PARTNER SERWISU
ggviejkq
402 403 404 405 406

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

borecki
0
Wpisów: 54
Wysłane: 27 stycznia 2019 18:50:11
Obligatariusz kontakt napisał(a):

3/ jeżeli p. Wójcik czy Gorczyca nie boją się odpowiedzialności osobistej np. z tytułu np. MAR to mogą Wam dawać informację z posiedzeń RW gdzie omawiana była sytuacja Spółki; zresztą, instytucje państwowe (KNF i prokuratura) już zauważyły wyciek informacji od osób posiadających dane poufne

2/ rozmawiałem z p. prokurator obecną na całym ZW także o podejrzeniu przekazywania do osób postronnych informacji poufnych

Tutaj jest czuły punkt tych kanalii z rady nadzorczej i zarządu.
Sugeruję nawiązać odpowiednimi drogami i metodami kontakt z ludźmi wyżej przywołanymi przez konia trojańskiego abrisu, mającymi wiedzę jak to faktycznie od środka wyglądało, pewnie sporo kwiatków się można dowiedzieć i nimi prokuraturę zainteresować.

Taka moja rada dla konia, zamiast węszyć i 'rozmawiać o podejrzeniu' skąd wyciekają informacje o stanie spółki na zewnątrz sugeruję powęszyć i porozmawiać o podejrzeniu gdzie wyciekała kasa przez ostatnie lata i z miesiaca na miesiąc jest przeżerana nadal.

A pisanie o Getback w kontekście spółki akcyjnej jakoby wyciekające informację miały jej zaszkodzić to tak na prawdę wisienka na torcie żałosnej kariery w RN i RW.

Proponuję koniowi wbić sobie do głowy, a raczej łba, że jedyny skutek z wyciekających informacjach ze spółki, może być dla poszkodowanych obligatariuszy jedynie pozytywny, a negatywny jedynie dla aferzystów trzymających ster.
Edytowany: 27 stycznia 2019 18:55

alder74
0
Wpisów: 301
Wysłane: 27 stycznia 2019 19:06:46
Też uważam, że przyjęte porozumienie jest krańcwo niekorzystne dla niezabezpieczonych obligatariuszy.

Ale wywiązała się taka pseudopolemika, że trudno zrozumieć o co chodzi z tą konwersja – mam wrażenie, że niektórzy dyskutanci utożsamiają konwersję z automatyczną zmianą władz spółki, ściślej konwersja = nowa RN, nowy zarząd, (nowa RW?).
Mam więc prośbę do optujących za konwersją (bukos4?, Vox?, borecki?…) o w miarę rzeczowe przedstawienie scenariusza przejścia od ujęcia w porozumieniu konwersji do zmiany władz spółki GetBack. Podkreślam – w miarę rzeczowego scenariusza „projektu konwersja”, a nie „jakoś tam będzie”.
M. innymi,
- jak w praktyce ma wyglądać sformalizowane „przejęcie” spółki przez akcjonariuszy po zatwierdzeniu konwersji
- jak będzie się odbywał nabór kandydatów do RN, kto będzie weryfikował ich kompetencje
- kto, kiedy, w jakim trybie przeprowadzi wybory nowej RN
- j.w w odniesieniu do nowego zarządu
- zakładany terminarz poszczególnych kroków j.w uwzględniając konieczność ich uprawomocnienia
- ile czasu potrzebują nowe władze (RN, zarząd) na praktyczne opanowanie problematyki spółki i wdrożenie efektywnych działań
- itp

PS – czy nie będzie tak, że po konwersji inicjatywę przejmą i powołają nowe władze dotychczasowi akcjonariusze (bez obligacji), którzy o interesy obligatariuszy nie będą raczej dbali bardziej niż dotychczasowy zarząd?

Liczę na rzeczowa odpowiedź – w przeciwnym razie nie warto wysilać się na słowotok.
Edytowany: 27 stycznia 2019 19:08

poszkodowany
0
Wpisów: 172
Wysłane: 27 stycznia 2019 19:22:11
do adler74: z całym szacunkiem do Twoich słusznych pytań ale mniej starań o nasz interes (interes Obligatariuszy) to fizycznie już się nie da. Co do reszty to nie mam na tę chwilę kompetencji się wypowiadać, no może tylko tyle że trzeba być naprawdę "nie wiem ...." aby mieć jakiekolwiek zaufanie do obecnego Zarządu-Abris i liczyć, że mają interes w spłaceniu Obligatariusz niezabezpieczonych na dowolnym poziomie nawet 0,01% (chyba tylko dla odczepnego, spłaciliśmy tyle ile było).

_olo_
30
Wpisów: 690
Wysłane: 27 stycznia 2019 19:37:54

2/ Wydał 850m zł (mogę się mylić o kilkadziesiąt mln zł), przez IPO odzyskał 350, ale dał pożyczkę na 70; netto jest na minus 570 mln zł; nie współczuję, ale podaję fakty

Chyba się Pan jednak bardzo myli w tej kwestii:
Cytat:
Ile jako Abris zapłaciliście za GetBack w 2016 roku Idea Bankowi?
36 procent z 870 milionów złotych.
co daje jakieś 310mln, to z wywiadu z Gieryńskim z Abrisu, a pro po faktów. Na forum spółki na SW jest struktura akcjonariatu z czasów IPO.
Czyli zapłacili 310mln otrzymali w IPO 370mln a dali pożyczkę na 70mln czyli wg mnie ich fundusz jest jakieś 10mln stratny a nie 570mln.

Co do asymetrii informacji to chyba wiele od czasów Kakolewskiego w tej firmie nie zmieniło, i czyja to wina zarządu obecnego i poprzedniego?
Edytowany: 27 stycznia 2019 19:58

cbie1
0
Wpisów: 103
Wysłane: 27 stycznia 2019 19:37:56
do ADLER to tylko moje przemyslenia ale konwersja daje zmiane wlasciciela a to kontrole nad spl dzisiaj zarzad pracuje dla Abrisu a po konwersji bedzie musial dla wlascicieli obligacji jako nowych wlascicieli dzisiaj interes Abrisu nie jest taki sam jak wlascicieli obligacji a raczej jest sprzeczny my chcemy maksymalnej splaty a dla Abrisu najlepsze jast maksymalne oddluzenie oczywiscie nie z wlasnych pieniedzy ,czy zmiana zarzadu nie wiadomo teraz pracuje dla Abrisu i robi to dobrze tak oddluzyc spl nie wydajac ani grosza to sukces mozliwe ze i dobrze by pracowal dla nowych wlascicieli. Po konwersji po 5 groszy za akcje obecni akcjonariusze nie beda sie liczyc chyba ze skupia akcje
Edytowany: 27 stycznia 2019 19:40

cbie1
0
Wpisów: 103
Wysłane: 27 stycznia 2019 19:49:22
i jeszcze dodam ze tak jak piszesz to porozumienie jest skrajnie niekorzystne dla wlascicieli obligacji to jeszcze dla obecnego wlasciciela GB nie ma zadnego sensu zeby je wykonac

AsGBK
0
Wpisów: 447
Wysłane: 27 stycznia 2019 20:39:32
bog41 napisał(a):
bog41 napisał(a):
Wszyscy mamy poczucie krzywdy i bezsilności. Nadal jednak jest szansa, że odzyskamy COKOLWIEK. Dlatego należy w terminie kilku dni podjąc decyzję co do wyboru strategii..

Widać, że część towarzyszy niedoli optuje za kontunuacją układu i próbą kontroli nad ogranami spółki, a częśc za upadłością/przejęciem kontroli nad spółką. W obu rozwiązaniach są argumenty za i przeciw.
Aby nie było kolejnych zbędnych nadziei, to przede wszystkim musimy uświadomić sobie, że nasz wpływ na dalszy przebieg spraw jest minimalny. Sąd podejmie decyzje o zatwierdzeniu układu/odmowie zatwierdzenia układu niezależnie od tego ile osób wyśle pismo do sądu i jakie będą użyte argumenty.

Mimo to uważam, że należy walczyć do końca.

Z uwagi na 30-letnie doświadzcenie wycierania sie po sądach, uważam, że koncepcja upadłości/przejęcia kontroli spowoduje, że nie dostanie mi nawet złotówki. Będzie jak zawsze: całe towarzystwo wypłaci sobie obfite premie, ucieknie na zwolnienie lekarskie, a syndykowi zostawi parę kartonów dokumentów.
Uważam, że nalezy od nich żadać kontynuowania działalności i możliwie najsilniej kontrolować. Nie można pozwolić na to, aby rozkradli tę spólke do końca, a potem oświadzczyli, że ono chceli dobrze, ale źli obligatariusze odebrali im szansę odzyskania pieniedzy.

W pierwszej kolejności nalezy doprowadzić do zmiany zarządcy wykonania układu albo obecnego zmusic do uczciwej pracy. Dlatego zamierzam przygotować zastrzeżenia do układu w częsci dotyczącej wyznaczenia nadzorcy wykonania układu. W dalszej kolejności będę domagał się od spólki wyjaśnień i w razie potrzeby zawiadamiał organy ścigania o działaniu na szkodę obligatariuszy. Jeśli ktoś chce się do tego pomysłu przyłączyć - to zapraszam.

Też uważam, że należy walczyć do końca. Przy upadłości nic nie dostaniemy i jeszcze będzie to nasza wina - obligatariuszy - krzykaczy i awanturników, bo nie dali spółce szansy na wykonanie układu.

Zgadzam się, że trzeba doprowadzić do zmiany nadzorcy wykonania układu. Kaczmarek i Skonieczna nie daje najmniejszej gwarancji wykonania układu. Na co możemy liczyć w wydaniu tego nadzorcy to pewnie raz na trzy miesiące wykonanie czynności „prześlij dalej’. Tabelkę z danymi, którą otrzyma ze spółki prześle do sądu, a my zapłacimy za to 30 tys netto :)

Zastrzeżenia do układu w części dotyczącej nadzorcy na pewno wyślę.

Po zatwierdzeniu układu, zmiana układu jest możliwa.

jenes
0
Wpisów: 143
Wysłane: 27 stycznia 2019 21:11:48
Uprzejmie proszę użytkownika "Obligatariusz kontakt" o ustosunkowanie się do pytań z mojego dzisiejszego posta o 00:54.

Jednocześnie informuję, że podczas czatu 29.11 ub.r. z Radosławem Barczyńskim, członkiem Rady Wierzycieli Getback S.A. i Rady Nadzorczej zapytałem czyim jest reprezentatem, skoro nie dostał się do Rady Nadzorczej na podstawie uchwały Rady Wierzycieli.
Niestety czat był moderowany, moje pytanie nie zostało wyświetlone i pozostało bez odpowiedzi... Obawiam się, że podobnie może być i tym razem...
Edytowany: 27 stycznia 2019 21:12

Obligatariusz kontakt
0
Wpisów: 582
Wysłane: 27 stycznia 2019 21:12:22
kris1986 napisał(a):
Kibic1 napisał(a):
Mam 2 pytania:
Czy mityczne fraudy są już ujęte w 25% spłaty ?
Czy w związku z przegłosowaniem opcji tzw. operacyjno-inwestorskiej (a nie inwestorskiej) Banki wycofały się z redukcji 60 mln redukcji wierzytelności ?

Również ponawiam pytania

1/ W propozycjach Spółki, na tyle na ile potrafię przeanalizować krzywe odzysków vs spłaty układu, zostało ujęte kilkadziesiąt mln zł w latach 2023 - 2024
2/ Nie posiadam wglądu we formalne porozumienia, ale wstępnie zakładano, że dojdzie do skutku transakcja z Hoist i banki oczekują spłaty do połowy 2019 r.; teraz będzie musiało to zostać zmodyfikowane; z toku dyskusji wszystkie (za wyjątkiem Haitong) wolą szybszą spłatę z hair-cut niż czekanie 2-4 lata

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 27 stycznia 2019 21:26:47
bog41 napisał(a):

2/ Wydał 850m zł (mogę się mylić o kilkadziesiąt mln zł), przez IPO odzyskał 350, ale dał pożyczkę na 70; netto jest na minus 570 mln zł; nie współczuję, ale podaję fakty

Porównuje Pan sytuację międzynarodowego funduszu, które straty przerzuci na klientów do sytuacji obligatariuszy ograbionych z majątku życia? Poważnie?

A co do meritum:
1. przegłosowano układ zgłoszony przez spólkę GBK, która nas okradła, czyli złodziej zdecydował ile i kiedy odda coś okradzionemu,
2. Kontrole nad rzeczonym złodziejem zachowuja ludzie, którzy wybrali poprzednio niejakiego Kąkolewskiego na prezesa GBK, a do RN ludzi, którzy nie byli w stanie zauważyć, że kontrolowana przez nich spólka jest (cytując klasyka) piramidą finansową.
3. I na tej podstawie mamy uważąć, że przegłosowany układ to najlepsze dla nas rozwiązanie?
4. A przede wszystkim: zlekceważenie swoich wyborców porzez brak z nimi komunikacji skutkuje naturalnym brakiem zaufania. Motywy decyzji powinny być tłumaczone przed, a nie po. Teraz to musztarda po objedzie.

1/ Jeżeli relatywizujemy to np. emeryt, który stracił kilkaset tysięcy zł w Idea Bank mające pozwolić na spokojne życie, to stracił on relatywnie więcej niż ktoś kto zainwestował w obligacje nawet miliony złotych, ale stanowiące mniejszy udział w łącznym majątku. Jako że nie o tym była mowa, więc podałem szacunki ekonomiki dot. DNLD
2/ Uważam, że mechanizm był tak głęboko zaszyty w działania firmy oraz na tak wielu, istotnych obszarach (zakupy portfeli, manewry stawką serwisową, przesuwanie krzywych odzysków, rolki na portfelach, itd.), że nawet jeżeli były sygnały np. o dużej agresji biznesowej, to poprzez te same instytucje uwiarygadniające (Deloitte, KNF, GPW) uważali że jest OK; ale to mój domysł a nie wiedza; zresztą jeżeli wiedzieli że jest tak źle ja obecnie PU to nie powinni byli pożyczać 70 mln zł a potem dawać PU ze spłatą 65%; ale każdy musi to sam ocenić
3/ Trudno 25% uznać za najlepsze, ale może są to jedyne realne warunki
4/ Układ przegłosował Kurator dla przedłożonych PU

poszkodowany
0
Wysłane: 27 stycznia 2019 21:31:32
Do Obligatariusz kontakt: na stronie GB pojawiła się uchwała nr 6/01/2019 pytanie dla czego pojawiła się niekompletna, brak załącznika, który jest integralną częścią uchwały. Czyżby znowu ukrywa pan jakieś informacje. Który to już raz RW pod pana kierownictwem ma problemy z komunikacją na zewnątrz. Jeż Pan nie ogrania swojej funkcji to proszę ją odstąpić osobom, które sobie poradzą z obowiązkami członka RW. No chyba, że ma pan jakiś cichy interes w tkwieniu w RW niezależnie jak mocno na pana będą pluli Obligatariusz których powinien pan być reprezentantem.
Z poważaniem Obligatariusz Niezabezpieczony.

bog41
0
Wpisów: 122
Wysłane: 27 stycznia 2019 21:32:58
kris1986 napisał(a):
Kibic1 napisał(a):
Mam 2 pytania:
Czy mityczne fraudy są już ujęte w 25% spłaty ?
Czy w związku z przegłosowaniem opcji tzw. operacyjno-inwestorskiej (a nie inwestorskiej) Banki wycofały się z redukcji 60 mln redukcji wierzytelności ?

Również ponawiam pytania

1/ W propozycjach Spółki, na tyle na ile potrafię przeanalizować krzywe odzysków vs spłaty układu, zostało ujęte kilkadziesiąt mln zł w latach 2023 - 2024
2/ Nie posiadam wglądu we formalne porozumienia, ale wstępnie zakładano, że dojdzie do skutku transakcja z Hoist i banki oczekują spłaty do połowy 2019 r.; teraz będzie musiało to zostać zmodyfikowane; z toku dyskusji wszystkie (za wyjątkiem Haitong) wolą szybszą spłatę z hair-cut niż czekanie 2-4 lata

Ad.1 GBK podawał różne kwoty fraudów. Dąbrowski ostatnio twierdził, że nie mniej, niż 200 milionów, bo tyle zabezpieczyła prokuratura. Kto zatem łyknie tę górkę?
Ad.2. Komu przypadnie te 60 milionów uzyskane prze najmniej po częsci dzięki naszym listom?

Uprzedzajac: Prawo restrukturyzacyjne prawdopodobnie nie pozwoli za poprawę warunków układu.

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 27 stycznia 2019 21:34:06
jenes napisał(a):
Uprzejmie proszę użytkownika "Obligatariusz kontakt" o ustosunkowanie się do pytań z mojego dzisiejszego posta o 00:54.

Jednocześnie informuję, że podczas czatu 29.11 ub.r. z Radosławem Barczyńskim, członkiem Rady Wierzycieli Getback S.A. i Rady Nadzorczej zapytałem czyim jest reprezentatem, skoro nie dostał się do Rady Nadzorczej na podstawie uchwały Rady Wierzycieli.
Niestety czat był moderowany, moje pytanie nie zostało wyświetlone i pozostało bez odpowiedzi... Obawiam się, że podobnie może być i tym razem...

Niezależny, bo to nie jest pochodną tego kto powołał

poszkodowany
0
Wysłane: 27 stycznia 2019 21:36:02
Obligatariusz kontakt: hasłem PU przegłosował Kurator to wyrównuje pan swoje wypowiedzi do tekstóe z "Ucha Prezesa" tam też "odwoływał Pan Prezydent i trochę Pan Premier" nigdy nie występował w sprawie pan Prezes JK. Zauważyć jednak trzeba, że "Ucho Prezesa" twór kabaretowy!?!?!

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 27 stycznia 2019 21:38:17
_olo_ napisał(a):

Chyba się Pan jednak bardzo myli w tej kwestii:
Cytat:
Ile jako Abris zapłaciliście za GetBack w 2016 roku Idea Bankowi?
36 procent z 870 milionów złotych.
co daje jakieś 310mln, to z wywiadu z Gieryńskim z Abrisu, a pro po faktów. Na forum spółki na SW jest struktura akcjonariatu z czasów IPO.
Czyli zapłacili 310mln otrzymali w IPO 370mln a dali pożyczkę na 70mln czyli wg mnie ich fundusz jest jakieś 10mln stratny a nie 570mln.

Co do asymetrii informacji to chyba wiele od czasów Kakolewskiego w tej firmie nie zmieniło, i czyja to wina zarządu obecnego i poprzedniego?

1/ Kolejna osoba nie znająca struktury transakcji i etapów nabycia GBK od Idea Bank; proszę uzupełnić informacje od źródła
2/ Mowa o DNLD gdzie Abris ma chyba jakieś 30%; wg mojej wiedzy dystrybucja środków z IPO była pro rata do wszystkich uczestników DNLD, więc nie mogę się z tym zgodzić; ale faktycznie, nie widziałem tych przelewów, więc nie będę się wdawał w dyskusję
3/ Tak mam skonstruowane prawo wraz z osobistą odpowiedzialnością

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 27 stycznia 2019 21:38:25
Szanowny Panie Radku,

korzystając z faktu że odpowiada Pan na pytania na forum (Czemu teraz a nie przed zaskakującą woltą z konwersją), Wyłuszczę dlaczego całkiem straciłem do Pana zaufanie (mało powiedziane)

- Przez Pana osobiście poniosłem stratę w wysokości 19% nominału moich obligacji. Pan mógł swoje sprzedać, ja nie, bowiem KDPW uniemożliwia przeniesienie. Pan zapewne ma obligacje imienne/papierowe, i wnioskując z chronologii Pana wpisów, w momencie ogłoszenia braku konwersji, stratę tę miał Pan już oczywiście rozliczoną przez odpowiednią transakcję. Szkoda że pomyślał Pan wyłącznie o sobie

- Od początku twierdził Pan że konwersja jest konieczna dla kontroli nad poczynaniami dłużnika (Getback)... Nagła wolta bez konsultacji z nami, z ludźmi którzy Pana wybrali jest przejawem POGARDY.

- Nie cierpię fałszu i obłudy.

- Oczekuję poważnego traktowania a nie patronizowania mnie. Myśli Pan że jest ode mnie lepszy/madrzejszy?

- Oczekuje rzetelnego informowanie mnie o tym co sie w Spolce dzieje. Zlekceważył Pan To...

- Przeglosowaliscie układ z wadami prawnymi... Uklad upadnie, osoby zaskarżajace maja solidne podstawy prawne.. Przez to nikt z niezabezpieczonych nie dostanie NIC. A Pan bedzie mial "czyste rece" bo przeciez to drobni rozwalili układ.
-Alternatywnie układ upadnie, ale dopiero po spłaceniu zabezpieczonych. Równie prawdopodobny scenariusz.

JEST PAN GENIUSZEM... ale ODWROTNYM.

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 27 stycznia 2019 21:43:58
borecki napisał(a):

3/ jeżeli p. Wójcik czy Gorczyca nie boją się odpowiedzialności osobistej np. z tytułu np. MAR to mogą Wam dawać informację z posiedzeń RW gdzie omawiana była sytuacja Spółki; zresztą, instytucje państwowe (KNF i prokuratura) już zauważyły wyciek informacji od osób posiadających dane poufne

2/ rozmawiałem z p. prokurator obecną na całym ZW także o podejrzeniu przekazywania do osób postronnych informacji poufnych

Tutaj jest czuły punkt tych kanalii z rady nadzorczej i zarządu.
Sugeruję nawiązać odpowiednimi drogami i metodami kontakt z ludźmi wyżej przywołanymi przez konia trojańskiego abrisu, mającymi wiedzę jak to faktycznie od środka wyglądało, pewnie sporo kwiatków się można dowiedzieć i nimi prokuraturę zainteresować.

Taka moja rada dla konia, zamiast węszyć i 'rozmawiać o podejrzeniu' skąd wyciekają informacje o stanie spółki na zewnątrz sugeruję powęszyć i porozmawiać o podejrzeniu gdzie wyciekała kasa przez ostatnie lata i z miesiaca na miesiąc jest przeżerana nadal.

A pisanie o Getback w kontekście spółki akcyjnej jakoby wyciekające informację miały jej zaszkodzić to tak na prawdę wisienka na torcie żałosnej kariery w RN i RW.

Proponuję koniowi wbić sobie do głowy, a raczej łba, że jedyny skutek z wyciekających informacjach ze spółki, może być dla poszkodowanych obligatariuszy jedynie pozytywny, a negatywny jedynie dla aferzystów trzymających ster.

1/ Zwrócę uwagę, że za hejt, lub oskarżenia można zostać zgłoszonym; na początku do moderatora, a obecnie także do organów ścigania; proszę zachować chociaż odrobinę kultury osobistej i umiar, co umożliwi komunikację
2/ Spółka pokazywała m.in. na RW źrodła wycieku gotówki, było to ok. sierpnia 2018; wg mojej pamięci były też artykuły w prasie
3/ Jeżeli ktoś chce wystawiać się na osobiste ryzyko z powodu ujawniania danych poufnych to proszę bardzo

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 27 stycznia 2019 21:47:24
Okradziona napisał(a):
Do pana Radka: Pan Dąbrowski mówił w jednym z wywiadów, iż spółka planuje pozwać audytora. Jaki jest status tej deklaracji?

Pracuje nad tym wewnętrzny zespół prawników. Gromadzą i analizują dane. Niestety jak każdy forensic jest on pracochłonny

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 27 stycznia 2019 21:49:24
Cytat:
Gość: W jakim celu konwertować wierzytelność na akcje w przypadku opcji zakładającej sprzedaż aktywów GetBacka?
Radosław Barczyński: Konwersja na akcje w wariancie inwestorskim:
1. pozwoli na kontrolę nad GetBack w trakcie prowadzenia sporów o roszczenia (gdy przejmie akcje jakiś podmiot pozwany przez GetBack, to może zaprzestać prowadzenia roszczeń
przeciwko samemu sobie).
2. zapewni mechanizm redystrybucji środków z tytułu roszczeń nawet po zakończeniu układu (musi pozostać GetBack jako pokrzywdzony, aby prowadzić spory na gruncie kodeksu karnego).
3. umożliwi zrealizowanie straty podatkowej (19 proc.) w konsekwencji odsprzedaży akcji z konwersji po cenie np. 1 gr/szt. Niestety, umarzanie w układzie wierzytelności z obligacji nie są dla
płatników PIT kosztem uzyskania przychodu.

Prosze sie odniesc... Dlaczego zdradził Pan wszystko o czym mówił Pan przez ostatnie 8 miesiecy.

Straciłem przez Pana 19% z kwoty nominalu moich obligacji.. OKRADŁ PAN MNIE w dniu 22.01.2019r
Edytowany: 27 stycznia 2019 21:50

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 27 stycznia 2019 21:55:15
Paweł_K napisał(a):
Była dyskusja w kuluarach co do modyfikacji konwersji, ale w obliczu kwestii UOKiK i dania argumentu do podważenia układu została zarzucona

Czy Pan naprawdę ma takie poczucie własnej zajebistości, że po tym co Pan zrobił wystarczy pisanie tegu typu podobnych bzdur, aby zmiękczyć wydźwięk sytuacji i odsunąć od siebie zarzuty?
Pańskie wystąpienie w Sądzie w którym bronił Pan działań Zarządu/Abrisu było tak porywające, że niemalże uroniłem łzę wzruszenia. Zdecydowanie negował Pan kwestię konwersji co podkreślił Sędzia, który powiedział, że konwersja została wycofana przez Dłużnika na wniosek RW.
Dopiero później, już po Pańskim wystąpieniu Papuga z Getbacku wyskoczył z kwestią UOKiKu. Proszę tu nie mydlić oczu, że zastanawiał Pan się nad możliwościami konwersji po tym fakcie, skoro wcześniej jednoznacznie Pan to w imieniu wszystkich odrzucił.

1/ Rozmowa na ZW była z osobą pod nickiem Mheavydrumm. Dotyczyła ustalenia konwersji która da grupie 1 np. 30% akcji. Powtarzam, bo to nie był mój pomysł, ale takie rozmowy były. Ja, z uwagi na przytoczone wcześniej argumenty byłem na nie
2/ Problem z UOKiK był pochodną dobrowolnej konwersji; Spółka zgłosiła go formalnie do Kuratora oraz NS przed ZW
3/ Wcześniej byłem podobno podstawiony przez banki, teraz przez Abris, zaraz będę bratem bliźniakiem KK

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

402 403 404 405 406

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,432 sek.

iuuuurwq
gymhxoxr
xzafvdjs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vmwwhzqi
vquqvowd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat