Marek Butelka napisał(a):
Swoją drogą, mamy teraz wybory. Czemu tego nie nagłaśniacie? Jak nie teraz to kiedy? Niech każdy napisze po chociaż 3 maile do polityków, prasy... razy kilkaset i nawet jeśli odzew z tego będzie 10% to i tak zrobimy dym i może ktoś za to g. się w końcu weźmie. Piszcie jak wyszliście na finansowaniu prywatyzacji służby zdrowia i interesach z panem eś. To teraz chwytliwy temat.
Dobry pomysł... Też się dziwię, że politycy, zwłaszcza PiS nie wykorzystują tej sprawy, tak jak powinni.
Na szczęście mam tylko dwie sztuki obligacji tej pożal się Boże spółki, więc wydawałoby się, że nie powinienem bardzo narzekać, ale tak naprawdę chodzi mi już teraz o zasady, które zostały złamane, a nie o pieniądze, które i tak nie sądzę, abym kiedykolwiek odzyskał. Dlatego napiszę napiszę w tej sprawie do któregoś z posłów z mojego okręgu, mimo że nie wierzę za bardzo w ich skuteczność. Tak jak nie wierzę w skuteczność działań prokuratury, a mimo to zgłosiłem tam zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa.
Jak widać moje postępowanie jest sprzeczne z moim osądem sprawy, więc chyba robię to tylko po to, żeby nie poprzestać na postawie użalania się nad niesprawiedliwością, która mnie i was spotkała - albo też na postawie machnięcia ręką na wszystko i wycofania się w głupkowaty optymizm podpowiadający, iż: "takie sytuacje się zdarzają, ale i tak żyjemy na zielonej wyspie w świecie najlepszym z możliwych". Takie sytuację owszem się zdarzają, ale zdarzać się nie powinny i naszą rolą jest nie odpuszczać tym, którzy się dopuszczają oszustw. Niewiele co prawda możemy zrobić, ale to, co możemy, trzeba wykonać jak najlepiej dla własnego dobra i dobra innych.