a nie regularnym nim handlem w obie strony aby zmaksymalizować zysk.
Nie jest to też papier, który łatwo dawałby się insiderom sterować. Po asymilacji spodziewaliśmy się, że papier może sporo uciec do góry, ten miał jednak własne zdanie. Czy sądzisz, że insiderzy wiedzieli, że papier po asymilacji PDA spadnie?
Z komunikatów wiemy, że właśnie przed tym zdarzeniem trochę akcji dokupili.

tomo
0
Wpisów: 69
Wysłane: 10 lipca 2009 18:49:12 przy kursie: 270,72 zł
Po asymilacji miało rosnąć,a jednak spadało a teraz liczymy na spadki jest inaczej. W tym tygodniu przewalono prawie 10 mln akcji dzisiaj skupiono ponad 2 mln po 1,40 pod co to zbieranie.
1.Bank.
2.Wyniki.
3.Ktoś wywalał a teraz skupuje.

Zahary
0
Wysłane: 10 lipca 2009 19:46:52 przy kursie: 270,72 zł
tomo napisał(a):
Po asymilacji miało rosnąć,a jednak spadało a teraz liczymy na spadki jest inaczej. W tym tygodniu przewalono prawie 10 mln akcji dzisiaj skupiono ponad 2 mln po 1,40 pod co to zbieranie.
1.Bank.
2.Wyniki.
3.Ktoś wywalał a teraz skupuje.

No dzisiaj ktoś zbierał, niezłymi pakietami i wcale się z tym nie krył.. :)

Veltrodux
0
Wpisów: 7
Wysłane: 14 lipca 2009 14:59:16 przy kursie: 272,64 zł
Pomimo wszystkich teorii spiskowych uwazam ze IDM da w koncu zarobic, trzeba tylko cierpliwie czekac, niedlugo raporty kwartalne moze to troszke chociaz rzuci obraz na przyszla sytuacje. Co do handlu papierem przez zarzad oni w zasadzie tylko skupuja. Skup bedzie trwal do 8 stycznia 2010, docelowo chca skupic z rynku 10% akcji. Na jednej sesji moga kupic tylko 35 000 akcji dlatego to jest tak rozciagniete w czasie.
Pozdrawiam

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 16 lipca 2009 21:46:51 przy kursie: 276,48 zł
Po tym co ostatnimi czasy ujawniono wiemy że IDM to spółka mafijna i utrzymująca się z inwestowania w urzędników przeróżnych organizacji. Daje jej to prawdziwa przewagę, tylko nie wiem jak wykazuja to w raportach blackeye

Jako że giełda to miejsce dla przeróznych kombinatorów to nie zabraknie takich co sa chętni sfinansowac kapitał organizacji liczac że sami zarobia na ich przekretach. Poza tym mafia ma sporo kasy i może w każdej chwili wyrysowac wszelakie wizje na wykresach AT, albo samemu tu zagrac i wywindowac kurs (w końcu skup jest realizowany aby rozdac akcje "odpowiednim osobom" które je po cichu sprzedadzą aby wycyckac akcjonariuszy, ale zanim sprzedadza to pewnie zabujaja kursem aby przyciągnac narybek w sidła. Zyski mocno prawdopodobne jesli sie tylko akcjonariusz nie zagapi.

Pozostaje kwestia moralna, czy wypada inwestować w grupy przestępcze?
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

framed
0
Wpisów: 131
Wysłane: 16 lipca 2009 22:58:51 przy kursie: 276,48 zł
majama napisał(a):
Po tym co ostatnimi czasy ujawniono wiemy że IDM to spółka mafijna i utrzymująca się z inwestowania w urzędników przeróżnych organizacji. Daje jej to prawdziwa przewagę, tylko nie wiem jak wykazuja to w raportach blackeye

Jako że giełda to miejsce dla przeróznych kombinatorów to nie zabraknie takich co sa chętni sfinansowac kapitał organizacji liczac że sami zarobia na ich przekretach. Poza tym mafia ma sporo kasy i może w każdej chwili wyrysowac wszelakie wizje na wykresach AT, albo samemu tu zagrac i wywindowac kurs (w końcu skup jest realizowany aby rozdac akcje "odpowiednim osobom" które je po cichu sprzedadzą aby wycyckac akcjonariuszy, ale zanim sprzedadza to pewnie zabujaja kursem aby przyciągnac narybek w sidła. Zyski mocno prawdopodobne jesli sie tylko akcjonariusz nie zagapi.

Pozostaje kwestia moralna, czy wypada inwestować w grupy przestępcze?

Pięknie powiedziane.Takie jest to IDM. Może niech bujają kursem za swoje. Zbojkotujmy, nie pomagajmy.Wywalmy papier jak urosnie i niech SAMI SOBIE sprzedają.Niech bujają ,aż im na prowizje braknie.Wiele razy sam się z nimi bujałem ale wysiadam definitywnie.

HENRY
0
Wpisów: 253
Wysłane: 17 lipca 2009 00:11:21 przy kursie: 276,48 zł
Mówiłem i ostrzegałem kilka miesiecy temu-i ......wiekszosc mnie chciała pozrec na tym forum wmawiajac mi jaki to ten ich "SKUP"ma zbawienny wpływ na kurs,ze niema zadnych dowodów manipulacjii kursem ,wiec mówiłem ze dowody w tym "panstwie prawa",a szczególnie na giełdzie to ja mam w d.... ,robia co chca złodzieje idm,nazwisk nie wymieniam ,wiec mi nikt niczego nie zarzuci .Niestety wiekszosc naszych spółek na tej giełdzinie to "wydmuchy",ale wczesniej czy pózniej IDM tez da zarobic conajmniej kilkaset procent,poprostu kupic i zapomniec ,tutaj AT nie istnieje-robia szubrawce z kursikiem co chca.puke_l
Edytowany: 17 lipca 2009 00:23

tadekmazur
9
Wpisów: 1 151
Wysłane: 17 lipca 2009 09:56:01 przy kursie: 274,56 zł
Mam wątpliwości i jestem zniesmaczony, ale zostawiam. Cóż dobrego zrobiłbym sprzedając? Nic.
Nie odpowiadam za ich machloje. Wątpię też abym na nich korzystał. Raczej tracę (w sensie mniej zyskuję).
Kupiłem średnio za 1zł (sporo nawet po 0.75 ale dokupiłem potem trochę). Pewnie w okolicach 3zł się pozbędę (lub za 1zł jeśli zamierza jeszcze tam poleciec).
Ale wkur..... na złodziei to jestem.
Edytowany: 17 lipca 2009 10:10

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 17 lipca 2009 10:37:04 przy kursie: 274,56 zł
eee tam ,
pamiętajcie że mafia dobrze zarabia.

odpowiednie znajomości w biznesie
pozwalają odnieść sukces thumbright

skoro Kluza jest ich człowiekiem, jest to pozytywne info. Negatywne jest to
że sprawa się wydała, bo będą mu teraz patrzyć na ręce. blah5

nocnygracz
0
Wysłane: 17 lipca 2009 13:48:03 przy kursie: 274,56 zł
Scenariusz "cwaniaczków" z IDMu wydaje się na tyle oczywisty, że aż człowiek zaczyna szukać w tym wszystkim drugiego dna. Ale najprostsze rozwiązania bywają najlepsze.

Myślę, że jak się obkupią uruchomią całą swoją machinę aby kurs urósł pod niebiosa. Mają nad nami tę gigantyczną przewagę, że oni wiedzą kiedy to nastąpi (lub kiedy mniej więcej może to nastąpić), a my nie. Kto wie, może już po wynikach za drugi kwartał? Choć dość prawdopodobne jest, że dopiero po styczniu 2010 - do wtedy ma trwać ten ich skup.

Jest jeszcze ten mityczny skup od 2 do 5 zł. (nie wiem kto pamięta, że uchwalone są dwa niezależne od siebie skupy akcji), na który pieniądze mają odłożone, ale z którym z kolei mają czas tylko do końca grudnia 2008. Stąd jest szansa, że "odpał" nastąpi już po wynikach za drugi kwartał, do końca roku dużo czasu nie zostanie, a pieniądze leżą i można je będzie wykorzystać. Ale tak naprawdę możemy tylko gdybać.

Wydaje mi się, że o ile nie możemy mieć pojęcia kiedy, z dużym prawdopodobieństwem możemy założyć, że prędzej czy później siły zarządu zostaną ukierunkowane na zwyżkę kursu. Mają po temu sporo amunicji - nie tylko pieniądze, wykorzystać mogą też parę info (np.te o banku, jeśliby rozkręcili jakiś bank, byłby on "na dzień dobry" najtańszy na GPW, a jego potencjał wzrostu byłby niemały). No i księgowość - IDM "inwestuje" na GPW i nie wiadomo kiedy to zechce uwzględnić w swoim rachunku zysków i strat. Ale jak już zechce, może (właściwie z dnia na dzień) okazać się niezwykle zyskowną spółką.

Wzrosty i spadki na IDMie są jak dla mnie niemal nieprzewidywalne. Nie wiem kto się w to bawi, ale ja już ich nawet ze szczególną uwagą nie śledzę. Przyjdzie "mój" czas, a ja mam czas. Jak widać w zarządzie IDMu siedzą naprawdę nieźli kombinatorzy, jak zacznie im zależeć, powinni wiedzieć jak wykorzystać swój potencjał.

Nie chcę i nie za bardzo umiem bawić się tu w łapanie dołków i górek. Ale coś wiem - w takich sytuacjach cierpliwość mnie dotąd nie zawiodła Angel Ktoś jeszcze chce ze mną zaczekać?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

28 29 30 31 32

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,218 sek.

bbortrzr
xyufunxg
hexzeaoi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kmvoyllk
edjcbtlj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat