PARTNER SERWISU
xlsrusbw
332 333 334 335 336
lelo-pakero
12
Wpisów: 698
Wysłane: 10 sierpnia 2015 22:34:47 przy kursie: 72,50 zł
www.game.es/buscar/this-war-of...

Zalogowałem się i mogłem dokonać rezerwacji za 3EUR zarówno na PS4 jak i Xbox. Cena to 34.95Eur. To chyba już jest przeciek kontrolowany, skoro jest cena i możliwość rezerwacji :-) Cena niemal dwa razy wyższa niż na PC, a więc starczy i dla wydawcy i dla 11 bit.

Mr Exclusive
0
Wpisów: 60
Wysłane: 11 sierpnia 2015 00:02:19 przy kursie: 72,50 zł

SimonS
0
Wpisów: 65
Wysłane: 11 sierpnia 2015 01:56:15 przy kursie: 72,50 zł
W radiu wykręcał się z jednoznacznej odpowiedzi ... tak jak to w zasadzie zawsze robią.

Ze stronki ES wynika, że premiera 21, a z NL 29-31 października.

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 11 sierpnia 2015 09:20:26 przy kursie: 75,00 zł
To widzę, że nie trafiłem z żadnych 2 typów. Ja stawiałem na połowę listopada ale biorąc pod uwagę, że mogą chcieć wycisnąć na maksa potencjał z mobile i wersji PC na wyprzedażach - brałem także pod uwagę koniec stycznia-luty. Wszystko jednak wskazuje, że początek roku (luty-marzec) być może już mają zajęty na inne produkty. Stąd jednak premiera w gorącym świątecznym okresie. A może doszli do wniosku na podstawie tabletów, że różne wersje sobie za bardzo nie przeszkadzają.
To mamy zapowiedź bardzo gorącej końcówki roku (koniec 3 kwartału i 4 kwartał).
Już mnie zastanawia co planują na początek roku poza promocjami. Możliwe, że jest w planach któraś z pozycji z launchpada. Potwierdza się to o czym mówili na WZA, że mają pełną szufladę własnych pomysłów i mocne zespoły z zagranicy.
W takim razie zapowiadana kampania reklamowa ruszy na koniec września.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
Edytowany: 11 sierpnia 2015 09:22

lelo-pakero
12
Wysłane: 11 sierpnia 2015 09:41:40 przy kursie: 75,00 zł
raru.co.za/video-games/2620155...

Z tej strony wynika, że premiera nawet we wrześniu może być... Choć traktowałbym to z przymrużeniem oka. Bardziej prawdopodobny październik.

Przeglądając różne strony widać, że cena to będzie 30EUR do 35EUR, połowa tego co za największe hity, uczciwa cena wg mnie, ale jednocześnie drożej niż za The Vanishing of Ethan Carter.

Dla mnie najważniejsza wiadomość jest taka, że wyjdzie na PS4 i Xbox One. Obawiałem się, że na początku wypuszczą jedynie na Xboxa, na szczęście jest inaczej. Większość gier sprzedaje się dużo lepiej, a nieraz kilka razy lepiej na PS4.
Edytowany: 11 sierpnia 2015 09:42

baks
152
Wysłane: 11 sierpnia 2015 12:42:15 przy kursie: 75,00 zł
Zastanawiając się nad tym nagromadzeniem zdarzeń dochodzę do wniosku, że chyba nie ma innej opcji na premierę na smartfony jak 3 dekada sierpnia. Bo przed premierą konsol będzie jeszcze zapewne jakaś promocja na wersję PC a zaraz po tym akcja promocyjna na konsole. Inny termin mobile iPhone wydaje się mniej prawdopodobny. Bez sensu byłoby robienie 2 premier w tym samym czasie albo jednak zaraz po drugiej.

niedźwiedź
70
Wpisów: 637
Wysłane: 11 sierpnia 2015 16:16:28 przy kursie: 75,00 zł
ze strony firmy
foruminvest.11bitstudios.com/v...

Dzień dobry
Dziękujemy za uwagi dotyczące polityki informacyjnej. Wkładamy dużo wysiłku, żeby była jednolita i spójna, zwłaszcza jeśli chodzi o komunikację z inwestorami, która istotnie różni się od komunikacji stricte marketingowej. Uczulam kolegów z innych działów, że każda, nawet najmniejsza wypowiedź może mieć przełożenie na notowania giełdowe Spółki. Mamy nadzieję, że w niedługim czasie usuniemy wszelkie niedociągnięcia w tym obszarze.
Odnośnie informacji przekazywanych przez e-sklepy z różnych części świata dotyczące potencjalnej premiery "TWoM" na konsole to ze swojej strony konsekwentnie nie będziemy udzielać jakichkolwiek komentarzy na ten temat. Prosimy jeszcze o nieco cierpliwości. Mamy nadzieję, że w niedługiej perspektywie będziemy mogli odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące dużego projektu związanego z TWoM, nad którym pracujemy od dłuższego już czasu.
Pozdrawiam
Dariusz Wolak

przynajmniej już nie dementują - tylko nie udzielają komentarzy Shame on you

Frey
115
Wpisów: 1 082
Wysłane: 12 sierpnia 2015 03:04:54 przy kursie: 75,00 zł
Kolejna rewelacyjna recenzja:
www.hardcoredroid.com/this-war...
5/5

Cytat:
Wilfred Owen, Kurt Vonnegut, Tim O’Brien, all hallowed names in the annals of war literature and criticism. Yet they all focused on the burdens borne by the soldiers and overlooked, as many do, the civilians stuck in the boot-churned mud. This War of Mine challenges literature’s view on war and in doing so become literature itself. It is so rare that games become art, but the sickening feeling in my stomach every time I see one virtual character mourn another tells me that this one is, in fact, a work of art.

lelo-pakero
12
Wysłane: 14 sierpnia 2015 09:46:59 przy kursie: 75,48 zł
baks napisał(a):
Chris daj spokój tym kosmitom. Na temat CIG, VVG czy innych się nie wypowiadam bo większości danych nie znamy. Wydaje mi się, że razem to będzie ciężko przebić mówię o zysku (bo CIG może trochę zaskoczyć) ale na samej summer mieli ponad 2 mln przychodu na czysto (sprzedaż ponad 1mln USD).
Stąd biorąc pod uwagę, że kosztem są jedynie podatki - więc już tutaj powinno być ponad 1,5mln zysku a mieliśmy w 2 kwartale jeszcze kilka dużych promocji w tym urodziny GR gdzie sporo kasy wpłynęło. Dla mnie wynik poniżej 2,5 mln zysku będzie mało satysfakcjonujący. Oczekuję co najmniej 3mln zysku a typuję 3,5-4 mln zysku. Może to się okaże wynik nieco zawyżony ale nie ma powodów oczekiwać tylko 2mln. Wyniki (te oficjalne) będą jednak moim zdaniem tradycyjnie wieczorem, więc nie będą miały wpływu na sesję.

Całkowicie się zgadzam, że szacowanie 2 mln netto zysku jest kompletnym nieporozumieniem i zaklinaniem rzeczywistości. Mam wrażenie, że niektórzy chcą tu przekonać rynek, że konsensus powinien być 2 mln zysku, a wszystko co powyżej to już paliwo do rakiety ;-)) Prawda jest taka, że z samego Summer Sale mogło wpaść ok. 2 mln zysku. Oczywiście przy założeniu, że Steam Spy jest wiarygodnym narzędziem, ale póki co za takie właśnie uchodzi.

Dodatkowo mieliśmy jeszcze jedną wyprzedaż na początku kwietnia, no i dochodzi regularna sprzedaż. To powinno dać ok. 1,5 mln - 2 mln zysku netto. Łącznie byłoby tyle co wytypowałeś.

Jednak należy wziąć pod uwagę, że znaczna część z kilkuset tysięcy kosztów za tablety poszła właśnie w II kwartale. Dodatkowo VIVID, który podobnie jak 11bit jest w trakcie tworzenia prospektu, zaksięgował jednorazowy koszt doradztwa w wysokości 300 tys. zł. Podobnie może być z 11bit. To mogłoby spowodować obniżenie wyniku o ok. 0,5 mln w stosunku do standardowych kosztów. Wtedy wynik netto powinien oscylować w granicach 3 - 3,5 mln netto. Dla mnie to jest minimum i nie sądzę, żeby rynek szacował inaczej, mając dostęp do takiego narzędzia jakim jest Steam Spy.

PS. Wiem, że Panowie z Noble szacowali, że w II kwartale zarobimy bardzo mało, ale chyba nie wiedzieli, że jest coś takiego jak Steam Summer Sale, bo inaczej nie potrafię tego wytłumaczyć lub ewentualnie nie docenili potencjału TWOM na owej wyprzedaży.

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 14 sierpnia 2015 11:48:23 przy kursie: 75,48 zł
niedźwiedź napisał(a):
krewa
w noble siedzą dokładnie tacy sami ludzie jak na ty forum i dokonują wyliczeń na takich samych danych
tam nie ma jakiś nadludzi z tajemną wiedzą i mocą przewidywania przyszłości
11bit z jakiś powodów nie może wybić się z konsolidacji i dogonić reszty producentów gier notowanych na naszej giełdzie. Choć na chwilę obecną ma ku temu wszelkie podstawy, a nawet w kilku przypadkach nasza firma powinna zostawić tamte firmy daleko z tyłu. Nie mamy zdyskontowanej przyszłości, ani nawet teraźniejszości. "Niewidzialna ręka rynku" skutecznie utrudnia wzrosty.

Gdy już chyba parę miesięcy temu i ze 100 stron wątku wcześniej pisałem, że najlogiczniejszym wyjściem z sytuacji na 11B będzie długi i męczący trend boczny (bo tak się dość często dzieje po tego typu fantastycznych wzrostach, jakie były udziałem 11B), zostałem obśmiany przez kapłanów wiecznego marszu w górę, udzielających się wtedy gremialnie na wątku 11B.

Napisałem, że trend boczny jest testem cierpliwości dla posiadaczy akcji i zazwyczaj kończy się dopiero wtedy, gdy większość ją straci i widząc kolejne z wielu obsuwanie się w ramach tego trendu, zacznie na potęgę pozbywać się akcji, doprowadzając w końcu do przesilenia.
I choć ten moment wciąż daleko przed nami, to pojawiają się już pierwsze symptomy zniecierpliwienia:

Cytat:
Niewidzialna ręka rynku" skutecznie utrudnia wzrosty

połączone z oskarżeniami bliżej nieokreślonych "onych" o utrudnianie wzrostówAngel

Trend boczny, Niedźwiedziu nie jest niczym innym, jak obszarem potężnej wymiany akcjonariatu. Jedni kasują zyski, osiągnięte dzięki dużo wcześniejszym zakupom, inni spieniężają straty bo kupili przy samym szczycie licząc na dalszy marsz, który nie nastąpił. Jeszcze inni ( z reguły ci duzi) nie spiesząc się, powolutku akumulują akcje, bo widzą długoterminowy sens takiego działania.
Tu naprawdę nie trzeba żadnych "onych" do pilnowania, by kurs się nie wyrwał z obszaru konsolidacji
sami inwestorzy pilnują tego, by kurs się nie wyrwał Angel
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

jurror
0
Wpisów: 650
Wysłane: 14 sierpnia 2015 12:53:43 przy kursie: 75,48 zł
Szutnik napisał(a):

Trend boczny, Niedźwiedziu nie jest niczym innym, jak obszarem potężnej wymiany akcjonariatu. Jedni kasują zyski, osiągnięte dzięki dużo wcześniejszym zakupom, inni spieniężają straty bo kupili przy samym szczycie licząc na dalszy marsz, który nie nastąpił. Jeszcze inni ( z reguły ci duzi) nie spiesząc się, powolutku akumulują akcje, bo widzą długoterminowy sens takiego działania.
Tu naprawdę nie trzeba żadnych "onych" do pilnowania, by kurs się nie wyrwał z obszaru konsolidacji
sami inwestorzy pilnują tego, by kurs się nie wyrwał Angel

A to ciekawe co piszesz, bo akurat tak się składa że w bardzo sympatycznych momentach informacyjnych, widać było determinacje sprzedawania kwitów, zasypując popyt , który w naturalny sposób się buduje po bardzo dobrych infach, powodując nawet mocne obniżki kursowe.To nie jest typowa realizacja zysków.

Już nie wspomnę o tym że na tej konsolidacji, przeszło ponad 2.2 mln akcji, czyli więcej niż w ogóle istnieje, jeśli chodzi o zwykłą akumulacje akcji od tych, zniecierpliwionych do tych cierpliwych, to paru cierpliwych powinno się ujawnić, a tego nie zrobiło, natomiast ci niecierpliwi mieli dużo więcej akcji niż we ff jest . Także jednak dziwna sprawa, zakładając ze nie ma tych "onych", mi to bardziej pasuje na mielenie a'la Płock z reki do reki, oczywiście w bardziej rozsądnym i wyrafinowanym wymiarze, niż czysta "walkę" podaży z popytem. wynika to z tego ze ktoś /ktosie realizują taka a nie inna strategie inwestycyjną, która efekty ma przynieść w przyszłości.

jurror
0
Wysłane: 14 sierpnia 2015 14:06:17 przy kursie: 75,48 zł
@ krewa

odnośnie punktu 2 nie rozgarnięcia analityków. To bym się z tobą nie zgodził, mogę ci mnóstwo rekomendacji przedstawić, DM które były absurdalne, z późniejszym zachowaniem spółek na GPW, zobacz sobie np serie rekomendacji DM BZWBK dotyczących spółek ukraińskich. Pytanie jest takie, na ile to jest miniecie się z wyliczankami i założeniami"nie rozgarnięcia"( bo przepowiadanie przyszłości, wcale takie łatwe nie jest), a na ile to wynikało po prostu z czystego biznesu.
Edytowany: 14 sierpnia 2015 14:09

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 958
Wysłane: 14 sierpnia 2015 14:17:44 przy kursie: 75,48 zł
Jurror,
proszę przeczytać punkt 3, tam znajdziesz odpowiedź.

Edit: Lelo, uporczywie przypisujesz mi słowa, których nie wypowiedziałem, ignorując jednocześnie moje oświadczenie w sprawie oceny spółki. W związku z powyższym nie będę tracić czasu na sprostowanie tylko będę kasować.
Edytowany: 14 sierpnia 2015 15:10

jurror
0
Wysłane: 14 sierpnia 2015 14:49:38 przy kursie: 75,48 zł
Jest jeszcze lepiej Oni zakładają ,że Spółka rok w rok będzie miała ok 13 mln Zysku, co ważniejsze zakładają ze pomimo wzrostu kasy na kontach C/Z przez lata nie będzie się zmieniała, więc kurs przez najbliższe lata będzie w stagnacji.Są naprawdę nieźli, prawie podobnie do tych niektórych rzeczników rynkowych ze SW, którzy wiedzą czego rynek się spodziewa i że w obecnej cenie wlicza już przyszłość. W przypadku NOBLE cena 100 PLN to już wliczanie w cenę 3 letniej przyszłości, którą oni już teraz znająthumbright
Edytowany: 14 sierpnia 2015 14:50

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 14 sierpnia 2015 15:40:48 przy kursie: 75,48 zł
Cytat:
Jest jeszcze lepiej Oni zakładają ,że Spółka rok w rok będzie miała ok 13 mln Zysku

Czytałeś tę rekomendację? 13 ma być w 2015, a potem w każdym kolejnym o 1 mln więcej. 13 w tym roku, przy założeniu, że Industrial będzie w 2016

niedźwiedź
70
Wysłane: 14 sierpnia 2015 16:58:26 przy kursie: 75,48 zł
vladinio
absurdalne wydaje się założenie zysku netto w 2016 na poziomie 14 mln zł
nie ma takiej mocy na niebie i ziemi, która byłaby w stanie wskazać jak się będzie sprzedawał industrial i ile na nim zarobią
nie wiem dlaczego wyznaczyli akurat takie poziomy p/e jako docelowe
patrząc na polskich i zagranicznych producentów gier to nie ma tu jednego wspólnego mianownika jeśli chodzi o p/e

niedźwiedź
70
Wysłane: 14 sierpnia 2015 17:33:02 przy kursie: 75,48 zł
no i jest raport
ładnie to wygląda
biznes.pap.pl/pl/news/ebi/info...

Asston
6
Wpisów: 132
Wysłane: 14 sierpnia 2015 17:52:58 przy kursie: 75,48 zł
krewa napisał(a):
lelo-pakero napisał(a):
Wtedy wynik netto powinien oscylować w granicach 3 - 3,5 mln netto [....]
PS. Wiem, że Panowie z Noble szacowali, że w II kwartale zarobimy bardzo mało, ale chyba nie wiedzieli, że jest coś takiego jak Steam Summer Sale, bo inaczej nie potrafię tego wytłumaczyć lub ewentualnie nie docenili potencjału TWOM na owej wyprzedaży.

E tam, w tych Noble to siedzą tłumoki, co się nie znają na rzeczy. Nie to co u nas na forum!
Btw. dotarłem do nagrania, na którym zacni eksperci szacują zysk 11B za QII

Przepraszam Krewa, że się do Ciebie przyczepiłemAngel
ALe jak wynika z raportu za IIQ to Lelo miał rację dobrze prognozując, a nie analitycy z Noble, więc wypadało by "posypać głowę popiołem".

niedźwiedź
70
Wysłane: 14 sierpnia 2015 17:57:01 przy kursie: 75,48 zł
co oni księgują w należnościach krótkoterminowych?

baks
152
Wysłane: 14 sierpnia 2015 18:10:04 przy kursie: 75,48 zł
Asston napisał(a):

Przepraszam Krewa, że się do Ciebie przyczepiłemAngel
ALe jak wynika z raportu za IIQ to Lelo miał rację dobrze prognozując, a nie analitycy z Noble, więc wypadało by "posypać głowę popiołem".

Czytając dokładniej raport chyba zysk przejdzie w mój zakres ponieważ mają rezerwę 0,39mln która zostanie rozwiązana ale nie jest ujęta w zysku. Tak więc wynika z tego, że sumarycznie zysk wyniesie 3,8 mln. Tak więc prawdopodobnie będzie korekta raportu o zbliżoną kwotę. Ale może się mylę.

Wszyscy się nakręcają raportem - TAK jest świetny ale może kogoś zainteresuje ta informacja

11 bit studios finalizuje prace nad prospektem emisyjnym
wyborcza.biz/Gieldy/1,132329,1...
cytat z wypowiedzi prezesa w artykule
Utrzymująca się na wysokim poziomie sprzedaż gry This War of Mine (TWoM) sprawiła, że spółka kolejny kwartał z rzędu wypracowała bardzo dobre wyniki finansowe. Przychody ze sprzedaży w II kwartale wyniosły, na poziomie skonsolidowanym, blisko 6,74 mln zł, czyli były blisko siedmiokrotnie większe niż w analogicznym okresie 2014 r.

"To m.in. wynik czerwcowej akcji promocyjnej Steam Summer Sales, której efekty przeszły nasze oczekiwania. Jest to dla nas również dowód, że 'This War of Mine' ma jeszcze duży potencjał sprzedażowy" – powiedział Miechowski.
Edytowany: 14 sierpnia 2015 18:23

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

332 333 334 335 336

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,369 sek.

weszpwda
hpdsbnpl
jxqdjemi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
npikioit
kpwmbjsq
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat