PARTNER SERWISU
rjvcuqbw
48 49 50 51 52

Postulaty Użytkowników

Lampiszon
0
Wpisów: 10
Wysłane: 19 marca 2018 18:57:34
Ja jakoś świeżaczek mam tylko jeden postulat - żeby za bardzo nie mieszać z błotem osób, które się dopiero uczą Forexa ;)

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 20 marca 2018 13:51:07
Sami wszyscy dopiero się uczymy. I nigdy nie przestajemy uczyć, głównie na błędach.
A na forum dajemy pstryla w nos w zasadzie tylko za dwie rzeczy: próby manipulacji oraz brak wychowania.

Gerda
24
Wpisów: 530
Wysłane: 27 kwietnia 2018 08:34:48
Możliwy jest powrót do tematu spółki dnia? Chodzi mi o codzienną analizę techniczną interesujących walorów

krewa
PREMIUM
1 362
Wpisów: 11 957
Wysłane: 27 kwietnia 2018 08:37:47
Gerda,
formuła Wykresu dnia uległa delikatnej modyfikacji i teraz codziennie publikowane są analizy techniczne na życzenie. Jeżeli życzeń brak - wybieram coś, co uznaję za interesujące. Co Tobie przeszkadza w obecnej formule?

Gerda
24
Wysłane: 29 kwietnia 2018 17:57:34
W takim razie nie zaobserwowałem ze codziennie coś dokładasz. Wiem ze jest analiza na życzenie bo z niej korzystam ale nie dostrzegałem tych pozostałych.

Z analizami na życzenie jest tak, a przynajmniej mam takie wrażenie, ze 85% ma wydźwięk negatywny i ciężko jest znaleźć coś dla siebie ;)

I nie, nie chodzi mi o to żebyś teraz zmienił taktykę i zachęcał do kupna Prochnika czy KOV ale po prostu mam poczucie ze nic ciekawego nie udaje się nam wyłapać a sporo spółek odjeżdża niespodziewanie.

Bartosz
0
Wpisów: 364
Wysłane: 11 grudnia 2019 07:37:58
Dzień dobry

Czy jest szansa na dodanie do skanera fundamenntalnego wartości CAGR np. dla przychodów, zysku operacyjnego, EBITDY? za okres np. 3 i 5 lat?

Myślę, że dla analizujących fundamenty byłby to duży plus, żeby szukać wzrostowych biznesów.

Lukasz Konopko
PREMIUM
42
Grupa: Bus Driver, Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 679
Wysłane: 12 grudnia 2019 10:38:49
Dzień dobry
Dziękuję za przedstawienie pomysłu. Postaramy się dodać takie rozwiązanie do skanera.

Bartosz
0
Wysłane: 12 grudnia 2019 11:17:01
Super, dzięki!

Dane są, pozostaje "tylko" wystawienie na front :)

Bartosz
0
Wysłane: 27 grudnia 2019 09:22:00
Hej

Chciałem podpytać o termin wdrożenia CAGR do skanera. Czy coś już wiadomo?

Gerda
24
Wysłane: 3 marca 2020 19:33:19
Hey,

nosiłem się żeby to napisać już jakiś czas. Te uwagi nie mają żadnego znaczenia dla działania serwisu ale są po prostu moją obserwacją głównej strony forum więc uznałem, że warto się podzielić i może uda się je usunąć.

Kropka na końcu zdania, myślę że jest ona zbędna w tych miejscach:

1. Oznacz wszystkie fora jako przeczytane. --> Na górze strony po lewej stronie jak i na dole ( pewnie ten sam obiekt )
2. Twoja poprzednia wizyta -- > Na górze strony po prawej stronie tuż za sekundą ostatniej wizyty
3. Analizy techniczne na życzenie Dostęp tylko w abonamencie. - Pierwszy dział
4. Portfel cztery fazy rynku Dostęp tylko w subskrypcji. - Drugi dział
5. Podejście fazowe w analizie technicznej Dostęp tylko dla uczestników szkolenia.
6. Wątek dostępny tylko dla uczestników kursu. Szczegóły wkrótce.
7. Chcesz wypromować swojego bloga? Pokazać innym o czym piszesz? Załóż swój wątek i wstawiaj swoje wpisy z linkami. Zbieramy największą bazę blogów giełdowych.

Osobne tematy równie mało istotne

1. Dyskusje poświęcone walorom notowanym w Alternatywnym Systemie Obrotu --> nie wiem dlaczego 3 ostatnie słowa macie z dużej litery. Rozumiem ideę ale nie widzę gramatycznej zasady do zastosowania tutaj
2. Forum dedykowane papierom dłużnym notowanym na Catalyst i ich Emitentom --> Ostatnie słowo również według mnie z małej litery
3. Maklerzy, opłaty, software, książki, kursy, ciekawe strony, podatki...--> może warto zamienić słowo software na oprogramowanie bądź inne polskie
4. Wybieranie spółek na podstawie czytania raportów i znajomości branż -- > ten opis mógłby być lepszy
5. Ostrzeżenia przed naciągaczamii --> chyba zbędne to podwójne i na końcu
6. Ankiety i Konkursy - konkursy mogą być z małej litery
7. Trzy kropki na końcu opisu działów Warsztat i Strategie inwestycyjne są zbędne
8. Inwestycje Alternatywne - wiem że są alternatywne ale duża litera nie pozwoli im być bardziej alternatywnymi
9. Po zalogowaniu widać u góry strony Ignorowani Użytkownicy. --> Tutaj również zbędna kropka, podkreślenie nie jest na całe słowo ( biedne y) oraz nie wiem czemu z dużej litery
10. Popularne Wątki będą tak samo popularne jako wątki
11. To już trochę ważniejsze --> używam Chrome i pomimo tego, że mam zaznaczone Zapamiętaj przy logowaniu, nigdy zalogowany nie jestem po ponownym włączeniu komputera. Mam wpisane Login i Hasło ale i tak muszę kliknąć zaloguj

Tyle ode mnie. Dajcie znać czy ma to sens
Edytowany: 3 marca 2020 19:38

Lukasz Konopko
PREMIUM
42
Wysłane: 20 marca 2020 10:57:47
Cześć Przepraszam, ten CAGR gdzieś nam umknął, ale już wrzucam do kolejki i postaramy się niedługo wdrożyć.
Opisami na forum też się zajmiemy ;)
Pozdrowienia

krzysztofszafran
2
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 27
Wysłane: 11 maja 2020 19:21:04
Cześć, mam prośbę o drobną (moim zdaniem) modyfikację w sekcji przedstawiającej szczegółowe dane spółek. W części dotyczącej wiadomości o spółce (pod informacją o sprawozdaniach finansowych i analizach raportów) znajdują się linki do artykułów, w których o niej pisano. Poproszę o zamieszczenie tam oprócz tytułu i wstępu do artykułu także daty jego zamieszczenia w serwisie, co ułatwi ocenę jego istotności w danym momencie (w przypadku niektórych, zwłaszcza mniej popularnych spółek linki odnoszą się do artykułów sprzed wielu miesięcy i często niczego nie wnoszą do obecnej sytuacji na rynku).

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 22 maja 2020 12:51:40
Zauważam, że teraz na stronie głównej jest brak bezpośredniego odnośnika do forum. Siłą rzeczy prowadzi to do zmniejszenia aktywności forum i efektu ostatecznego wyłączenia go z uwagi graczy jako martwego.
Być może takie są założenia rozwojowe portalu i forum jest wygaszane. Jakby jednak było inaczej to wypadałoby to odkopać tak jakoś.
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

krewa
PREMIUM
1 362
Wpisów: 11 957
Wysłane: 22 maja 2020 13:17:39
Może Ci coś umknęło?

kliknij, aby powiększyć

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 23 maja 2020 13:41:47
Dzięki za odpowiedź. Nie umknęło mi nic, poszukałem błędu i znalazłem. Przy skali strony powyżej 150% cała ta belka u mnie znika i nie ma górnego menu. Po zmniejszeniu skali przegladania strony wróciło do normy.

kliknij, aby powiększyć
To jest gra. Zabawa na pieniądze.
Edytowany: 23 maja 2020 14:04

Lukasz Konopko
PREMIUM
42
Wysłane: 23 maja 2020 13:49:43
No to nie znika, tylko się zwija, bo się nie mieści. Menu jest nadal, można rozwinąć i wybrać pozycję "Forum".

krzysztofszafran
2
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 27
Wysłane: 29 maja 2020 22:16:25
krzysztofszafran napisał(a):
Cześć, mam prośbę o drobną (moim zdaniem) modyfikację w sekcji przedstawiającej szczegółowe dane spółek. W części dotyczącej wiadomości o spółce (pod informacją o sprawozdaniach finansowych i analizach raportów) znajdują się linki do artykułów, w których o niej pisano. Poproszę o zamieszczenie tam oprócz tytułu i wstępu do artykułu także daty jego zamieszczenia w serwisie, co ułatwi ocenę jego istotności w danym momencie (w przypadku niektórych, zwłaszcza mniej popularnych spółek linki odnoszą się do artykułów sprzed wielu miesięcy i często niczego nie wnoszą do obecnej sytuacji na rynku).

Dzięki za wprowadzenie modyfikacji. Sprawdźcie jeszcze proszę regułę wyświetlania informacji, że news pochodzi z wczoraj. Dla przykładu taka informacja pojawia się dziś przy spółce Sanok przy artykule z 28 kwietnia.

green1
PREMIUM
2
Wpisów: 95
Wysłane: 7 czerwca 2020 20:22:32
Witam, wrocilem na StockWatch po dluzszej przerwie, stad moze bardziej pytania niz postulaty:
-w newsletterze codziennym w sekcji "Ciekawe spółki wg wycen fundamentalnych z najnowszych danych" kazda spolka ma srednia ocene uzytkownikow w skali do 5 gwiazdek. Jak ta ocene zobaczyc dla dowolnej spolki - gwiazdek nie widac na stronie z danymi szczegolowymi danej spolki - i jak taka ocene ewentualnie wystawic?
- dla czesci spolek na stronie z danymi szczegolowymi danej spolki (np. PULAWY) w sekcji "wycena" widnieje, ze wyceny mieszane metoda szwajcarska i berlinska sa niemozliwe, podczas gdy wszystkie pozostale wyceny sa wyliczone - rowniez dochodowe i majatkowe (a generalnie mieszane powinny wypadac pomiedzy jednymi i drugimi). Dlaczego wyceny tych spolek nie sa wyliczane?
- co do wycen - czy one zawsze sa robione na podstawie danych na gorze strony oznaczonych jako "Najnowsze sprawozdanie finansowe" czy tez moze sie zdazyc, ze sprawozdanie juz jest widoczne w systemie, ale do wyceny uzywane sa jeszcze dane bez jego uwzglednienia?

Oraz drobne postulaty wlasciwe:
- na stronach "Wyceny spolek" i "Skaner fundamentalny" przy kazdej spolce jest napisane z kiedy pochodza dane finansowe uzyte do wyliczenia wskaznikow/wycen, proponuje zeby ta data byla rowniez zapisywana w pliku CSV generowanym po nacisnieciu "Pobierz pełną tabelę CSV"/"Pobierz pełna tabelę"
- na forum w sekcji OGŁOSZENIA PARAFIALNE|Wszystko o StockWatch.pl jest watek zbiorczy Postulaty Użytkowników, moznaby zrobic rowniez watek Pytania Użytkowników

Lukasz Konopko
PREMIUM
42
Wysłane: 9 czerwca 2020 09:51:36
Dzień dobry
Witamy ponownie :)

1) Rating z newslettera usuniemy. Na stronie nie ma już tej funkcjonalności i nie zauważyliśmy że została w szablonie maila.
2) Sprawę wycen sprawdzę.
3) Komunikat ESPI jest wczytywany automatycznie. Z kolei dane do bazy przenosimy ręcznie. Może się więc zdarzyć, że raport będzie już w sekcji "Najnowsze sprawozdanie finansowe", a wycena będzie bazować jeszcze na danych z poprzedniego kwartału.

W prawej kolumnie na samym dole znajduje się informacja na temat daty danych:
Kurs z dnia: 08-06-2020
Dane finansowe z dnia: 21-05-2020

4) Dodamy
5) Wątki zakładają użytkownicy. Można założyć nowy do pytań, można pytać tutaj :)

Pozdrowienia

Bartosz
0
Wysłane: 10 czerwca 2020 09:57:37
To ja przypomnę się w temacie:
- aby w skanerze fundamentalnym pojawił się CAGR 3Y/5Y
- drugi pomysł to dodanie przychodów w interwale rocznym w zakładce: Historyczne wyniki Y

Co Wy na to?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

48 49 50 51 52

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,518 sek.

mwwqimei
jfdcksgl
gphihplx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
eejsatlc
filprlrx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat