PARTNER SERWISU
baggfsho
3 4 5 6 7

Kerdos (Catalyst)

robertokot25
0
Wpisów: 1 241
Wysłane: 17 listopada 2015 19:39:04
wielu pisało żeby pryskać z catalyst... a tak to uda się albo nie i lepiej mieć losy swojej kasy we własnych rękach, no chyba że ktoś poparzył się lekko i zrozumiał tak jak ja.
Edytowany: 17 listopada 2015 19:43

Kalashnikov
0
Wpisów: 537
Wysłane: 18 listopada 2015 21:11:24
obligacje.pl

Cytat:
Obradujące w środę NWZA nie głosowało uchwały o powołaniu niezależnego audytora, który zbadałby transakcje spółki - wynika z naszych informacji.

"A taki był ładny, amerykański, szkoda!"

Jeszcze wyjdzie na to że Pan prezes sam od Siebie odkupi te obligacje w ramach przedterminowego wykupu...

"Widzisz co się dzieje z Twoimi pieniędzmi"

sasky
PREMIUM
49
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 2 767
Wysłane: 18 listopada 2015 21:33:38
Cytat:
Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki Kerdos Group S.A. postanawia pominąć w głosowaniu uchwałę o powołaniu audytora do spraw szczególnych w związku z brakiem możliwości przeprowadzenia badania, związanym z obecną sytuacją w Spółce.

W ocenie Walnego Zgromadzenia nowo wybrany Zarząd powinien niezwłocznie przystąpić do rozpoznania sytuacji operacyjnej i finansowej Spółki przy użyciu dostępnych środków.

www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

A teraz ciekawostka!
Redakcja SW kontaktowała się z p. Kamilem Kliniewskim w tym tygodniu. Początkowo wszystko było OK, dopóki nie padło pytanie "Czy to Pan zgłosił obligacje do wykupu?"
Odpowiedź: "Komu miałem zgłosić, nie rozumiem pytania"
No to tłumaczymy, że były komunikaty, ktoś skorzystał z prawa i czy to Pan. Efekt? Pan Kliniewski najprawdopodobniej skasował aliasa i wiadomość odbiło jako niedostarczoną.
Liczby nie kłamią (...) ale kłamcy liczą

robertokot25
0
Wpisów: 1 241
Wysłane: 18 listopada 2015 22:01:56
żal patrzeć jak ludzie są dojeni z kasy na catalyst

Andrzej2015
0
Wpisów: 3
Wysłane: 19 listopada 2015 10:39:27
Witam Wszystkich,
Mam nadzieję, że kwestia bankructwa i niewypłacalności nie jest taka oczywista. Zwłaszcza po przejęciu wczoraj władzy przez głównego akcjonariusza. Może zmiana wniosku z likwidacyjnej na układową, może wycofanie...

Arcio
0
Wpisów: 144
Wysłane: 19 listopada 2015 11:08:11
Zwłaszcza że Dayli nie zgłosiło takiego wniosku.

Andrzej2015
0
Wysłane: 20 listopada 2015 09:40:16
Ponoć sklep Dayli w Krakowie na Stradomskiej zamknięty: kartka-likwidacja sklepu, towar w kartonach, półki rozkręcone. Jeśli ktoś ma obligacje zabezpieczone na udziałach lub towarze w Dayli to może nie doczekać...

Arcio
0
Wysłane: 27 listopada 2015 18:29:48
Cofnięcie wniosku o ogłoszenie upadłości obejmującej likwidację majątku Spółki !!

Ale ja się k.. pytam kto mi odda moje 30 zł za świadectwo depozytowe?Not talking

Obligi zablokowane a tu się okazuje że cała gra była zbędna. Oczywiście winę zwalą na obligatariuszy, bo "niepotrzebnie się upominali"..

Cofnięcie wniosku o ogłoszenie upadłości

Porozumienie z ING Bank Śląski w przedmiocie restrukturyzacji zobowiązań
Edytowany: 27 listopada 2015 18:37

DRIVER77
0
Wpisów: 641
Wysłane: 27 listopada 2015 19:09:28
Nikt ci nie odda. Ale to się może przydać. 30zł to jeszcze nie dramat.
Porozumieli sie z bankiem, ale jak zwykle indywidualni zostaną z goracymi kartoflami w ręku.

Andrzej2015
0
Wysłane: 27 listopada 2015 19:42:22
Czy orientujecie się jaki może być dalszy ciąg wniosków-żądań przedterminowego wykupu?
a) czy stają się bezprzedmiotowe i nieważne po wycofaniu wniosku o upadłość?
b) czy biegną dalej i Emitent musi je zrealizować?

Arcio
0
Wysłane: 27 listopada 2015 20:09:41
DRIVER77 napisał(a):

Spółka powiadomiła mnie o niewypłacalności i zachęciła do składania wezwania do wykupu. Za musu zamawiam kosztowne świadectwo i blokuję obligi.
Doprowadziła tym samym do niekorzystnego rozporządzenia moim mieniem i naraziła mnie na stratę.

Takie porównanie: Gdyby ktoś kto poinformował Policję o bombie (analogia upadłości)
, a jak już byliby blisko zgłosił im, że jednak niech wracają bo jednak nie.wave
Ten zgłaszający ma kompetencje w tej dziedzinie i nie była to pomyłka.

Prezes spółki wiedział, że to naciąganie na upadłość, sprawdził i celowo sprowokował moje działania. I to spółka powinna zapłacić: za nieuzasadnione wezwanie. A spółka roszczenie regresowe do Kamilka, za to że ją naraził na straty.

To Spółka jest mi winna, mi bo to komunikatem Prezesa Spółki się sugerowałem, a nie komunikatem jakiegoś prywatnego Kamila K.
Podobnie jakby szkodę wyrządził mi pan z gazowni, to PGNiG płaci za pracownika bo on ich reprezentuje i działa w ich imieniu.
Edytowany: 27 listopada 2015 20:34

jotazet
0
Wpisów: 115
Wysłane: 27 listopada 2015 20:43:02
Andrzej2015 napisał(a):
Czy orientujecie się jaki może być dalszy ciąg wniosków-żądań przedterminowego wykupu?
a) czy stają się bezprzedmiotowe i nieważne po wycofaniu wniosku o upadłość?
b) czy biegną dalej i Emitent musi je zrealizować?

Moim zdaniem spółka naruszyła warunki emisji i obligatariusze żądający przedterminowego wykupu powinni dostać kasę. Dodatkowo sąd ustanowił tymczasowego nadzorcę sądowego. Ponadto spółka kombinuje coś z administratorami zastawu.
Nowy zarząd pewnie podliczy ile będzie musiał wypłacić tym co postawili swoje obligacje w stan natychmiastowej wymagalności i albo wypłaci albo będzie kombinować i wtedy trzeba będzie składać indywidualne pozwy żeby odzyskać kasę sądownie.

DRIVER77
0
Wpisów: 641
Wysłane: 27 listopada 2015 22:01:46
Arcio napisał(a):
DRIVER77 napisał(a):

Spółka powiadomiła mnie o niewypłacalności i zachęciła do składania wezwania do wykupu. Za musu zamawiam kosztowne świadectwo i blokuję obligi.
Doprowadziła tym samym do niekorzystnego rozporządzenia moim mieniem i naraziła mnie na stratę.

Takie porównanie: Gdyby ktoś kto poinformował Policję o bombie (analogia upadłości)
, a jak już byliby blisko zgłosił im, że jednak niech wracają bo jednak nie.wave
Ten zgłaszający ma kompetencje w tej dziedzinie i nie była to pomyłka.

Prezes spółki wiedział, że to naciąganie na upadłość, sprawdził i celowo sprowokował moje działania. I to spółka powinna zapłacić: za nieuzasadnione wezwanie. A spółka roszczenie regresowe do Kamilka, za to że ją naraził na straty.

To Spółka jest mi winna, mi bo to komunikatem Prezesa Spółki się sugerowałem, a nie komunikatem jakiegoś prywatnego Kamila K.
Podobnie jakby szkodę wyrządził mi pan z gazowni, to PGNiG płaci za pracownika bo on ich reprezentuje i działa w ich imieniu.

Prezesi to oszuści.Zawsze to powtarzałem. Żaden w życiu się nie przyzna że w spółce jest h... bo niby po co siać panikę. Tak to czytam i czytam i wnioskuję że to oparte o jakiś gruby szwindel jest.
Instytucje takie jak: banki,fundusze i inne grube ryby które wpakowały nie 1000-10.000zł, a miliony mają swoje metody działania. Nawet restrukturyzacja zadłuzenia jest im na rękę (zapewne na wysoki%).
Najgorzej postawieni w całym tym ambarasie są jak zwykle indywidualni ciułacze,którzy znając życie nie mają co liczyć na czyjąś pomoc.
Co można doradzic w tej kwestii?
Nie patrz na nic tylko wal na sąd z dziadami,bo trzeba pamietać że czas nie pracuje dla wierzyciela,ale dla dłużnika. Nawet jakbym miał dołożyć do interesu to dla zasady zrobiłbym to,aby później nie mieć pretensji do samego siebie, że mogłem ale nie zrobiłem.

Btw świadectwa:
-przyda sie (zapewne długi termin wazności)
- w Alior 130 zł świadectwo, ale jak się nie upomnisz że z przyczyn emitenta to bodajże 250zł.

Reszta tak jak pisze @jotazet thumbright

Marc0101
0
Wpisów: 237
Wysłane: 27 listopada 2015 22:21:26
"Nie patrz na nic tylko wal na sąd z dziadami"

I co niby im ten sąd zaszkodzi.
W wołomińskim banku jumneli 2 mld. PLN i nikt im nic nie robi.
Kulczyk do spółki z politykami ustawiał przetarg są na to dowody i nikt nic z tym nie robi.
Antkowiak z ganta-kanta też sporo kaski naiwnych przytulił i co i nic.
Stracicie tylko kasę i nerwy.
Po prawie 6 latach na catalyst wiem że jak prezio nie chcę oddać kasy to nie odda i nikt mu nic nie zrobi.
A Catalyst jest gorszy niż kongijska dzungla.

To jest POland tu się kradnie.
Tutaj nie kraść jest nie ładnie.
Kto nie kradnie i nie juma.
Ten jest cipa bez rozuma.

Mam 2 letniego synka i zrobię wszystko co w mojej mocy żeby nauczył się dobrze angielskiego zdobył zawód który umożliwi mu pracę poza POlandią i WYPIERDALAŁ z tego guwnolandu.

wave
ps. Pamiętajcie że strata z giełdy będzie liczona do dochodu jak rozliczycie stratę w tym roku to może załapiecie się na 500+.
Można też zrobić pozorną stratę na platformie Forex otwierając przeciwstawne pozycje i przed końcem roku zamykając tą stratna.
Edytowany: 27 listopada 2015 22:22

Arcio
0
Wysłane: 30 listopada 2015 11:41:36
Niektórzy próbują ściemniać, że ni będzie można już żądać wykupu bo wniosek został wycofany. Powołują się na fakt odwołania wniosku w ciągu 90dni.. Owszem! Ale to dotyczy pkt VII Przypadków Naruszenia!
A CO Z PUNKTEM III Przypadków Naruszenia??:-)

Cytat:
(iii) Emitent ogłosił, że stał się niezdolny do spłaty swoich długów w terminach ich wymagalności;

Koniec i kropka. Jedno zdanie. Żadnych pierdół o odwoływaniu.
Edytowany: 30 listopada 2015 11:41

michu123
0
Wpisów: 16
Wysłane: 1 grudnia 2015 19:08:02
Może jeszcze nie jest tak tragicznie skoro wypłacili wczoraj odsetki od KRS0516. Ciekawe co teraz zrobią z żądaniami wcześniejszego wykupu.

Marc0101
0
Wpisów: 237
Wysłane: 5 grudnia 2015 17:01:55
Sklep Dayli w warszawie na marszałkowskiej zamknięty od 1-12.
Jeżeli tam nie są w stanie utrzymać sklepu to nigdzie nie będą.
Nie wiem jak kerdos ale dayli bez inwestora zbankrutuje na pewno.
puke_l puke_l puke_l
Może to i lepiej nie będą naciągać dalej na swoje obligacje i nie ukradną więcej kasy.
salute

rudi67
0
Wpisów: 4
Wysłane: 7 grudnia 2015 17:44:32
Sprzedałem dziś moje 30 szt z e stratą 650 zeta,ale mogę spać spokojnie,nie liczę na to by spółka mogła spłacić wszystkie obligacje

jotazet
0
Wpisów: 115
Wysłane: 10 grudnia 2015 14:07:45
Stanowisko Zarządu w sprawie wcześniejszego wykupu obligacji

Jednocześnie w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 131/2015 z dnia 14 listopada 2015 r. Zarząd Spółki informuje, iż - w przeciwieństwie do stanowiska przedstawionego przez poprzedni Zarząd w ww. raporcie bieżącym – stoi na stanowisku, iż brak jest podstaw do żądania wcześniejszego wykupu obligacji wobec nie ziszczenia się przesłanek warunków wystąpienie przez obligatariuszy z żądaniem wcześniejszego wykupu obligacji. Wobec spółki Kerdos Group S.A. nie zostało wszczęte postępowanie upadłościowe, zarówno obejmujące likwidację majątku spółki, jak również postępowanie upadłościowe z opcją zawarcia układu. Sytuacja majątkowa spółki Kerdos Group S.A. nie stwarza bowiem podstaw do wszczęcia takiego postępowania. Spółka Kerdos Group S.A. jest w pełni wypłacalna i będzie realizowała swoje zobowiązania z tytułu emisji obligacji na warunkach emisji w dniu wykupu. Wniosek o ogłoszenie upadłości spółki Kerdos Group S.A., złożony przez poprzedni Zarząd, był oparty na nieprawdziwych informacjach, które nie odpowiadały zgodnej z rzeczywistością sytuacji finansowej spółki Kerdos Group S.A., a Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, X Wydział Gospodarczy ds. Upadłościowych i Naprawczych nie ogłosił upadłości Spółki.

kerdosgroup.com/index.php?opti...:155-2015&catid=8&Itemid=111&lang=pl

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 10 grudnia 2015 21:10:37
Jota, wszystko zależy na co powołali się obligatariusze. Jeśli tylko na złożenie wniosku o upadłość, to spółka może kwestionować zasadność takiego żądania. Jeśli na także inne punkty zawarte w WEO, to sprawa jest do rozstrzygnięcia na korzyść obligatariuszy. Pisaliśmy o tym dzisiaj tutaj:
www.stockwatch.pl/wiadomosci/k...

PS: Pisywałeś kiedyś na IS?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

3 4 5 6 7

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,537 sek.

iwvuwzos
sckgqtav
bvjsslyt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
lqnciwzs
jpcsjvji
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat