PARTNER SERWISU
fdflagbm
389 390 391 392 393
pandorinium
52
Wpisów: 982
Wysłane: 30 stycznia 2016 16:29:02 przy kursie: 85,95 zł
lelo-pakero napisał(a):
baks napisał(a):

Czyli według Twojej tezy fund jest "głupim dawcą kapitału" nie wiem czy piszesz o tym na poważnie czy żartujesz.

Ja tego nie napisałem. Tu się kłania twój brak umiejętności czytania ze zrozumieniem i interpretacji tekstu. Ktokolwiek skupuje od ponad miesiąca akcje 11bit - dla ciebie może to być Święty Mikołaj, ja obstawiam fundusz/e z racji typu, ilości i czasu składanych zleceń - robi to spekulacyjnie, licząc, że spekulacja znajdzie potwierdzenie w faktach. To jest moja teza. Tak baks, fundusze też spekulują!

baks napisał(a):
Fundusz ma na tyle dużo kapitału, że na tej spółce nie zabrakłoby mu na pewno. Więc teza błędna.

Jeżeli uważasz, że fundusze całą swoją wolna gotówkę mogą zainwestować w akcje jednej spółki to masz rację. Tyle tylko, że nie mogą, z racji dywersyfikacji, lub nie chcą, bo mają takie założenia, więc jak zwykle nie masz racji.

Zgodzę się, że ktoś skupuje, ale w to, że to jest czysta spekulacja to bym tak się nie zapędzał. Oni wiedzą więcej niż my, choćby dzięki spotkaniom organizowanym. Po drugie pisanie, że jest oderwane od sprzedaży na konsole jest takie sobie, bo nie masz pojęcia, jak się sprzedaje
Edytowany: 30 stycznia 2016 16:30

pandorinium
52
Wysłane: 30 stycznia 2016 16:32:43 przy kursie: 85,95 zł
chris_martin napisał(a):
chimpo napisał(a):
Hmm Imdladen wyprzedał swoje kopie na PS4, więc Amazon.de przerzucił się na kolejny sklep na liście.

Czyżby Amazon.de nie docenił popytu na TWOM:TLO, skoro zmuszeni są do korzystania z zapasów sklepów stowarzyszony raptem już 2 dnia od premiery?

to pokazuje skale sukcesu sprzedażowego TWOM TLO !!! spółka przecież podała oficjalny komunikat iz pre-ordery przekroczyły oczekiwania 11Bit i Koch Media/Deep Silver - teraz rusza produkcja dodatkowych kopii pudełkowych zapewne blah5

Spokojnie chris. Aby pokryć koszty produkcji to nie potrzeba tak dużo sprzedać egzemplarzy. Nawet Ci wyliczyłem wyżej mniej więcej ile potrzeba. Kwestia jest inna, o ile przekroczyli i jaki poszedł nakład, ale tego się nie dowiemy do pierwszego raportu :)

rockq
0
Wpisów: 351
Wysłane: 30 stycznia 2016 17:28:32 przy kursie: 85,95 zł
Pozytywny news, to to że spółka w końcu oficjalnie potwierdziła, że jeżeli będzie TLO jako DLC dla PC, to będzie ono płatne. Czyli jest szansa na jakiś dodatkowy strumień przychodów w tym roku. Tylko tutaj jest kilka kwestii które świadczą za tym, że to raczej nie będą duże pieniądze:

1) po pierwsze ewentualne DLC pojawi się zdecydowanie zbyt późno. Optymalny okres wprowadzenia na rynek DLC to 6-12 miesięcy po premierze. Im dalej od premiery, tym zainteresowanie potencjalnych kupujących mniejsze.

2) nie wiadomo jak na informację o płatnym DLC zareaguje community gry. Spółka zarówno na Steamie jak i na Facebooku wielokrotnie obiecywała że wszystkie DLC do gry będą darmowe, więc trzeba się liczyć z tym, że po takim ruchu część graczy może zareagować otwartym hatem i negatywnymi recenzjami gry. Spadek oceny gry na Steam, etc. jest dość prawdopodobny. Doświadczyło tego wielu producentów gier.

3) widać że negocjacje z KOCHem bardzo się przedłużają, bo słyszymy o nich od miesięcy, a nadal drepczą w miejscu. Wygląda na to, że wydawca wykorzystuje swoją dominującą pozycję w procesie negocjacji i przycisną 11b do ziemi. W tych negocjacjach KOCH ma tak silną pozycję negocjacyjną, że możemy być pewni, że jeżeli dojdzie do porozumienia, to przytłaczający procent przychodów ze sprzedaży DLC skończy w jego kieszeni.

rockq
0
Wysłane: 30 stycznia 2016 17:31:50 przy kursie: 85,95 zł
Druga sprawa. Od wczoraj dokonywałem pomiarów sprawdzających, jak pozycje na niemieckim Amazonie (najwyższe wśród wszystkich państw) przekładają się na realną sprzedaż gry. Wyniki są dość szokujące.

Wykorzystałem fakt, że niemiecki Amazon zaczął pokazywać stany magazynowe gry dla najlepiej się sprzedającej wersji na PS4. Uruchomiłem skrypt, który rejestrował zmiany stanu magazynu oraz pozycji gry w GLOBALNYM rankingu WSZYSTKICH gier.

Monitorowanie rozpocząłem o godzinie 20, w piątek. Dniu premiery gry. Skrypt skanował Amazona co 30 sekund. Poniżej wskazania:
Godzina 20:00 – stan magazynowy 6 sztuk – 44 pozycja w globalnym rankingu
Godzina 21:53 – stan magazynowy 5 sztuk – 44 pozycja w globalnym rankingu
Godzina 22:38 – stan magazynowy 4 sztuki – 48 pozycja w globalnym rankingu
Godzina 01:29 – stan magazynowy 3 sztuki - 48 pozycja w globalnym rankingu
Godzina 08:20 – stan magazynowy 2 sztuki – 53 pozycja w globalnym rankingu
Godzina 13:23 – stan magazynowy 1 sztuka – 55 pozycja w globalnym rankingu
Godzina 13:30 – licznik stanu magazynowego zniknął, a system zaczął sprzedawać grę od poddostawcy Amazona - 55 pozycja w globalnym rankingu

Niezły zonk, prawda? blackeye Wygląda na to, że żeby gra załapała się na 40-50 pozycje w globalnym rankingu sprzedaży WSZYSTKICH gier w niemieckim Amazonie, wystarczy sprzedaż mniej niż 15 pudełek dziennie! A jak na tych pozycjach jest tak biednie, to nietrudno sobie wyobrazić, jaka sprzedażowa nędza musi panować na dalszych pozycjach rankingów.

Także połączenie powyższej obserwacji, z faktem braku pudełek na większości rynków (w tym najbardziej szokujące pominięcie USA i Japonii – jak można było do tego dopuścić???!) , oraz słabym zachowaniem gry w Xbox Store (pewnie się poprawi, ale pozycje prorderów były dość wymowne) skłania mnie do przekonania, że ze sprzedaży TLO raczej nie należy się spodziewać większych przychodów, niż ze sprzedaży wersji mobilnych.

I tu pojawia się pytanie, czy przypadkiem rynek ostatnio nie za mocno przeszarżował, pompując w miesiąc kapitalizację spółki o 60 milionów złotych, pod grę która przy dobrych wiatrach w premierowym kwartale wygeneruje 1,5-2 mln przychodu? Tym bardziej, że według słów Prezesa, ta premiera ma mieć DECYDUJĄCY wpływ na wyniki spółki w CAŁYM 2016 r.

Rekinek
0
Wpisów: 652
Wysłane: 30 stycznia 2016 17:45:54 przy kursie: 85,95 zł
rockq@ bardzo ciekawe jest to co piszesz. Jak to sie ma do rzeczywistej sprzedaży i dochodów spółki okaże sie po raporcie. Ale wychodzi na to ze sprzedają ok 200szt dziennie i to powoduje zadowolenie Pana prezesa. Twoje postrzeganie spółki najlepiej obrazują twoje wpisy, od początków stycznia pisałeś o koncu Twom na steam bo raz spadło na 23 stronę ale to że juz następnego dna do dnia dzisiejszego gra porusza sie w przedziale 7-9 strona skrzętnie pomijasz. Bardzo to obiektywne. Wydaje się że fundusze zamiast spotkań z zarządem powinni spotykać sie z urzytkownikami tego forum

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 30 stycznia 2016 18:11:28 przy kursie: 85,95 zł
no cóż te 10 kopii schodziło dłużej niż 24h, ale ja bym nie przeceniał roli amazona niemieckiego - bo to drogi sklep.
Ja też patrzyłem wczoraj jak idzie sprzedaż i koło godziny 16tej kilka pozycji niżej był Fallout 4.
Możliwe, że opinie co do zaskakującej przedsprzedaży dotyczą przede wszystkim dystrybucji cyfrowej.

Inna sprawa, że po tych komunikatach ze spółki wiadomo jeszcze mniej niż przed premierą.
Z tego co pisałem kilka stron wcześniej mam wrażenie, że przewidywania DS co do wielkości sprzedaży były znacznie niższe niż wielkość sprzedaży na TWOM na PC.

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 30 stycznia 2016 18:11:56 przy kursie: 85,95 zł
lelo-pakero napisał(a):

Jeżeli uważasz, że fundusze całą swoją wolna gotówkę mogą zainwestować w akcje jednej spółki to masz rację. Tyle tylko, że nie mogą, z racji dywersyfikacji, lub nie chcą, bo mają takie założenia, więc jak zwykle nie masz racji.

Niekoniecznie - jestem przekonany, że całkowicie się mylisz (ale nie ustalimy tego z całą pewnością).
Moje doświadczenie (wieloletnie) podpowiada mi, że fundusze to co miały kupić już kupiły wcześniej zbierając od niecierpliwych. Nie śpieszyło im się nigdzie a mieli wcześniej dostęp do lepszej informacji niż reszta (stąd te częste konsultacje). Oni potrafią wyczuć okazje. Teraz moim zdaniem łapie się część bardziej kumatych spekulantów liczących na okazję szybkiego zarobku. Inni na razie nie wyczuli okazji. Raczej nie powtórzy się w najbliższym czasie sytuacja z listopadowej premiery (bo to nie ta skala zaskoczenia) - jednak jeśli sprzedaż będzie szła super będą wsiadać kolejni.
Nie można wykluczyć, że przy pierwszych szacunkowych danych o sprzedaży mogą znów włączyć się fundusze do kolejnych zakupów. Mogą to robić już bez patrzenia na cenę. Oznaczałoby to, że można się spodziewać naprawdę dobrych wyników. Nie mam pewności jak to może się rozegrać. Zależne pewnie będzie od zawartości arkusza zleceń. Moim zdaniem może być to jednorazowe "wyczyszczenie" arkusza zleceń zanim ludzie zdążą zareagować i wycofać te z niższych poziomów. Wszytko zależy jak będzie wyglądać rzeczywista sprzedaż. Chyba Amazon może żałować.Angel
Teraz wypada poczekać na realne wynikiAngel

Piszesz, że nie piszesz z tego wpisu wprost to wynika ... że nie dopuszczają do korekty kursu który byłby niżej (chyba na tym polega korekta)

Dla mnie oczywiste jest to o czym pisałem niedawno - niemal od debiutu na głównym ktoś (najpewniej fundusz) zbiera ogromne ilości z ukrycia i nie dopuszcza do korekty kursu. Dopóki nie skończą mu się gotówka i chęci to wzrost będzie trwał i trwał, ale póki co w oderwaniu od sprzedaży na konsole, czyli pachnie spekulacją.

Stąd prosty wniosek, że kupują akcje przewartościowane i nie patrzą , że stracą na tym.
Może sam nie rozumiesz co piszesz ale tak to zabrzmiało DOKŁADNIE TAK.....
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
Edytowany: 30 stycznia 2016 18:18

pandorinium
52
Wysłane: 30 stycznia 2016 18:24:32 przy kursie: 85,95 zł
rockq napisał(a):
Pozytywny news, to to że spółka w końcu oficjalnie potwierdziła, że jeżeli będzie TLO jako DLC dla PC, to będzie ono płatne. Czyli jest szansa na jakiś dodatkowy strumień przychodów w tym roku. Tylko tutaj jest kilka kwestii które świadczą za tym, że to raczej nie będą duże pieniądze:

1) po pierwsze ewentualne DLC pojawi się zdecydowanie zbyt późno. Optymalny okres wprowadzenia na rynek DLC to 6-12 miesięcy po premierze. Im dalej od premiery, tym zainteresowanie potencjalnych kupujących mniejsze.

2) nie wiadomo jak na informację o płatnym DLC zareaguje community gry. Spółka zarówno na Steamie jak i na Facebooku wielokrotnie obiecywała że wszystkie DLC do gry będą darmowe, więc trzeba się liczyć z tym, że po takim ruchu część graczy może zareagować otwartym hatem i negatywnymi recenzjami gry. Spadek oceny gry na Steam, etc. jest dość prawdopodobny. Doświadczyło tego wielu producentów gier.

3) widać że negocjacje z KOCHem bardzo się przedłużają, bo słyszymy o nich od miesięcy, a nadal drepczą w miejscu. Wygląda na to, że wydawca wykorzystuje swoją dominującą pozycję w procesie negocjacji i przycisną 11b do ziemi. W tych negocjacjach KOCH ma tak silną pozycję negocjacyjną, że możemy być pewni, że jeżeli dojdzie do porozumienia, to przytłaczający procent przychodów ze sprzedaży DLC skończy w jego kieszeni.

Odnośnie punktu pierwszego, nie masz racji. Gracz, prawdziwy gracz kupi DLC, które go interesuje niezależnie od tego, kiedy się pojawi. Kupiłem sobie Euro Truck Simulator 2 dwa lata temu, a na wyprzedaży zimowej dokupiłem DLC, mimo że przerwy było ponad dwa lata. Oczywiście, że lepiej jest gdy mozna kupić w miarę szybko, ale to też jest aż tak strasznie ważne. Natomiast wielkich pieniędzy z tego nie będzie, kilka milionów i tyle, co też jest dobre.

A odnośnie punktu 3. Nawet gdyby im się zakończyły negocjacje, to jeżeli sprzedają się dobrze konsole mało rozsądnym byłoby rzucać DLC na Steam, bo gracze wtedy by kupili tę wersję, która jest tańsza.

I jeszcze tak ogólnie. Wczoraj rzuciło mi się w oczy, jak pojawił się na amazonie niemieckim Twom na PC, kilka sztuk, za kilka godzin już go nie było, także nawet po takim czasie są chętni, a każda sztuka to zawsze dodatkowy zysk, nawet jak niewielki to łącznie daje coraz więcej.
Edytowany: 30 stycznia 2016 18:34

marcueus
0
Wpisów: 85
Wysłane: 30 stycznia 2016 18:35:48 przy kursie: 85,95 zł

Jeśli to powyżej to prawda, to po wydaniu płatnego DLC jak się zgłosi sprawę do UOKIKu i jego odpowiedniku w inych krajach to spółka wrzuci to DLC za free ostatecznie albo zapłaci kary za celowe wprowadzanie w błąd Whistle

pandorinium
52
Wysłane: 30 stycznia 2016 18:41:47 przy kursie: 85,95 zł
marcueus napisał(a):

Jeśli to powyżej to prawda, to po wydaniu płatnego DLC jak się zgłosi sprawę do UOKIKu i jego odpowiedniku w inych krajach to spółka wrzuci to DLC za free ostatecznie albo zapłaci kary za celowe wprowadzanie w błąd Whistle

Łatwo można wszystko obejść. Wystarczy wprowadzić TWOM TLO nie jako DLC, ale normalną grę z niższą ceną i tyle. :)

jurror
0
Wpisów: 650
Wysłane: 30 stycznia 2016 18:46:00 przy kursie: 85,95 zł
rockq napisał(a):
Druga sprawa. Od wczoraj dokonywałem pomiarów sprawdzających, jak pozycje na niemieckim Amazonie (najwyższe wśród wszystkich państw) przekładają się na realną sprzedaż gry. Wyniki są dość szokujące.

Wykorzystałem fakt, że niemiecki Amazon zaczął pokazywać stany magazynowe gry dla najlepiej się sprzedającej wersji na PS4. Uruchomiłem skrypt, który rejestrował zmiany stanu magazynu oraz pozycji gry w GLOBALNYM rankingu WSZYSTKICH gier.

Monitorowanie rozpocząłem o godzinie 20, w piątek. Dniu premiery gry. Skrypt skanował Amazona co 30 sekund. Poniżej wskazania:
Godzina 13:30 – licznik stanu magazynowego zniknął, a system zaczął sprzedawać grę od poddostawcy Amazona - 55 pozycja w globalnym rankingu

Niezły zonk, prawda? blackeye Wygląda na to, że żeby gra załapała się na 40-50 pozycje w globalnym rankingu sprzedaży WSZYSTKICH gier w niemieckim Amazonie, wystarczy sprzedaż mniej niż 15 pudełek dziennie! A jak na tych pozycjach jest tak biednie, to nietrudno sobie wyobrazić, jaka sprzedażowa nędza musi panować na dalszych pozycjach rankingów.

Także połączenie powyższej obserwacji, z faktem braku pudełek na większości rynków (w tym najbardziej szokujące pominięcie USA i Japonii – jak można było do tego dopuścić???!) , oraz słabym zachowaniem gry w Xbox Store (pewnie się poprawi, ale pozycje prorderów były dość wymowne) skłania mnie do przekonania, że ze sprzedaży TLO raczej nie należy się spodziewać większych przychodów, niż ze sprzedaży wersji mobilnych.

I tu pojawia się pytanie, czy przypadkiem rynek ostatnio nie za mocno przeszarżował, pompując w miesiąc kapitalizację spółki o 60 milionów złotych, pod grę która przy dobrych wiatrach w premierowym kwartale wygeneruje 1,5-2 mln przychodu? Tym bardziej, że według słów Prezesa, ta premiera ma mieć DECYDUJĄCY wpływ na wyniki spółki w CAŁYM 2016 r.

W2 w 2011 roku swietnie sie sprzedawał a CDR zaliczył ujemne przepływy finansowe. Jak myślisz dlaczego??
11b kolejny rok zaliczy generowaniem kasy fo spółki. TWOM to nie taki produkt gdzie wszedzie muszą być pudełka, bo one wiążą sie też z kosztami logistycznymi.11b pokazało że ma bardzo efektywną sprzedaż, wiec DS też musiało rekonesans przeprowadzić co się opłaca a co nie,przecież sam wraz z innymi twierdziłeś, że to nie jest gra konsolowa. Sam sobie zaprzeczasz w tym swoim sceptycyzmie zaczynasz sie motać.Boo hoo!

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 30 stycznia 2016 18:54:40 przy kursie: 85,95 zł
jurror napisał(a):

W2 w 2011 roku swietnie sie sprzedawał a CDR zaliczył ujemne przepływy finansowe. Jak myślisz dlaczego??
11b kolejny rok zaliczy generowaniem kasy fo spółki. TWOM to nie taki produkt gdzie wszedzie muszą być pudełka, bo one wiążą sie też z kosztami logistycznymi.11b pokazało że ma bardzo efektywną sprzedaż, wiec DS też musiało rekonesans przeprowadzić co się opłaca a co nie,przecież sam wraz z innymi twierdziłeś, że to nie jest gra konsolowa. Sam sobie zaprzeczasz w tym swoim sceptycyzmie zaczynasz sie motać.Boo hoo!

Dla mnie strategia jest bardzo rozsądna. Założono pewną niewygórowaną sprzedaż aby zwróciły się koszty + jakiś poziom. Wyprodukowanie i transport 50 tyś pudełek do USA jest dość kosztowny i w przypadku nie sprzedania się są koszty produkcji, logistyki itp. bez względu czy się sprzeda i za ile. Rynek USA jest ogromny i przy małej ilości sprzedaży (kilkaset tyś) mało opłacalny.
Dla mnie lepiej tam sprzedaż elektronicznie. Jak ktoś będzie chciał to zamówi z Amazonie i poczeka lub kupi w UK....
Przy przekroczeniu założeń zawsze można dotłoczyć 100-200 tyś a później kolejne niż niszczyć już gotowe a nie sprzedane.
Jak ktoś będzie chciał koniecznie płytę po poczeka te 2 tyg.
Jak widać nawet Amazon nie wiedział ile sprzeda a wydawca szacuje produkcję na poziomie zamówień. Więc nie ma co mieć pretensji do Koch Media. Wyprodukowali tyle na ile mieli zamówień.Angel
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

chris_martin
35
Wpisów: 860
Wysłane: 30 stycznia 2016 20:05:47 przy kursie: 85,95 zł
rockq napisał(a):
D realną sprzedaż gry. Wyniki są dość szokujące.

Niezły zonk, prawda? blackeye Wygląda na to, że żeby gra załapała się na 40-50 pozycje w globalnym rankingu sprzedaży WSZYSTKICH gier w niemieckim Amazonie, wystarczy sprzedaż mniej niż 15 pudełek dziennie!

rocq - szanowałem Cię ale popełniłes gwałt na intelekcie moim i innych forumowaiczó !! 15 pudelek dziennie ??? come on

twierdziles ze jestes z branzy ??

wiesz jak to działą ?? nie 10 sztuk zostało w magazynie ale krotnośc tego - x.1000 czyli tysiac sztuk - to jest motyw marketingowy - "kupujcie bo zostały ostatnie 3 sztuki?" no chyba w to nie uwierzyles skoro jestes z branzy -) hahah

to oznacza sprzedaż ca. 15.000 na rynku globalnym (w tym 6.000 na rynku niemieckim) (marza 40% = 36 PLN ) czyli 540.000 PLN z jednego dnia przychodów dla 11bit !!!! z weekendy ca 1,5 mln (piatek-niedziela) czyzli tak jak na PC

to sie zgadza zobacz ile sprzedaje sie sztuk weekly wg vgchartz -

np Wiedzmin3 na

www.vgchartz.com/weekly/42379/...

a OBECNIE na Amazonie W3 jest 33 a TWOM TLO 17 !!! czyli sprzedajamy znacząco więcej niz w3 w Niemczech (weekend/weekly)

www.amazon.de/gp/bestsellers/v...
Everything you know is wrong.........
Edytowany: 30 stycznia 2016 20:22

mrJackson
5
Wpisów: 279
Wysłane: 30 stycznia 2016 20:47:54 przy kursie: 85,95 zł
@rockq wielokrotnie już pisałem, że szukanie konkretnych wartości sprzedaży narażone jest na wiele błędów i brak danych. Szanuje wszystkich, którzy tego próbują ale nie tedy droga. Jeśli chcemy coś oszacować to powinno się szukać wartości względnych. I tak w przypadku TLO w Playstation USA mamy dzisiaj 103 komentarze, zaś Lego Avengers ma ich 228. I na tej podstawie wiemy, że na PS4 TWOM sprzedaje się mniej niż w połowie co Lego Avengers. Wersje pudełkowe pomijam. The Witness ma 908 ale to inna półka i premiera była 2 dni wcześniej zaś Anomaly 2 ma 111.

Jedyne wnioski, które ja mogę wyciągnąć to gra sprzedaje się lepiej niż wielu oczekiwało (przypominam głosy o sterowaniu i innych gustach graczy konsolowych). Nie jest hitem ale też nie jest porażką.

pandorinium
52
Wysłane: 30 stycznia 2016 20:55:37 przy kursie: 85,95 zł
@chris_martin drobna nieścisłość się wkradła. vgcharts podaje dane mniej aktualne niż amazon, także trzeba by porównać gdzie wiedźmin był 2-3 tygodnie temu w rankingu aby lepiej stwierdzić. Natomiast prawda jest taka, że jak wszędzie stosuje się różne metody, a nic tak nie zachęca do zakupu jak ostatnie sztuki :)

rockq
0
Wysłane: 30 stycznia 2016 23:02:23 przy kursie: 85,95 zł
@Baks:

A to koszty mają się zwrócić ze sprzedaży w samym niemieckim Amazonie?

No i jaki zwrot 500 tysięcy kosztów, skoro te pokrywał wydawca, i przychody z tego tytułu są już w raportach za III, II i I kwartał 2015 oraz raporcie za IV kwartał 2014? Ta wypowiedź Prezesa o zwrocie kosztów jest delikatnie mówiąc niezbyt precyzyjna.

A co do zakupów w Amazonie, to naprawdę nie twórzcie teorii spiskowych. W liczniku magazynowym nie ma drugiego dna. Od ponad 10 lat zamawiam w ramach większej grupy osób książki w amerykańskim i brytyjskim Amazonie, i jak piszą że w magazynie są trzy sztuki, to znaczy że są trzy sztuki. Zamówisz więcej, to będziesz dłużej czekał na realizację zamówienia.
Edytowany: 30 stycznia 2016 23:11

mrJackson
5
Wpisów: 279
Wysłane: 30 stycznia 2016 23:17:22 przy kursie: 85,95 zł
rockq napisał(a):

A co do zakupów na Amazonie, to naprawdę nie twórzcie teorii spiskowych. W liczniku magazynowym nie ma drugiego dna. Od ponad 10 lat zamawiam w ramach większej grupy osób książki w amerykańskim i brytyjskim Amazonie, i jak piszą że w magazynie są trzy sztuki, to znaczy że są trzy sztuki. Zamówisz więcej, to będziesz dłużej czekał na realizację zamówienia.

Więc jeśli gra, która jest w bestsellerach na 17 pozycji sprzedaje 15 kopii dziennie w niemieckim amazonie (Niemcy, Austria i Szwajcaria) to tym bardzie nie ma sobie co zawracać głowy dystrybucją pudełkową i takim Amazonem. Swoją drogą Empik czy jakiś MediaMarkt sprzedał pewnie w Polsce 10 razy więcej niż taki Amazon, a jak pojawi się w Biedronce to 3tys sztuk rozejdzie się w ciągu dnia (jeśli dadzą po jednej kopii na sklep).
Edytowany: 30 stycznia 2016 23:17

rockq
0
Wysłane: 30 stycznia 2016 23:42:43 przy kursie: 85,95 zł
mrJackson napisał(a):
to tym bardzie nie ma sobie co zawracać głowy dystrybucją pudełkową i takim Amazonem.

Przedstawiciel spółki wielokrotnie podkreślał że pudełka generują 90% sprzedaży na konsolach, więc udawanie że „Polacy nic się nie stało” nie wydaje mi się zbyt rozsądne.

mrJackson napisał(a):
Swoją drogą Empik czy jakiś MediaMarkt sprzedał pewnie w Polsce 10 razy więcej niż taki Amazon

Skąd ta pewność? Na forum parkietu ktoś sygnalizował, że w wielu sklepach w Polsce TLO jest nie do kupienia, a w sklepie empik.com TLO jest dopiero na 88 pozycji listy bestsellerów.

pandorinium
52
Wysłane: 31 stycznia 2016 08:38:30 przy kursie: 85,95 zł
@rockq

Amazon niemiecki jest największym rynkiem w Europie, bynajmniej takim był dwa lata temu. Gra jest wysoko w rankingu, najwyżej ze wszystkich. Sam twierdzisz, że pudełka generują zdecydowaną większość, to przepraszam bardzo, ale twierdzisz że w całej Europie sprzedaje się jakieś 30 pudełek dziennie? Czyli idąc tym tokiem, to cyfrowo sprzedają 3 sztuki dziennie? Zobacz ile w Niemczech zostało sprzedanych sztuk PS4 planetagracza.pl/sprzedaz-kons... a Ty twierdzisz że pojedyncze sztuki schodzą, czyli rozumiem że dystrybutor założył nakład na poziomie maksymalnie kilku tysięcyw całej Europie, skoro im się już skończył? Chcesz mi powiedzieć, że gra w bestsellerach na rynku gdzie są miliony konsol sprzedaje się w nakładzie kilku sztuk dziennie?

W wielu sklepach jest też do kupienia http://www.ceneo.pl/40951555 i pierwsze słyszę, żeby empik był miarodajnym sklepem jeżeli chodzi o gry, w życiu tam nic nie kupiłem, a pudełek już trochę w swoim życiu kupiłem.

Za kilka tygodni będziemy wiedzieć, vgcharts pokaże swoje wyniki i wtedy sprawdzimy, kto miał rację.
Edytowany: 31 stycznia 2016 08:45

chimpo
32
Wpisów: 590
Wysłane: 31 stycznia 2016 16:37:39 przy kursie: 85,95 zł
Spójrzcie sobie na mediamarkt.de i saturn.de TWOM:TLO w wersji na PS4.

W MM pisze, że mają jeszcze tylko 3 dostępne sztuki, a w Saturnie wersji PS4 już nie mają.

Teraz pytanie jest czy to tylko sklepy online już wyprzedały swoje zapasy czy także w marketach już brakuje gry.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

389 390 391 392 393

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,195 sek.

eyfehcce
stdliinx
rjfiahzs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rcocohaj
geclnmby
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat