PARTNER SERWISU
neqwymzb
90 91 92 93 94
cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 21 października 2013 13:07:46 przy kursie: 1,65 zł
może i jest bez znaczenia dla notowań (bieżących) ale MK posiadał 175 tys akcji i atmosfera w jakiej się rozstawał z i3D mogła mieć wpływ na wykres...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 21 października 2013 13:44:19 przy kursie: 1,65 zł
www.newconnect.pl/?page=1045&a...

wzrost przychodów i zysk netto ponad 0,4 mln zł

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 21 października 2013 13:44:29 przy kursie: 1,65 zł
Jest raport kwartalny:
gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/com...
Edytowany: 21 października 2013 13:52

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 21 października 2013 14:04:26 przy kursie: 1,65 zł
Kilka ważnych info:

-Zmiany w profilu dzialalnsoci i3D Network
-Rozliczenie Wieliczki w Q4

cad_man
0
Wysłane: 21 października 2013 14:09:17 przy kursie: 1,65 zł
biorąc pod uwagę, iż w tym kwartale nie rozliczyli wieliczki, i innych większych zleceń (np lustro) a inne tylko częściowo (Becker) to wynik jest wyśmienity i jest dla mnie sporym zaskoczeniem in plus...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

pop
pop
0
Wysłane: 21 października 2013 14:09:58 przy kursie: 1,65 zł
No właśnie widze, że ten wynik jest bez Wieliczki, więc o ile pierwsze wrażenie było "całkiem, całkiem, ale jednak ciut więcej oczekiwałem", to jeśli mieć na względzie, że w tym raporcie niemal w ogóle nie ma Wieliczki, gdyż ta będzie w "większości w IV", to trochę zmienia to postać rzeczy i w takim razie raport oceniam dosyć pozytywnie...Think

NCinwestor
0
Wpisów: 80
Wysłane: 21 października 2013 14:12:44 przy kursie: 1,65 zł
Na szczególną uwagę zasługuje wynik finansowy od początku roku +208 tys. zł, podczas gry rok temu mieli ponad 1,3 mln zł straty.

Jeśli w 4 kw. rozliczą te zlecenia, o których mówią to zysk netto może być w tym roku naprawdę solidny.

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 21 października 2013 14:21:32 przy kursie: 1,65 zł
Raport takze oceniam pozytywnie, nie zawiera on rozliczenia Wieliczki oraz czesci kontraktu dla Becker-Warkop, oraz ruszyla sprzedaz licencji na Quazara- sprzedali za 210 tysiecy PLN.

Interesowalo mnie tez zatrudnienie- 45 etatow, pisza, ze wspolpracuja tez z wieloma freelancerami- to akurat dobrze, widac, ze fundusz plac im dosc znacznie spadl.

Perspektywy na koniec roku sa wiec dobre, szacuje zysk netto na ok 1 MLN.

Pytanie co maja zamiar robic w przyszlosci-musza sie skoncentrowac na pozyskiwaniu zlecen na 2014r.

cad_man
0
Wysłane: 21 października 2013 14:24:31 przy kursie: 1,65 zł
zakładając, że z wieliczki w 4Q rozliczą 4mln i dodać do tego lustro dla Esotiq to wychodzi co najmniej 5 mln zł. Za 3 kwartały wyrobli 7,3 mln więc w całym 2013 mogą mieć przychodów powyżej 12 mln co powinno przełożyć sie na zysk w wysokości (wg moich szacunków) około 1,6-1,7 mln zł...
Biorąc pod uwagę, iż przyszły rok w reklamie ma być zdecydowanie lepszy niż obecny to cieszy lekka zmiana profilu i3DNetwork - popyt na taki sprzęt powinien być znacznie większy (jeśli chodzi o sprzedaż jak i wynajem)

EDIT:
dodatkowo przy wybiciu powyżej 1,56-1,57 wykres przebił linię trendu spadkowego towarzyszącego akcjom od debiutu na NC, dodatkowo na podwyższonym wolumenie (większym niż normalnie) - możliwe, że mamy do czynienia z odwróceniem długoterminowego trendu spadkowego na wzrostowy...
Edytowany: 21 października 2013 14:41

Passenger
0
Wpisów: 112
Wysłane: 21 października 2013 14:51:50 przy kursie: 1,65 zł
cad_man

Tak jak piszesz, poczekajmy na zamknięcie, ale wygląda na to, że to jest ten długo oczekiwany przez akcjonariuszy zwrot Whistle

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 21 października 2013 16:12:42 przy kursie: 1,65 zł
www.parkiet.com/artykul/7,1343...

to jest przykład na to czy warto publikować raporty wcześniej niż reszta rynku...zwłaszcza jeżeli dotyczy to takiego malucha...jak i3d

gdyby opublikowali raport w terminie kiedy wszyscy będą publikować to pewnie by znikł... a tak już jest artykuł o i3d i o raporcie

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

taipan
0
Wpisów: 189
Wysłane: 21 października 2013 16:27:44 przy kursie: 1,65 zł
cad_man napisał(a):
(...)dodatkowo przy wybiciu powyżej 1,56-1,57 wykres przebił linię trendu spadkowego towarzyszącego akcjom od debiutu na NC, dodatkowo na podwyższonym wolumenie (większym niż normalnie) - możliwe, że mamy do czynienia z odwróceniem długoterminowego trendu spadkowego na wzrostowy...

Technicznie fakrycznie coraz lepiej to wygląda. Do pełni szczęścia brakuje jeszcze przebicia SMA200 (1,70) i utrzymania się kursu do końca tygodnia powyżej 1,63 (SMA30 na świeczkach tygodniowych).

pop
pop
0
Wysłane: 21 października 2013 23:07:51 przy kursie: 1,65 zł
Passenger napisał(a):
cad_man

Tak jak piszesz, poczekajmy na zamknięcie, ale wygląda na to, że to jest ten długo oczekiwany przez akcjonariuszy zwrot Whistle

To zależy o jakim zwrocie piszesz i co masz na myśli, jak ktoś wklei wykres razem z A/D i MACD-to napiszę bardziej szczegółowo.Tak na szybko to jest tak:
1.Faktycznie doszło do wyłamania trendu spadkowego,ale trendu spadkowego średnioterminowego, a nie długoterminowego jak tu sugerowano wczesniej, gdyż linia tego ostatniego przebiega dopiero na poziomie 1,94, choć trzeba przyznać iż ostatnie wzrosty są z taką siłą, że ten nowy średnioterminowy trend wzrostowy nie jest bez szans by kiedyś przerodzić się również w długoterminowy, ale na to póki co za wcześnie, bo musi być spełnionych kilka warunków, jak np.wyjście ponad SMA200.
Dzisiejsze wyłamanie jest na tak dużym wolumenie, że wyłamanie wygląda na wiarygodne, a nie na jakieś przypadkowe naruszenie, na szczęście jest ono poparte ważną informacją fundamentalną w postaci raportu spółki oraz zapowiedzią dobrego wyniku w kolejnym kwartale.
2.Nie zgodzę się, że to dzisiaj był jakiś zwrot, gdyż dla mnie zwrot był wczesniej-i tu pewnie większość zaskoczę tezą-wtedy gdy... podczas paniki kurs spadł na 1,20. A dlatego tak uważam, że długoterminowe trendy spadkowe kończą się fazą kapitulacji i powszechnego całkowitego zwątpienia, które udzieliło się na wątku niemal wszystkim nie wyłączając mojej osoby. Na coś takiego często mówi się strząśnięciem podaży. Wg mnie wtedy nastąpił zwrot, bo nastąpił kontratak popytu, a potem zakrycie czarnej świecy przez białą na b.dużym wolumenie.
3.Całą sytuację już od długiego czasu sygnalizował wskaźnik A/D (akumulacja/dystrybucja), najpierw w postaci pozytywnej dywergencji, a potem na wyjściu po raz pierwszy w historii na wykresie tygodniowym ponad linię sygnalną zero. Jeśli w przyszłości dojdzie do wyłamania również długoterminowej linii trendu spadkowego obecnie na poziomie 1,94, to myślę, że ów wskaźnik A/D zyska wielu nowych zwolenników, czego akcjonariuszom życzę...salute
Edytowany: 21 października 2013 23:09

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 22 października 2013 00:47:23 przy kursie: 1,65 zł
Wszystko zależy pop jakich się używa narzędzi... Tzn, czy wykres liniowy czy logarytmiczny, z uwzględnieniem dywidend czy nie. W skali logarytmicznej z korektą o odcięte dywidendy linia trendu spadkowego została złamana:

kliknij, aby powiększyć

To oczywiście nie oznacza, że powstał nowy trend, bo tutaj mamy z definicji mieć coraz wyższe dołki, a tego jak wszyscy wiemy brakuje. Wedle takiego V.Sprendeo nie mamy nawet końca trendu spadkowego, bo wymaga on złamania istotnego oporu, który dla spółki znajduje się tak naprawdę w okolicy 2,5(na upartego 2,0). Sam fakt braku trendu na tę chwilę nawet w interwale dziennym potwierdzają wskaźniki. ADX opada co mówi tylko i wyłącznie o korekcie w trendzie wyższego rzędu(przynajmniej na razie). Choć wzrosty są spore to na razie nic nie oznaczają, choć oczywiście lepiej jak są niż jak ich nie ma :)

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 22 października 2013 01:04:09 przy kursie: 1,65 zł
No i jeszcze się należy dwa słowa o AD. To jest wskaźnik który pokazuje spadek jeśli zamknięcie wypada poniżej połowy zakresu cenowego w danym dniu i odwrotnie. W dodatku ma pamięć, bo liczy się zawsze od pierwszej sesji. To suma od początku kwotowań relacji closu i zakresu cenowego z iloczynem wolumenu . Nie nadaje się za bardzo do spółek z niskim wolumenem, gdzie kurs jest wyciągany na fixie nawet jedną akcją. Pokazuje wtedy fałszywe wskazania. Oczywiście dobrym ruchem jest zwiększenie okresu obserwacyjnego, bo ciężej zaburzyć wskazanie, choć wystarczy fix piątkowy :)

Ingvar
0
Wpisów: 223
Wysłane: 22 października 2013 09:01:06 przy kursie: 1,61 zł
cad_man napisał(a):
zakładając, że z wieliczki w 4Q rozliczą 4mln i dodać do tego lustro dla Esotiq to wychodzi co najmniej 5 mln zł. Za 3 kwartały wyrobli 7,3 mln więc w całym 2013 mogą mieć przychodów powyżej 12 mln co powinno przełożyć sie na zysk w wysokości (wg moich szacunków) około 1,6-1,7 mln zł...
Biorąc pod uwagę, iż przyszły rok w reklamie ma być zdecydowanie lepszy niż obecny to cieszy lekka zmiana profilu i3DNetwork - popyt na taki sprzęt powinien być znacznie większy (jeśli chodzi o sprzedaż jak i wynajem)

EDIT:
dodatkowo przy wybiciu powyżej 1,56-1,57 wykres przebił linię trendu spadkowego towarzyszącego akcjom od debiutu na NC, dodatkowo na podwyższonym wolumenie (większym niż normalnie) - możliwe, że mamy do czynienia z odwróceniem długoterminowego trendu spadkowego na wzrostowy...

Przychody roczne na poziomie około 12 mln to żadne zaskoczenie, można je było już dawno temu oszacować. Z ogłoszonych projektów było około 11 mln, do tego powiedzmy 1 mln z tych mniejszych, których nie komunikowali, a robili i robią całkiem sporo. Teoretycznie można zakładać rentowność 10-15%, co powino dać zysk 1,2-1,8 mln zł. Ja szacuję (strzelam), że zrobią 1,3-1,5 mln zł.

Jestem ciekaw, co im wyjdzie z Network i co z tym dalej zrobią.

Kilka fajnych posunięć:
- kombinują z Network,
- zredukowali stałą załogę, czyli optymalizują koszty,
- do tego pracują nad oprawą Quazara i innymi produktami, bo docelowo tu ma być gotówka.

Czekamy na kolejne dobre informacje i raport za Q4. Wg mnie nadal jest duża rezerwa w zleceniach zagranicznych, których w tym roku (rekordowym) niewiele było. Jak się w tym temacie ruszy, to dopiero będzie ciekawie. A z czasem się ruszy.

Tak ogólnie to fajnie się czyta, jak po totalnym zwątpieniu w spólkę nagle pojawia się optymizm i wiara wave Jak napisał pop - wydaje się, że nastąpił przełom poprzedzony podyktowaną strachem, paniczną wyprzedażą. Teraz znów wszyscy widzą spółkę z potencjałem salute

cad_man
0
Wysłane: 22 października 2013 09:32:36 przy kursie: 1,61 zł
anty_teresa napisał(a):
To oczywiście nie oznacza, że powstał nowy trend, bo tutaj mamy z definicji mieć coraz wyższe dołki, a tego jak wszyscy wiemy brakuje

Wg mnie to o czym piszesz to będzie potwierdzenie nowego trendu, a ja pisałem o pokonaniu linii długoterminowego trendu spadkowego, dodatkowo popartego zwiększonym wolumenem - co w mojej ocenie sugeruje zmianę trendu spadkowego i jego odwrócenie. Warto tutaj spojrzeć na wykres dzienny i tam można zobaczyć niemal doskonałą formację Trzech Białych Żołnierzy, która została "wyrysowana" w dniach 14, 15 i 16 października wraz z jej potwierdzeniem w dniach kolejnych przez transakcje powyżej zamknięcia trzeciej świecy z dnia 16 paź. SW opisuje taką formację jako silną formację odwrócenia trendu spadkowego. Od początku notowań i3D takiej formacji nie było...

p.s.
Podobną formację mieliśmy na Mediacap w dniach 22-24 stycznia (okolice 0,50 - 0,74 za akcje). Potem nastąpiła cofka do maxa trzeciej świecy i ponowny marsz na północ (dziś mamy 1,70zł czyli ~130% wyżej)
Dla i3D max 3 świecy to 1,41zł a wczoraj mieliśmy (przed wynikami) zejście do poziomu 1,42zł więc na razie sytuacja jest bardzo podobna do tej z Mediacap...
Edytowany: 22 października 2013 09:38

Passenger
0
Wysłane: 22 października 2013 10:41:39 przy kursie: 1,61 zł
anty_teresa napisał(a):
Wszystko zależy pop jakich się używa narzędzi... Tzn, czy wykres liniowy czy logarytmiczny, z uwzględnieniem dywidend czy nie. W skali logarytmicznej z korektą o odcięte dywidendy linia trendu spadkowego została złamana:
....
Choć wzrosty są spore to na razie nic nie oznaczają, choć oczywiście lepiej jak są niż jak ich nie ma :)

Dokładnie.
Dla mnie (na podstawie moich narzędzi i analiz) nastąpiło przebicie długoterminowego trendu spadkowego, to jest zwrot na który czekałem. Wybicie poparte obrotami i sytuacją fundamentalną spółki.

Passenger
0
Wysłane: 22 października 2013 10:52:11 przy kursie: 1,61 zł
pop napisał(a):
Passenger napisał(a):
cad_man

To zależy o jakim zwrocie piszesz i co masz na myśli, jak ktoś wklei wykres razem z A/D i MACD-to napiszę bardziej szczegółowo.Tak na szybko to jest tak:
1.Faktycznie doszło do wyłamania trendu spadkowego,ale trendu spadkowego średnioterminowego, a nie długoterminowego jak tu sugerowano wczesniej, gdyż linia tego ostatniego przebiega dopiero na poziomie 1,94, choć trzeba przyznać iż ostatnie wzrosty są z taką siłą, że ten nowy średnioterminowy trend wzrostowy nie jest bez szans by kiedyś przerodzić się również w długoterminowy, ale na to póki co za wcześnie, bo musi być spełnionych kilka warunków, jak np.wyjście ponad SMA200.
Dzisiejsze wyłamanie jest na tak dużym wolumenie, że wyłamanie wygląda na wiarygodne, a nie na jakieś przypadkowe naruszenie, na szczęście jest ono poparte ważną informacją fundamentalną w postaci raportu spółki oraz zapowiedzią dobrego wyniku w kolejnym kwartale.
2.Nie zgodzę się, że to dzisiaj był jakiś zwrot, gdyż dla mnie zwrot był wczesniej-i tu pewnie większość zaskoczę tezą-wtedy gdy... podczas paniki kurs spadł na 1,20. A dlatego tak uważam, że długoterminowe trendy spadkowe kończą się fazą kapitulacji i powszechnego całkowitego zwątpienia, które udzieliło się na wątku niemal wszystkim nie wyłączając mojej osoby. Na coś takiego często mówi się strząśnięciem podaży. Wg mnie wtedy nastąpił zwrot, bo nastąpił kontratak popytu, a potem zakrycie czarnej świecy przez białą na b.dużym wolumenie.
3.Całą sytuację już od długiego czasu sygnalizował wskaźnik A/D (akumulacja/dystrybucja), najpierw w postaci pozytywnej dywergencji, a potem na wyjściu po raz pierwszy w historii na wykresie tygodniowym ponad linię sygnalną zero. Jeśli w przyszłości dojdzie do wyłamania również długoterminowej linii trendu spadkowego obecnie na poziomie 1,94, to myślę, że ów wskaźnik A/D zyska wielu nowych zwolenników, czego akcjonariuszom życzę...salute

ad.1. Tak jak napisałem w poprzednim poście cytując anty_teresę, to dla mnie (według mojej analizy) był zwrot, Ty masz inne narzędzia i dla Ciebie nie musiał ;)

ad.2. Trochę wnioskowanie post factum, po za tym ostatnia faza kapitulacji nie jest zwrotem, a właśnie końcową fazą trendu. Kontratak popytu nastąpił po komunikacie o zmianie terminu publikacji raportu co uruchomiło podaż, ale do momentu publikacji nie było wiadomo, czy to zmiana trendu, czy typowe zagranie pod raport (szybkie wejście - szybkie wyjście - zgarnięcie kilkunastu %).

ad.3. Chyba za bardzo skupiasz się na wskaźniku A/D, uważaj bo łatwo się sparzyć uznając "nieomylność" jakiegokolwiek wskaźnika w AT

Generalnie jesteśmy zgodni co do kierunku, moment zwrotny widzimy inaczej, co nie w sumie większego znaczenia :)

Ważne, że dyskusja jest rzeczowa, zamiast snucia przypuszczeń, kto od kogo odszedł i dlaczego d'oh!

pzdr
salute

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 22 października 2013 12:16:06 przy kursie: 1,61 zł
cad_man napisał(a):
anty_teresa napisał(a):
To oczywiście nie oznacza, że powstał nowy trend, bo tutaj mamy z definicji mieć coraz wyższe dołki, a tego jak wszyscy wiemy brakuje

Warto tutaj spojrzeć na wykres dzienny i tam można zobaczyć niemal doskonałą formację Trzech Białych Żołnierzy, która została "wyrysowana" w dniach 14, 15 i 16 października wraz z jej potwierdzeniem w dniach kolejnych przez transakcje powyżej zamknięcia trzeciej świecy z dnia 16 paź. SW opisuje taką formację jako silną formację odwrócenia trendu spadkowego. Od początku notowań i3D takiej formacji nie było...

To nie jest ta formacja, bo nawet w opisie SW masz:
Cytat:
W trendzie pojawiają się kolejno trzy długie białe świece. Każda kolejna otwiera się poniżej zamknięcia poprzedniej, ale ich zamknięcia są coraz wyżej i ustanawiają nowe maksima.

1. Świece nie są długie, tylko niskie.
2. W kolejnych masz otwarcie powyżej poprzedniej.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

90 91 92 93 94

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,509 sek.

dyfsrsed
dlwpvpmt
axalgnhz
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
iqnhtlmo
ztdehuhz
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat