Adagio napisał(a):Trump
Strategia sciemniania jak zawsze, podaje sie mocno zawyzona liczbe a potem odtrabia sukcesy, gdy realne dane sa nizsze.
To samo robi poslki rzad od samego poczatku epidemii. Minister Szmowski straszy tysiacami zakazen a potem sie opowiada, ze dzieki naszym dzialaniom sytuacja jest o wiele lepsza niz zakladano.
A biedni demokraci siedzą i się patrzą .....
Przewidywanie przyszłości to ciężka sprawa nawet w odniesieniu do jutrzejszej pogody.
Skoro można podawać dane jakie się chce i Trump wyciąga je z kapelusza, to nie rozumiem, dlaczego potężne siły opozycyjne nie robią tego samego i nie podadzą swoich, w których estymacje odn. zgonów byłyby o połowę mniejsze, aby potem jechać po rządzącym, że całkowicie zawalił sprawę i ma na sumieniu drugie tyle ofiar ?
To jest tak proste, że nawet ja na to wpadłem jedząc kotleta ....:)
Może jednak tych danych się ot tak "nie podaje się" jak komu się zachce ?
Piszesz o tym jak o rekomendacji analityka na zakup którejś perły z New Connect.
Pisiory od razu wiedziały ile będzie zakażeń, a cały ten ambaras to także aby mieć właśnie ten "sukces".
Szumowski straszył tysiącami ... a na dziś są tylko setki chorych.
Bo pięć i trzy zera, to rozumiem, że to jeszcze nie więcej niż tysiąć ...
Chyba, że straszył, że będzie 900 000 tysięcy do czerwca ?
Podaj taką wypowiedz, bo o ile ja kojarzę, to jego wcześniejsze estymacje mniej więcej pokrywały się z danymi spływającymi ze szpitali.
A niby dzięki czyim działaniom liczba nie jest większa, niż z całą pewnością by była, gdyby te działania były dajmy na to spóźnione, albo przyjęto zupełnie inna strategię ?
Ja wiem, ze wiele poczynań można krytykować, ale teraz to nie wiem z czym polemizujesz, że Pis jest u władzy ?
Chyba ze masy śląskiego powietrza są tu decydujące, czy mikro klimat Warty blokuje rozprzestrzenianie .
Mnie na serio bardziej interesuje logika niż polityka.