PARTNER SERWISU
bzdzyfeh
50 51 52 53 54

PCZ (Catalyst)

Bill
0
Wpisów: 90
Wysłane: 6 sierpnia 2015 14:52:47
zawsze podajesz brutto

Kalashnikov
0
Wpisów: 537
Wysłane: 6 sierpnia 2015 14:53:37
Opcja PW wam nie działa? Co się tak spinacie tymi rachunkami, sędzie komisarz i tak będzie wasze zgłoszenia sprawdzał, liczył więc jak się coś nie będzie zgadzało to nakażą wam uzupełnić Whistle
Edytowany: 6 sierpnia 2015 14:54

pio24
0
Wpisów: 19
Wysłane: 6 sierpnia 2015 14:59:57
Opcja pw działa.Ale ja nie mam nic do ukrycia a forum jest po to aby się dzielić wiedzą.

mat089
0
Wpisów: 1
Wysłane: 6 sierpnia 2015 16:53:45
Witam serdecznie. Chciałbym z tego miejsca bardzo podziękować Rafałowi Koźlakowi oraz NOMAD Partners za duże zaangażowanie w sprawę PCZ oraz profesjonalne podejście. Dzięki takim osobom ryzyko inwestycji na Catalyst może jedynie zmaleć. Osoby, które posiadają obligacje PCZ zachęcam do współpracy z NOMAD Partners. Im nas więcej ilościowo i wartościowo wspólnie prezentujących stanowisko tym lepiej.

pio24
0
Wpisów: 19
Wysłane: 6 sierpnia 2015 17:01:20

1mariusz
0
Wpisów: 46
Wysłane: 6 sierpnia 2015 18:05:14
jawnie chcą wyprowadzić 12 mln na dywidendę dla siebie.
wcześniej miała zasilić kapitał zapasowy
ciekawie czy syndyk pozwoli oskubać posiadaczy obligacji trzeba wysłać protest na próbę wyprowadzenia majątku i sprzeciwić się organizowaniu walnego zebrania mającego na celu jedynie oskubanie wierzycieli
Proszę o głos Pana Rafała Kozlaka co maja zrobić wierzyciele aby nie dopuścić do takiej sytuacji

cas
cas
0
Wpisów: 18
Wysłane: 6 sierpnia 2015 18:21:26
A nie syndyk dysponuje teraz majątkiem - jaka teraz ma władze zarząd?

beavis
0
Wpisów: 175
Wysłane: 6 sierpnia 2015 19:31:16
To jakiś żart. Jak można wypłacić sobie dywidende skoro firma idzie do piachu?! Chyba nawet w bananastanie taki bezczelny przekręt nie przejdzie.

yodyod
24
Wpisów: 480
Wysłane: 6 sierpnia 2015 19:33:53
Hello!

Problem z dywidendą jest taki, że można ją uchwalic zawsze, tyle że skąd na nią wziąc kasę?

Niektóre spółki biorą kredyty (myślę, że PCZ z tym nie będzie miał żadnego problemu - też jesteście z pewnością tego zdania) bo z pewnością spłacił cały kredyt swojemu ulubionemu Bankowi którego pozwał - pozywa, a jeśli nie spłacił, to z pewnością Bank nie zablokował rachunków celem zaspokojenia się
to znaczy również, że główny właściciel wie, że w spółce leży kupa kasy w każdym kącie, a że nie spłacił obligatariuszy - cóż - wolnośc można postrzegac na różne sposoby - wolnosc gospodarcza również

tymczasowy nadzorca sądowy jest, sprawnie działający sąd jest, syndyk jest

nie wiem jak traktowac ten komunikat
wiec tak pozwoliłem sobie lekko zazartowac w pierwszej częsci

ciekawe jak Ściborski będzie głosował, chyba nie osobiscie, Wita Stwosza to może byc bardzo oblegana ulica 10 września, niekoniecznie przez akcjonariuszy PCZ
sam zamierzam się wybrac
może jakas lokalna gazeta -
Edytowany: 6 sierpnia 2015 19:35

Kalashnikov
0
Wpisów: 537
Wysłane: 6 sierpnia 2015 19:35:25
pio24 napisał(a):
Opcja pw działa.Ale ja nie mam nic do ukrycia a forum jest po to aby się dzielić wiedzą.

Słusznie zauważyłeś - to nie komunikator na fejsbuku tylko forum do dzielenia się wiedzą.

Cytat:
jawnie chcą wyprowadzić 12 mln na dywidendę dla siebie.

Wieprz został przyciśnięty do ściany to będzie teraz wierzgał i kąsał.

Cytat:
Witam serdecznie. Chciałbym z tego miejsca bardzo podziękować Rafałowi Koźlakowi oraz NOMAD Partners za duże zaangażowanie w sprawę PCZ oraz profesjonalne podejście. Dzięki takim osobom ryzyko inwestycji na Catalyst może jedynie zmaleć. Osoby, które posiadają obligacje PCZ zachęcam do współpracy z NOMAD Partners. Im nas więcej ilościowo i wartościowo wspólnie prezentujących stanowisko tym lepiej.

Od czytania takich "opinii" robi mi się słabo drodzy współforumowicze. Ile byście nie utopili to widzę że nic do was nie dociera albo nie chcecie żeby do was dotarło.

Ryzyko na Catalyst to by zmalało gdyby wreszcie władza ustawodawcza wzięła się k...a do uczciwej roboty i stworzyła jednolity i surowy kodeks zaś władza sądownicza bezlitośnie karała takich Orłów biznesu. Działalność Pana Koźlaka to nie Panaceum dla tego powalonego rynku! Czy zadaliście sobie odrobinę trudu i przeczytaliście z zrozumieniem fragment z jego wypowiedzi?

Cytat:
[...]. Podobnie z rynkiem catalyst. Spółka emituje dług i często połowa obligacji w formie potrącenia wierzytelności trafia szybko na rynek by upchnąć gorący kartofel i rok, dwa po debiucie " w upadłości".
Giełda nasza Polska powinna więcej energii poświęcać na drobiazgowe sprawdzanie swoich klientów, jakimi są spółki chcące wejść na rynek. Jest ku temu wiele mechanizmów i możliwości, a praktycznie żadne nie znajdują zastosowań w sposób lepiej chroniący drobnego inwestora. I to, że nie chce giełda angażować się w procesy sądowe z udziałem spółek notowanych jest najlepszym przykładem na to, że nie za wiele ją interesuje los posiadacza notowanej obligacji czy akcji gdy spółka emitent robi przekręt widziany gołym okiem. Prokuratura działa na podstawie zawiadomienia, sądy działają latami, KNF omija NewConnect i Catalyst, GPW coś robi ale jakby nie chcąc widzieć ciernia we własnym oku w większości przypadków podejmuje decyzje jakie przede wszystkim uderzają w "interes uczestników obrotu", który rzekome chce chronić. Nie mniej podoba mi się decyzja z piątku o zawieszeniu, pytanie czy po powiedzeniu A powie też giełda B.

Wszyscy którzy wchodzą na Catalyst są z miejsca przegrani i to tylko kwestia czasu kiedy umoczą - można się puszyć i nadymać że ja "jeszcze" nie i traktować ludzi którzy popłynęli jak motłoch ale prawda jest taka że jeden z drugim "bucem" którzy tak myślą odnajdą się w jakimś wątku na tym forum i też będą wylewać krokodyle łzy że ich "perły" wydymały z pieniędzy.

Trzeba zostawić ten rynek i poczekać - Albo zdechnie sam albo wrzeszcie coś się ruszy!

Zaś co do dywidendy - Jak można poważnie traktować Banana i giełdowopodobne twory zwane rynkami, kiedy wieść dotyczącą planowego walnego i uchwały na 11 mln złotych dywidendy dla Grubego Romka podają Panowie Szczerbiński i Piątkowski (!)- Syndycy działający w interesie dłużników. Panowie oczywiście są do tego upoważnieni w świetle prawa - ale pusty śmiech i tak mnie ogarnia, nie ma dnia żeby mnie Bolanda Pszenno-Buraczana nie zadziwiła... toothy10
Edytowany: 6 sierpnia 2015 19:40

zjk
zjk
0
Wpisów: 925
Wysłane: 6 sierpnia 2015 19:56:41
Gdyby tego nie zrobili, zaraz byłby pretekst zęby ich odwołać.
Generalnie przegłosować uchwale sobie mogą ale syndyk im tego nie wypłaci bo niema z czego:) Nie zdziwiłbym się gdyby nagle jakiś biegły przebadał raz jeszcze sprawozdanie i okazało się ze jednak nie am zysku za 2014r.

Wierzytelności z dywidendy raczej nie wejdą w skład masy upadłościowej.

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 6 sierpnia 2015 20:20:44
Bo Catalyst to k***ski rynek. Czy ktos ma jeszcze jakies watpliwości?
Jesli ktos ma jakiekolwiek obligacje w portfelu - zamienic na gotowke czym predzej.

To jest nie do uratowania, to trzeba wypalić ogniem i zaorać.
Edytowany: 6 sierpnia 2015 20:22

Matrix2015
0
Wpisów: 36
Wysłane: 6 sierpnia 2015 20:52:19
Chyba pan doktorek nie może pogodzić się z utratą kontroli nad wydawać by się mogło swoim folwarkiem. Wije się jak piskorz wraz ze swoim pachołkiem i innymi przydu...ami, próbując wyłudzić kolejny haracz, od masy ludzi, których już niesamowicie i bezlitośnie wykorzystał.

Panie doktorze, Pana czas już minął! Teraz może być już tylko gorzej...

rk
rk
0
Wpisów: 6
Wysłane: 6 sierpnia 2015 21:32:01
Wynika z tego, że PCZ złożył zażalenie na postanowienie sądu o upadłości. Jeżeli postanowienie się uprawomocni to Pan S. może sobie zwoływać walne, powoływać radę nadzorczą czy uchwalać idiotyczne uchwały o wypłacaniu dywidendy, ale majątkiem spółki (masą upadłości)będzie zarządzać syndyk, który nie wypłaci dziadom ani grosza.

slavo77
0
Wpisów: 171
Wysłane: 6 sierpnia 2015 21:43:38
mam pytanko... było już ogłoszenie w monitorze??? bo nie wiem czy można już zgłaszać wierzytelności do syndyka....

michu123
0
Wpisów: 16
Wysłane: 6 sierpnia 2015 22:02:44
dzisiaj ogłosili w Monitorze Sądowym i Gospodarczym pod poz. 11647

ems.ms.gov.pl/msig/przegladani...

tombjergen
0
Wpisów: 1
Wysłane: 6 sierpnia 2015 23:07:22
Witam wszystkich. Nie tylko inwestorzy sa poszkodowanymi. Znalam sporo osob, ktore na interesach z PCZ stracily majatki zycia. Bedzie bardzo trudno cokolwiek uzyskac z tej kasy. Dzisiaj jak przeczytalam ten watek czara goryczy sie przelala. Nie wiem czy uda sie cokolwiek odzyskac komukolwiek. W PCZ majtek zostal przepisany do PHM i spolek z Rass i Amicar w nazwie. Samochody znajduja sie w spolce Amirent. Posiadam ogromna, wrecz nieograniczona wiedze na temat tego co tam sie dzialo. Jak macie jakies pytania, pytajcie o cokolwiek, bylebym nie musiala zlamac prawa - nie zrobie tego.

Tak naprawde pisze tego posta z jednego powodu. Stracilam na interesach z PCZ bardzo duzo. Nie mam srodkow, zeby walczyc, ale...Kazdy ma jakies oczko w glowie, cos bardzo waznego dla niego. I wiem co jest oczkiem wesolego Romka. Walczyl o to pare dlugich lat... Otoz wyobrazcie sobie, ze jakis miesiac, moze 2 temu Romus zostal...konsulem honorowym Belgii. Nie pytajcie jak to sie stalo ;) Jakkolwiek ten honor by tutaj absurdalnie nie brzmial. Dowiedzialam sie tez, ze jedna z jego spolek buduje dom przy Lubinowej, a obok temu domu cos, co mialoby byc konsulatem. Mysle, ze znajdzie sie ktos na forum kto zna francuski czy flamandzki, badz zaplaci za pismo, w ktorym zapytamy belgijski dwor krolewski skad taki nietypowy wybor. Moze nie znaja jego historii?

Jezeli chcecie wiedziec co jest w jakiej spolce, jak dziala, kto jest kto, to pytajcie. Byle konkretnie, co bym nie musiala pisac elaboratow...

yayurek
0
Wpisów: 879
Wysłane: 7 sierpnia 2015 06:28:04
PRL przeminął, ale zmieniło się niewiele, nawet miasto to samo, trzeba jednak przyznać, że obecny rozmach przekrętów dech zapiera

www.youtube.com/watch?v=89PCII...

sgalant
0
Wpisów: 104
Wysłane: 7 sierpnia 2015 07:53:36
Tak się zastanawiam czy Romuś jest zdrowy na umyśle i czy ktoś nie powinien go przebadać bo to co wyprawia to już trzeci świat a zostaje jedyna nadzieja w Sądzie!!!!!!

j-231
1
Wpisów: 30
Wysłane: 7 sierpnia 2015 07:55:01
@tombjergen, uderz pls z takimi informacjami do syndyka, na publicznym forum bym uważał, zwłaszcza, że jest pilnie śledzone przez Ściborskiego i Pachołka
wnioski na walne pokazują, że się przeliczyli, niech syndyk sprawnie działa

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

50 51 52 53 54

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,436 sek.

pihizlmn
rsrwbkfk
vbqhwwge
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pqusrkyh
qvtejrfs
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat