PARTNER SERWISU
hpjadevv
422 423 424 425 426

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

dario10
0
Wpisów: 57
Wysłane: 5 lutego 2019 12:54:37
Witam Państwa,
Wkleiłem tu na forum swego czasu dla Państwa tekst, który znalazłem jako komentarz do jednego z artykułów na portalu Bankiera, jednak nie jestem w stanie potwierdzić autentyczności ani samego tekstu ani odpowiedzi ze strony KNF-u, nie był to mój autorski tekst, bardzo Państwa przepraszam jeśli wprowadziłem zamieszanie.
Poniżej jeszcze raz wklejam, może Państwo wysnujecie z tego tekstu jakieś wnioski... ?

"Dzień dobry,

Czy UKNF wydając decyzję (np. w sprawie połączenia Idea Banku z Getin Noble Bankiem) może wydać decyzję warunkową, czyli zawierającą dodatkowy składnik - warunek? (przykład: wyrażenie zgody na połączenie banków, pod warunkiem spłaty poszkodowanych przez IB w aferze GetBack)

por. np.

wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego w Szczecinie z 2 października 2002 r., sygn. SA/Sz 2049/01, LEX nr 685414

wyrok Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Poznaniu z 16 stycznia 2014 r. (sygn. I SA/Po 440/13, LEX nr 1423945)

Czy UKNF wydając decyzję w sprawie połączenia uwzględni również obok interesu stron (banki) również interes społeczny ponad czterech tysięcy poszkodowanych klientów IB?"

Odpowiedź KNFu:

"W nawiązaniu do wpływających do Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego pytań związanych z zabezpieczeniem interesów klientów Idea Banku SA w kontekście planowanego połączenia Idea Banku SA z Getin Noble Bankiem SA Urząd KNF informuje, że w postępowaniach, których przedmiotem jest połączenie banku z innym bankiem lub instytucją kredytową Komisja Nadzoru Finansowego kieruje się przesłankami wskazanymi w art. 124 ust. 2 ustawy Prawo bankowe, stosownie do których Komisja odmawia wydania zezwolenia na połączenie banku z innym bankiem lub instytucją kredytową, jeżeli połączenie prowadziłoby do naruszenia przepisów prawa, interesów klientów banku biorącego udział w połączeniu lub zagrażałoby bezpieczeństwu środków gromadzonych w tym banku.

W kontekście oceny wyżej wymienionych przesłanek dokonywanej przez KNF podkreślenia wymaga, że konieczne jest takie ustrukturyzowanie transakcji, które zagwarantuje bezpieczeństwo połączonego banku, w tym w szczególności bezpieczeństwo depozytów oraz zabezpieczenie interesów klientów, jak również odpowiedni poziom kapitałów."

Źródło: www.knf.gov.pl/o_nas/komunikat...

katarzyna1986
0
Wpisów: 10
Wysłane: 5 lutego 2019 14:00:12
Do żadnego układu nie dojdzie z prostej przyczyny . Pazerność Abrisu jest tak ewidentnie widoczna , że Sędzia który klepnie ten układ jest skończony. Jak mogło dojść do układu bez sprawozdań finansowych . Błąd od samego początku też polegał na tym , że szczuto Obligatariuszy na Akcjonariuszy i odwrotnie. Było trzeba złączyć siły i walczyć i nawet wyjść na ulice . Sędzia na L4 urlop nie poszedł bez przyczyny , wydaje mi się , że potrzebują czasu , może będą jakieś aresztowania albo za kulisami rozgrywa się większa sprawa.

maciej_61
0
Wpisów: 803
Wysłane: 5 lutego 2019 14:11:22
I cóż z tego że przyznam Tobie rację?

dario10
0
Wysłane: 5 lutego 2019 14:30:08
katarzyna1986 napisał(a):
Do żadnego układu nie dojdzie z prostej przyczyny . Pazerność Abrisu jest tak ewidentnie widoczna , że Sędzia który klepnie ten układ jest skończony. Jak mogło dojść do układu bez sprawozdań finansowych . Błąd od samego początku też polegał na tym , że szczuto Obligatariuszy na Akcjonariuszy i odwrotnie. Było trzeba złączyć siły i walczyć i nawet wyjść na ulice . Sędzia na L4 urlop nie poszedł bez przyczyny , wydaje mi się , że potrzebują czasu , może będą jakieś aresztowania albo za kulisami rozgrywa się większa sprawa.

To zobacz do czego zdolny jest sąd...

Kłopoty znanego biznesmena. Ukradli mu spółkę, a sąd to "przyklepał"

Podrobione dokumenty, sfabrykowany protokół z rzekomego zgromadzenia wspólników i sfałszowane podpisy wystarczyły, by warszawski sąd oddał spółkę zarządzaną przez tureckiego biznesmena Sabriego Bekdasa w ręce oszustów. "Bo podpisy były podobne do prawdziwych" - odpowiada sąd. - To nieprawdopodobne - denerwuje się Bekdas.

msp.money.pl/wiadomosci/klopot...

leonek7
0
Wpisów: 541
Wysłane: 5 lutego 2019 15:37:33
LUDZIE !!! Obudzcie się! Zakupiliśmy przeklęte obligacjer Getbacka bo wszystkie raporty przekonałt nas ,że jest to spółka świetnie prosperująca.mało tego emisje publiczne klepała KNF a GPW dopuściła spółkę na giełdę .Jeszcze w lutym ubiegłego roku getback dostał prestiżową nagrodę GPW na najlepszy debiut roku 2017! Nagle buuum i zostalismy z ręką w nocniku!Gdzie my żyjemy? W kraju trzeciego świata już jakiś wnerwiony obligatariusz pokazałby złodziejom ,że pożyczone pieniądze trzeba oddawać! Tymczasem my żebrzemy u złodziei o parę złoty z naszych oszczędności (często całego życia lub kilku pokoleń).Gdzie jest q..a państwo prawe i sprawiedliwe.Tylko palenie opon i blokady dróg zostały aby tych złodziei pogonić!

Okradziona
0
Wpisów: 161
Wysłane: 5 lutego 2019 15:57:26
Lębork 07 w pełni się z Tobą zgadzam! Jeśli nie będzie protestów, głodówek to nic nam nie oddadzą!! Zostaliśmy okradzeni!!! To nie getback splajtował, ale to było zaplanowane!!! A państwo NIC z tym nie robi!

djwitek1973
0
Wpisów: 82
Wysłane: 5 lutego 2019 17:25:34
Tylko kto to zorganizuje? I sluze odpowiedza nikt. I dlatego dabrowski jego dworki oraz nasz znakomity przedstawiciel spia spokojnie. Pisze to troche ze smutkiem bo tez uwazam ze jesli nie bedzie o nas glosno to nikt nam nie pomoze (no chyba ze milosciwy posel nr 1 bo jak widac na biznesie sie zna) bo przeciez bylo walne, jest uklad,.oddadza 25%, hoist cos kupi na zabezpieczonych bedzie. Taki jest medialny przekaz. Wszyscy sa szczesliwi a zwlaszcza prezik ktory za reszte z hoista kupi program I dopiero bedzie windykowal. Wracajac do pocztku jedynie w jednosc, aktywnosc I skala dzialan moga nam pomoc oraz byc moze brak ukladu.

katarzyna1986
0
Wpisów: 10
Wysłane: 5 lutego 2019 20:00:40
Zwróć uwagę jak wszędzie wszystko ucichło . Na forum bankiera cisza , tu cisza ,to pokazuje siłę manipulacji jaka się tu i w innych miejscach odbywała . Pomimo tego , że też mam akcje kibicuje aby Sędzia nie zatwierdził tego układu i wtedy zobaczysz jak wszystko ożyje . Manipulanci wrócą , a jest bardzo duże prawdopodobieństwo , że go nie zatwierdzą .

dario10
0
Wysłane: 5 lutego 2019 20:18:21
A jak wygląda aktywność grupy z fejsa ? nie mam tam konta, też nastała cisza ?

Visit68
0
Wpisów: 124
Wysłane: 5 lutego 2019 20:22:42
Zwróć uwagę jak wszędzie wszystko ucichło . Na forum bankiera cisza , tu cisza ,to pokazuje siłę manipulacji jaka się tu i w innych miejscach odbywała . Pomimo tego , że też mam akcje kibicuje aby Sędzia nie zatwierdził tego układu i wtedy zobaczysz jak wszystko ożyje . Manipulanci wrócą , a jest bardzo duże prawdopodobieństwo , że go nie zatwierdzą .

Wyczerpały sie tez możliwosci...
Czy jak Hoist spłaci zabezpieczonych to oni samoistnie
odejdą z RW?
Bo nie mają już wówczas nic?

jenes
0
Wpisów: 143
Wysłane: 5 lutego 2019 22:31:34
Okradziona napisał(a):
Jeśli nie będzie protestów, głodówek to nic nam nie oddadzą!! Zostaliśmy okradzeni!!!

Zamiast biadolić lepiej coś zorganizować..

jenes
0
Wysłane: 5 lutego 2019 22:33:26
Visit68 napisał(a):
Hoist spłaci zabezpieczonych to oni samoistnie odejdą z RW?
Bo nie mają już wówczas nic?

Jak się ich zaspokoi to nie będą mieć powodu trwonić czas na RW. Bedzie tez ich mozna odwolac na wniosek.

jenes
0
Wysłane: 5 lutego 2019 22:36:04
dario10 napisał(a):

Skupiają się na wyszukiwaniu bankierow, ktorzy namowili ich na obligacje GB. Zreszta dzieki Artiomowi raczej nie interesuja sie tym, co dzieje sie z GB :-(, skupiaja sie na IB. W wyniku czego mamy przeglosowany gowniany uklad..

jenes
0
Wysłane: 5 lutego 2019 22:39:27
bukos4 napisał(a):
sedzia byl na L4 a teraz bedzie na urlopie

Super. Jakby ktoś zapomniał, to od 10 miesięcy trwa "przyspieszone" postępowanie układowe...

1fast1
0
Wpisów: 23
Wysłane: 5 lutego 2019 23:57:08
jenes napisał(a):
dario10 napisał(a):

Skupiają się na wyszukiwaniu bankierow, ktorzy namowili ich na obligacje GB ......

Chętnie też bym się przyłączył do grupy poszukującej mojego prywatnego super doradcy, który tak cudownie zmienił moje życie. Niestety, ale na grupie FB trzeba mieć jedno właściwe zdanie zgodne wiadomo z kim a mnie akurat nie jest z tym po drodze.

maciej_61
0
Wysłane: 6 lutego 2019 09:54:44
Cytat z Wyborczej:

Cytat:
82-latek z Krakowa zainwestował oszczędności całego życia - 200 tys. zł - w Lasy Polskie, fundusz oferowany przez państwowy Bank Ochrony Środowiska. Pieniędzy nie odzyskał, a jego jedyną nadzieją jest sądowy proces, który może się ciągnąć latami.

Banksterka odchodzi już wszędzie. Nawet w państwowych bankach. Trzeba aby nasi Szanowni Rządzący, którzy zajmują się deweloperką i sądami, zajęły się w pierwszej kolejności bankami.

Visit68
0
Wpisów: 124
Wysłane: 6 lutego 2019 11:45:20
Myśle ze system stworzony po okrągłym stole od początku był patologiczny. Biorący w nim udział politycy skutecznie blokują oczyszcenia środowiska z patologii. Nic się nie zmienia i w systemie obecnie PIS krążą ci sami ludzie lub nowi jak w NBP czu KNF ale podtrzymujący UKLAD banksterski

maciej_61
0
Wysłane: 6 lutego 2019 12:01:54
No i połączenie banków LC. KNF może (ale nie musi) stwierdzić że takie połączenie implikuje przejęcie zobowiązań banu przejmowanego przez bank przejmujący.
Ponieważ LC jest webeściak, nie zdziwił bym się jakby nowy podmiot nie przejmował zobowiązań innego banku.
czyli "...lub czasopisma..."
Edytowany: 6 lutego 2019 12:03

omicron
0
Wpisów: 201
Wysłane: 6 lutego 2019 12:38:25
Jest obiecana poprawa operacji:

bialystok.wyborcza.pl/bialysto...

Może teraz każdy Polak ma dług 138 tys. w Gbk? Dzięki temu spółka spłaciłaby każdego z nas, kto ma obligi na ponad 138 tys, w 100%. Reszta dopłaci (-;

---

Mam nadzieję, że wyprzedadzą te pieprzone portfele do czerwca, to są najgorsi janusze windykacji w kraju. Niech oddadzą te 20% ze sprzedaży portfeli, nie chcę mieć już nic wspólnego z nimi.
Edytowany: 6 lutego 2019 12:40

bukos4
6
Wpisów: 679
Wysłane: 6 lutego 2019 12:58:48
ja bym do tego spokojnie podszedl...kazdy dluznik nawet jak a dlug to mowi ze nie ma..moze dziadek liczy ze to nie wyjdzie. oczywiscie zdarzaja sie pomylki ale patrze z dystansem...pozytywna wiadomosc jest taka ze jak widac windykuja...a przynajmniej probuja...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

422 423 424 425 426

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,365 sek.

wwpriuad
dczttlen
mpmbbcsa
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dkjrcwjp
mdworyxb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat