Wywiad z prezesem....
Cytat:Ryszard Zawieruszyński, prezes Dadelo: - Odbyłem już całą serię spotkań. Pozytywnie oceniam te rozmowy. Myślę, że będzie sporo zapisów na akcje.Instytucje z optymizmem patrzą na nasze wzrosty po 9 miesiącach 2020 r., na rynek i jego perspektywy. Świetnie się wstrzeliliśmy w segment - nie mamy dużo konkurencji w tradycyjnym modelu sprzedaży, w internecie też jest ona bardzo słaba. Z naszym know-how i zasobami - będziemy silnie rosnąć. Podobnie jak wcześniej Oponeo.....
A dla tych co nie umieją/ nie lubią kupować przez internet:
Cytat:Jak przekonać ludzi do kupowania roweru bez sprawdzania go wcześniej?
- Coraz mniej trzeba przekonywać Polaków do zakupów online. Jasne, że nie wszyscy rower kupią przez internet bez wcześniejszego jego obejrzenia, dlatego wyjdziemy z ofertą sklepów omnichannelowych. Zaczniemy po IPO je budować. Albo będziemy sami je stawiać, albo zbudujemy "showroom" u partnerów, którzy działają stacjonarnie. Zaproponujemy graczom offline, żeby zostali naszymi punktami partnerskimi, gdzie klient, który chciałby kupić rower lub akcesorium online mógłby najpierw zobaczyć, co wybiera. Rozmowy jednak dopiero przed nami.
W każdym dużym mieście taki "showroom" mógłby działać?
- Mamy 10 dużych miast. Na początek zaczęlibyśmy w dwóch. Zobaczymy jak to się sprawdzi. Jak wyjdzie - pomyślimy, co dalej.
Rowery to nie cała sprzedaż....
Cytat:Pamiętajmy, że rowery to maksymalnie ok. 25 proc. sprzedaży. W większości obrót generują inne rzeczy: buty, kaski, GPS-y, zegarki. Tego jest bardzo dużo. Po to jest to IPO. Chcemy zwiększyć liczbę produktów, by nie zasypiać ze strachem, że czegoś brakuje. W niemieckich sklepach na stanie jest 200-250 tys. produktów. Wynika to z konkurencji. Jest wiele sklepów, które walczą o klienta, bo raz przejęty może zostać z nimi na lata. Podobnie będzie u nas. Trzeba szybko zbudować bazę klientów i zaoferować im dobry i zróżnicowany produkt. Czym więcej rowerów na rynku będzie, tym większa sprzedaż akcesoriów. Klient będzie szukać tego w internecie, bo w sklepach stacjonarnych tego nie znajdzie. Z prostego powodu - one mają ograniczoną przestrzeń wystawową, a my nie.
biznes.interia.pl/raporty/rapo...Nie wiem czy wycena jest wysoka czy nie.Nawet jeśli jest to nic nie znaczy bo moim zdaniem mamy początek hossy e-commercowej....