Ja poprawię im humor, biorąc na warsztat kanał rozrysowany przez @denzelwaszyngton. Przede wszystkim chciałem pogratulować autorskiego podejścia w kreśleniu kanałów. I tak z ciekawości, w celu podniesienia kwalifikacji zapytam - a dlaczego oparłeś dolny pułap hipotetycznego kanału o trzeci z kolei dołek? Nie o pierwszy, nie o drugi a właśnie o trzeci, najwyżej z nich wszystkich uplasowany.
Kolejne pytanie, jeżeli pozwolisz - ile punktów stycznych powinien mieć kanał?

kliknij, aby powiększyć Dobrze, zobaczmy co ten kanał przyniesie w niedalekiej przyszłości. Wystarczy, że kurs będzie wspinać się po dolnej bandzie i za rok cyk, 2.700 zł za akcję. A to tylko zakładając wspinaczkę dolną bandą. A co się stanie jak kurs - niech mnie KNF chroni - ruszy w kierunku górnej bandy? Ło matko, ja do tylu nawet liczyć nie umiem.
Poprawiłem humor? 
kliknij, aby powiększyć PS Dwa powyższe wykresy i wnioski z nich płynące to żart, proszę nie brać tego na poważnie.@Prezes
w mojej ocenie musiałoby dojść do naruszenia sekwencji opadających szczytów. Dla ułatwienia wrzuciłem na wykres ZigZag, na chwilę obecną naruszeniem byłoby wzbicie się powyżej 373,90 zł - mielibyśmy zarówno wyjście z kanału spadkowego jak i wyjście powyżej chmury.

kliknij, aby powiększyć