bukos4 napisał(a):Spotkanie z p. Prezesem JK umowione. Przedstawie mu nasza sytuacje. Mam swoja wizje. Jesli sa jakies madre propozycje o co chcielibysmy prosic to piszcie...
1) Podpisuję się pod tym, co napisał @borecki. Aby nie dopuścić do fuzji banków. Może warto by było powołać się na fakt, że wobec nich toczą postępowania takie instytucje jak UOKiK, KNF czy Prokuratura i dopóki postępowania te nie zostaną zakończone, połączenie powinno być wstrzymane.
2) Na pewno też warto podsunąć to, o czym pisał @hektorek. Może to na pierwszy rzut oka mało realne, ale może akurat okazać się najprostsze w przypadku JK. Faktycznie utworzyć jakiś fundusz, który będzie zasilany wszystkimi "karami", natomiast zgromadzone na nim środki przeznaczone na spłatę poszkodowanych. Pewnie niewiele tego, ale zawsze coś. Tutaj koniecznie dołączyć Deloitte do tych "zasilających fundusz".
3) No właśnie - Deloitte... Może właśnie tutaj warto przycisnąć ich temat. ...bo tak jakoś wciąż pod parasolem ochronnym zostają. Wiem, że wielokrotnie było o tym pisane, ale w tej całej pętli powiązań, to według mnie to właśnie oni (zaraz po samym GB oczywiście) są początkiem tego wszystkiego, co się wydarzyło. To na ich "opinii" wielu bazowało.
4) I ostatnie... Pisałam już o tym jakiś czas temu... Doprowadzić do tego, aby instytucje pośredniczące w sprzedaży skoro są karane czy to przez KNF czy UOKiK, aby przy tych decyzjach o karach pojawiło się także "wydanie postanowień o usunięcie skutków niedozwolonych działań". Tu na przykładzie IB - skoro zostało już stwierdzone, że nie mieli zezwolenia na pośrednictwo, to niech ich wezwą do "naprawy szkód wyrządzonych".
5) Przypominam, że część osób podpisała jakieś ugody z IB. Tym samy IB przyznał się do "nieprawidłowości".