PARTNER SERWISU
xnhhqsdk
62 63 64 65 66
mkk
mkk
0
Wpisów: 477
Wysłane: 21 sierpnia 2009 23:52:24 przy kursie: 15,14 zł
A ja tej spółki fundamentalnie nie lubię. Jest źle zarządzana od lat. Przed Wielką Recesją przeszła restrukturyzację, u jej schyłku zapowiada kolejną. Firma w pernamentnej przebudowie z przebłyskami. Porusza się skokowo i moim zdaniem bez końca tak nie można. Któryś skok skończy sie w końcu upadkiem. Chodź to jeszcze potrwa, potrwa...

Albo co bardziej prawdopodobne doczekamy jakiegoś wezwania i problem zniknie.

mkk
mkk
0
Wysłane: 22 sierpnia 2009 00:04:38 przy kursie: 15,14 zł
Blasphemer napisał(a):

Jakie przesłanki? AT wskazuje na naruszenie linii wsparcia 15zł długim cieniem, co sugeruje bardzo dużą jego siłę i nawet tak fatalne informacje nie były wstanie go trwale przełamać. Mówiąc obrazowo niedźwiedzie przypuściły zuchwały atak chcąc definitywnie rozgromić wroga, jednak zostały wciągnięte w pułapkę a następnie mocno pokiereszowane uciekały w popłochu lizać rany ;) Świeca jaka dzisiaj powstała ma kształt zbliżony do młota i daje sygnał przynajmniej do odbicia poparty wolumenem. Przełamanie trendu spadkowego to jest potwierdzenie, odwrócenie następuje wcześniej.

A jak będzie tutaj to tylko czas pokaże :) póki co bazując na AT kibicuję bykomthumbright

W sumie racja z jednym "ale". Zakładając, że masz rację, to i tak mysle, że w najlepszym razie wrócimy do dość szerokiego kanału w ktorym spółka się poruszała mniej więcej od końca lipca. Zatem w dośc krótkim czasie wiele na tym nie zarobimy, a dalej to zaczyna być wróżenie z fusów. Do tego nadaje się już bardziej analiza fudamentalna, a ta spółki nie wspiera.

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 22 sierpnia 2009 00:29:14 przy kursie: 15,14 zł
iktorn napisał(a):
siekoo napisał(a):

iktorn, byles na zakupach? ty lubisz promocje blackeye

Ano nabywałem jak pisałem spore ilości w okolicach 14 z duszą na ramieniu. Dzisiaj na koniec wysypali się day traderzy to i kurs trochę spadł, liczyłem na zakończenie powyżej 15.4. Tak czy inaczej sytuacja wygląda mi na z lekka wyreżyserowaną - negatywne rekomendacje, teraz info o sporych stratach... i jak się okazało 1.58mln panicznie wywalanego papiera potrafi zbić kurs jedynie o 11% (czyli ktoś zbiera). Jako, że wsparcie 15zł się ładnie obroniło nie ma co sprzedawać tuż nad nim :-)

@pop - kiedy Sygnity wykaże astronimiczne zyski to bedzie juz powyżej 50zł. Trend spadkowy nadal obowiązuje, ale kiedyś trzeba się z niego wybić :-)

Zgoda,jak wykaże astronomiczne zyski,to sam kupię po 50zł,liczą,że jeszcze na tym zarobię....Ale ta spółka ponoć "zarobiła" 90mln na minusie!!!Gdyby to było zero,albo chociaż strata kilku mln,ale aż 90???!!!Przecież jeśli tak faktycznie będzie w raporcie,to ta spółka może byc warta "0"-słownie zero...
Powtorzę,trzeba miec WIELKĄ ODWAGĘ BY NA TYM GRAĆ...

Blasphemer
0
Wpisów: 24
Wysłane: 22 sierpnia 2009 01:04:17 przy kursie: 15,14 zł
Cytat:
Warszawa, 21.08.2009 (ISB) - Spółka informatyczna Sygnity, która ostrzegła że zakończy pierwszą połowę roku wysoką stratą operacyjną, spodziewa się że w drugiej połowie wypracuje ok. 20 mln zł zysku operacyjnego, wynika z informacji rzecznika firmy Michała Michalskiego"

Sądzimy, że w drugim półroczu tego roku, przy ciągłym obciążeniu amortyzacją, Sygnity wypracuje około 20 mln zł zysku operacyjnego oraz dodatnie przepływy pieniężne. Obecny portfel zamówień spółki to ok. 600 mln złotych, z czego 500 mln przypada na ten rok" - poinformował Michalski agencję ISB.

Michalski dodał, że w najbliższym czasie spółka spodziewa się podpisania umów o łącznej wartości ponad 100 mln zł.

"W ostatnim czasie wygraliśmy też kilka interesujących, z punktu widzenia spółki, przetargów, które są dla nas dobrym prognostykiem na przyszłość - w ciągu kilku najbliższych tygodni podpiszemy umowy o łącznej wartości ponad 100 mln złotych" - zaznaczył Michalski.

Jakieś światełko czy tylko mydlenie oczu?

White_Wolf
0
Wpisów: 134
Wysłane: 22 sierpnia 2009 11:08:04 przy kursie: 15,14 zł
WD wczoraj wasze serwery chyba odmawiały posłuszeństwa bo cieżko mi tu się było dostać (5 min. czekania na załadowanie Forum to troche długo). Co do S to popieram Ownera, spółka została potraktowana "defibrylatorem" i prawdopodobnie powróci do życia (obroty przez ostatnie tygodnie były mizerniutkie) , Grubasy wiedzą że Wigi są już mocno rozgrzane i u progu korekty trzeba szukać "nie granych" akcji które dadzą rade iść pod prąd, wczoraj ładnie pakowali do worów. Mam wrażenie że komuś sie śpieszy z wypełnianiem walizek, czyżby zapowiadał się szybki odjazd?
Don't worry life is only temporary :D
Edytowany: 22 sierpnia 2009 11:34

cube007
0
Wpisów: 53
Wysłane: 22 sierpnia 2009 12:20:43 przy kursie: 15,14 zł
Blasphemer - otoczenie rynkowe bylo wtedy inne - to fakt. Teraz sytuacja wyglada tak ze od pol roku idziemy w gore a SGN jest na dobrej drodze zeby zaliczyc historyczne minima. Po prostu pokaz sily dobrej spolki, dzialajacej w dynamicznie rozwijajacym sie (aktualnie) sektorze ;)
Wszystkie te "przeslanki" do odwrocenia trendu - ze spolka nie byla grana, ze cos na ksztalt mlota z cieniem na wsparciu (rozumiem ze 15zl to wieczne wsparcie?), ze historyczny wolumen, ze panika - sa (moim skromnym zdaniem) niczym innym jak mysleniem zyczeniowym. Jeszcze to nieustanne bedzie dobrze, bedzie dobrze prezesa - jak bedzie dobrze lub beda zadatki na to aby bylo dobrze to kurs nam to powie :) Na razie mamy zapowiedz ogromnych strat, kanal spadkowy, wszystkie srednie skierowane w dol, a spoka jest tak slaba ze przez miesiac nie potrafila uporac sie z mocno opadajaca MA50...

pop - w DT trzeba uczyc sie od najlepszych (DV) ;)

pop
pop
0
Wysłane: 22 sierpnia 2009 12:25:56 przy kursie: 15,14 zł
Blasphemer napisał(a):
Cytat:
Warszawa, 21.08.2009 (ISB) - Spółka informatyczna Sygnity, która ostrzegła że zakończy pierwszą połowę roku wysoką stratą operacyjną, spodziewa się że w drugiej połowie wypracuje ok. 20 mln zł zysku operacyjnego, wynika z informacji rzecznika firmy Michała Michalskiego"

Sądzimy, że w drugim półroczu tego roku, przy ciągłym obciążeniu amortyzacją, Sygnity wypracuje około 20 mln zł zysku operacyjnego oraz dodatnie przepływy pieniężne. Obecny portfel zamówień spółki to ok. 600 mln złotych, z czego 500 mln przypada na ten rok" - poinformował Michalski agencję ISB.

Michalski dodał, że w najbliższym czasie spółka spodziewa się podpisania umów o łącznej wartości ponad 100 mln zł.

"W ostatnim czasie wygraliśmy też kilka interesujących, z punktu widzenia spółki, przetargów, które są dla nas dobrym prognostykiem na przyszłość - w ciągu kilku najbliższych tygodni podpiszemy umowy o łącznej wartości ponad 100 mln złotych" - zaznaczył Michalski.

Jakieś światełko czy tylko mydlenie oczu?

Odpowiedź jest BANALNIE PROSTA-MYDLENIE OCZU!!!A dlaczego?-Dlatego,że ciągle kłamią,wszystkie dotychczsowe ich prognozy OKAZAŁY SIĘ KŁAMSTWEM!A inwestorzy przez nich poniesli dotkliwe straty!Ile można ufac kłamcom???!!!
Mówiłem Wam nie raz jaka jest sytuacja w branży przez brak zamówień publicznych!!!-I kto miał rację,ja,czy zarząd Sygnity?

LG
LG
0
Wpisów: 8
Wysłane: 22 sierpnia 2009 13:59:16 przy kursie: 15,14 zł
ktos te akcje wywalil ale ktos je skupil. i to nie byla drobnica jak my, bo raczej jak bysmy ssie tu zrzucicli w 10 to 20 baniek raczej nie bedzei. rzadko jest tak zeby jakis fundusz tracil na takich akcjach skoro tak agresywnie skupuje, wiec to muis isc w gore, pytanie tylko jak chca to wysymulowac. zobaczymy jakie bedzei nastepne info. pewne jest ze to wsyztsko jest rezyserowana sciema i fundamenty tu nie maja zadnego zanczenie, nie na tej spolce

pop
pop
0
Wysłane: 22 sierpnia 2009 17:14:41 przy kursie: 15,14 zł
Jak Oponeo ostro leciało w październiku ub.roku,to miało gigantyczne obroty jak na tę spółkę,przy kursie 7,50 za akcję ujawnił się nowy akcjonariusz -AIG,który nabył blisko...1mln akcji!Potem Oponeo zleciało na ...3,75 przy najniższym kursie i pomimo,że nie miało gigantycznej straty jak Sygnity,to do dnia dzisiejszego kurs nie dobił nawet do tamtego poziomu,choć średnia nabycia przez ten fundusz i tak musi być o kilkadz.procent wyższa,gdyż nie kupili takiej ilości na 1 sesji...Tak,że jeśli nawet jakiś fundusz nabył akcje,to nie znaczy,że zrobił dobrze...
Jeśli te wstępne dane się potwierdzą i powstanie obawa o dalsze istnienie spółki,to ten sam fundusz może za jakiś czas te akcje wywalać dużo niżej.Przypomne,że TOORĘ fundusze kupowaly po 30zł za akcję,wywalały po 10zł,a spadła do zera...Ale patrząc na ilość pozytywnych komentarzy przez drobnych inwestorów,trudno nie odnieść wrażenia,że wczoraj sygnity cieszyła się ogromnym wzięciem wśród drobnych graczy,może funduszy też,nie przeczę,ale póki co obie grupy inwestorów dostają ciągle baty w formie porcji negatywnych informacji .Mam też wrażenie,że drobni ciułacze dużo bardziej szanują tę spółkę,niż spółka szanuje inwestorów...!

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 22 sierpnia 2009 17:55:38 przy kursie: 15,14 zł
White_Wolf napisał(a):
WD wczoraj wasze serwery chyba odmawiały posłuszeństwa bo cieżko mi tu się było dostać (5 min. czekania na załadowanie Forum to troche długo).

Ruch był w normie, sądzę że coś się działo w infrastrukturze - serwery stoją w OVH gdzieś po Paryżem (nie byłem, nie widziałem Pray )

mkk
mkk
0
Wysłane: 22 sierpnia 2009 23:03:07 przy kursie: 15,14 zł
LG napisał(a):
ktos te akcje wywalil ale ktos je skupil. i to nie byla drobnica jak my, bo raczej jak bysmy ssie tu zrzucicli w 10 to 20 baniek raczej nie bedzei. rzadko jest tak zeby jakis fundusz tracil na takich akcjach skoro tak agresywnie skupuje, wiec to muis isc w gore, pytanie tylko jak chca to wysymulowac. zobaczymy jakie bedzei nastepne info. pewne jest ze to wsyztsko jest rezyserowana sciema i fundamenty tu nie maja zadnego zanczenie, nie na tej spolce

Hmmmm... śmiem polemizować :) Ja tej pewności nie mam. W wypadku Sygnity mamy teraz moim zdaniem odwrócenie tego co działa się ostatnio na InteliWise - i to zarówno od strony fundamentalnej, jak i technicznej. Sygnity ma problemy, rynek to dyskontuje od końca marca. To widać na każdym wykresie. Ostry spadek, z luką cenową do tego i przebiciem wsparcia w piątek i do tego na rynku, który rósł krótkoterminowo dobrym sygnałem nie jest.
Ale w nieco dłuższym terminie na spółkę można popatrzeć bardziej przychylnym wzrokiem. Chłopcy, jak dotąd z opałów wychodzili, te sprzed ponad dwóch lat były gorsze od obecnych, a się udawało. Załóżmy więc, że się znowu uda. A wtedy właściwe pytanie jest nie czy kupić, tylko kiedy... Moim zdaniem trzeba jeszcze chwilę poczekać. 14 złotych teraz za Sygnity to za drogo.

fidelio77
0
Wpisów: 745
Wysłane: 22 sierpnia 2009 23:52:29 przy kursie: 15,14 zł
A ja się do tej spółki zraziłem dawno, być może emocjonalnie ale widać nie do końca. Ktoś z bliskiej rodziny pracował u nich i uciekł stamtąd czym prędzej bo miał dość burdelu. To też coś mówi o spółce, chociaż miało miejsce już z 2 lata temu. Negatywny sentyment że tak powiem ;-)

JAG
JAG
0
Wpisów: 533
Wysłane: 23 sierpnia 2009 09:53:35 przy kursie: 15,14 zł
Jakis miesiac temu wszedlem w ta spolke, potem wywalilo mi stopa (to dobra nauka zeby ustawiac SL) i od tej pory tylko przygladam sie Sygnity. Od dawna czulem ze cos smierdzi na tej spolce. Duze wzrosty na calej gieldzie a ten papier kisi sie na maksa. Przyznam szczerze ze przez dluzszy czas bede sie trzymal z daleka od tego papierka. Wole Zurawie, Techmeks, BRE i Alme.

Versace
0
Wpisów: 268
Wysłane: 23 sierpnia 2009 12:18:59 przy kursie: 15,14 zł
JAG napisał(a):
Jakis miesiac temu wszedlem w ta spolke, potem wywalilo mi stopa (to dobra nauka zeby ustawiac SL) i od tej pory tylko przygladam sie Sygnity. Od dawna czulem ze cos smierdzi na tej spolce. Duze wzrosty na calej gieldzie a ten papier kisi sie na maksa. Przyznam szczerze ze przez dluzszy czas bede sie trzymal z daleka od tego papierka. Wole Zurawie, Techmeks, BRE i Alme.

to zajrzyj czasem na ALM bo coś mało popularna na tym forum, nie umiem wyznaczyć tam oporu
PS chyba nie złamałem reguł...Silenced

Versace
0
Wpisów: 268
Wysłane: 23 sierpnia 2009 12:47:40 przy kursie: 15,14 zł
widzę że coraz więcej Pesymistów na tym forum, ............................. tu przesadziłem i edytowałemangry3 angry3 angry3 .

Kurs obronił główne wsparcie zamykając się powyżej 15pln. Zarząd wyciągnął wszystkie brudy. Więc gorzej być nie może. (chyba Pray )
Edytowany: 23 sierpnia 2009 21:53

Gortal
0
Wpisów: 100
Wysłane: 23 sierpnia 2009 16:10:10 przy kursie: 15,14 zł
SlawekW napisał(a):
@ Gortal

Ja nie balowalem, ale zmulony od pracy chyba jestem... Nie kumam tej historii. Tzn. moze bym zrozumial, jakbys powiedzial na jakim poziomie ten stop byl.

Nie pamiętam dokładnie, a nie chce mi się sprawdzać, ale był to stop limit z aktywacją od ok 15.90 do 15.60, poniżej ostatnich wsparć, I tak lazło od dołu i się po limicie puściło.

Gortal
0
Wpisów: 100
Wysłane: 23 sierpnia 2009 16:12:02 przy kursie: 15,14 zł
Versace napisał(a):
widzę że coraz więcej Pesymistów na tym forum, żeby nie powiedzieć Naganiaczy na spadki.

Kurs obronił główne wsparcie zamykając się powyżej 15pln. Zarząd wyciągnął wszystkie brudy. Więc gorzej być nie może. (chyba Pray )

Może - po ogłoszeniu wyników, jeśli będą gorsze niż ta prognoza.
Poniedziałek może być ciekawy ale chyba nie będę uczestniczył

pop
pop
0
Wysłane: 23 sierpnia 2009 17:43:57 przy kursie: 15,14 zł
Versace napisał(a):
widzę że coraz więcej Pesymistów na tym forum, żeby nie powiedzieć Naganiaczy na spadki.

To b.brzydko tak nazywać forumowiczow krytykujących spółkę,która właśnie podała b.negatywne informacje powodując spadek kursu o 11%!Naganianie na spadki mogloby być tylko wtedy,gdyby spółka miała trend wzrostowy,albo podała super wyniki, A TAK NIE JEST!!!To nie forumowicze zrobili cię w trąbę,tylko zarząd Sygnity,który obiecywal przyzwoity wynik,a wyszło beznadziejnie,więc proszę albo przeprosić za swą brzydką wypowiedź,albo nie pojawiać się na tym b.przyzwoitym forum.

SlawekW
0
Wpisów: 878
Wysłane: 23 sierpnia 2009 19:54:56 przy kursie: 15,14 zł
pop napisał(a):

To b.brzydko tak nazywać forumowiczow krytykujących spółkę,która właśnie podała b.negatywne informacje powodując spadek kursu o 11%!Naganianie na spadki mogloby być tylko wtedy,gdyby spółka miała trend wzrostowy,albo podała super wyniki, A TAK NIE JEST!!!To nie forumowicze zrobili cię w trąbę,tylko zarząd Sygnity,który obiecywal przyzwoity wynik,a wyszło beznadziejnie,więc proszę albo przeprosić za swą brzydką wypowiedź,albo nie pojawiać się na tym b.przyzwoitym forum.

Pop, zalecalbym wiecej dystansu. Pouczasz Versace - ktory wypowiedzial sie dosc umiarkowanie - zapominajac o tonie swoich wlasnych postow.

Nie bede do nich wracal i cytowal, ale sugeruje, zebys ty je przejrzal na chlodno, pamietajac ze kazdy ma inna strategie w tej grze.
Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 23 sierpnia 2009 20:19:02 przy kursie: 15,14 zł
Versace: ludzie optujący za spadkami mają na to argumenty. Poza tym nikt nie nagania - pesymizm to nie nagonka; nikt nie pisze "sprzedawać, polecimy w dół, ewakuacja". No i jasne sygnały o tym, że będzie źle, pojawiały się już od ładnych paru dni, zarówno techniczne, jak i przesłuchy na poły insiderskie.

Pop: zgadzam się ze Sławkiem, te ataki są zupełnie zbędne. Zarząd dał ciała bo brylował i obiecywał - ale fundamentalnie powiem Ci jedno: wydaje mi się (potwierdzę lub zaprzeczę po raporcie), że strata jest wirtualna tj. pochodzi z utworzenia rezerw. Zobaczymy ile ich jest i na co, w każdym razie rynek nie lubi spółek wykazujących straty, a ja nie raz widziałem, jak się takie rezerwy po jakimś czasie odwraca i wychodzi przepiękny zysk. Tak więc nie było tu jeszcze ostatniego słowa.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE sygnity

62 63 64 65 66

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,383 sek.

kpormevx
fmaakype
sjwmlbny
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xrhtwnsu
iatpzola
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat