PARTNER SERWISU
rhmlkege
259 260 261 262 263
anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 7 maja 2014 17:22:04 przy kursie: 4,09 zł
BRS_rzecznik napisał(a):
chodzi o to, że wahania kursu rubla nie są zagrożeniem dla rentowności działalności prowadzonej przez fabrykę w Rosji.

Proszę się bardziej wytłumaczyć.
Moim zdaniem zmiana kursu będzie miała jak najbardziej wpływ na rentowność. Walutą sprawozdawczą jest złotówka. Nawet jeśli wszystkie i przychody są w rublu, to nadal marża jest w rublu. Skoro spada kurs rubla to spada zysk Boryszewa. Podobnie należności handlowe są w rublu. Różnice kursowe od tych należności przy spadku kursu znów obciążą wynik. Rentowność czy to aktywów, czy to sprzedaży przy spadku kursu jakby tego nie rozpatrywać spada.

konris
0
Wpisów: 1 250
Wysłane: 12 maja 2014 09:24:47 przy kursie: 4,21 zł
[quote=BRS_rzecznik]Ad 1 Tak jak wcześniej wspominałem - strategia zostanie przedstawiona po jej zatwierdzeniu przez Radę Nadzorczą. Nie chciałbym tu obiecywać żadnych dat, które z różnych względów mogą nie zostać dotrzymane. To irytujące dla obu stron jest... Wierzę, że to kwestia tygodni.

Kwestia tygodni? Kilku? kilkunastu? kilkudziesięciu? a może kilkuset?
Panie rzeczniku, chyba wie Pan, że od Pana nie oczekuje się grzecznosciowych ogólników i Pańskiej osobistej deklaracji wiary w cokolwiek, ale konkretów dotyczących spółki.

Proszę wreszcie dowiedzieć się i konkretnie napisać: kiedy najpóźniej ukaże się ta nowa strategia?

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 12 maja 2014 13:11:27 przy kursie: 4,21 zł
@konris
Pieklisz się zupełnie niepotrzebnie, bo rzecznik ci tego nie powie. Głównie dlatego, że sam nie wie. Ba, nie wiedzą tego nawet ludzie odpowiedzialni za przygotowanie tej strategii, gdyż zapewne jeszcze nie przygotowali niczego sensownego.

A tym razem niestety sensownie być musi, bo kurs akcji utrzymuje się niebezpiecznie w okolicy minimów a światełka w tunelu nie widać. Nie da się więc napisać jakichś ogólnikowych komunałów, bo taka strategia sprawdza się albo w przypadku spółek w długotrwałym trendzie wzrostowym, albo bankrutów, które może uratować tylko jakiś cud. W takim przypadku dyrdymały przechodzą, bo akcjonariusze pierwszej grupy spółek i tak zazwyczaj patrzą na nie przez różowe okulary, z kolei nieszczęśni współwłaściciele bankrutów i tak na cud liczą, więc obiecywanie im złotych gór jawi się jako oznaka zdrowego instynktu samozachowawczego.

Boryszew nie należy do żadnej z tych dwóch grup, jest za to przyciężkim nolochem, a właściwie czymś w rodzaju gigantycznej i nieco sklerotycznej ośmiornicy, której wyrosło tyle dodatkowych macek, że sama się w nich powoli plącze. Trudno wypracować sensowną strategię dla takiego tworu, szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę fakt, że utrącenie jednego lub paru niezbyt udanych projektów jest automatycznie przyznaniem się do ich porażki, co z kolei może rzucić się cieniem na ludzi, którzy byli za nie odpowiedzialni.

A są to bardzo ciepłe stanowiska, więc zajmujący je osobnicy zrobią wszystko, żeby dalej je piastować a winę za klapę zwalić na kogoś innego. I tutaj wracamy do tematu strategii. Bo przecież nie przygotowuje jej osobiście Zarząd spółki, choćby dlatego, że wszelkie zarządy nie składają się zwykle z osobników przesadnie pracowitych. Zadanie to spoczywa więc na wątłych barkach "wyższego średniego szczebla", który z kolei będzie interesował się przede wszystkim sobą i pod tym kątem tworzył wszelkie propozycje.

Z których będzie trzeba potem coś wybrać. I nie może to być stek bzdur, bo jeśli będzie, to obecni i pitencjalni akcjonariusze przez najbliższe parę lat nie będą skłonni wesprzeć spółki nawet parą dziurawych skarpet, a przecież od czasu do czasu w kuluarach firmy przebąkuje się coś o jakiejś emisyjce na cel szczytny i strzelisty, więc nie można drobnicy irytować. A ta w dodatku ze strategią się zapozna i na wszelkich forach obsmaruje, być może nawet w słowach uszczypliwych.

Podsumowując - jeszcze sobie poczekasz :)
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

konris
0
Wysłane: 12 maja 2014 13:52:17 przy kursie: 4,21 zł
Być może masz rację w swej ocenie. Nie chcę z tym polemizować, bo nie to jest dla mnie ważne, jak kto spółkę postrzega. Ty po swojemu, ja po swojemu, ktoś inny po swojemu.
Ja mogę czekać, ale chcę, by wreszcie rzecznik i spółka zaczęła być fair wobec akcjonariatu i po męsku stawiała sprawę, a nie asekurancko wystawiała odsyłaczy do linków spółki, którzy najpierw deklarują transparentność i konkrety, a potem jest tylko zabawa w uniki i ogólniki.

Niech w koncu ktoś z zarządu ma odwagę zaprosić WD na wywiad albo niech zrobią czat z kims kompetentnym...

Onegdaj było zapowiadanie pomyślnych prognoz, a potem ich odwoływanie.
Potem - podobny cyrk informacyjny z nieruchomoscią przy Łuckiej.
Potem opowiadanie o podaniu strategii do końca 1Q br., a potem zasłanianie się zmianami kadrowymi (wejście Budzanowskiego) i przełożenie terminu, że niby w kwietniu.

A teraz brs_rzecznik dzieli się swoimi deklaracjami wiary, wrażeniami i przeczuciami o strategii i o rublach, a konkretów jak nie ma, tak nie ma.

compaq100
0
Wpisów: 610
Wysłane: 15 maja 2014 09:48:55 przy kursie: 4,48 zł
www.money.pl/gielda/wiadomosci...
Pierwsze komentarze(na gorąco) odnośnie wyników Boryszewa za 1 kw.2014r. są pozytywne.
WD można prosić o analizę wyników na forum SW.

konris
0
Wysłane: 15 maja 2014 10:38:07 przy kursie: 4,48 zł
Przyłączam się do prośby - z uwzględnieniem odniesienia się do wyników Impexmetalu

Michał Kujawski
0
Wpisów: 9
Wysłane: 15 maja 2014 15:58:27 przy kursie: 4,48 zł
Rzecznik Boryszewa ma pracę trudną i odpowiedzialną - gdyż każde słowo może być obrócone przeciwko niemu ;).

Trudno też (w mojej ocenie) winić rzecznika za zmiany w składzie rady nadzorczej i jej nowych wymagań co do zawartości pożądanego dokumentu a także za termin jaki rada przyjęła do zapoznania się i jego zaopiniowania.

Ot dygresja - nr telefonu do mojej osoby jest publicznie dostępny - serdecznie zapraszam do kontaktu w sprawie wywiadu z Prezesem (501-079-443).

Pytają Państwo także o dług Boryszewa - dług netto Boryszewa do EBITDY jest nieco powyżej 3 (z tendencją do zmniejszania się) - nie ma więc powodów do niepokoju.
Tym bardziej, że zgodnie z zapowiedziami motoryzacyjna część grupy pokazuje coraz lepsze wyniki.

Pozdrawiam
Michał Kujawski

konris
0
Wysłane: 15 maja 2014 17:27:19 przy kursie: 4,48 zł
Tiaaa... Nie ma powodu do niepokoju. I pewnie od lat?
A to co jest?

kliknij, aby powiększyć

Powód do radosci z inwestycji?

To od jakiego poziomu kursu i zadłuzenia ma być ten powód do niepokoju?
Edytowany: 15 maja 2014 17:34

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 15 maja 2014 17:58:08 przy kursie: 4,48 zł
@Konris
Pan Michał odniósł się do niepokoju wynikającego z bankructwa, a nie spadku kursu. Tak trzeba interpretować te słowa w kontekście długu netto. Na temat niepokoju akcjonariuszy nie było wypowiedzi przedstawiciela spółki.

Jeśli mogę wyrazić swoja opinię to także będę bronił spółki jeśli chodzi o przeszacowanie nieruchomości(choć MSR wymaga na każdy kwartał). To nie jest podstawa jej biznesu i może sobie przeszacowywać kiedy chce tę nieruchomość, a świadomi akcjonariusze właśnie w tym terminie sobie wyjmą to przeszacowanie z wyniku, jako działalność niepowtarzalną i nie budującą wartości dochodowej.

Sprawa strategii brzmi jak dowcip. Pozwolę sobie zacytować słowa z kursu AF pochodzące z pierwszego marca 2013r. czyli znacznie wcześniej niż powstał case Boryszewa:

Cytat:
Gdy czytam, że prezes poszedł pisać strategię i wróci za dwa miesiące, albo że strategia zawiera 25 punktów, od razu wiem że zarządzający nie mają pojęcia co chcą robić. Prawdziwa strategia mieści się w jednym zdaniu i rozumie ją każdy.

I to jest najlepszy komentarz do tego co się dzieje.
Edytowany: 15 maja 2014 18:00

conger
0
Wpisów: 133
Wysłane: 15 maja 2014 19:47:14 przy kursie: 4,48 zł
cytat bardzo trafny; proszę o podanie zródła

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 15 maja 2014 20:42:49 przy kursie: 4,48 zł

BRS_rzecznik
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 54
Wysłane: 16 maja 2014 09:22:23 przy kursie: 4,51 zł
anty_teresa napisał(a):
BRS_rzecznik napisał(a):
chodzi o to, że wahania kursu rubla nie są zagrożeniem dla rentowności działalności prowadzonej przez fabrykę w Rosji.

Proszę się bardziej wytłumaczyć.
Moim zdaniem zmiana kursu będzie miała jak najbardziej wpływ na rentowność. Walutą sprawozdawczą jest złotówka. Nawet jeśli wszystkie i przychody są w rublu, to nadal marża jest w rublu. Skoro spada kurs rubla to spada zysk Boryszewa. Podobnie należności handlowe są w rublu. Różnice kursowe od tych należności przy spadku kursu znów obciążą wynik. Rentowność czy to aktywów, czy to sprzedaży przy spadku kursu jakby tego nie rozpatrywać spada.

Pełna zgoda. Z tym nikt nie dyskutuje. Tak też zdaje się napisałem, że rozpoznawane w sprawozdaniu liczby, po przeliczeniu na walutę funkcjonalną będą niższe. Ta część akurat chyba jest jasna dla wszystkich. Pojawiła się za to wątpliwość, czy w takich warunkach sama fabryka w Rosji nie zacznie generować straty, "palić gotówkę" na poziomie operacyjnym i mieć tym podobne problemy. Tak przynajmniej zrozumiałem. Wyjaśnienie swoje podałem - potwierdziłem też, że tak faktycznie jest. Fabryka w Rosji jest w naturalny sposób zahedgowana przed ryzykiem kursu rubla. Jeśli chodzi o ryzyko na poziomie skonsolidowanym i wyniki rozpoznawane w sprawozdaniu to istnieje dodatkowe zabezpieczenie, pozwalające renegocjować kontrakty w przypadku wahań kursu rubla większych niż 5%. Nie jest to automatyczny mechanizm wyrównujący różnice, ale daje pewne pole do manewru.
Mam nadzieję, że to wyjaśnia odrobinę te wątpliwości.

Co do pozostałych kwestii poruszonych tutaj - nie mam niestety żadnych informacji, oprócz tego, że o wywiadzie z przedstawicielami StockWatch rozmawialiśmy jeszcze w marcu. Może uda się wrócić do tego pomysłu. Nie mogę też wziąć na siebie odpowiedzialności za poziom kursu, gdyż nie dysponuję budżetem, który mógłbym przeznaczyć na wygenerowanie odpowiedniego popytu.

Bardzo podoba mi się użyte wyżej motto na temat strategii. Wydaje mi się jednak, że jest nie do zastosowania w realnym świecie. W jednym zdaniu można wyrazić takie rzeczy jak cel/cele, czy misję organizacji. Dokument o strategii powinien nie tylko wskazywać cel, ale też ramowy plan jego osiągnięcia. O ile pierwsza część zazwyczaj nie budzi żadnych wątpliwości i dość szybko osiągany jest konsensus, to opracowanie tej drugiej zazwyczaj zajmuje więcej czasu. Co więcej jest to też część, która często jest modyfikowana i dostosowywana do warunków zewnętrznych w późniejszym czasie.
http://www.boryszew.com.pl/
Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania: http://www.boryszew.com.pl/faq
Potwierdzenie loginów używanych przez spółkę: www.boryszew.com.pl/?page=1063...
Edytowany: 16 maja 2014 09:28

klewicki
0
Wpisów: 107
Wysłane: 16 maja 2014 09:30:46 przy kursie: 4,51 zł
Panie Rzeczniku, ponownie pisze pan
Cytat:
Co do pozostałych kwestii poruszonych tutaj - nie mam niestety żadnych informacji, oprócz tego, że o wywiadzie z przedstawicielami StockWatch rozmawialiśmy jeszcze w marcu. Może uda się wrócić do tego pomysłu.

Proszę być bardziej zdecydowanym, zamiast gdybać o możliwości kontaktu. Skoro obie strony strony wyrażają chęć, to w czym problem? To już naprawdę robi się żenujące.

BRS_rzecznik
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 54
Wysłane: 16 maja 2014 09:33:05 przy kursie: 4,51 zł
Chciałbym wyjaśnić, że wywiady prowadzą redakcje, dziennikarze. Nie Spółki czy rzecznicy. My swoją gotowość wyraziliśmy niejednokrotnie. Także na forum publicznym. Nie bardzo rozumiem zarzut w moją stronę.
http://www.boryszew.com.pl/
Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania: http://www.boryszew.com.pl/faq
Potwierdzenie loginów używanych przez spółkę: www.boryszew.com.pl/?page=1063...
Edytowany: 16 maja 2014 09:34

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 16 maja 2014 09:47:11 przy kursie: 4,51 zł
BRS_rzecznik napisał(a):

Bardzo podoba mi się użyte wyżej motto na temat strategii. Wydaje mi się jednak, że jest nie do zastosowania w realnym świecie. W jednym zdaniu można wyrazić takie rzeczy jak cel/cele, czy misję organizacji. Dokument o strategii powinien nie tylko wskazywać cel, ale też ramowy plan jego osiągnięcia. O ile pierwsza część zazwyczaj nie budzi żadnych wątpliwości i dość szybko osiągany jest konsensus, to opracowanie tej drugiej zazwyczaj zajmuje więcej czasu. Co więcej jest to też część, która często jest modyfikowana i dostosowywana do warunków zewnętrznych w późniejszym czasie.

W mojej opinii istnieją tylko dwa rodzaje strategii. Niskiej ceny i odróżnienia, przy czym ta druga wiąże się z innowacyjnością. To o czym Pan pisze, czyli sposób osiągnięcia celu, jest niczym innym jak modelem biznesowym. Taki np medicalagorythmics ma jasną strategię odróżnienia z modelem biznesowym znanym z drukarek, czyli tani sprzęt i droga obsługa. Wiedzą co i jak chcą robić. Synthos podobnie. Innowacja i efekt skali przy skracaniu łańcucha dostaw. A wy?
Edytowany: 16 maja 2014 09:47

konris
0
Wysłane: 21 maja 2014 17:28:58 przy kursie: 4,53 zł
BRS_rzecznik napisał(a):
Chciałbym wyjaśnić, że wywiady prowadzą redakcje, dziennikarze. Nie Spółki czy rzecznicy. My swoją gotowość wyraziliśmy niejednokrotnie. Także na forum publicznym. Nie bardzo rozumiem zarzut w moją stronę.

coś już uzgodniono?

WatchDog
50
Wpisów: 8 588
Wysłane: 21 maja 2014 18:28:19 przy kursie: 4,53 zł
Mr Rzecznik oraz druga osoba reprezentują agencję. Zostaliśmy poinformowani, że ostateczną decyzję w każdej kwestii podejmuje zawsze spółka.
W tej chwili mamy kolejke zaplanowanych wywiadów, spróbujemy wrócić jak najszybciej do tematu.

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 22 maja 2014 15:02:34 przy kursie: 4,60 zł
Omówienie wyników finansowych GK Boryszew SA po 1 kw. 2014 r.

Żeby dobrze uchwycić, co się dzieje obecnie i wyrobić sobie odpowiednią perspektywę należy spojrzeć początkowo na spółkę w szerszej perspektywie. Z tego względu zacznę od wyników rocznych i długofalowych trendów.

Spółka w ostatnich latach postawiła na branżę Automotive, ale nadal dominującą rolę odgrywają metale z 51 proc. udziałem w przychodach

Pod względem sprzedaży GK Boryszew rośnie, choć w roku 2013 mamy mały regres w stosunku do roku poprzedniego. Niestety wzrost ten zupełnie nie przekłada się na wynik sprzedażowy. Mierząc go na poziomie zysku ze sprzedaży od 2011 mamy spadek.

kliknij, aby powiększyć

Zysk operacyjny wygląda gorzej od wyniku na sprzedaży, bo odkładają się na nim w poprzednich latach zdarzenia jednorazowe, w szczególności zyski z tzw. okazyjnego nabycia. To nic innego jak zidentyfikowana przez spółkę nadwyżka aktywów netto ponad zapłaconą cenę.
Problem w tym, że cena była niska z powodu słabej kondycji finansowej nabywanych podmiotów, a zidentyfikowane aktywa netto są wyceniane przez samą spółkę. Jak mniemam dużo z tej wyceny łączono z potencjalnymi efektami synergii. W tym miejscu warto rzucić okiem na przepływy operacyjne.

kliknij, aby powiększyć

One przeciwnie do wyniku dość stabilnie się zwiększają i to nawet po zapłaceniu odsetek od kredytów i obsługi leasingów. Taki obraz sugerowałby istotny wzrost amortyzacji, co potwierdzałoby tezę o zbyt optymistycznej wycenie aktywów, ale jeśli bliżej się przyjrzeć to do końca tak nie jest. Amortyzacja w 2010 roku wyniosła 75 mln, rok później 98 mln, natomiast obecnie 109. Wysoka wartość przepływów nie jest także efektem zwracania kapitału obrotowego, co możnaby łączyć z efektem restrukturyzacji, za to występują spore korekty na działalność inwestycyjną i pozostałą. Przyznam, że obraz nie jest czytelny, co może być związane ze strukturą grupy.

Skonsolidowany Wynik sprzedażowy spada, operacyjny jeszcze szybciej, nie mówiąc już o wyniku netto. Przy analizie GK Boryszew trzeba brać pod uwagę, że spółka konsoliduje metodą pełną między innymi Impexmetal i Hutmen, pomimo, że jej udział wynosi odpowiednio 51 i 33 proc. Zakładając uczciwą redystrybucję wyniku należy patrzeć na zysk przynależny akcjonariuszom jednostki dominującej, a ten w roku 2013 zbliżył się do progu rentowności.

Rachunek segmentowy pokazuje, że w dłuższym terminie poszczególne segmenty gałęzi metalowej zachowują się różnie jeśli chodzi o zysk ze sprzedaży (Spadek w ołowiu, stabilność aluminium, wzrost miedzi) to wynik makrosegmentu metale jest podobny jak rok wcześniej i niższy niż w latach 2011 i 2010. Wynik segmentu motoryzacyjnego od 2011 roku spada…

kliknij, aby powiększyć

Zgodnie z prezentacją sprzed prawie roku (po wynikach półrocznych) w 2013 zakończył się proces restrukturyzacji Maflow.

kliknij, aby powiększyć

www.boryszew.com.pl/pub/pliki_...

Natomiast w tym roku zakończy się restrukturyzacja Boryszew Automotiv Plastics. Wobec tego wyniki zeszłego roku powinny już w sporej części pokazywać uzyskane synergie, a jaki jest wynik widać wyżej Trzeba jednak oddać, że spółka słabo trafiła z koniunkturą i być może nawet za wcześniej zaczęła przejmować podmioty z branży. Sytuacja segmentu poprawia się dopiero od drugiego półrocza zeszłego roku:

kliknij, aby powiększyć

Z powyższego obrazka wynika, że pierwszy kwartał tego roku był znacząco lepszy dla branży i obserwujemy długo oczekiwane odbicie. To każe ostrzyć zęby przed analizą wyników za pierwszy kwartał, bo w sumie mamy zarówno wzrost branży jaki i zakończoną restrukturyzację głównego podmiotu z Automotiv.

Niestety wyniki nieco stopują rozbudzone oczekiwania, przynajmniej jeśli patrzy się na raportowany zysk netto. Natomiast już sam należący do akcjonariuszy jednostki dominującej się poprawił z 9 na 11 milionów. Od razu sugeruje to, że pogorszyły się wyniki w metalach, natomiast Automotive faktycznie mógł dać pozytywny i rosnący wynik. Jeśli zerkniemy do rachunku segmentowego to faktycznie postawiona teza znajduje potwierdzenie. Motoryzacja zwiększyła przychody z 392 mln do 468, natomiast wynik segmentu skoczył z miliona do prawie 12. Pozytywny trend obserwujemy także w segmencie miedzi, gdzie wynik skoczył z zera na poziom 4 mln zł i to przy 2,5 mln odpisów.

Obiektywnie rzecz biorąc sytuacja rynkowa dla spółki jest trudna. Ceny metali pospadały, a branża motoryzacyjna pomimo odbicia jest nadal na niskim poziomie. Wyniki powinny się poprawić przy kontynuacji ożywienia gospodarczego, natomiast czy przyszły stan gospodarki pozwala wycenić spółkę na miliard złotych? GK Boryszew jest notowany powyżej kapitału własnego przynależnego akcjonariuszom Boryszewa (633 mln). Obecny poziom kapitalizacji wskazuje na oczekiwanie powtarzalnego zysku netto przynależnego akcjonariuszom Boryszewa w kwocie około 100 mln zł., a więc zysk netto GK powinien wynosić znacząco więcej.

Przy okazji warto zapoznać się z raportem KPMG i oczekiwaniami branży motoryzacyjnej.
qbusiness.pl/uploads/Raporty/k...

>> Wyceny automatyczne są tutaj
>> Więcej analiz najnowszych raportów finansowych jest tutaj

Powyższa treść przez 60 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.
Edytowany: 22 maja 2014 15:03

konris
0
Wysłane: 26 maja 2014 14:45:05 przy kursie: 4,64 zł
Ma ktoś jakieś przeczucie, kto może stać za ostatnimi transakcjami pakietowymi?

http://stooq.pl/t/bt/?s=brs

dziś już po 4,80:

www.gpw.pl/kursy_transakcje_pa...

konris
0
Wysłane: 29 maja 2014 17:56:38 przy kursie: 4,81 zł
Wreszcie jakieś konkrety:

Zakończenie "Programu nabycia akcji własnych Boryszew S.A."

"/.../Łącznie od dnia rozpoczęcia programu nabywania akcji własnych, Spółka nabyła (razem z podmiotem zależnym) 220.000.000 akcji o wartości nominalnej 10 groszy każda i łącznej wartości nominalnej 22.000.000 złotych, dających prawo do 220.000.000 głosów, z czego 56.715.692 akcje zostały umorzone (przed scaleniem).
Ogółem w okresie od dnia 23 listopada 2011 roku do dnia 29 maja 2014 roku Spółka wydatkowała na skup akcji własnych kwotę 129.924.527,75 zł (średnia cena nabycia jednej akcji wyniosła 0,59 zł).
Na dzień 29 maja 2014 roku Spółka posiada (razem z podmiotem zależnym) 16.328.432 akcje własne o wartości nominalnej 1 złoty każda i łącznej wartości nominalnej 16.328.432 złote (po scaleniu akcji w stosunku 10:1), stanowiące 7,42% kapitału zakładowego, w tym:
- Impexmetal S.A. – 12.000.000 akcji (po scaleniu)
- Boryszew S.A. – 4.328.432 akcji (po scaleniu).
Nabyte przez Spółkę akcje własne zostaną przeznaczone na cele określone w "Programie nabywania akcji własnych Boryszew S.A.", tj. do dalszej odsprzedaży lub do umorzenia lub na sfinansowanie przejęć w ramach realizacji strategii rozwoju Spółki i Grupy Kapitałowej.

biznes.pap.pl/espi/pl/reports/...

Teraz przydałoby się w końcu info o sensownej strategii ...

WD, jak daleko jest do Twego spotkania z władzami spółki?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE BORYSZEW
  • Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.
    Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.

Boryszew odnotował 3,18 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w II kwartale 2025 r., wobec 38,94 mln zł rok wcześniej. Przychody spadły do 1 231,14 mln zł z 1 306,42 mln zł rok wcześniej – podała spółka w raporcie.

• Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji
    Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji

Unibax - akcjonariusz Boryszewa posiadający 37 654 159 akcji, reprezentujących 15,69 proc. ogólnej liczby głosów w spółce - nieskutecznie zakończył proces przyspieszonego budowania księgi popytu (ABB), którego celem była sprzedaż łącznie do 24 mln sztuk zdematerializowanych akcji zwykłych na okaziciela Boryszewa.

259 260 261 262 263

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,713 sek.

oeerrjup
joyjnueg
ffunxpkj
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
hkfqhzjc
uuairogg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat