0 Dołączył: 2018-07-06 Wpisów: 201
Wysłane:
11 listopada 2018 22:49:00
leonek7 napisał(a):Proszę Państwa ,,gotowanie żaby'' właśnie dobiega końca.NIC nie odzyskamy .Zastanawiam się tylko czy nam to powiedzą przed świętami czy po? Tak to wygląda i jeśli Abris przystanie na to, co napisał RB, czyli krótki dokument o historii w spółce, to pewnie powiedzą nam to szybko, jak nie, to i tak raczej przed kolejnym zebranie ZW.
|
|
0 Dołączył: 2018-06-10 Wpisów: 541
Wysłane:
11 listopada 2018 23:09:06
Oni byli nam już gotowi to powiedzieć pól roku temu ,tylko my nie byliśmy gotowi tego zaakceptować .teraz po półrocznym grillowaniu uznali ,że nie ma co dłużej czekać.
|
|
0 Dołączył: 2018-05-25 Wpisów: 224
Wysłane:
11 listopada 2018 23:11:48
Ale jak? 3,6 mld? W pół roku? Jak, gdzie? Kiedy sprzedawali aktywa zagraniczne? Była jakaś informacja?
Z tego co kurator pisal na stronie, nie da się zmienić raz przyjętego układu.
|
|
|
|
297 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 7 675
Wysłane:
11 listopada 2018 23:14:57
Cytat:Kiedy sprzedawali aktywa zagraniczne? Była jakaś informacja? Nie było - być może sprzedali za przysłowiową złotówkę - i stąd teraz gorsze propozycje... któż to wie? Status spółki giełdowej służy tutaj żeby ograniczać dostęp do informacji... cynicznie wykorzystywany. Może zrzuta na hakerów żeby włamali się na serwery spółki? jedno jest pewne - będzie raport z kolejnymi dużymi odpisami (oczywiście niezaudytowany) skoro propozycje się tak pogorszyły... Dalej ciężko zrozumieć czemu nie dokonano niezależnego audytu tychże wierzytelności...przecież było to w planach. Być może bajzel był tak wielki że było to zbyt trudne???
Edytowany: 11 listopada 2018 23:18
|
|
0 Dołączył: 2018-06-03 Wpisów: 69
Wysłane:
11 listopada 2018 23:32:02
Cytat: Dalej ciężko zrozumieć czemu nie dokonano niezależnego audytu tychże wierzytelności...przecież było to w planach.
A czy to nie było tak, że na to RW nie wyraziła zgody?
|
|
0 Dołączył: 2018-06-10 Wpisów: 541
Wysłane:
11 listopada 2018 23:42:36
Pan Radek pisze co innego i robi co innego,propozycje składane przez niego są coraz gorsze,grają na czas,prawda wyjdzie na wierzch jak się skończy kasa,są świetni w kreowaniu napięcia,że są odzyski i będzie dobrze by za chwile później ostudzić ze "inwestor"się wycofuje,i składają niższe propozycje z gorszym procentem,ze potrzeba czasu i przeżerają resztki pieniędzy i tak wkoło Macieju.Niestety wielkim błędem było oddanie głosu na p Barczyńskiego.działa on na szkodę wierzycieli i powinien zostać wycofany z RW .Będę pisać w tej sprawie pismo ,wiele osób już je chce podpisać.
|
|
38 Dołączył: 2016-02-29 Wpisów: 978
Wysłane:
11 listopada 2018 23:59:40
Saam napisał(a):Cytat: Dalej ciężko zrozumieć czemu nie dokonano niezależnego audytu tychże wierzytelności...przecież było to w planach.
A czy to nie było tak, że na to RW nie wyraziła zgody? Nie przypisujmy RW uprawnień których takie ciało nie posiada Na co musi dać zgodę RW napisane przystępnie np. tutaj doradcarestrukturyzacyjny.info...Zgoda Rady Wierzycieli Ponadto należy pamiętać, że ustawodawca przewidział szereg czynności, które do ważności wymagają zezwolenia Rady Wierzycieli. Przede wszystkim bez jej zgody dłużnik ani zarządca nie mogą obciążać składników masy układowej bądź sanacyjnej hipoteką, zastawem ani jakimikolwiek innymi prawami. Ponadto dłużnik lub zarządca tylko po uzyskaniu zgody Rady mogą zaciągać kredyty i pożyczki, wydzierżawić przedsiębiorstwo dłużnika lub jego zorganizowaną część, a także przenieść własność rzeczy bądź prawa na zabezpieczenie wierzytelności nieobjętej układem.
Wszystkie transakcje w wyniku, których następuje zbycie nieruchomości dłużnika lub innych składników jego majątku o wartości powyżej 500.000 zł również wymagają zgody Rady Wierzycieli pod rygorem nieważności. Z tych względów powołanie Rady w postępowaniu restrukturyzacyjnym znacząco zwiększa zabezpieczenie interesów wierzycieli.
|
|
0 Dołączył: 2018-06-03 Wpisów: 69
Wysłane:
12 listopada 2018 00:12:13
No to dlaczego nie zrobiono tego audytu?
|
|
0 Dołączył: 2018-08-27 Wpisów: 82
Wysłane:
12 listopada 2018 00:27:43
I nadal macie zamiar siedziec, czekac I przygladac sie. Gdybysmy dzis glosno sie wyrazali naszych obaw o ile mniej bysmy wiedzieli mimo ze jak widzielismy Pan Radek te wiedze posiada tylko nie pytany postanowil ja zachowac dla siebie. Jak na naszego przedstawiciela to slabe. Chyba tez troche sie zagalopowal, a moze zle zrozumialem, ale odnioslem wrazenie ze poinformowal nas ze jesli nie bedziemy mu bezgranicznie ufac to zawali sie system bankowy a my bedziemy za to odpowiedzialni? Ja rowniez prosze o wyjasnienie dlaczego konwersja, skad zostal wziety kurs? Na podstawie jakich danych? Jesli prospekt do gieldowej emisji zawieral nieprawdziwe dane co juz samo w sobie jest przestepstwem nie pozwolmy aby nabito nas w kolejne bezwartosciowe papiery. Przeciez notowania GB nigdy nie zostana wznowione o czym juz wiemy z wczesniejszych wpisow. Panie Radku doceniam, ze napisal Pan pismo do KNF I ze w czwartek spotyka Pan sie z poslem ale jak na tyle miesiecy to wynik co najmniej skromny. No chyba ze spotyka sie Pan z Tym poslem. Ciekawe czy z takim samym zaangazowaniem bronilby Pan Abrisu I tych.....propozycji gdy to Panu miano oddac byc moze 12%? Dziekuje wszyskim ktorzy nie sa bierni I stawiaja nielatwe I niewygodne pytania I oczekuja odpowiedzi. Mam wrazenie, ze pytamy zbyt pozno ale nie na tyle pozno abysmy nie mogli juz nic w sprawie zrobic.
|
|
0 Dołączył: 2018-04-19 Wpisów: 29
Wysłane:
12 listopada 2018 10:22:30
Saam napisał(a):No to dlaczego nie zrobiono tego audytu? Dzień dobry! Pyta Pan dlaczego nie zrobiono audytu... i to jest świetne pytanie. Kilka dni temu Pan Antyteresa zaprezentował kilka zestawień - między innymi były tam zakupy portfeli: jakieś 4, 8, 4mld w wartościach nominalnych. Liczby te były ciekawe powiedzmy w kwietniu kiedy to jeszcze część ludzi patrzyła w cyfry w raportach i zastanawiała się co jest nie tak (ja również byłem w tej grupie i miło mi że znalazłem się w tak doborowym towarzystwie). Dzisiaj jednak te liczby mają wartość hmm - gdyby były wydrukowane to mniej więcej atramentu i papieru. Wiemy że GBK po prostu żonglował portfelami w efekcie zawyżając ich wartość... ale czy tylko to? Powiedzmy że wygląda to tak: przystępujemy do przetargu i oceniamy oferowany portfel - kupujemy to mając już jakieś pojęcie o jego strukturze. Teraz porządkujemy portfel na sprawy: kiepskie, średnie i łatwe a następnie sprzedajemy do XYZ. Niech tam... nawet niech na papierze za 130% tego co sami zapłaciliśmy (innowacyjny model). Za chwilę wszak GBK odkupi ten portfel za jeszcze wyższą cenę... ale czy aby ten sam portfel? A jeśli nabywca XYZ wyjął z portfela sprawy "łatwe" a uzupełniając braki jakimś badziewiem? To ostatnia nadzieja jaką były te portfele wierzytelności jest tak naprawdę... niewiele warta a bilanse poczyściły sobie banki, inne firmy z branży, fundusze sekuryzacyjne... Wartości zostało akurat tyle by zaspokoić zabezpieczonych (tych z którymi generalnie nie warto zadzierać). To tylko hipoteza ale gdzieś w 2011 doszedłem do wniosku (analizując wyniki funduszy zamkniętych i otwartych prowadzonych przez jedno towarzystwo) że fundusze inwestycyjne mogą dokonywać wewnętrznych przesunięć transakcji w celu maksymalizacji własnych zysków - QED. Więc może hipoteza nie jest taka zła? Pozdrawiam i życzę udanych spacerów. Piękną mamy dzisiaj pogodę!
|
|
|
|
0 Dołączył: 2018-05-11 Wpisów: 528
Wysłane:
12 listopada 2018 10:39:07
Nic w tej firmie nie działało jak powinno.
|
|
0 Dołączył: 2018-07-18 Wpisów: 22
Wysłane:
12 listopada 2018 11:11:45
Z tematu na marginesie - czy ktoś się orienutuje jak toczy się sprawa Premiera i jego ojca, który miał rzekomo obiecać załatwienie finansowania od instytucji państwowych i z udziałem skarbu państwa?
Ma to część znamion płatnej protekcji a jak narazie - cisza?
|
|
0 Dołączył: 2018-05-03 Wpisów: 184
Wysłane:
12 listopada 2018 11:26:18
Voyager747, to już wszyscy wiemy ale nie możemy płakać nad rozlanym mlekiem (szczerze płacz to już Był). Nasze porozumienie skupiła się ostatnio raczej na samosądzie niż skupieniu się nad tym co zrobić aby odzyskać więcej kasy. Grupa na FB pomimo że nie odpowiada mi język jego lidera próbuje cały czas walczyć, będą organizować protesty przed bankami a my co.. ? Pan Radek taki owaki... chciałem zauważyć że nawet Pan Wójcik z FB członek RW uważa że Pan Barczyński jest najbardziej zaangażowany w sprawy RW. Skończymy z ocenianiem - na to przyjdzie czas, ale teraz skupmy się na naszej kasie. Co wam da teraz wymiana członka w RW który jest najbardziej zaangażowany we wszystkie rozpoczęte działania. NIC, tylko pogorszymy tym swoją sytuację. Czasu mało, zostało zapewne koło miesiąca do głosowania nad układem. Nikt nowy nie wdroży się w tak skomplikowaną sytuację. Tylko działania wobec banków a nie członków RW może poprawić naszą sytuację. Druga sprawa to roszczenia - i tu znów kto nam może pomóc, niestety Abris, a ci którzy sądzą że Radek jest już ich człowiekiem tym bardziej powinni trzymać jego stronę, bo kto jak nie swój człowiek może coś załatwić? Za dużo mamy do stracenia aby kwestionować na miesiąc przed głosowaniem działania członków RW. Panie Radku Panie Pawle utrata zaufania to kwestia, która ciężko odbudować, ale to Panowie dawali Nam nadzieję na odzyskanie utraconych środków. Co by było gdyby nie zachodziły KOMPROMISY? Można odwołać pełnomocnictwo OK, ale udział w posiedzeniach RW i wydawanie swoich opinii chyba nie zaszkodzi a może tylko wnieść nowe warianty. A teraz my członkowie - na pewno zauważyliście że na forum pojawiło się kilku użytkowników którzy sieją zamęt i próbują nas skrócić z Panem Radkiem. Wiem, że na pewno oczekiwaliśmy dużo więcej, ale jeszcze są szanse aby coś do tej puli dorzucić, ale sama krytyka tu nie pomoże. Proszę o mądrzejsze głowy od mojej, o propozycje działań, co możemy zrobić w kierunku Banków aby pomóc RW by zeszły ze swoich zabezpieczeń. List widać nie pomógł, szum medialny Ma zrobić RW (oby był) protesty ma zrobić FB (ale też możemy ich wspierać) Dużo osób chce pisać listy do kuratora i NS, które wg mnie nic nie dadzą bo jak zostało już powiedziane, oni nie są od tego aby informować o sytuacji w spółce. Ja proponuję napisać List ale tym razem skierowany do naszych lokalnych posłów i senatorów. Każdy z członków mógłby go wysłać do biur poselskich z prośbą o nagłośnienie sytuacji jak to Banki Państwowe okradły swoich obywateli poprzez spółkę notowaną na GPW i to wszystko pod okiem KNF. Poprzedni list należało by tylko nieco zmodyfikować Co wy na taką propozycję?
|
|
0 Dołączył: 2018-05-03 Wpisów: 184
Wysłane:
12 listopada 2018 11:28:02
P.S I może jeszcze wysłać do PFR, może jeszcze do końca nie jesteśmy tam spaleni?
|
|
0 Dołączył: 2018-04-21 Wpisów: 582
Wysłane:
12 listopada 2018 11:36:13
djwitek1973 napisał(a):I nadal macie zamiar siedziec, czekac I przygladac sie. Gdybysmy dzis glosno sie wyrazali naszych obaw o ile mniej bysmy wiedzieli mimo ze jak widzielismy Pan Radek te wiedze posiada tylko nie pytany postanowil ja zachowac dla siebie. Jak na naszego przedstawiciela to slabe. Chyba tez troche sie zagalopowal, a moze zle zrozumialem, ale odnioslem wrazenie ze poinformowal nas ze jesli nie bedziemy mu bezgranicznie ufac to zawali sie system bankowy a my bedziemy za to odpowiedzialni? Ja rowniez prosze o wyjasnienie dlaczego konwersja, skad zostal wziety kurs? Na podstawie jakich danych? Jesli prospekt do gieldowej emisji zawieral nieprawdziwe dane co juz samo w sobie jest przestepstwem nie pozwolmy aby nabito nas w kolejne bezwartosciowe papiery. Przeciez notowania GB nigdy nie zostana wznowione o czym juz wiemy z wczesniejszych wpisow. Panie Radku doceniam, ze napisal Pan pismo do KNF I ze w czwartek spotyka Pan sie z poslem ale jak na tyle miesiecy to wynik co najmniej skromny. No chyba ze spotyka sie Pan z Tym poslem. Ciekawe czy z takim samym zaangazowaniem bronilby Pan Abrisu I tych.....propozycji gdy to Panu miano oddac byc moze 12%? Dziekuje wszyskim ktorzy nie sa bierni I stawiaja nielatwe I niewygodne pytania I oczekuja odpowiedzi. Mam wrazenie, ze pytamy zbyt pozno ale nie na tyle pozno abysmy nie mogli juz nic w sprawie zrobic.
1/ Wybaczcie, ale mam NDA a GBK to spółka publiczna; niedorzecznością jest oczekiwania abym świadomie wystawiał się na osobiste ryzyko; szkoda czasu na kontynuowanie tego wątku 2/ Konwersja ma dać możliwość wpływu na prowadzenie układu, nie ma aspekty ekonomicznego - kapitały spółki są głęboko ujemne, więc akcje są warte może -7 zł? Konwersja może mieć wariant kosmetyczny - np. 2-3% więc nie traćcie na to czasu 3/ Abris już w dwóch poprzednich propozycjach układowych RW, także tej o włos głosowanej 08.10, miał tę samą grupę co np. Trigon i handlowi. Nikt z Was jakoś tego nie oprotestował; teraz, przez próbę "populistycznego zaistnienia" jakiejś osoby tracicie czas na może 5 mln w perspektywie 8 lat (tj. jakieś 250 zł/ każde 100.000 zł) generując kolejny front walki i pozbawiając się możliwość szybkiej występowania z roszczeniami; łajba zaczyna tonąć, a Wy dolewacie wody do niej; a tymczasem faktyczni beneficjenci zacierają ręce że tracicie czas na wątki poboczne - nic tylko gratulować...; Wasza sprawa, ja mam cywilną odwagę podtrzymać swoje zdanie; nie muszę iść razem z tłumem
|
|
Wysłane:
12 listopada 2018 11:43:59
FiddlerOnTheRoof napisał(a):Saam napisał(a):No to dlaczego nie zrobiono tego audytu? Dzień dobry! Pyta Pan dlaczego nie zrobiono audytu... i to jest świetne pytanie. Kilka dni temu Pan Antyteresa zaprezentował kilka zestawień - między innymi były tam zakupy portfeli: jakieś 4, 8, 4mld w wartościach nominalnych. Liczby te były ciekawe powiedzmy w kwietniu kiedy to jeszcze część ludzi patrzyła w cyfry w raportach i zastanawiała się co jest nie tak (ja również byłem w tej grupie i miło mi że znalazłem się w tak doborowym towarzystwie). Dzisiaj jednak te liczby mają wartość hmm - gdyby były wydrukowane to mniej więcej atramentu i papieru. Wiemy że GBK po prostu żonglował portfelami w efekcie zawyżając ich wartość... ale czy tylko to? Powiedzmy że wygląda to tak: przystępujemy do przetargu i oceniamy oferowany portfel - kupujemy to mając już jakieś pojęcie o jego strukturze. Teraz porządkujemy portfel na sprawy: kiepskie, średnie i łatwe a następnie sprzedajemy do XYZ. Niech tam... nawet niech na papierze za 130% tego co sami zapłaciliśmy (innowacyjny model). Za chwilę wszak GBK odkupi ten portfel za jeszcze wyższą cenę... ale czy aby ten sam portfel? A jeśli nabywca XYZ wyjął z portfela sprawy "łatwe" a uzupełniając braki jakimś badziewiem? To ostatnia nadzieja jaką były te portfele wierzytelności jest tak naprawdę... niewiele warta a bilanse poczyściły sobie banki, inne firmy z branży, fundusze sekuryzacyjne... Wartości zostało akurat tyle by zaspokoić zabezpieczonych (tych z którymi generalnie nie warto zadzierać). To tylko hipoteza ale gdzieś w 2011 doszedłem do wniosku (analizując wyniki funduszy zamkniętych i otwartych prowadzonych przez jedno towarzystwo) że fundusze inwestycyjne mogą dokonywać wewnętrznych przesunięć transakcji w celu maksymalizacji własnych zysków - QED. Więc może hipoteza nie jest taka zła? Pozdrawiam i życzę udanych spacerów. Piękną mamy dzisiaj pogodę! 1/ Powtórzę chyba po raz n-ty, gdzie "n" dąży do nieskończoności - TRWA audyt dot. tzw. "rolek"; deadline to grudzień br. 2/ Btw, zgadnijcie kto w kierownictwie GBK, był osobą która najbardziej nieprzejednanie walczyła o jego rozpoczęcie, w tym i zdobywając w tej sprawie pismo z prokuratury (nie chodzi o mnie); tak więc, nie zachowujcie się jak idący na strzyżenie, kopiąc przy okazji tych którzy w poszczególnych tematach są po naszej stronie; myślę, że etap popełniania błędów warto zakończyć na momencie zakupu obligacji GBK
|
|
38 Dołączył: 2016-02-29 Wpisów: 978
Wysłane:
12 listopada 2018 11:45:53
@Fiddler on The Roof Ten mechanizm jest bardzo prawdopodobny. Do tej pory wypłynęło, że portfel był kupowany, potem sprzedawany a potem odkupywany pod inną nazwą (w międzyczasie też mógł zmienić właściciela i wrócić okrężną drogą). O ile się orientuję to trwa audyt takich 'rolek' na portfelach. @kris1986 Dzięki za konstruktywne podejście do sprawy. Od kilku dni skaczemy sobie tutaj wzajemnie do oczu o propozycje układowe zarządu GBK o których wiadmo z góry, że i tak pójdą do kosza. I z tą świadomością zapewne były pisane. Sąd kazał złożyć no to spółka złożyła, polecenie sądu zostało wykonane.
|
|
Wysłane:
12 listopada 2018 11:46:47
Maupa_w_niebieskim napisał(a):Saam napisał(a):Cytat: Dalej ciężko zrozumieć czemu nie dokonano niezależnego audytu tychże wierzytelności...przecież było to w planach.
A czy to nie było tak, że na to RW nie wyraziła zgody? Nie przypisujmy RW uprawnień których takie ciało nie posiada Na co musi dać zgodę RW napisane przystępnie np. tutaj doradcarestrukturyzacyjny.info...Zgoda Rady Wierzycieli Ponadto należy pamiętać, że ustawodawca przewidział szereg czynności, które do ważności wymagają zezwolenia Rady Wierzycieli. Przede wszystkim bez jej zgody dłużnik ani zarządca nie mogą obciążać składników masy układowej bądź sanacyjnej hipoteką, zastawem ani jakimikolwiek innymi prawami. Ponadto dłużnik lub zarządca tylko po uzyskaniu zgody Rady mogą zaciągać kredyty i pożyczki, wydzierżawić przedsiębiorstwo dłużnika lub jego zorganizowaną część, a także przenieść własność rzeczy bądź prawa na zabezpieczenie wierzytelności nieobjętej układem.
Wszystkie transakcje w wyniku, których następuje zbycie nieruchomości dłużnika lub innych składników jego majątku o wartości powyżej 500.000 zł również wymagają zgody Rady Wierzycieli pod rygorem nieważności. Z tych względów powołanie Rady w postępowaniu restrukturyzacyjnym znacząco zwiększa zabezpieczenie interesów wierzycieli. Mamy już jakieś 6 miesięcy tej telenoweli więc przypomnę - portfele GBK są własnością poszczególnych funduszy zarządzanych przez TFI, bądź spółek zależnych. Dlatego ew. ich sprzedaż nie wymaga zgody RW, bo ona akceptuje tylko transakcje na majątku dłużnika (np. certyfikaty), a nie 1-2 poziomy poniżej
|
|
Wysłane:
12 listopada 2018 11:53:49
Vox napisał(a):Cytat:Kiedy sprzedawali aktywa zagraniczne? Była jakaś informacja? Nie było - być może sprzedali za przysłowiową złotówkę - i stąd teraz gorsze propozycje... któż to wie? Status spółki giełdowej służy tutaj żeby ograniczać dostęp do informacji... cynicznie wykorzystywany. Może zrzuta na hakerów żeby włamali się na serwery spółki? jedno jest pewne - będzie raport z kolejnymi dużymi odpisami (oczywiście niezaudytowany) skoro propozycje się tak pogorszyły... Dalej ciężko zrozumieć czemu nie dokonano niezależnego audytu tychże wierzytelności...przecież było to w planach. Być może bajzel był tak wielki że było to zbyt trudne??? 1/ Potrzebujemy jakieś 2-3 miesiące (a dla portfeli z hipotekami nawet 6) aby wyczyścić bagno po rolkach. Dotyczy to sald, data tapes, który fundusz jest faktycznym właścicielem, itd. Dlatego jakakolwiek wycena byłaby najwyżej "best guess" 2/ Inwestor kupujący całość ma mniejszy problem (wyczyści to sobie), i przykłada własne krzywe odzysków i koszty do porfteli i je wycenia; ale sprzedaż pojedynczych portfeli jest ryzykiem - czy faktycznie ten, który sprzedaje jest właścicielem? 3/ Zrozumcie - GBK to była wielka mistyfikacja - mam wrażenie, że nawet były zarząd i KK nie mieli prawdziwego obrazu, bo za dużo było manipulacji i to od zbyt długiego czasu 4/ I aspekt praktyczny - wycena portfeli (przy dyskusyjność jej wartości) kosztowałaby jakieś 2 mln EUR oraz i tak opierałaby się na danych od spółki (na tamten czas tym bardzie mało miarodajnych) - garbage in garbage out
|
|
Wysłane:
12 listopada 2018 11:57:28
kris1986 napisał(a):Voyager747, to już wszyscy wiemy ale nie możemy płakać nad rozlanym mlekiem (szczerze płacz to już Był). Nasze porozumienie skupiła się ostatnio raczej na samosądzie niż skupieniu się nad tym co zrobić aby odzyskać więcej kasy. Grupa na FB pomimo że nie odpowiada mi język jego lidera próbuje cały czas walczyć, będą organizować protesty przed bankami a my co.. ? Pan Radek taki owaki... chciałem zauważyć że nawet Pan Wójcik z FB członek RW uważa że Pan Barczyński jest najbardziej zaangażowany w sprawy RW. Skończymy z ocenianiem - na to przyjdzie czas, ale teraz skupmy się na naszej kasie. Co wam da teraz wymiana członka w RW który jest najbardziej zaangażowany we wszystkie rozpoczęte działania. NIC, tylko pogorszymy tym swoją sytuację. Czasu mało, zostało zapewne koło miesiąca do głosowania nad układem. Nikt nowy nie wdroży się w tak skomplikowaną sytuację. Tylko działania wobec banków a nie członków RW może poprawić naszą sytuację. Druga sprawa to roszczenia - i tu znów kto nam może pomóc, niestety Abris, a ci którzy sądzą że Radek jest już ich człowiekiem tym bardziej powinni trzymać jego stronę, bo kto jak nie swój człowiek może coś załatwić? Za dużo mamy do stracenia aby kwestionować na miesiąc przed głosowaniem działania członków RW. Panie Radku Panie Pawle utrata zaufania to kwestia, która ciężko odbudować, ale to Panowie dawali Nam nadzieję na odzyskanie utraconych środków. Co by było gdyby nie zachodziły KOMPROMISY? Można odwołać pełnomocnictwo OK, ale udział w posiedzeniach RW i wydawanie swoich opinii chyba nie zaszkodzi a może tylko wnieść nowe warianty. A teraz my członkowie - na pewno zauważyliście że na forum pojawiło się kilku użytkowników którzy sieją zamęt i próbują nas skrócić z Panem Radkiem. Wiem, że na pewno oczekiwaliśmy dużo więcej, ale jeszcze są szanse aby coś do tej puli dorzucić, ale sama krytyka tu nie pomoże. Proszę o mądrzejsze głowy od mojej, o propozycje działań, co możemy zrobić w kierunku Banków aby pomóc RW by zeszły ze swoich zabezpieczeń. List widać nie pomógł, szum medialny Ma zrobić RW (oby był) protesty ma zrobić FB (ale też możemy ich wspierać) Dużo osób chce pisać listy do kuratora i NS, które wg mnie nic nie dadzą bo jak zostało już powiedziane, oni nie są od tego aby informować o sytuacji w spółce. Ja proponuję napisać List ale tym razem skierowany do naszych lokalnych posłów i senatorów. Każdy z członków mógłby go wysłać do biur poselskich z prośbą o nagłośnienie sytuacji jak to Banki Państwowe okradły swoich obywateli poprzez spółkę notowaną na GPW i to wszystko pod okiem KNF. Poprzedni list należało by tylko nieco zmodyfikować Co wy na taką propozycję? Tak, to dobry pomysł - ale to powinno dotyczyć zarówno roli banków państwowych, jak i sprawowaniem nadzoru przez KNF
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.