lcviuhzm
Advertisement
PARTNER SERWISU
lypvshjn
White_Wolf

White_Wolf

Ostatnie 10 wpisów

27 lutego grają w Dublinie, jak ktoś ma ochotę to zapraszam.
Don't worry life is only temporary :D

Polecam: Gogol Bordello

też nadaje z Irlandii. wave jakoś przetrwamy te huragany

muszę przyznać zrobił na mnie wrażenie, prawie 2 x więcej od największego historycznego obrotu na Kopku w jednym zleceniu. Czemu nie poszła pakietówka tylko przepuścili to przez rynek?

fajny pakiet przeleciał przed chwilą. 1 000 000 akcjibinky

Ja też się jeszcze trzymam, ładnie to wygląda jak na godzinę i 20 minut.

v3nom napisał(a):
White_Wolf napisał(a):
Myślę że papier jest przygotowany pod wybicie i można zacząć podbierać z bliskim Stopem.

A ja na wykresie widzę coś zupełnie odwrotnego. Co prawda nie da się idealnie wyrysować trójkąta zniżkującego, ale układ szczytów (coraz niższe) oraz dołków (na tym samym poziomie), wskazują na to, że wsparcie jest pod presją. Ponowny test podwójnego dna? Zasięg z grubsza by się zgadzał Think

Ten trójkąt mnie nie przekonuje jakoś się rozłazi, dla mnie to wygląda jak konsolidacja w dość wąskim zakresie, wiec jest możliwość ustawić blisko SL. Taki już urok AT że do końca nie można być pewnym i trzeba reagować jeśli się mylimy wave

kliknij, aby powiększyć

na wykresie dziennym, formacja podwójnego dna z platformą.
- zwiększony wolumen w okolicach pierwszego dna i na zielonych świeczkach.
- niski atr

Myślę że papier jest przygotowany pod wybicie i można zacząć podbierać z bliskim Stopem.

kliknij, aby powiększyć

Czy ktoś bierze pod uwagę dość płaski ale wciąż rosnący trend który trwa już prawie rok? dołki z lipca zostały właśnie wybronione na jego linii.d'oh!

joint napisał(a):
... patrząc jaką firma uzyskała stratę w pierwszym kwartale a jaką w drugim ...

Joint, strata za 2Q jest mniejsza o prawie 4mln od straty za 1Q.

luk2022 napisał(a):
White_Wolf napisał(a):
luk2022 napisał(a):
White_Wolf napisał(a):
luk2022 napisał(a):
Jak myślicie kurs uwzględnia słabe wyniki za II kwartał?

Luk a skąd wiesz że wyniki będą słabe? binky

Bo takie są prognozy i nic nie wskazuje na to, że będzie niespodzianka.

Luk a jakich wyników się spodziewasz?

Ja myślę, że nie będą za ciekawe, starty około 10 mln, ale mogę się mylić.

Ja myślę że 10 mln straty było by pozytywnym zaskoczeniem blackeye

luk2022 napisał(a):
White_Wolf napisał(a):
luk2022 napisał(a):

Bo takie są prognozy i nic nie wskazuje na to, że będzie niespodzianka.

Luk a jakich wyników się spodziewasz?

luk2022 napisał(a):

Jest jeszcze opcja taka że jeśli restrukturyzacja będzie szła wkońcu w dobrym kierunku, to w międzyczasie ktoś zgarnie spółkę dla siebie, a drobnym sypnie miedziaki na pocieszenie angry3

Są chyba tylko 2 opcje:

1. Wysypali się już do końca.
albo
2. Dalej bedą dołować kurs i szkoda im było amunicji.

Think

WIKUS napisał(a):
na close na K stało po 12,88 ponad 3.000 akcji

Powinni zasypać kupujących a nie zasypali...

Słusznie zauważyłeś.
Czemu nie wysypali tych 3k?

andrzej72 napisał(a):
Czyżby test 12,50 w tym tygodniu? Eh?

Minusem jest to że zbliżamy się tam na rosnącym volumenie.

WALDI1988 napisał(a):
i mysliscie tylko dlatego by poszly wszystkie mocne wsparcia??
Ja mysle ze przy dzisiejszym spadku trzeba spokojnie ustawic sie na 11 zl, bo czemu przy dzisiejszym 13.50 sprzedawali po 13.... jakby nie wiedzieli

WALDI po cenach z zamknięcia nadal SGN jest w średnioterminowym trendzie wzrostowym, na dzień dzisiejszy wsparcie jest na ok 12,50 zl.

Artur napisał(a):
Mam nadzieje, ze tym razem sie na tym nie przejade.

Wszyscy gramy w to GAMBONI, na własną odpowiedzialność wave
Ja mam narazie pakiet ze średnią koło 14, troche się pospieszyłem i narazie obserwuję z myślą o dobraniu. zobacze co sie na fixie będzie działo.

Artur napisał(a):
White_Wolf napisał(a):

Wsparcia poszły bo BBI się wysypuje z reszty akcji, trzeba czekać aż im sie amunicja skończy i wtedy bedzie szansa na jakieś odbicie.

Duzo zalezy w jaki sposob Sage chce przejac Sygnity. Moze umowili sie z BBI, ze BBI zdoluje kurs, a Sage odpowiednio nisko ustawi wezwanie. Np zdoluja kurs do 11, a wezwanie oglosza na 13 i wiele osob sprzeda im akcje, myslac, ze chociaz tyle udalo im sie uratowac z zainwestowanych pieniedzy.

Zobaczymy. 3 miesięczna średnia to minimum co mogą zaproponować.
Ciekawe jakie będzie dzisiaj zamknięcie, juz 144k dzisiaj sie przewaliło. W takim tempie to BBI za niedługo będziemy mieli z głowy.

WALDI1988 napisał(a):
i mysliscie tylko dlatego by poszly wszystkie mocne wsparcia??

Wsparcia poszły bo BBI się wysypuje z reszty akcji, trzeba czekać aż im sie amunicja skończy i wtedy bedzie szansa na jakieś odbicie.

Hej Artur

Nie wiem czy pamiętasz słowa Pawła Turno:
Cytat:
Warszawa, 03.06.2008 (ISB) - BB Investment....może opuścić akcjonariat spółki "w średniej perspektywie czasowej" jedynie poprzez sprzedaż udziałów branżowemu inwestorowi strategicznemu

http://www.riv.pl/pawel-turno

Bardziej prawdopodobne wydaje mi się że to Sage będzie próbowało przejąć SGN.

Cytat:
w dniu 02 lipca 2010 r. Rada Nadzorcza Sygnity odwołała Pana Piotra Wierzbickiego z funkcji Wiceprezesa Zarządu

link

Prezes zaczyna wprowadzać swoje plany w życie.
jeśli ktoś jeszcze nie czytał:
Cytat:
Sygnity likwiduje pion odpowiedzialny za obsługę sektora telekomunikacyjnego

www.rpkom.pl/index.php?option=...:sygnity-rezygnuje-z-obsugi-firm-telekomunikacyjnych&catid=2:informacje

Czy ktoś się orientuję co z przetargiem na wrota Dolnośląskie, SGN dalej się stara o ten projekt?

Po co ludzie się zapisują żeby za chwilę oddać ze stratą d'oh! Przecież to nie Petrol.

5.79 zł

szooler napisał(a):
... Czerwona lampka na tym walorze włączyłaby mi się gdyby zaczął wychodzić Legg Mason.

Czyżby jednak wychodzili z SGN?

demo.e-pap.pl/raport.comp?url=...

Świetny debiut, gratuluje wszystkim zysków i życzę powodzenia tym którzy trzymają na longa. Grad ma u mnie dużego plusa za to że zadbał również o drobny akcjonariat. salute

kolejne info:
Cytat:
04.05. Warszawa (PAP) - IBM i Winuel, spółka wchodząca w skład grupy Sygnity, wyprodukowały pakiet oprogramowania, który umożliwi zarządzanie energią w ponad 15 milionach gospodarstw domowych w Polsce. Obie firmy będą wspólnie oferować produkt zarówno w kraju jak i za granicą - poinformowało Sygnity w komunikacie prasowym.

"IBM i WINUEL SA (spółka wchodząca w skład Grupy Kapitałowej Sygnity) wyprodukowały pierwszy polski pakiet oprogramowania klasy Smart Metering opracowany wspólnie w Laboratorium Oprogramowania IBM w Krakowie. Umożliwi on inteligentne zarządzanie energią w ponad 15 milionach gospodarstw domowych w Polsce. Obie firmy będą wspólnie oferować pakiet oprogramowania Smart Metering na rynku" - napisano w raporcie.

Rozwiązanie umożliwia przedsiębiorstwom użyteczności publicznej oraz klientom końcowym zarządzanie zużyciem energii poprzez szczegółowy monitoring w czasie rzeczywistym. Dzięki temu operatorzy mogą mierzyć pobór energii oraz wystawiać klientom rachunki na podstawie rzeczywistego zużycia energii. Obecnie rozliczenia finansowe oparte są na danych szacunkowych.

"Rynek energetyczny jest jednym z priorytetów dla grupy kapitałowej Sygnity. Dlatego z determinacją będziemy rozwijać nasze portfolio produktów dla klientów z tego sektora. Oprogramowanie IBM oraz ekspertyza Laboratorium IBM w Krakowie uzupełnia naszą strategię ekspansji na nowe rynki i lepsze dostosowanie oferty do potrzeb naszych klientów. Nasz wspólny pakiet produktów klasy Smart Metering będziemy oferować na rynku w Polsce, którego wartość szacujemy na 100 mln zł w ciągu paru najbliższych lat, jak i za granicą" - poinformował cytowany w komunikacie Norbert Biedrzycki, prezes Sygnity SA.

Pod koniec marca Sygnity informowało, że jedną z dróg aktywizacji sprzedaży jest zaistnienie w niszach rynkowych, poprzez zawieranie aliansów strategicznych. (PAP)

morb/ asa/

Prognozy za 1Q dość nieciekawe:

Cytat:
liczba
w mln zł średnia mediana maksimum minimum prognoz

zysk netto -17.0 -18.8 -6.9 -22.0 6
zysk EBIT -14.7 -16.8 -4.9 -18.0 6
zysk EBITDA -6.9 -7.7 -1.6 -10.0 5
przychody 119.3 115.0 150.0 100.0 6

marża netto -15.0% -16.3% -4.6% -21.0% 6
marża EBIT -12.9% -14.6% -3.3% -18.0% 6
marża EBITDA -6.1% -7.0% -1.1% -10.0% 5

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

Ktoś ładnie zbiera po 16.4 już grubo ponad 10k mu wpadłoEh?

A może w ten sposób Think

kliknij, aby powiększyć

Miejsca na spadki jeszcze sporo, ale trzeba być czujnym bo trend wydaje się przyspieszać?

lordsith napisał(a):
Wróciło do kanału ...

Po których świecach wyznaczyłeś ten kanał, bo jakoś nie mogę sobie tego rozrysować w ten sposób d'oh!

WALDI1988 napisał(a):
no cos za duzo poszlismy w doł , po zaliczeniu duzego dolka z okolicy 13.00 myslalem ze bedziemy sie odbijac ... i tak wygladalo alep od koniec znowu obsunelismy sie znaczaca .. pytanie do technikow jak wyglada analiza techniczna naszej kochanej spoleczki.

Ja to widzę tak :

kliknij, aby powiększyć

W piątek sporo ludzi realizowało zyski po sporych wzrostach, plus mała panika przed korektą.
W najbliższej przyszłości obstawiam test średniej EMA200.

Alexey napisał(a):
czyzby to bylo tak? Think
stromo...

właśnie szorujemy po Twojej dolnej kresce, próbowałem sobie wyobrazić wyjście górą z tego kanału angel4

lordsith napisał(a):
Raport za I kwartał może nie być rewelacją, ale pewnie powieje optymizmem i widać będzie że spółka wychodzi na prostą.

Raczej nie będzie, ale trzeba pamiętać że część kontraktów z końca 2009 przesunęła się na 1Q 2010. Natomiast backlog w tym roku był porównywalny do zeszłego, więc r/r raport prawdopodobnie będzie lepszy. Poza tym zobaczymy skalę oszczędności i czy one faktycznie mają dalej miejsce.

Też się zapisałem

Cytat:
Po ok. 23 akcje PZU na głowę...

ipopzu.pl/2087365,93342,po-ok-...

Nie ma sprawy, po to jest to forum, żebyśmy wspólnymi siłami doszli do czegoś sensownego.
Przekroczenie 66% przez PBG jest tylko spekulacją, ale warto znać konsekwencje również takiego scenariusza.

dzięki @daniel23651 ale chodziło mi o przekroczenie progu 66% a Ty piszesz o 33-66%

już znalazłem:
Cytat:
Po przekroczeniu progu 66 proc. głosów na WZA trzeba ogłosić kolejne wezwanie, tym razem na wszystkie pozostałe w obrocie akcje. Cena oferowana w wezwaniu nie może być niższa niż średni kurs akcji z ostatnich trzech miesięcy notowań. Jeśli inwestor w ciągu sześciu miesięcy od wezwania na wszystkie akcje kupi na giełdzie drożej dodatkowy pakiet akcji, będzie musiał zwrócić różnicę wszystkim akcjonariuszom, którzy odpowiedzieli na ostatnie wezwanie.

biznes.gazetaprawna.pl/artykul...

Jeśli dobrze rozumuje, gdy PBG przekroczy próg 66% może zaproponować cenę nie niższą niż 3,6 - 3,7 zł i co się dalej dzieje? trzeba się zgodzić na tą cenę którą zaoferuje skupujący?

Pytam bo nigdy nie byłem w takiej sytuacji, może ktoś bardziej doświadczony się wypowie?

owner napisał(a):
taka refleksja mnie naszła: ciekawe czy pbg któremu brakuje jeszcze niecałe 3% do przekroczenia 66% w hbp będzie chciało to osiągnąć, a wtedy wiadomo co będzie Angel

A czy to nie jest tak, że jeśli PBG przekroczy 66% to w wezwaniu da cenę średnią z ostatnich 6 miesięcy?

Pytania do spółki SYGNITY

Cytat:
2010-04-26 Witam. Zgodnie z planami akcjonariusze mieli dowiedzieć się w zeszłym tygodniu o partnerze z branży energetycznej. Czy informacja na ten temat zostanie ogłoszona(jeśli tak, to kiedy), czy zostanie zachowana w tajemnicy?

Witam. Niestety przedłuża się proces akceptacji informacji o współpracy ze strony naszego partnera, światowej korporacji informatycznej. Zgodnie z ostatnimi informacjami "zza oceanu" będziemy w stanie poinformować o naszej współpracy w ciągu paru najbliższych dni, Z poważaniem Michał Michalski Dyr. Biura PR/IR

notowania.pb.pl/pytania/PLCMPL...

Nowy Prezes ostro się bierze do pracy thumbright

Odnalazłem post z 7 lipca 2009r
Joker napisał(a):

... czarny scenariusz, to poziom 11,50 ...

Porównując to z wykresem, najniższa wartość kursu w cenach zamknięcia to 11.49 zł
Jestem pod wrażeniem z jaką precyzją to przewidziałeś notworthy

Alexey napisał(a):
szykuja niezla luke startowa...
ale ja bym wolal zeby na zamknieciu tak szaleli. wyglada jakby chcieli przedobrzyc.

Jak na 10 min, to jest bardzo dobrze Dancing
Może dzisiaj górne widełki zobaczymy? Shhh

Applause od dawna nie widziałem takiej ładnej sesji na SGN

Alexey napisał(a):
White_Wolf napisał(a):
właśnie lekko naruszyliśmy średnią Ema200, może w tym tygodniu uda się ją pokonać Think

4,82, dobrze widze?
taaak, zlamanie tej %*&@! to by bylo marzenie. niestety kolo tej godziny byki na SGN czesto slabna. Pray

Właśnie atakujemy 15 zł, oby to teraz obronić Pray

właśnie lekko naruszyliśmy średnią Ema200, może w tym tygodniu uda się ją pokonać Think

Nareszcie jakiś kontrakt. Czyżby dzisiaj długa biała świeca na sporym wolumenie się nam szykowała?Pray

@Owner
trochę pechowo Cię wczoraj wywaliło. Zdążyłeś do nas dołączyć, czy obserwujesz jak rozwinie się sytuacja?

Zaczyna brakować cierpliwości, czy coś poruszy ten skostniały papier? Ktoś oddał dzisiaj 5k PKC-em d'oh!. Widać że rynek nie ma kompletnie sentymentu do SGN i już nie wierzy w obiecanki świetlanej przyszłości.

W przetargu na sprzęt do ZMOKU wpłynęło 21 ofert - MSWiA

między innymi Sygnity z ofertą - 33,07 mln zł

Ciekawe jakie ma szansę przy tak dużej konkurencji? oferta cenowa jedna z najwyższych Eh?

Jak do tej pory wsparcie i pierwsza linia trendu trzyma.

@Teresa
Twój scenariusz jest prawdopodobny, sam trzymam środki żeby jeszcze trochę dobrać przy 12,50 ale jak narazie nikt nie chce sypnąć.

@Owner
To nie pierwszy raz takie blokady są na podobnych poziomach, ktoś próbuje trzymać kurs ?

@Alexey

Ja jestem bardziej zaintrygowany tym "dużym graczem" i formą współpracy z nim, niż obietnicami prezesa które oczywiście są pustym gadaniem do momentu kiedy nie zaczną się materializować w kolejnych wynikach kwartalnych, a aby to nastąpiło to jeszcze sporo wody w Wiśle upłynie.

wave

Sygnity odnowiło status Gold Partner Microsoft

www.sygnity.pl/centrum_informa...

owner napisał(a):
taka fajna plota a nikt nie wkleja? Angel

Cytat:
Sygnity niebawem poinformuje o współpracy z dużym graczem w sektorze energetycznym

stooq.pl/n/?f=317284&searc...

kurs ładnie się wybił z obrotem. troche żałuję że nie dopakowałem na fixie po 14,30 no ale zobaczymy co jutro

Ciekawe co to za "duży gracz" i jaką współpracę mają tu na myśli?
Po przetrawieniu tych dzisiejszych informacji też żałuję że nie dokupiłem dzisiaj, to może być dobre paliwo pod spekulacyjne wzrosty.

@Versace
Tak jak mówisz do zbudowania dobrego wizerunku jeszcze daleka droga, ale bądźmy dobrej myśli.

Dzisiaj sporo dobrych nowinek pod które można zagrać, nowy Prezes zaczyna przemawiać do akcjonariuszy.

Bardzo skutecznym oporem wydaje się być ema200, już ładne parę razy kurs się odbijał, gdyby w tym podejściu udało się ją sforsować Pray

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

hmm nie wiem dlaczego ale nie dałem rady wkleić wykresu.

Pod koniec sesji podaż odpuściła atak. Na wykresie dziennym pojawił się nam młotek po 3 czarnych świecach, macd jednak dał sygnał sprzedaży. Na wykresie godzinowym sytuacja wygląda trochę bardziej optymistycznie, kurs odbił od dolnego ograniczenia kanału wzrostowego, rsi pokazuje wyprzedanie, macd daje sygnał zakupu i pokazuje pozytywne dywergencje.

kliknij, aby powiększyć

Tak na oko to kolo 13,20 widzę linię o której mówisz, dobrze by było gdybyśmy się odbili Pray , bo na wykresie dziennym to już 4 czarna świeca się nam namaluje z rzędu puke_l

Kurs opada i jak narazie dna nie może złapać Think

WD miałeś rację, teraz jasne jest czemu mieli takie niewyraźne minki. Pozdrawiam

Rynek odebrał to info pozytywnie. Pytanie pozostaje co to za ludzie? Ktoś wie coś więcej na ich temat?

popieram pytanie @summus, również jestem ciekaw co Cię skłoniło WD do zmiany decyzji? jak dla mnie konferencja była bardziej na plus niż "jednoznacznie negatywna"

Maniek napisał(a):
Trochę martwi mnie że prezes ma skłonności do kolorowania rzeczywistości - przypomina mi to trochę Jacka S. z naszej perły gisowej. Ale puki co nie sprzedaje może los się odmieni i pójdziemy w końcu trwale na N

Dostrzegam konsekwencje w jego działaniach i to mi się podoba, jednak powinien trochę popracować nad swoją wiarygodnością w oczach inwestorów, powinien przykładać większą uwagę do tego co mówi publicznie i będzie ok.

andrzej72 napisał(a):
Obawiam się, że jeszcze nie.
Jak widać dzisiaj, raport zrobił "wrażenie", kurs leci w dół. Zobaczymy jakie skutki będzie miało dzisiejsze wystąpienie prezesa. Jeśli zrobi ono takie "wrażenie" jak raport to dopiero będzie dno.

Miałem na myśli dno fundamentalne, a nie kursu akcji. Sporo ludzi się rozczarowało raportem wiec dzisiaj sprzedają i nie wykluczam że jeszcze zaliczymy niższe poziomy.

Osobiście obecna cena wydaje mi się atrakcyjna i mam około 50 % portfela w SGN więc moge być nie obiektywny i proszę się nie kierować moimi opiniami przy zakupach. pozdrawiam

Dno już jest, teraz pragnę zobaczyć jakąś konkretną walkę o kontrakty.

owner napisał(a):
w raporcie jest, że wyniki słabsze bo 2 klientów odstąpiło od realizacji a 3 przesunęło więc i im wyparowało 55mln

Podobno prezes o tym mówił, ale ja nie widziałem tego wywiadu. To daje z kolei szansę na zyski w pierwszym kwartale Pray

To wszystko wycinki z raportu, osobiście jestem rozczarowany byłem nastawiony na 20 mln jakie zapowiadał prezes, ale chyba przegapiłem jakiś wywiad bo ktoś wspominał że potem się z tego wycofał. To co mi się podoba to, że konsekwentnie dążą do zmniejszenie skali zadłużenia, obniżenia kosztów no i tak jak wspomniał WD, że na chwile obecną złapali fundamentalne dno w średnim okresie. Sygnity potrzebuje wygrać jakiś większy kontrakt Pray i może wkońcu nasanie wiosna.

Ciekaw jestem co dzisiaj usłyszymy w transmisji.

jedyne co może pocieszać to zmniejszenie skali zadłużenia angry3

pop napisał(a):
iktorn napisał(a):
Dodatniego ;) A tak serio to zadowoli mnie zysk netto na poziomie 9 mln, wyniki zbliżone do consensusu (14.2 mln) uznam za niespodziankę blackeye

No a co z wiarą w zapowiedź prezesa mowiącego o 20mln...?

O wiarygodność się tutaj rozchodzi, rzucanie przez prezesa "słów na wiatr" nie robi dobrze jego wizerunkowi. Osobiście liczę na 20 mln przez niego zapowiedziane.

@mkk czemu nie posiadasz akcji, jeśli wierzysz we wzrosty.

iktorn napisał(a):
Dodatniego ;) A tak serio to zadowoli mnie zysk netto na poziomie 9 mln, wyniki zbliżone do consensusu (14.2 mln) uznam za niespodziankę blackeye

A więc ostrożny optymizm :)

Obroty powoli wzrastają i kierunek dobry. Technicznie nie ma się do czego przyczepić.

Jakie wyniki prognozujecie za IVQ ?

Dzięki @imbir. To już widziałem, chodzi mi bardziej o linka do pełnej rekomendacji w pdf, w której mógłbym przeczytać uzasadnienie obecnej wyceny.

Czy ma ktoś może link do tej rekomendacji DI BRE Banku?

iktorn napisał(a):
A ile w tym prawdy? Jak dla mnie to zwykły artykuł sponsorowany DI BRE.

Spółka opuszcza trend spadkowy dlatego tak to wygląda a nie inaczej...

Ja też w sekrecie znajomemu mówiłem żeby kupował bo za niedługo SGN będzie po 18 zł :D no i musiał się komuś wygadać angel4

"przyczyną, która pchnęła we wtorek inwestorów do kupowania akcji Sygnity, była rekomendacja wydana przez Dom Inwestycyjny BRE Banku. Dokument nie został jeszcze odtajniony. Zna go jedynie wybrana grupa klientów tej instytucji. Analitycy DI BRE Banku wycenili papiery giełdowej firmy na aż 18 zł za sztukę"

źrd. www.rp.pl/artykul/5,406800.htm...

Alexey napisał(a):
White_Wolf napisał(a):
pieniądze lubią cisze, a dzisiaj jak "makiem zasiał" wiec podejrzewam że mamy więcej akcjonariuszy, tylko boją się zapeszyć wzrosty Whistle

ja sie wyleszczylem przy 13,90. musialem wyprowadzic sporo pieniedzy z GPW na inne cele, wiec moj obecny portfel to 20% poprzedniego, ale w duzym stopniu jest ponownie oparty na SGN :)

Witaj @Alexey
Ja zbierałem regularnie od sierpnia z zamiarem potrzymania na dłużej, no i nareszcie coś się zaczęło ruszać :D

kaczka_dziwaczka napisał(a):

Cześć
Skąd te wzrosty? Poprzednie wiadomości o podpisywanych kontraktach nie niosły za sobą wzrostów cen akcji... A teraz juz z tydzień nie było dobrego infa i kurs zasuwa pod górke jak szalony...
Niby sie ciesze ceną akcji, ale przeczucia i tym bardziej fundamety spółki mówią aby uważać...

Witaj @kaczka_dziwaczka
Poczytaj sobie posty @Popa bardzo ładnie opisuje zagrożenia w branży i @Artura który opisuje sytuacje w firmie od wewnątrz. Chwała im za to. Zagrożeń jest sporo i trzeba być czujnym.

pieniądze lubią cisze, a dzisiaj jak "makiem zasiał" wiec podejrzewam że mamy więcej akcjonariuszy, tylko boją się zapeszyć wzrosty Whistle

Ładna świeczka na dużym wolumenie, widać że większy kapitał w końcu się zainteresował SGN. Czemu tak cicho na wątku, czyżby już nikt nie miał papieru?

Spory wzrost przy dużym wolumenie, jednak sesja jeszcze nie zakończona.

pop napisał(a):
Panowie,mam nowe wieści z branży IT(nie z Sygnity).Dotyczy to kilku spółek notowanych na GPW,ale są tak złe,że aż boję się pisać,by nie zdołować psychicznie posiadaczy akcji.Oprócz Sygnity jeszcze kilka spółek z GPW będzie przeżywać poważny dramat w II półroczu.

wal śmiało.

pop napisał(a):
White_Wolf napisał(a):
pop napisał(a):
No to "specjaliści"z funduszu nie mieli rozeznania co się dzieje w spółce i jaka jest sytuacja z przetargami...???My -drobni ciułacze- mamy prawo nie wiedzieć,ale oni-mający tak duży pakiet?!Przez spadki na Sygnity tracą pieniądze klientów...A wyrzucić ich na ...(wiadomo co).Oby tylko nie zaczęli mocniej sypać...Żal mi tylko drobnych inwestorów,ale tzw."specjalistów" z funduszu-na pewno nie.

właśnie to mnie zastanawia (pisałem wcześniej) dlaczego to drobny akcjonariat wykrył pomyłkę w zadłużeniu o "jedyne" 100 mln, a nie inwestorzy instytucjonalni którzy mają tam wpakowane grube miliony, czy im nawet się komunikatów ze spółek nie chce czytać?

Dlatego Panowie miejmy swój własny rozum i szanujmy to forum i inwestorow tu piszących.Cenne są nie tylko dobre uwagi o spółkach,ale również(a może przede wszystkim)złe,gdyż mogą otworzyć nam oczy i uchronić przed potencjalną stratą...!

Racja @pop
To forum jest jedną z najcenniejszych rzeczy jaką znalazłem w internecie.

pop napisał(a):
No to "specjaliści"z funduszu nie mieli rozeznania co się dzieje w spółce i jaka jest sytuacja z przetargami...???My -drobni ciułacze- mamy prawo nie wiedzieć,ale oni-mający tak duży pakiet?!Przez spadki na Sygnity tracą pieniądze klientów...A wyrzucić ich na ...(wiadomo co).Oby tylko nie zaczęli mocniej sypać...Żal mi tylko drobnych inwestorów,ale tzw."specjalistów" z funduszu-na pewno nie.

właśnie to mnie zastanawia (pisałem wcześniej) dlaczego to drobny akcjonariat wykrył pomyłkę w zadłużeniu o "jedyne" 100 mln, a nie inwestorzy instytucjonalni którzy mają tam wpakowane grube miliony, czy im nawet się komunikatów ze spółek nie chce czytać?

hotstock napisał(a):
Zgodnie z przepisami fundusze inwestycyjne nie mogą wykonywać prawa głosu więcej niż z 10% totalnej liczny głosów, więc po prostu nie ma sensu rejestrować więcej.

Poza tym w innym przypadku nawet jak się ma mniej niż 10% akcji to nie ma przymusu rejestrowania się ze wszystkimi posiadanymi akcjami i fundy często tak robią.

Dzięki @hotstock.
Przeszukałem komunikaty bo myślałem że coś przeoczyłem ale nic nie znalazłem. Czyli z tego co napisałeś wynika, że z Pionierem jest podobnie, po prostu nie rejestrowali wszystkich posiadanych akcji na walnym.

Nie widziałem wcześniej informacji o zmniejszeniu zaangażowania przez Legg Mason czy to ze na Walnym zarejestrowali 10 % akcji oznacza że, tyle aktualnie posiadają?

W związku z ostatnią "pomyłką", mnie nurtuje pytanie:
Czemu zauważyli to drobni inwestorzy indywidualni, a nie instytucjonalni?
Z czego to wynika? Z ignorancji zarządzających?

Sam Kardach odnośnie 3Q powiedział że "zysków raczej nie bedzie"

gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,...

A pamiętacie jeszcze wypowiedź Kardacha z lipca bieżącego roku w TVN CNBC:

"W ciągu około 2-3 miesięcy chcemy przygotować program akwizycji i przedstawić go radzie nadzorczej. Jednym ze sposobów finansowania przejęć mogłoby być ustanowienie kapitału docelowego i zapłata akcjami własnymi"

źródło: stooq.com.ua/n/?f=258617&c...

Vox napisał(a):
zawsze można liczyć na przejęcie - vide techmex

Vox. Co masz na myśli?
Przejęcie Techmexa przez SGN?
Czy może SGN przez kogoś innego?

Nie wiemy również do kogo trafiają obligacje.

andrzej72 napisał(a):
andrzej72 napisał(a):
Wydaje mi się, że droga w okolice 13,90-14,00 otwarta.

Wykrakałem.
Mamy olbrzyma na glinianych nogach, który w tej chwili klęczy i podpiera się jedna ręką. Jak się Kardach i spółka do roboty nie wezmą, to się spotkamy w okolicach 10 PLN za papier i to jeszcze w tym roku.
W środę ma się podobno pojawić jakiś mały raporcik traktujący o efektach realizowanego programu naprawczego. Ciekaw jestem czy szanowny zarząd Sygnity uraczy nas medialną paplaniną czy też poda konkretne liczby.

Z tego co zaobserwowałem to raczej nie zależy im na podawaniu konkretnych informacji, nawet w ESPI nie podają kwot swoich kontraktów.

@andrzej72
dla mnie pozytywną informacją jest również emisja którą planują, wg. parkietu:
"wartość oferty nie przekroczy 20 mln zł, a na rynku jest sporo funduszy, które nie mają papierów Sygnity. – Ryzyko utraty pieniędzy jest znikome, a prawdopodobieństwo, że spółka stanie na nogi i kurs ruszy w górę, jest całkiem duże – powiedział jeden z nich."
www.parkiet.com/artykul/9,8519...

jeśli wartość oferty bedzie w tych granicach to emisja bedzie po ok 16,5 zl więc, kupując teraz bedziemy mieć jakiś małe dyskonto.

@andrzej72
to są mało znaczące kontrakty przy tego formatu spółce. Czekamy na coś konkretnego, bo jak narazie to tylko smród się unosi wokół SGN i nic pozatym.

no to puzzle zaczynają się układać w całość, teraz jest jasne czemu kurs sie tak zachowuje przez ostatnie miesiące. Ciekawe jeszcze dla kogo ta emisja?

Tak sobie kombinuje:

kliknij, aby powiększyć

kreska tygodniowa.

Wątek ostatnio zaniedbany, może warto odświeżyć. WD jak znajdziesz chwilę czasu, wrzuć jakiś komentarz odnośnie ostatnich wyników.

Dzięki za wyjaśnienia. Chciałem prześledzić FF bo mam wrażenie że sie pomału kurczy. Na różnych portalach są różne dane a nie wiedziałem z czego to może wynikać. Pomiędzy Bankierem a Giełdą różnica jest wręcz kolosalna gdyby to przeliczyć na ilość akcji to już się robi całkiem okrągła sumka.

Dzięki. Generalnie zastanawiam się czemu sa tak duże rozbieżności i które są w takim wypadku najbardziej wiarygodne Eh?

WD. Co jaki okres czasu updatujecie Free float? Ostatnio z ciekawości porównywałem z innymi portalami i widzę spore rozbieżności.

Sygnity zaprojektuje Regionalny System Informacji Medycznej

9.9.Warszawa (PAP) - Sygnity podpisało umowę na realizację pierwszego etapu budowy systemu o nazwie Regionalny System Informacji Medycznej Województwa Łódzkiego - poinformowała spółka w komunikacie prasowym.

Zadaniem informatycznej spółki będzie opracowanie zakresu funkcjonalnego, merytorycznego i technicznego systemu. Pierwsza faza projektu potrwa cztery miesiące.

Regionalny System Informacji Medycznej docelowo ma wspomagać zarządzanie systemem ochrony zdrowia oraz umożliwić poprawę efektywności i jakości usług zdrowotnych. Rozwiązanie obejmie swym zasięgiem 18 zakładów opieki zdrowotnej.

W komunikacie podano, że województwo łódzkie jest pierwszym w Polsce regionem, który realizuje wytyczne Komisji Europejskiej poprzez aktywne zastosowanie narzędzi informatycznych w zakresie wspomagania zarządzania i planowania opieki zdrowotnej w swoim regionie.

Projekt współfinansowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2007-2013 w ramach IV Osi Priorytetowej Społeczeństwo Informacyjne.(PAP)

Informacje
Stopień: Rozgadany
Ostatnia wizyta: 21 sierpnia 2020 18:00:45
Liczba wpisów: 134
[0,03% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,574 sek.

aezchyrl
zvbhplzh
kspmzslm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
oumgfqzh
kuackynv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat